KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Shategabri
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Shategabri » 29 apr 2026, 14:49

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 14:41
Shategabri je napisao/la:
29 apr 2026, 14:18
Ejs Čampara :mrgreen:

A izvodivo je ovo, samo mislim da bi bili prava rudarska ekipa bez vanjskog šuta.
Kako bez suta, a Campara, Sertovic, Zrno, pa i braca Alibegovic sve sutercina do sutercine? :mrgreen: Ma glupiram se malo jer West uvijek na temi pise da se treba rijesiti Srba i Hrvata iz ekipe, pa reko da mu udovoljimo. :lol:

Young ne igra odbranu i ne skace, i mislim da ga je Muha zbog toga sinoc skresao na manje od 10 minuta. Bas sam gledao statistiku, lik je u zadnjih 6 utakmica uhvatio 4 skoka. Kad se na to doda Salic koji takodjer niti skace, niti igra odbranu, onda je jasno zbog cega Zubac mora da igra. Tu se treba traziti atleticnija i energicnija cetvorka, koja ce igrati na obje strane parketa, pa makar i stekao sa sutem za 3 (predlazem Kevina Yeboa).
Ma znam, teško je i sastaviti konkretnu ekipu od strogo domaćih igrača, a da to nije reprezentacija (i opet fali play :| )

Čini mi se da se Youngu ne ostaje u Bosni, da je on u svojoj glavi završio s nama.
Joj, Šalić s onim okretanjem guzice u odbrani :roll:

Hajde vidjećemo, biće sigurno i odlazaka i dolazaka, al vjerujem da će Bosna i naredne sezone imati konkurentnu ekipu, da ne kažem konkurentniju nego ove sezone.
Koševo Zapad

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 apr 2026, 14:50

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 14:41
29 apr 2026, 14:18
Ejs Čampara :mrgreen:

A izvodivo je ovo, samo mislim da bi bili prava rudarska ekipa bez vanjskog šuta.
Kako bez suta, a Campara, Sertovic, Zrno, pa i braca Alibegovic sve sutercina do sutercine? :mrgreen: Ma glupiram se malo jer West uvijek na temi pise da se treba rijesiti Srba i Hrvata iz ekipe, pa reko da mu udovoljimo. :lol:

Young ne igra odbranu i ne skace, i mislim da ga je Muha zbog toga sinoc skresao na manje od 10 minuta. Bas sam gledao statistiku, lik je u zadnjih 6 utakmica uhvatio 4 skoka. Kad se na to doda Salic koji takodjer niti skace, niti igra odbranu, onda je jasno zbog cega Zubac mora da igra. Tu se treba traziti atleticnija i energicnija cetvorka, koja ce igrati na obje strane parketa, pa makar i stekao sa sutem za 3 (predlazem Kevina Yeboa).
Najbitnije će biti koje će igrače zadržati pa se onda treba odlučivati koga dovesti. Sigurno da treba dovesti startnog centra i neku mrcinu na poziciji 4, možda čak dovesti rezervnog centra ako ne planiraju rzcijati Novaka i dati mu veću minutažu. Žao mi je što je Mega prije Bosne uzela Hrelju koji je mogao upasti za sljedeću sezonu. Možda će čak jedno od pojačanja biti Penava ako ne uspiju naći nekog kvalitetnijeg na poziciji 4.

Vjerujem da će se zadržati Plummer, Atić, Delalić (kao dijete Bosne), West/Shepherd (ako se uspije kvalitetno oporaviti, mada je bas staklen igrač).

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 14:52

CAZIN je napisao/la:
29 apr 2026, 14:42
Amirutah1988 je napisao/la:
29 apr 2026, 14:39
29 apr 2026, 14:24

Ma dobro, to bi svakako trebao biti neki primarni cilj kad sklapaš ozbiljan tim.
Nego obzirom da je ovo ipak povratnička sezona i u ABA ligu, i onda iste sezone igraš i ovaj evropski kup dosta uspješno, pa si već osvojio i domaći kup, a kad skontamo da smo trenera mijenjali nakon tri kola i katastrofalnog ulaska u sezonu, na kraju je ispalo dobro i domaća titula bi bila bonus.

Igokea je ozbiljan protivnik, rekao bih da će to biti bara-bara, trebaju nam Young, PlummBer i ekipa da dođu na utakmicu, sinoć se Atić na kraju probudio i bilo je dovoljno da se napravi preokret, al u prvenstvu bojim se da to neće biti dovoljno.
Westa bih isto sinoć pohvalio, pogodio je neke bitne šuteve kad je trebalo.
Igokea je ranije bila "ozbiljan protivnik" dok je bila number1 tema u RS-u,polako gube na značaju,barem je moj takav utisak
Ono cega se plasim su sudijski kriterij,ko ce imati prednost domaceg terena,i prosto pitanje,hoce li Igokea kupiti titulu.
Sto se tice nastupa u ABA ligi tj konačnog plasmana,play off,svaka čast,bio bih bezobrazan kad bih rekao drugačije,ali sam pod utiskom da smo mogli preskočiti mađare,ali isto tako da nismo imali mini srece mogli smo ispasti i ranije iz tog takmičenja.
Inace Bilbao i PAOK igraju finale,danas ce biti uzvratna,ja sam inace fudbalski Baskijac,naravno navijam i u kosarci za Bilbao,ocekivala se Murcia da ce biti u finalu.
Sta hocu reci,i u tom takmicenju postoje jaki klubovi,tako da bi bilo za Bosnu vrlo važno da ponovno igra u tom takmicenju,aki ja bih npr timove koji su igrali 1/4finala ovog takmicenja ukljucio tek u drugoj fazi,nakon kvakifikacijskog i osnovnog dijela,jer ako se vrati stari sustav ABA lige bit ce preopterecen kalendar.
U Srbiji,ako se usvoji prijedlog za novi format prvenstva Zvezda i Partizan ce igrati regularni dio +Euroleague.
Zašto ne bi igrali BCL ako osvojimo titula prvaka? Ili misliš da nećemo imati kvalitet za to takmičenje?
Treba li nam BCL pa da prođemo kao Igokea 1:5,ruku na srce
Imali su dosta tesku grupu,ali i Bosna vjerujem ne bi puno bolje prosla kada bi pokusali igrati u tom takmičenju.
Bilo je naravno i ove sezone u BCL ligi timova koji nisu trebali biti tu(Sabah,Ostende,Levice,VEF Riga),ali postavljam sebi ali i drugima pitanje,koliko bi mogla Bosna protiv Rytasa,Promitheasa,Albe,Chalona,Jouventua,Holona,Tenerifa,Galate itd itd.
Sa ovim rosterom vjerujem ne mnogo.
Bolje je igrati jos jednu sezonu Fibin Europe Cup ako bude mogucnosti(finansijske)

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 apr 2026, 15:02

29 apr 2026, 14:52
CAZIN je napisao/la:
29 apr 2026, 14:39

Igokea je ranije bila "ozbiljan protivnik" dok je bila number1 tema u RS-u,polako gube na značaju,barem je moj takav utisak
Ono cega se plasim su sudijski kriterij,ko ce imati prednost domaceg terena,i prosto pitanje,hoce li Igokea kupiti titulu.
Sto se tice nastupa u ABA ligi tj konačnog plasmana,play off,svaka čast,bio bih bezobrazan kad bih rekao drugačije,ali sam pod utiskom da smo mogli preskočiti mađare,ali isto tako da nismo imali mini srece mogli smo ispasti i ranije iz tog takmičenja.
Inace Bilbao i PAOK igraju finale,danas ce biti uzvratna,ja sam inace fudbalski Baskijac,naravno navijam i u kosarci za Bilbao,ocekivala se Murcia da ce biti u finalu.
Sta hocu reci,i u tom takmicenju postoje jaki klubovi,tako da bi bilo za Bosnu vrlo važno da ponovno igra u tom takmicenju,aki ja bih npr timove koji su igrali 1/4finala ovog takmicenja ukljucio tek u drugoj fazi,nakon kvakifikacijskog i osnovnog dijela,jer ako se vrati stari sustav ABA lige bit ce preopterecen kalendar.
U Srbiji,ako se usvoji prijedlog za novi format prvenstva Zvezda i Partizan ce igrati regularni dio +Euroleague.
Zašto ne bi igrali BCL ako osvojimo titula prvaka? Ili misliš da nećemo imati kvalitet za to takmičenje?
Imali su dosta tesku grupu,ali i Bosna vjerujem ne bi puno bolje prosla kada bi pokusali igrati u tom takmičenju.
Bilo je naravno i ove sezone u BCL ligi timova koji nisu trebali biti tu(Sabah,Ostende,Levice,VEF Riga),ali postavljam sebi ali i drugima pitanje,koliko bi mogla Bosna protiv Rytasa,Promitheasa,Albe,Chalona,Jouventua,Holona,Tenerifa,Galate itd itd.
Bolje je igrati jos jednu sezonu Fibin Europe Cup ako bude mogucnosti(finansijske)
Ma to je normala da dosta toga zavisi od grupe kakvu dobiješ. Sjećam se kada su tek bile izvučene grupe za EuropeCup da se govorilo potući se za drugo mjesto iako smo mogli biti i prvi da nije bilo poraza u Poljskoj. Onda u drugoj fazi priče da se ne nadamo prvom mjestu koje je rezervisano za Reggianu pa smo na kraju bili prvi ispred Reggiane i Oradee.

Ako gledaš tu teško grupu treba pogledati i protivnike Spartaka u BCL ove sezone. Prva faza Gran Canaria, Le Mans i Benfika, Spartak završio drugi sa skorom 3-3. U playoffu za drugu fazu im protivnik bio Karditsa od koje su izgubili obje utakmica a ta ista Karditsa se bori za opstanak u Grčkoj ligi.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 15:26

CAZIN je napisao/la:
29 apr 2026, 15:02
29 apr 2026, 14:52
CAZIN je napisao/la:

Ma to je normala da dosta toga zavisi od grupe kakvu dobiješ. Sjećam se kada su tek bile izvučene grupe za EuropeCup da se govorilo potući se za drugo mjesto iako smo mogli biti i prvi da nije bilo poraza u Poljskoj. Onda u drugoj fazi priče da se ne nadamo prvom mjestu koje je rezervisano za Reggianu pa smo na kraju bili prvi ispred Reggiane i Oradee.

Ako gledaš tu teško grupu treba pogledati i protivnike Spartaka u BCL ove sezone. Prva faza Gran Canaria, Le Mans i Benfika, Spartak završio drugi sa skorom 3-3. U playoffu za drugu fazu im protivnik bio Karditsa od koje su izgubili obje utakmica a ta ista Karditsa se bori za opstanak u Grčkoj ligi.
Benfika i Portugal sa kosarkom su jos uvijek tanki,ima tu i Porto,ali vjerujem da ce ti klubovi napredovati kao i generalno kosarka u Portugalu (i reprezentacijski)nesto slično kao i u rukometu.
Grcka liga je strasno jaka,svi klubovi imaji vise od polovine američkih igrača,čak i mom Panati nije vise tako lagano igrati ni regularni dio ,a pogotovo play off,tu je jaki PAOK,AEK,ARIS,Peristeri.
Markovic je pokusao spasiti Panionios i bilo je pobjeda,ali nisu uspjeli zavrsili posljednji,a igrali EuroCup.
Jako dobra liga,usudit cu se reci nakon Španske ponavljam MENI druga najjaca liga u Evropi,zajedno sa Italijanskom.
Zatim slijedi Francuska,VTB liga ,Turska pa Njemačka.
A u BCL ligi su vecinom klubovi iz tih zemalja,s tim da su ovi sto budu zadnjeplasirani iz skromnijih,slabijih liga.
Ja bih ipak Bosnu ponovno volio vidjeti u ovom takmičenju koje se igralo ove sezone

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2026, 15:34

CAZIN je napisao/la:
29 apr 2026, 14:50
Najbitnije će biti koje će igrače zadržati pa se onda treba odlučivati koga dovesti. Sigurno da treba dovesti startnog centra i neku mrcinu na poziciji 4, možda čak dovesti rezervnog centra ako ne planiraju rzcijati Novaka i dati mu veću minutažu. Žao mi je što je Mega prije Bosne uzela Hrelju koji je mogao upasti za sljedeću sezonu. Možda će čak jedno od pojačanja biti Penava ako ne uspiju naći nekog kvalitetnijeg na poziciji 4.

Vjerujem da će se zadržati Plummer, Atić, Delalić (kao dijete Bosne), West/Shepherd (ako se uspije kvalitetno oporaviti, mada je bas staklen igrač).
Ma Plummer i Shepherd sigurno idu, mada bih ja volio da prvi ostane, ali to je bas nerealno za ocekivati.

Ocekujem da zadrze Westa, Delalica, Zubca, Salica, mozda Atica i Kovacevica i mooozda Joesaara. Meni je Caruthers za backup playmakera puno bolji od Westa, jer moze igrati brutalnu odbranu i dobro razigrati ekipu (uostalom, to su i dva glavna razloga zbog koji se uvodi rezervni PG). Suterski je losiji od Westa, ali je i dosta bolji na ulazu, a manja je stetocina i lakse ce se podrediti ekipi (Jarrodu treba 25+ minuta da na kraju ispliva na pozitivnu stranu :mrgreen: ).

Da se mene pita, ostavio bih Caruthersa, Plummera (sto ni najmanje ne ocekujem), Atica, Joesaara i mozda Delalica. Doveo bih bas ozbiljnog poentera na 1 (Neal, Boum, Maddox), cistog sutera umjesto Plummera (Roberson, Magee), atleticnu i na skoku aktivnu cetvorku umjesto Younga (Yebo), teskasa na 5 umjesto Halilovica (Carter, Romero), Durmu umjesto Zubca, Penavu/Langovica umjesto Kovacevica, Djordjevica/Mahalbasica umjesto Salica, jos jednog ozbiljnog PG/SG umjesto Shepherda (recimo Kullamae - da se Janari ima s kim druziti :mrgreen: ) i manje-vise to je to.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 15:46

Zadrzati Delalica ,Zubca,Salica je samoubistvo za narednu.
Cullamae ne bi nikad u Bosnu u to sam 100%siguran,Bilbao moze zaliti sto su ga dali latvijskoj ekipi.
Caruthersa bih i ja zadrzao

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 29 apr 2026, 15:54

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 14:14
Hightower je napisao/la:
29 apr 2026, 13:58
Samo je jedan EC3 ja sam pokrenuo revoluciju na forumu :opaopa: puno mladih je odraslo citajuci moje postove. Nesto ko Joker
Hajde priznaj ljudima javno da si ti i ovaj Homelander i Badgley. :lol:

Btw, da se vratim na temu i predlozim jednu bosnjacku ekipu za brata Westa s teme :kafa:

Campara > West
Trnka > Caruthers
Gegic > Shepherd
Sertovic > Gutic
M. Alibegovic > Plummer
Zrno > Joesaar
Durmo > Zubac
Alibegovic > Young
Penava > Kovacevic
Mahalbasic > Salic
Bratanovic > Manojlovic
+ Atic i Halilovic (ako pristane igrati za kikiriki)

Steta sto Hrelja i Djulovic ranije rijesise klubove za narednu sezonu...
Moze ostati West i brat Young je mumin

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 29 apr 2026, 15:54

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 15:34
CAZIN je napisao/la:

Ma Plummer i Shepherd sigurno idu, mada bih ja volio da prvi ostane, ali to je bas nerealno za ocekivati.

Ocekujem da zadrze Westa, Delalica, Zubca, Salica, mozda Atica i Kovacevica i mooozda Joesaara. Meni je Caruthers za backup playmakera puno bolji od Westa, jer moze igrati brutalnu odbranu i dobro razigrati ekipu (uostalom, to su i dva glavna razloga zbog koji se uvodi rezervni PG). Suterski je losiji od Westa, ali je i dosta bolji na ulazu, a manja je stetocina i lakse ce se podrediti ekipi (Jarrodu treba 25+ minuta da na kraju ispliva na pozitivnu stranu :mrgreen: ).

Da se mene pita, ostavio bih Caruthersa, Plummera (sto ni najmanje ne ocekujem), Atica, Joesaara i mozda Delalica. Doveo bih bas ozbiljnog poentera na 1 (Neal, Boum, Maddox), cistog sutera umjesto Plummera (Roberson, Magee), atleticnu i na skoku aktivnu cetvorku umjesto Younga (Yebo), teskasa na 5 umjesto Halilovica (Carter, Romero), Durmu umjesto Zubca, Penavu/Langovica umjesto Kovacevica, Djordjevica/Mahalbasica umjesto Salica, jos jednog ozbiljnog PG/SG umjesto Shepherda (recimo Kullamae - da se Janari ima s kim druziti :mrgreen: ) i manje-vise to je to.
Ovo je i realno, mislim da ste pisali na forumu da je Šalić produzio ugovor a da je Caruthers potpisao na dvije. Ili je to bilo na klix forumu. U svakom slučaju ceka nas zanimljivo ljeto.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 apr 2026, 16:00

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 15:34
CAZIN je napisao/la:

Ako ostane Muha trener vjerujem da će zadržati sljedeću ekipu: West, Atić, Delalić, Zubac, Kovačević, Joesaar i ako se uspije zadržati Plummer (mada vjerujem da će ga lakše biti zadržati ako se osvoji liga). Ne vjerujem da će Muha ikako zadržati Šalića jer Kovačević može pružiti kvalitetnije partije od Đoke na poziciji centra. Otkako je počela ova Top 8 faza Aba lige Šalić je pružao fakat loše partije i partije koje se vide kad se igra protiv ozbiljnijih timova.

Sigurno da je Caruthers bolja opcija od Westa za backup playa ali ne bi začudilo da krenemo sljedeću sezonu sa Westom kao startnim playem a Caruthersom kao backup ili da West bude backup a Caruthers dobije šut kartu. Svakako Atić može pružiti solidne minute na poziciji playa, Delalić vjerovanto ostaje da bude kapiten i jer je dijete Bosne i teško da će ga se riješiti mada čini mi se da je poboljšao malo šut za 3 poena tako da možda može poslužiti u nekim utakmicama, odmah mi dolazi u glavu utakmica protiv Cedevite gdje je imao 5/5 trojke ali nije bilo dovoljno za pobjedu, Zubac ostaje zbog energije vjerovatno iako bi se i njega valjalo riješiti ako pucamo na viši nivo ali korak po korak treba. Kovačević kao neki 10. igrač u rotaciji i da sa Manojlovićem dijeli ulogu rezervnog centra sigurno da bi bio dobar. Joesaara treba zadržati sigurno jer se vidi u drugom dijelu sezone da je to jako zahvalan igrač i da mu je samo trebalo da uđe u ritam još kad bi bio okružen sa boljim playom (mislim striktno na razigravača) bi pokazao možda još više i svakako ne zaboraviti osjećaj za ofanzivni skok.

Durmo bi bio dobra zamjena za Juru ali pitanje da li će htjeti doći, nešto sumnjam da je Magee moguće pojačanje ako Plummer ode, Kullamae da Joesaar ne zaboravi estonski :mrgreen:

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 29 apr 2026, 16:01

Samo se otarasiti tuzlanskog hamelja vjerovatno je i komunjara, dajdze zubca, cete đokice i muha moze na termin kod radana stonse mene tice.

Nek pije pivu sa nasim forumasem poslije termina...

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 29 apr 2026, 17:30

Badgley je napisao/la:
29 apr 2026, 13:59
Jarodwest je napisao/la:
29 apr 2026, 12:29
Za košarku je normalno remont svake godine, to au ublehe da se gradi momčad godinama.

Evo sljedeće godine dajdze ce uloziti dolje u listicu, nadam se da tft moze do preokreta i odmah ce blokirati pare za Bosnu sa federalnog nivoa.

A naše Bošnjake ne interesuje sport i nacionalni ponos, pa pare ne da senad, hako, hifici i ostala bošnjačka ekonomska bagra
Nadam se da ce košarkaši Širokog veceras pobjediti i osigurati plasman u ABA ligu. Za nase domace prvenstvo bi bilo odlicno da imamo tri klubu u jednoj od top pet najboljih liga u Evropi a ABA to zasigurno jeste.
Nadam se da Široki veceras nece pobjediti i osigurati plasman u ABA ligu. Za nase domace prvenstvo je bolje da ga Široki igra.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 29 apr 2026, 17:45

Doveo bih McCrearya iz Širokog, momak igra odličnu sezonu.

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 29 apr 2026, 17:46

Maverick je napisao/la:
29 apr 2026, 17:30
Badgley je napisao/la:
29 apr 2026, 13:59
Jarodwest je napisao/la:
29 apr 2026, 12:29
Za košarku je normalno remont svake godine, to au ublehe da se gradi momčad godinama.

Evo sljedeće godine dajdze ce uloziti dolje u listicu, nadam se da tft moze do preokreta i odmah ce blokirati pare za Bosnu sa federalnog nivoa.

A naše Bošnjake ne interesuje sport i nacionalni ponos, pa pare ne da senad, hako, hifici i ostala bošnjačka ekonomska bagra
Nadam se da ce košarkaši Širokog veceras pobjediti i osigurati plasman u ABA ligu. Za nase domace prvenstvo bi bilo odlicno da imamo tri klubu u jednoj od top pet najboljih liga u Evropi a ABA to zasigurno jeste.
Nadam se da Široki veceras nece pobjediti i osigurati plasman u ABA ligu. Za nase domace prvenstvo je bolje da ga Široki igra.
Nismo mi Srbija i njihova ideja da klubovi napuste ABA ligu ne znaci da nece igrati Euroligu. Najbolja prilika za promociju mladih. Nece napredovati igranjem protiv Leotara, Proma bez uvrede tim klubovima

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2026, 18:07

Promociju mladih koji ce igrati za Hrvatsku? Nikad nijedan kvalitetan mladi igrac iz Sirokog nije zaigrao za nas, a da ne govorim da u tom klubu nikad nije zaigrao nijedan Bosnjak (ako ne racunamo one koji se tako prezivaju :mrgreen: ). Za njih je Dodikova Igokea pojam - kad su te stvari u pitanju. Zbog svega toga niko normalan nece navijati za njih.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 18:13

Madafaka je napisao/la:
29 apr 2026, 17:45
Doveo bih McCrearya iz Širokog, momak igra odličnu sezonu.
:thumbup: Ima tu jos igraca koji bi dobro došli Bosni,Tomasevic(Sloboda),Spago (Orlovik),Hornblucke(Slavija),Livadic(Promo)Weaver(Zrinjski)
Adi Alikadic(Radnički)
Vjerujem i siguran sam da barem jednog od ovih igraca dovedemo da bi bio pogodak

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 29 apr 2026, 18:29

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 18:07
Promociju mladih koji ce igrati za Hrvatsku? Nikad nijedan kvalitetan mladi igrac iz Sirokog nije zaigrao za nas, a da ne govorim da u tom klubu nikad nije zaigrao nijedan Bosnjak (ako ne racunamo one koji se tako prezivaju :mrgreen: ). Za njih je Dodikova Igokea pojam - kad su te stvari u pitanju. Zbog svega toga niko normalan nece navijati za njih.
U prvom redu Bosna druga stvar sto minutazu dobiju igraci ko Šalić, Zubac i drugi kojima je ABA 2 bila maksimum.

Sta trebam da navijam protiv naših klubova i da zelim los rezultate klubovima iz Hercegovine i RS. Igraju pod zastavom BiH :bih: Sto je jaca konkurencija onda ce se i klubovi ko Sloboda morati pojacati da budu konkurentni.

Hrvatska ce od naredne sezone imati jedan klub. Crna Gora dva, mi i Slovenija po tri. Makedonci nemaju niti jedan klub.
Zadnja izmjena: Badgley, dana/u 29 apr 2026, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 18:32

Klubovima iz RS-a i Herceg Bosne je mnogo sta dozvoljeno,ali nažalost tako nam je skrojena i država.
Prvi se protivim vidjeti u dvorana šahovnice,nikad necu kod kk staviti slovo H,zastave RS-a,silne prvokacije sa natpisima po Banja Luci fudbal-košarka,to je nasa realnost.
Ali opet i mi ali i oni treba da znaju da se svi ti klubovi takmice pod zastavom BIH, i zato im ne želim neuspjeh.
Za našu ligu i taj ligaski rejting mislim da bi bilo odlicno imati 3 kluba u ABA ligi i 3/4 u ABA2 ligi.
Bolja smo liga od Hrvatske,Crne Gore,Makedonije,Slovenije.
U rangu smo sa ligom Srbije,i ima prostora za napredak.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 18:35

Badgley je napisao/la:
29 apr 2026, 18:29
Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 18:07
U prvom redu Bosna druga stvar sto rade minutazu dobiju igraci kod Šalić, Zubac i drugi kojima je ABA 2 bila maksimum.

Sta trebam da navijam protiv naših klubova i da zelim los rezultate klubovima iz Hercegovine i RS. Igraju pod zastavom BiH :bih: Sto je jaca konkurencija onda ce se i klubovi ko Sloboda morati pojacati da budu konkurentni.

Hrvatska ce od naredne sezone imati jedan klub. Crna Gora dva, mi i Slovenija po tri. Makedonci nemaju niti jedan klub.
E bravo,svaka čast za komentar,tako treba da razmislja osoba koja voli svoju državu i ni na koji način pa ni sportski nece popustiti.
Klubovima iz RS-a i iz Herceg Bosne ako im je stalo do susjednih drzava,🫡slobodno neka idu u njihova takmičenja,ali van :bih:

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 29 apr 2026, 18:43

Navijam za siroki da se raspadnu

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []