Risto Ðogo academyVanja8 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 21:56A kako se zove ta vasa Akademija ?NoDi80 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 20:40Lagumdzija je htio sam da ide i otvoreno je rekao, a mi na njemu nismo mogli uzeti marke, jer je taj ugovor bio pri kraju i katastrofalan
Mogli smo gurati neku silu, ali opet on bi na kraju otisao dzabe, a Zeljo bi gubio na reputaciji zbog zavade sa igracem koji je bio dobar za klub
Zeljo je tu ispao los realno, medjutim to nema veze s tim vasim pricama
Jednostavno sad vec bivsi brkovicevi su mi se umijesali u posao i doveli mi Hodzica umjesto Lagumdzije koji je mladji i spremniji
Ja sam bio protiv toga iz vise razloga, ali eto oni su sad bivsi i nodijev prijedlog o novom sefu akademije i sportskom direktoru je usvojen![]()
![]()
![]()
![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Kako se NoDi lagano hvata za taj naziv, lik ne zna da Akademija na godisnjem nivou kosta deset puta vise od onog Sto je Sanin ulozio u Zelju...Brundoo je napisao/la: ↑29 apr 2026, 22:01Risto Ðogo academyVanja8 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 21:56A kako se zove ta vasa Akademija ?NoDi80 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 20:40Lagumdzija je htio sam da ide i otvoreno je rekao, a mi na njemu nismo mogli uzeti marke, jer je taj ugovor bio pri kraju i katastrofalan
Mogli smo gurati neku silu, ali opet on bi na kraju otisao dzabe, a Zeljo bi gubio na reputaciji zbog zavade sa igracem koji je bio dobar za klub
Jednostavno sad vec bivsi brkovicevi su mi se umijesali u posao i doveli mi Hodzica umjesto Lagumdzije koji je mladji i spremniji
Ja sam bio protiv toga iz vise razloga, ali eto oni su sad bivsi i nodijev prijedlog o novom sefu akademije i sportskom direktoru je usvojen![]()
![]()
![]()
![]()
- LondonBlues
- Kontakt:
UniversalVanja8 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 21:56A kako se zove ta vasa Akademija ?NoDi80 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 20:40Lagumdzija je htio sam da ide i otvoreno je rekao, a mi na njemu nismo mogli uzeti marke, jer je taj ugovor bio pri kraju i katastrofalan
![]()
![]()
![]()
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.
Jesu najbolji zato u prime karijere igraju u zeljeznicaru i bore se za opstanak
Slazem se mogao bi sosic u nas b tim da igra
Vanja8 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 21:56A kako se zove ta vasa Akademija ?NoDi80 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 20:40Lagumdzija je htio sam da ide i otvoreno je rekao, a mi na njemu nismo mogli uzeti marke, jer je taj ugovor bio pri kraju i katastrofalan
![]()
![]()
![]()

Maybe, "NoDi, Long Horn Academy"...LondonBlues je napisao/la: ↑29 apr 2026, 22:04UniversalVanja8 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 21:56A kako se zove ta vasa Akademija ?NoDi80 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 20:40Lagumdzija je htio sam da ide i otvoreno je rekao, a mi na njemu nismo mogli uzeti marke, jer je taj ugovor bio pri kraju i katastrofalan
![]()
![]()
![]()
Ideja akademije ce biti predlozena, jer ce uskoro biti rijeseno i pitanje kampa
Akdemija Mane Josip Bukal, evo ti logo

Nastupajući za Željezničar, legendarni centarfor postigao je nevjerovatnih 327 golova u 464 utakmice.
Od malih nogu do seniorskog tima nastupao je za Željezničar i vodio je nas omladinski pogon pocetkom 80tih i prvi tim krajem 88/89
Bukal je zabio za Želju protiv Santosa za 1:0, a Pele je izjednacio za konacnih 1:1
Bukal i Pele su igrali Brazil - Jugoslavija 3:3 i obojica su zabili po gol
Bukal je predvodio Zeljin napad u historijskom osvajanju
lige, zabijao je golove Interu, Brazilu, Santosu, Njemackoj, Bologni…
Sa Željom je igrao Kup europskih sampiona (Liga Prvaka) protiv engleskog prvaka Derby, a svojim golom sa Željezničarom je izbacio Bolognu prvaka Italije i stigao do cetvrtfinala kup Uefa (Europa Liga), takodjer sa Željom je stigao do cetvrtfinala Intertoto Kupa (Konferencijska liga)

Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Kako ga kulturno odvojise od ostale teladibvsic je napisao/la: ↑29 apr 2026, 22:12Jesu najbolji zato u prime karijere igraju u zeljeznicaru i bore se za opstanak
Slazem se mogao bi sosic u nas b tim da igra
Vanja8 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 21:56A kako se zove ta vasa Akademija ?NoDi80 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 20:40Lagumdzija je htio sam da ide i otvoreno je rekao, a mi na njemu nismo mogli uzeti marke, jer je taj ugovor bio pri kraju i katastrofalan
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U tebe NoDi sve nesto imaginarno, bice, vec je, uskoro ce...NoDi80 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 22:44Ideja akademije ce biti predlozena, jer ce uskoro biti rijeseno i pitanje kampa
Akdemija Mane Josip Bukal, evo ti logo
Nastupajući za Željezničar, legendarni centarfor postigao je nevjerovatnih 327 golova u 464 utakmice.
Od malih nogu do seniorskog tima nastupao je za Željezničar i vodio je nas omladinski pogon pocetkom 80tih i prvi tim krajem 88/89
Bukal je zabio za Želju protiv Santosa za 1:0, a Pele je izjednacio za konacnih 1:1
Bukal i Pele su igrali Brazil - Jugoslavija 3:3 i obojica su zabili po gol
Bukal je predvodio Zeljin napad u historijskom osvajanju
lige, zabijao je golove Interu, Brazilu, Santosu, Njemackoj, Bologni…
Sa Željom je igrao Kup europskih sampiona (Liga Prvaka) protiv engleskog prvaka Derby, a svojim golom sa Željezničarom je izbacio Bolognu prvaka Italije i stigao do cetvrtfinala kup Uefa (Europa Liga), takodjer sa Željom je stigao do cetvrtfinala Intertoto Kupa (Konferencijska liga)
![]()
De ba NoDi, zivi malo u realnosti, daleko ste vi moj bruda jos uvijek i od kampa i od Akademije...
Covjece Boziji, Akademija klub kosta na godisnjem nivou izmedju 1,5 i 2 miliona KM, a Sanin do sad ulozio 200 milja pozajmica i ti mastas o tim stvarima...
Sve je to lijepo, izabrati i logo i naziv, ali provesti u djelo je daleko teze...
Razumijes li ti da su i Zrinjski i Siroki odustali od Akademije kad su vidjeli koliko to nosi, a imali su idealne uslove...
E moj NoDi..
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Uprava Željezničara napravila veliki posao: Ispunjene finansijske obaveze za dobijanje licence za nastup u Evropi
Od Željko Rosandić - 13.02.2026 14:35
Od Željko Rosandić - 13.02.2026 14:35
Vidi ti ovog Brunde hajvana. Vidi se da je majci pri porodu na čmar izašao.
Ode narkić kod ženinih u Tuzlu i odmah belaj pravi.

Allah selamet,hajra mu nema... Droga mu mozak spržila...
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️