Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

DeeWa
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DeeWa » 29 apr 2026, 21:24

Hrvatska "ukrala" Australiji Segecica koji je prošle godine igrao za australske selekcije, a ove godine bi mogao već dobiti poziv i za svjetsko prvenstvo kako bi ga kaparisali. Jedna hrvatska koja je par stepenica ispred nas po svemu.

A mi ovdje pričamo kako ne treba pozivati nove kvalitetne igrače da ne bi poremetili harmoniju ako se izbaci neki igrač koji nije uopće igrao ili je odigrao neku beznačajnu minutažu u prethodnim utakmicama.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 apr 2026, 21:27

DeeWa je napisao/la:
29 apr 2026, 21:24
Hrvatska "ukrala" Australiji Segecica koji je prošle godine igrao za australske selekcije, a ove godine bi mogao već dobiti poziv i za svjetsko prvenstvo kako bi ga kaparisali. Jedna hrvatska koja je par stepenica ispred nas po svemu.

A mi ovdje pričamo kako ne treba pozivati nove kvalitetne igrače da ne bi poremetili harmoniju ako se izbaci neki igrač koji nije uopće igrao ili je odigrao neku beznačajnu minutažu u prethodnim utakmicama.
Pa samo sto taj Segecic igra najjacu drugu ligu na svijetu. Ovdje se spominju Catovici, Licine i ostali. Neka makar dobace do druge lige. Od svih tih potencijalnih ko bi mogao odmah uletiti u sastav je Pejcinovic, mada i on bi tesko igrao trenutno pored Dzeke, Demirovica i Tabakovica. Janelt takodjer, mada znamo situaciju sa njim, da ne pisem.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 29 apr 2026, 21:30

DeeWa je napisao/la:
29 apr 2026, 21:24

Segecic je igrao za u21 reprezentaciju Hrvatske sad u martu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

UmjetnikZijad
Kontakt:

Post Postao/la UmjetnikZijad » 29 apr 2026, 23:13

Licina je talent svjetskog kalibra, nasi definitivno trebaju iskoristiti igranje na SP da se pridobiju 2-3 igraca koji nam u buducnosti mogu donositi radost. Najveca glupost koju sam cuo je da SP moraju igrati samo igraci koji su igrali kvalifikacije, to je plitko razmisljanje i treba uvijek misliti na buducnost.

Catalunya1
Kontakt:

Post Postao/la Catalunya1 » 29 apr 2026, 23:19

UmjetnikZijad je napisao/la:
29 apr 2026, 23:13
Licina je talent svjetskog kalibra, nasi definitivno trebaju iskoristiti igranje na SP da se pridobiju 2-3 igraca koji nam u buducnosti mogu donositi radost. Najveca glupost koju sam cuo je da SP moraju igrati samo igraci koji su igrali kvalifikacije, to je plitko razmisljanje i treba uvijek misliti na buducnost.
naravno, i uz to su vec 2 igraca otpali sa spiska zbog povreda, dakle bice prostora i za nove igrace ne znam zasto ne pozvati catovica koji je buducnost naseg veznog reda

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 29 apr 2026, 23:22

Catalunya1 je napisao/la:
29 apr 2026, 23:19
naravno, i uz to su vec 2 igraca otpali sa spiska zbog povreda, dakle bice prostora i za nove igrace ne znam zasto ne pozvati catovica koji je buducnost naseg veznog reda
Naravno da je glupost pisati kako trebaju igrati samo oni koji su igrali kvalifikacije. :thumbup: Jednaka glupost je pisati da se trebaju ugurati na spisak igrači koji su nas odbijali i gledali na nas kao da smo šugavi… :bih:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 29 apr 2026, 23:27

Mada je u pitanju cudo neviđeno, al kada bi iz vedra neba za SP dobili Vitalija. Covjek bi nam bio upgrade neviđen.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 29 apr 2026, 23:39

MiranGlasnic je napisao/la:
29 apr 2026, 23:22
Naravno da je glupost pisati kako trebaju igrati samo oni koji su igrali kvalifikacije. :thumbup: Jednaka glupost je pisati da se trebaju ugurati na spisak igrači koji su nas odbijali i gledali na nas kao da smo šugavi… :bih:
Kako sada to, a Susica i danas pljujete zbog Zukanovica ...

Samo povrede standardnih igraca mogu biti opravdanje za pozivanje onih igraca koji su se neckali, zavlacili i odugovlacili jer smo bili na dnu. I samo mladih igraca koji znace buducnost.

Jel sada treba onaj Jankovic da ide na SP, makar cijela sredina terena ispala zbog povreda samo jer se predomislio? Ili onaj Vukovic iz Borca.

Bezze je ova prica uopsteno jer znamo kakvi su Spahic i Barbarez. Prije ce na SP pola U21 reprezentativaca ako treba popunjavati ...

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 30 apr 2026, 00:19

Drum je napisao/la:
29 apr 2026, 23:39
MiranGlasnic je napisao/la:
29 apr 2026, 23:22

Kako sada to, a Susica i danas pljujete zbog Zukanovica ...

Samo povrede standardnih igraca mogu biti opravdanje za pozivanje onih igraca koji su se neckali, zavlacili i odugovlacili jer smo bili na dnu. I samo mladih igraca koji znace buducnost.

Jel sada treba onaj Jankovic da ide na SP, makar cijela sredina terena ispala zbog povreda samo jer se predomislio? Ili onaj Vukovic iz Borca.

Bezze je ova prica uopsteno jer znamo kakvi su Spahic i Barbarez. Prije ce na SP pola U21 reprezentativaca ako treba popunjavati ...
Očito da se nismo razumjeli…ja nisam za da se guraju ovi koji nas gledaju kao da smo šugavi. A Papetu neću zaboraviti ono ne pozivanje Zukanovića. Vrijedi neko kao Janelt…taj je bio uz nas iako je znao da je mala vjerovatnoća da će moći igrati…dolazio u Zenicu…išao na gostovanja…a ove naše Bošnjake moraš puškom tjerati da igraju za nas. :bih:

Catalunya1
Kontakt:

Post Postao/la Catalunya1 » 30 apr 2026, 00:21

Nas vezni red sastoji se od igraca koji igraju po Pafosu Karlsruheu Astani i **** Brondbiju a jos nije standardan ni u tom mrtvom Brondbiju i onda dodju ljudi i kazu pa sta ce ti ovaj nije on jos spreman pa jebote ko smo mi Spanija jel pa da ne zovemo igrace koji su buducnost nase reprezentacije a vezni red nam je teska rupa tu treba pokupiti sve sto mozes meni nije jasno kako ljudi ne shvataju npr kakav je ozbiljan talenat mali Catovic

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 30 apr 2026, 00:29

30 apr 2026, 00:21
Nas vezni red sastoji se od igraca koji igraju po Pafosu Karlsruheu Astani i **** Brondbiju a jos nije standardan ni u tom mrtvom Brondbiju i onda dodju ljudi i kazu pa sta ce ti ovaj nije on jos spreman pa jebote ko smo mi Spanija jel pa da ne zovemo igrace koji su buducnost nase reprezentacije a vezni red nam je teska rupa tu treba pokupiti sve sto mozes meni nije jasno kako ljudi ne shvataju npr kakav je ozbiljan talenat mali Catovic
Ti si ovdje zalutao.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 30 apr 2026, 00:39

30 apr 2026, 00:21
A po čemu to misliš da Ćatović nije u opticaju i da se mi odričemo nekog prvoklasnog veznjaka? Kojeg?

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 apr 2026, 01:20

Pa i Tahiraga je prije nekoliko sezone odigrao desetak utakmica za Romu. Bio je 19 godina, talent samo takav.
Ovi puput Licine i Catovica, jedan 19 a i drugi za koji dan, vecinom tamo treca liga ili nize.
Nisu oni Kerim. Ne kazem da ih ne treba zvati al ne treba se od njih puno ocekivati. Ipak se nisu dokazali na ozbiljnom nivou. Moze se desit nesto kao Burnic, talent pa max sredina druge lige.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 apr 2026, 01:40

soko je napisao/la:
30 apr 2026, 01:20
Pa i Tahiraga je prije nekoliko sezone odigrao desetak utakmica za Romu. Bio je 19 godina, talent samo takav.
Ovi puput Licine i Catovica, jedan 19 a i drugi za koji dan, vecinom tamo treca liga ili nize.
Nisu oni Kerim. Ne kazem da ih ne treba zvati al ne treba se od njih puno ocekivati. Ipak se nisu dokazali na ozbiljnom nivou. Moze se desit nesto kao Burnic, talent pa max sredina druge lige.
Ovdje se taj Catovic opisao kao da je novi Granit Xhaka, u najmanju ruku...
Polako ljudi, bice liga nacija, tu ce sigurno dobiti poziv.
Pavlović je u njegovim godinama bio u prvoj postavi Bayerna, a on trenutno nema nijedan seniorski nastup u karijeri.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 30 apr 2026, 02:24

Ma realnost je da dosta igrača koji se navode kao "talenti" neće ni sljedeće sezone igrati ozbiljan seniorski fudbal, nema tu onda ni neke prevelike mogućnosti za poziv. Ima kao Košpo, čisto da se ovjeri, ali u suštini neće imati ulogu ni Ličina, ni Ćatović i sl. Ne znači da neće uspjeti, da neće možda biti super igrači, ali baš bi se moralo desiti čudo, pa da u septembru budu smisleni za poziv.

Što se tiče veznog reda, nek privole Mahmića i Busuladžića, solidno je to.

Zinedin Smajlović, Ermin Mahmić, Kenan Busuladžić, Dženan Pejčinović, Matej Deket, Emin Kujović i slični su vjerovatno blizu tom isprobavanju.

Malik Jakupović, Eman Košpo, Adin Ličina, Mirza Ćatović i slični ipak dok počnu negdje igrati.

Po meni treba na sve strane pokušavati završiti nekog od golmana, makar da bude među 3 i da sutra kada nema Vasilja može uskočiti. To je nekako ubjedljivo najdeficitarnije. Golman doduše može iskočiti i sa 25-26 godina, kao i Vasilj, a da sa 17-18 nije bio prepoznat kao talenat. Hoće li taj Šiljević braniti negdje, ili ima smisla Salku Hamzića privoliti, ili ganjati Horkaša ako Las Palmas uđe u Primeru :)

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 30 apr 2026, 02:26

19vendetta87 je napisao/la:
30 apr 2026, 01:40
soko je napisao/la:
Pavlović je u njegovim godinama bio u prvoj postavi Bayerna, a on trenutno nema nijedan seniorski nastup u karijeri.
100% ste upravu vas dvojica Licina je slican kao i Barjaktatervic dribler ,ofanzivno vezni, mjesto koje trener PSV misli da je idealno za Esmira ,Catovic ima odlicne fizicke predispozicije ali nesto nisam vidio neki kvalitet mozda sam gledao kada je bio ono prosjecan a gledao sam dvije utakmice,prednost mu je sto igra na poziciji zadnjeg veznog i destruktora isto kao i Sunjic a mi trenutno nema osim Sunjica takav profil igraca

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 30 apr 2026, 03:30

zaostrog je napisao/la:
30 apr 2026, 02:24
Ma realnost je da dosta igrača koji se navode kao "talenti" neće ni sljedeće sezone igrati ozbiljan seniorski fudbal, nema tu onda ni neke prevelike mogućnosti za poziv. Ima kao Košpo, čisto da se ovjeri, ali u suštini neće imati ulogu ni Ličina, ni Ćatović i sl. Ne znači da neće uspjeti, da neće možda biti super igrači, ali baš bi se moralo desiti čudo, pa da u septembru budu smisleni za poziv.

Što se tiče veznog reda, nek privole Mahmića i Busuladžića, solidno je to.

Zinedin Smajlović, Ermin Mahmić, Kenan Busuladžić, Dženan Pejčinović, Matej Deket, Emin Kujović i slični su vjerovatno blizu tom isprobavanju.

Malik Jakupović, Eman Košpo, Adin Ličina, Mirza Ćatović i slični ipak dok počnu negdje igrati.

Po meni treba na sve strane pokušavati završiti nekog od golmana, makar da bude među 3 i da sutra kada nema Vasilja može uskočiti. To je nekako ubjedljivo najdeficitarnije. Golman doduše može iskočiti i sa 25-26 godina, kao i Vasilj, a da sa 17-18 nije bio prepoznat kao talenat. Hoće li taj Šiljević braniti negdje, ili ima smisla Salku Hamzića privoliti, ili ganjati Horkaša ako Las Palmas uđe u Primeru :)
Catovic je vec dosta puta bio na klupi Stuttgarta kao i Kospo Fiorentini vec samo sto nisu debitovali za prvi tim.

Catalunya1
Kontakt:

Post Postao/la Catalunya1 » 30 apr 2026, 05:48

soko je napisao/la:

Pa yebote on ne igra u prvom timu Štutgarta više iz drugih razloga, Hofenhajm ga ganjo pa onda Salcburg i Stutgart dva puta odbio, gledo sam utakmice i vrlo dobro znam o kakvom talentu se radi nije nahajpan bezveze ko onaj Busuladzic koji stvarno nije spreman za A tim, a sta se tice godina de mi samo reci gdje je bio modric u njegovim godinama hajde molim te

BiH26
Kontakt:

Post Postao/la BiH26 » 30 apr 2026, 06:13

Pozdrav svima
Jeli Catovic vec odlucio da ce igrati za BiH?

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 30 apr 2026, 07:12

30 apr 2026, 05:48
soko je napisao/la:

Pa yebote on ne igra u prvom timu Štutgarta više iz drugih razloga, Hofenhajm ga ganjo pa onda Salcburg i Stutgart dva puta odbio, gledo sam utakmice i vrlo dobro znam o kakvom talentu se radi nije nahajpan bezveze ko onaj Busuladzic koji stvarno nije spreman za A tim, a sta se tice godina de mi samo reci gdje je bio modric u njegovim godinama hajde molim te
Pa eto vidis. Sam si potvrdio da nije bitno gdje igras sa 18 godina i da , ako si talenat, imas srece, ces postati ozbiljan igrac. Tahirovic sa 19 godina Roma, Mourinho ga hvalio, ovdje se pisalo kao da dobijamo Matica, Buskeza, Modrica i Krossa u jednom igracu. Gdje je isti sa 23 godine? U Bronbiju.
Modric sa 18 godina igrao u Zrinjskom / Interu iz Zapresica a sa 30+ postao najbolji igrac na svijetu.
Znaci apsolutno je nebitno ko ga je "ganjo" sa 18.
Yaya Toure kada je imao 18 "ganjo" antilope a sa 20+ igrao u Francuskoj.
Mozda i taj tvoj rodjak bude kao Tahirovic a mozda bude kao Modric. Niko ne zna tako da smanji dozivljaj.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], LeCoq, Markinhio, Mostarska i 26 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []