La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: La Liga
Nije ni vodio neku kvalitetnu ekipu jos od drugog mandata u chelseaju. Taman mu je ovo za zadnji klub u karijeri.
Jel neko zaista misli da Murinjo ima 1% sanse da bude imenovan trenerom Reala?
Klasicno novinarsko lupetanje. Murinjovo je proslo, nema sanse da ikad vise sjedne na klupu nekog top kluba u Europi.
Klasicno novinarsko lupetanje. Murinjovo je proslo, nema sanse da ikad vise sjedne na klupu nekog top kluba u Europi.
Bara bara s prvom polusezonom 14/15.
Jedina 2 Reala koja su igrala brutalan fudbal, a da ih pamtim.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Kad je mogao Andjeloti iz Evertona, moze i Mourinho iz Benfice. Mi ga prizeljkujemo da opet pocne raskrinkavati kriminalnu organizaciju iz Katalonije na press konferencijama.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Mou je seljak, a ovaj nam onda izbaci riječ poput "otrat". Šta god to da znači.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Ja se nadam da se, radi muške djece, kolege navijači omraženog rivala zayebavaju kad kažu da jedva čekaju Mourinha. Pa ta spodoba bi bila posljednji ekser u kovčeg; samo bi ponovio svoja grobarska postupanja po Unitedu. I ne samo to, nego bi zbog njega rejting kluba tako drastično opao i srozao ga na najniži mogući nivo. Mislim, da se razumijemo, bez izmotavanja, meni bi godio takav razvoj situacije, jer se onda RMD uopšte ne može smatrati ozbiljnom konkurencijom kratkoročno, rastjerao bi taj idiot sve što valja u ekipi, ostavio sluge koje bi koristio za svoje predstave (jer nije se opametio i neće) - a dugoročno bi to zahtijevalo još jedan ozbiljan reset u par sezona...što daje prostora Barsi da se ugnijezdi na vrhu.
Koliko vjerujem da je novinarska patka, toliko i ne. Perezu nije više vjerovat, čovjek je zaista za penzije i ne znam ko će ga iz Uprave spriječiti da napravi još jednu kardinalnu glupost, nakon što je otjerao Alonsa u po' sezone.
Koliko vjerujem da je novinarska patka, toliko i ne. Perezu nije više vjerovat, čovjek je zaista za penzije i ne znam ko će ga iz Uprave spriječiti da napravi još jednu kardinalnu glupost, nakon što je otjerao Alonsa u po' sezone.
Džeri Drejk
U pravu si Salkane, sve je to fake news. Ali je dobra svaka priča koja će nervirati suprotni tabor. Čak i najveći skeptici među realovcima se nisu toliko prepalli Mourinha koliko su se prepali navijači ostalih klubova. I to dovoljno govori.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Shategabri
- Kontakt:
Ne bi bilo lose da pocisti ekipu, previse je egoista u Realu.
A da je njegov peak davno prosao, svakako.
Ne bih se iznenadio da ga Pero ustolici.
Opet se zayebo kao i u eri galacticosa. Umjesto tim, ima nspuhane zvijezde.
Koševo Zapad
Isfuralo je njegovo ali imao je on itekako dobrih stvari.Shategabri je napisao/la: ↑29 apr 2026, 09:46Ne bi bilo lose da pocisti ekipu, previse je egoista u Realu.
Sezona sa 100 bodova i preko 120 golova cini mi se, pa mislim 3 polufinala lp gdje je uvijek bio bar ravnopravan.
Sumnjam da moze to ponovit, sumnjam i da ce se vratit ali vidim da i nema puno jakih imena koji bi sigurno donijeli dobro.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Brat Deni ima najluđa razmišljanja na forumu
Gledaj brate, ko god prati nogomet malo pozornije, zna da sve ove transfer priče u martu, aprilu, maju su fake news. Englezi čak u svojim medijima imaju posebnu kolumnu za to, "transfer gossip" i sve ovo što se priča i jeste 99% trač, to je čak i Romano himself potvrdio u nekoliko navrata, da i on izvali pa vidi da je popušio priču.
Ali bez obzira na to, u zadnjih 7 dana su Scaloni, Pocchetino, Mourinho, Klopp, Raul, Gus Hiddink, pa čak i pokojni Luccescu preuzeli Real Madrid, i raja puši tu priču. To ti dovoljno govori da onaj ko ispaljuje te vijesti nema pojma o životu, jer ne postoji klub koji može u tri dana pričati sa 2 a kamoli 5 6 trenera.
Dovljno je napisati Mou preuzima Real, i raja odmah iznosi sve što zna i ne zna o čovjeku, i to jeste bit trača. Mi ovdje tračamo o transferima, i to je jedina istina.
Lično ne znam ko će preuzeti Real, čak nemam niti ideju niti naznaku bilo kakvu ko bi taj čovjek mogao bit, ali ono što 100% znam jeste da ni buranija na ss.ba također nema pojma o tome. Eh sad, kada se neko nakači na takav fake news, ona ja uskačem sa svojim teorijama.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Da, možda bi Mourinho dobro poslužio baš za to, da u nekom kratkom roku počisti svlačionicu od uhljeba i da resetuje sve.
Ali u tom periodu klub će ostati bez glave, jer Perez ide u penziju. Ja tu ne vidim neki red.
Scaloni je puno bolji izbor, jer to automatski znači MacAllister i/ili Enzo Fernandez kao dodatak i rastjerivanje tamnoputih divljaka koji sramote ime kluba koji predstavljaju.
Ali u tom periodu klub će ostati bez glave, jer Perez ide u penziju. Ja tu ne vidim neki red.
Scaloni je puno bolji izbor, jer to automatski znači MacAllister i/ili Enzo Fernandez kao dodatak i rastjerivanje tamnoputih divljaka koji sramote ime kluba koji predstavljaju.
Džeri Drejk
- Shategabri
- Kontakt:
Nema garancije da će tranzicija svaki put biti uspješna.
Nekad upali, nekad ne.
Tražiš se dok ne potrefiš.
A evo imaš klubove godinama tumaraju i traže se.
Jedan Man Utd nikako da se dozove.
Liverpool je do Kloppa pokušavao i pokušavao.
Milan, Juventus...
Tako i Barsa i Real kad imaju tu neku zlatnu generaciju, teško je to nadomjestiti da da pokriješ recimo jednog Xavija i Iniestu.
Ili Modrića i Kroosa.
Ok, Barsa je s Pedrom tu pun pogodak, ima tu još mladih igrača iz Masije koji su onako unikatni (uvijek sam govorio da je to Barsi najbolja strategija, sopstveni kadar).
Real je došao do kraja Perezove vladavine.
Dosta i njega. Samo što ga nema ko sklonuti, a on sam neće otići.
Nekad upali, nekad ne.
Tražiš se dok ne potrefiš.
A evo imaš klubove godinama tumaraju i traže se.
Jedan Man Utd nikako da se dozove.
Liverpool je do Kloppa pokušavao i pokušavao.
Milan, Juventus...
Tako i Barsa i Real kad imaju tu neku zlatnu generaciju, teško je to nadomjestiti da da pokriješ recimo jednog Xavija i Iniestu.
Ili Modrića i Kroosa.
Ok, Barsa je s Pedrom tu pun pogodak, ima tu još mladih igrača iz Masije koji su onako unikatni (uvijek sam govorio da je to Barsi najbolja strategija, sopstveni kadar).
Real je došao do kraja Perezove vladavine.
Dosta i njega. Samo što ga nema ko sklonuti, a on sam neće otići.
Koševo Zapad
Ma dublje je to, barem ja tako mislim.
U široj perspektivi nekadašnje okršaje "velikih klubova" protiv "malih" (onih sa Istoka) sada su zamijenili okršaji "plaćeničkih legija" protiv "klubova koji njeguju svoju školu"; a uz to, fudbal kao najveća radost sirotinji sada prelazi u američki franšizni sistem - i to se jednostavno ne može zaustaviti u ovom divljačkom neo-kapitalizmu. Sad svako traži svoj dio kolača u toj mašineriji, jer su UEFA i FIFA postale upravo to, surova i sirova mašinerija i klubovi zauzimaju što bolju startnu poziciju da budu blizu vatre kada se plamen rasplamsa do odžaka.
Izbori za predsjednika kluba će vrlo brzo, ako već nisu, postati važnije stvari za klubove nego takmičenja i rezultati/uspjesi. Real i Barselona nose teret tradicije, svako na svoj način, na suprotnim polovima, ali su nejaki naspram te nove Mašinerije koja melje sve one koji se ne povinuju. Naprimjer, engleski klubovi će najprije proći takav preobražaj, jer su ga počeli prije svih, kada su počeli bekove plaćati po 100 miliona eura (i više), a kultne brendove prodavati stranim milijarderima.
I baš zato, čim se krene u perverziju, galaktikosi, k*rine, grizman kutinjo - sve se sruši vrlo brzo - dok grmaljistika iz Bournemoutha, Brentforda i Brightona posluje u debelim plusevima. Najbolji primjer za loša poslovanja su talijanski klubovi i ja vjerujem da će se i oni morati vrlo nisko sagnuti da im ga sprče, samo da bi preživjeli. Eto, primjer: nova afera sa predsjednikom Saveza, sudijama, Interom itd...
U Španiji ako se zarovi dublje, slijedi katastrofa epskih razmjera za sve i toga su svjesni i vodeći klubovi, zato se oprezno hendla odnos sa UEFA-om, zato silan pritisak na VAR i na čitavu sudijsku organizaciju. Sve je povezano, ljudi su smislili sistem u kome se o suverenitetu i nezavisnosti može samo prditi zaluđenicima. I ovdje je, nažalost, moć centralizirana do maksimuma.
A ovo sve ne pišem radi Superlige i onog užasa zbog te ideje, nego zbog međuodnosa dvaju najvećih klubova koji ne mogu postojati ako ne postoji antagonizam među njima, i ako se pomjere sa pozicija na kojima su od svojih početaka. Pereza će zamijeniti drugi građevinski poduzetnik, samo je pitanje čiji će biti igrač: domaći ili uvezeni.
U široj perspektivi nekadašnje okršaje "velikih klubova" protiv "malih" (onih sa Istoka) sada su zamijenili okršaji "plaćeničkih legija" protiv "klubova koji njeguju svoju školu"; a uz to, fudbal kao najveća radost sirotinji sada prelazi u američki franšizni sistem - i to se jednostavno ne može zaustaviti u ovom divljačkom neo-kapitalizmu. Sad svako traži svoj dio kolača u toj mašineriji, jer su UEFA i FIFA postale upravo to, surova i sirova mašinerija i klubovi zauzimaju što bolju startnu poziciju da budu blizu vatre kada se plamen rasplamsa do odžaka.
Izbori za predsjednika kluba će vrlo brzo, ako već nisu, postati važnije stvari za klubove nego takmičenja i rezultati/uspjesi. Real i Barselona nose teret tradicije, svako na svoj način, na suprotnim polovima, ali su nejaki naspram te nove Mašinerije koja melje sve one koji se ne povinuju. Naprimjer, engleski klubovi će najprije proći takav preobražaj, jer su ga počeli prije svih, kada su počeli bekove plaćati po 100 miliona eura (i više), a kultne brendove prodavati stranim milijarderima.
I baš zato, čim se krene u perverziju, galaktikosi, k*rine, grizman kutinjo - sve se sruši vrlo brzo - dok grmaljistika iz Bournemoutha, Brentforda i Brightona posluje u debelim plusevima. Najbolji primjer za loša poslovanja su talijanski klubovi i ja vjerujem da će se i oni morati vrlo nisko sagnuti da im ga sprče, samo da bi preživjeli. Eto, primjer: nova afera sa predsjednikom Saveza, sudijama, Interom itd...
U Španiji ako se zarovi dublje, slijedi katastrofa epskih razmjera za sve i toga su svjesni i vodeći klubovi, zato se oprezno hendla odnos sa UEFA-om, zato silan pritisak na VAR i na čitavu sudijsku organizaciju. Sve je povezano, ljudi su smislili sistem u kome se o suverenitetu i nezavisnosti može samo prditi zaluđenicima. I ovdje je, nažalost, moć centralizirana do maksimuma.
A ovo sve ne pišem radi Superlige i onog užasa zbog te ideje, nego zbog međuodnosa dvaju najvećih klubova koji ne mogu postojati ako ne postoji antagonizam među njima, i ako se pomjere sa pozicija na kojima su od svojih početaka. Pereza će zamijeniti drugi građevinski poduzetnik, samo je pitanje čiji će biti igrač: domaći ili uvezeni.
Džeri Drejk
- Shategabri
- Kontakt:
Za Talijane si to u pravu. Oni se nikad nisu dozvali nakon što su otresli o ledinu poslije zlatnih vremena Serije A.
Čak sve više stagniraju, došlo im je na naplatu i sa nacionalnom vrstom.
Englezi...kao što kažeš, podigli standard, svaka bukva koja zna šutnuti loptu vrijedi bar 50 miliona.
Pa to je ono, Perezu je jednom upalilo sa zvijezdama ono kad su bili CR, Bale, dobro Benz još nije bio tolika zvijezda, al je on činio taj fantastični trio, pa se tu i Barsa upecala, pa kupuj, kupuj, a nikakve praktično koristi od toga. Bilo je i dobrih transfera kao što je slučaj sa Suarezom, al se generalno pokazalo da to nije put kojim trebaju ići.
Kupiti ciljano igrača na deficitarnog poziciji ok, ali nikako da to bude strategija za formiranje tima.
Odnos između Reala i Barse...ja bih to opisao ovako...na terenu sportsko rivalstvo, sitne smicalice, ok nešto i smicalica van terena, ali generalno nema tu neke baš zle krvi između klubova.
Posebno jer taj sportski susret ima i nešto drugačiju pozadinu zbog političkih prilika, rekao bih da je to sasvim potrefljeno.
Čak sve više stagniraju, došlo im je na naplatu i sa nacionalnom vrstom.
Englezi...kao što kažeš, podigli standard, svaka bukva koja zna šutnuti loptu vrijedi bar 50 miliona.
Pa to je ono, Perezu je jednom upalilo sa zvijezdama ono kad su bili CR, Bale, dobro Benz još nije bio tolika zvijezda, al je on činio taj fantastični trio, pa se tu i Barsa upecala, pa kupuj, kupuj, a nikakve praktično koristi od toga. Bilo je i dobrih transfera kao što je slučaj sa Suarezom, al se generalno pokazalo da to nije put kojim trebaju ići.
Kupiti ciljano igrača na deficitarnog poziciji ok, ali nikako da to bude strategija za formiranje tima.
Odnos između Reala i Barse...ja bih to opisao ovako...na terenu sportsko rivalstvo, sitne smicalice, ok nešto i smicalica van terena, ali generalno nema tu neke baš zle krvi između klubova.
Posebno jer taj sportski susret ima i nešto drugačiju pozadinu zbog političkih prilika, rekao bih da je to sasvim potrefljeno.
Koševo Zapad
Narativ koji godi i jednim i drugima.
Pa je to produženo i na pojedinačne igrače
Messi vs Ronaldo
Hljeba i igara
Pa je to produženo i na pojedinačne igrače
Messi vs Ronaldo
Hljeba i igara
Džeri Drejk
Ti očito ne kontaš stvari. Kako Alonso nije Vinija nabio nogom iz kluba? Treneri u Realu moraju da se prilagode igračima koje Ćaća dovede, a ne obrnuto. Zar je to toliko teško za razumjeti?
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.