Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Kerim Alajbegović
Ne mozes ti Bosnji ugoditi. Sad vise ne valja ni Roma.
Jel to moras imat fudbalsku karijeru da bi znao sta je dobro za nekog igraca. Valjda gledajuci fudbal i iskustva nekih fudbalera mozes dat zakljucak.Iceplayer je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:09Vidim iskusan si pravo, gdje si ti karijeru započeo i završio?dedo26 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 10:45Dortmund igra Ligu Prvaka i cesto su u zavrsnicima, za razliku od Rome. Da je otisao u Dortmund, Lajpcig, pa i Milan, tj sve top 4 ekipe ne bi mu nista rekao. Roma sumnjam da ce igrat i Evropa Ligu,a pogotovo ne Ligu Prvaka. Rivali im imaju lagan raspored u naredna 4 kola.
To je vazda bio tim nikakav, nekakva mrtva igra, to je ubistvo za krilnog igraca.
Ekipa poput Rome, Tottenhama, Atletiko Madrida, Chelsea, Lazio, Villareal, to ti je samo za izbjec. Nit smrde nit mirisu.
Ako Alajbegovicu valja Roma, ne znam sta tebi smeta. Valjda on i njegov otac znaju bolje od nas sta je najbolje za njega.dedo26 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:10Jel to moras imat fudbalsku karijeru da bi znao sta je dobro za nekog igraca. Valjda gledajuci fudbal i iskustva nekih fudbalera mozes dat zakljucak.Iceplayer je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:09Vidim iskusan si pravo, gdje si ti karijeru započeo i završio?dedo26 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 10:45
Dortmund igra Ligu Prvaka i cesto su u zavrsnicima, za razliku od Rome. Da je otisao u Dortmund, Lajpcig, pa i Milan, tj sve top 4 ekipe ne bi mu nista rekao. Roma sumnjam da ce igrat i Evropa Ligu,a pogotovo ne Ligu Prvaka. Rivali im imaju lagan raspored u naredna 4 kola.
To je vazda bio tim nikakav, nekakva mrtva igra, to je ubistvo za krilnog igraca.
Ekipa poput Rome, Tottenhama, Atletiko Madrida, Chelsea, Lazio, Villareal, to ti je samo za izbjec. Nit smrde nit mirisu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Mislim da ga Roma ionako ne moze potpisati prije 01.07.
& ova cijena sto se pominje je previse.
& ova cijena sto se pominje je previse.
embrace the chaos
Ljudi dragi, u Romi ce biti prva violina i imat ce odrjesene ruke, ima par finih igraca Roma ofanzivno i ako odrade solidan transfer rok, imat ce dosta toga da kazu ostalima.
Bundesliga nije opcija to je davno receno jer Leverkusen ne zeli da ga tu proda. Sta je opcija, Inter? Najbolji Italijanski tim koji igra 352 i gdje svako ima svoju ulogu i uvijek se zna prvih 11, ne znam koliko bi mu pomoglo to sto ce dosta vremena provesti na klupi.
Ovako lijepo Roma, prva violina, igra Evropsku Ligu. Maksimalno dvije godine ce se zadrzati ovde i sa 20 vjerujem da moze da bira sljedeci klub.
Bundesliga nije opcija to je davno receno jer Leverkusen ne zeli da ga tu proda. Sta je opcija, Inter? Najbolji Italijanski tim koji igra 352 i gdje svako ima svoju ulogu i uvijek se zna prvih 11, ne znam koliko bi mu pomoglo to sto ce dosta vremena provesti na klupi.
Ovako lijepo Roma, prva violina, igra Evropsku Ligu. Maksimalno dvije godine ce se zadrzati ovde i sa 20 vjerujem da moze da bira sljedeci klub.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Nigdje ne pise da je 100 posto gotov za Romu, bez veze narod kupate
Tovar igraca se proda ako igraju dobro SP, ne kontam zasto bi podpisao za Romu prije SP, momak ima 18 godina i ako odigra dobro SP, ima da se otimaju za njega vrhunski klubovi.
Tovar igraca se proda ako igraju dobro SP, ne kontam zasto bi podpisao za Romu prije SP, momak ima 18 godina i ako odigra dobro SP, ima da se otimaju za njega vrhunski klubovi.
Dijete ima 18 godina i malo Roma
Neko je ovdje pisao da je Yamal skroz poremetio percepciju javnosti; ne znam ko je pisao ali je 100% tako.
Neko je ovdje pisao da je Yamal skroz poremetio percepciju javnosti; ne znam ko je pisao ali je 100% tako.
Koliko glupo razmisljanje imas nije realno , bitno je ko je sada trener na koji nacin igraju i kakvu ce ulogu imati u ekipi , ako ti kazu da ces biti glavni igrac u ekipi koja ima mozda najboljeg trenera u Italiji koji igra ofanzivan fudbal normalno da je to najbolja moguca opcija , ako je neko kvalitet dokazat ce se pa taman da se ekipa bori za opstanak , imala je Roma Alisona , Salaha , Markinjosa , Pjanica koji su presli u najvece timove jer su kvalitet tako i Kerim ako je taj kvalitet ide u najvece timove , sta je trebao otici u Inter gdje je puno veca konkurencija i gdje mu nisu mogli obecati prvih 11 a kamoli da bude glavni igrac , ovo je po meni napametnija moguca opcija za dalji napredak .dedo26 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:10Jel to moras imat fudbalsku karijeru da bi znao sta je dobro za nekog igraca. Valjda gledajuci fudbal i iskustva nekih fudbalera mozes dat zakljucak.Iceplayer je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:09Vidim iskusan si pravo, gdje si ti karijeru započeo i završio?dedo26 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 10:45
Dortmund igra Ligu Prvaka i cesto su u zavrsnicima, za razliku od Rome. Da je otisao u Dortmund, Lajpcig, pa i Milan, tj sve top 4 ekipe ne bi mu nista rekao. Roma sumnjam da ce igrat i Evropa Ligu,a pogotovo ne Ligu Prvaka. Rivali im imaju lagan raspored u naredna 4 kola.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ma brate, mislim da svi malo vidimo one godine sto su Dzeko i Pjanke bacili u Romi a nista nisu osvojili, tako isto kontamo oko Kerima. Mozda mu jest najbolja opcija trenutno jer slaba konkurencija a Roma je opet top 6 u Serie A, ali titule moze zaboraviti.
Ako vec se odluci za Romu, sretno ali nadam se da nece na 5 godina podpisati. Ako se probije, trazice za njega ogromne pare i onda tesko da napusti.
Ako ce roma vjerovati u njega i forsirati ga, znaci bude igrac prvi 11, onda je to sasvim dobar transfer za njegove godine, on se mora tek u nekoj jakoj ligi dokazati da bi se o vecim klubovima pricalo. A roma bi, ako ne prodadnu pola ekipe, mogla imati fin tim sledece sezone. kerim-malen-soule 
Bolje Rome gdje bi imao zagarantovane minute, nego Inter gdje se mora boriti za iste sa etabliranim igracima.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa gdje bi on trebo otici, kerim ima jednu sezonu u profesionalnom fudbalu, i to u austriskoj ligi. Ne mozes to porediti sa dzekom koji je prije transfera u romu bio prvak engleske i njemacke, koji je vec tad bio top napadac i dao 100+ golova u top ligama, ili pjanketa koji je bio top talent u lyonu i vec dokazan u top ligi. kerim nema taj "standing", zato je roma sasvim dobra opcija ako ozbiljno racunaju na njega.Edincapitano je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:58Ma brate, mislim da svi malo vidimo one godine sto su Dzeko i Pjanke bacili u Romi a nista nisu osvojili, tako isto kontamo oko Kerima. Mozda mu jest najbolja opcija trenutno jer slaba konkurencija a Roma je opet top 6 u Serie A, ali titule moze zaboraviti.
Ako vec se odluci za Romu, sretno ali nadam se da nece na 5 godina podpisati. Ako se probije, trazice za njega ogromne pare i onda tesko da napusti.
Ključ ovog izbora je trener.
Gasperini je idealan za razvoj i definitvni odskok mladih igrača. I ne samo mladih već i dobrih igrača u krizi identiteta kao Ilicic, Scamacca, Lookman, Hojlund. To je sto se tiče napadača, a u istoj ravnini vam je i Kolasinac kojem je Gasp oživio karijeru i pod kojim je igrao fudbal karijere do povrede.
Ja ovo vidim kao top izbor, samo da sluša trenera i da stvori dobar odnos i povjerenje. Napravice Lokmana br2!
Gasperini je idealan za razvoj i definitvni odskok mladih igrača. I ne samo mladih već i dobrih igrača u krizi identiteta kao Ilicic, Scamacca, Lookman, Hojlund. To je sto se tiče napadača, a u istoj ravnini vam je i Kolasinac kojem je Gasp oživio karijeru i pod kojim je igrao fudbal karijere do povrede.
Ja ovo vidim kao top izbor, samo da sluša trenera i da stvori dobar odnos i povjerenje. Napravice Lokmana br2!
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ne poredim ja njega ni s Pjanicem ni s Dzekom nego samo kazem da mislim da nasa raja (kao i ja) ima lose sjecanjca oko Rome pa kad dobijemo jednog talenta kao Kerim, neces da ide u RomuElAn10 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 12:03Pa gdje bi on trebo otici, kerim ima jednu sezonu u profesionalnom fudbalu, i to u austriskoj ligi. Ne mozes to porediti sa dzekom koji je prije transfera u romu bio prvak engleske i njemacke, koji je vec tad bio top napadac i dao 100+ golova u top ligama, ili pjanketa koji je bio top talent u lyonu i vec dokazan u top ligi. kerim nema taj "standing", zato je roma sasvim dobra opcija ako ozbiljno racunaju na njega.Edincapitano je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:58Ma brate, mislim da svi malo vidimo one godine sto su Dzeko i Pjanke bacili u Romi a nista nisu osvojili, tako isto kontamo oko Kerima. Mozda mu jest najbolja opcija trenutno jer slaba konkurencija a Roma je opet top 6 u Serie A, ali titule moze zaboraviti.
Mozda mu jest najbolja opcija, jer Leverkusen nece da proda nekom u Bundesligi..
Kako god, gledacemo ga svaki vikend ako ode u Romu, mlad je, nek grize i onda aBd za koju godinu u neki jaci klub i ganjaj titule
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Sve to stoji, ali nije smak svijeta da ako do 20. godine ne osvoji trofeja sa Romom. Bitno je da se naigra, a njegovom potencijalu je nebo granica. Mislim da je izuzetno dobar potez tražiti garanciju da igraš sa 18, nego da sjediš i osvjaš trofeje. Kao što je sa Esmirom stvar. Uze ligu, a svi govore kako treba otići u osrednji klub da se naigra, a ovdje sad suprotno.Edincapitano je napisao/la: ↑30 apr 2026, 12:15Ne poredim ja njega ni s Pjanicem ni s Dzekom nego samo kazem da mislim da nasa raja (kao i ja) ima lose sjecanjca oko Rome pa kad dobijemo jednog talenta kao Kerim, neces da ide u RomuElAn10 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 12:03Pa gdje bi on trebo otici, kerim ima jednu sezonu u profesionalnom fudbalu, i to u austriskoj ligi. Ne mozes to porediti sa dzekom koji je prije transfera u romu bio prvak engleske i njemacke, koji je vec tad bio top napadac i dao 100+ golova u top ligama, ili pjanketa koji je bio top talent u lyonu i vec dokazan u top ligi. kerim nema taj "standing", zato je roma sasvim dobra opcija ako ozbiljno racunaju na njega.Edincapitano je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:58
Ma brate, mislim da svi malo vidimo one godine sto su Dzeko i Pjanke bacili u Romi a nista nisu osvojili, tako isto kontamo oko Kerima. Mozda mu jest najbolja opcija trenutno jer slaba konkurencija a Roma je opet top 6 u Serie A, ali titule moze zaboraviti.
Ako vec se odluci za Romu, sretno ali nadam se da nece na 5 godina podpisati. Ako se probije, trazice za njega ogromne pare i onda tesko da napusti.![]()
Mozda mu jest najbolja opcija, jer Leverkusen nece da proda nekom u Bundesligi..
Kako god, gledacemo ga svaki vikend ako ode u Romu, mlad je, nek grize i onda aBd za koju godinu u neki jaci klub i ganjaj titule![]()
-
Sindikat12
- Kontakt:
Haha kao da ide u Cesenu haha nevjerovatno… eto treba u Real da grije klupu. Sa 18 godina u Romi i jos ce po svemu sudeci biti starter sta hocete bolje??? U Bundesligu ne moze jer ga Bayer nece da proda tamo, onda ostaje Roma kao fenomenalan izbor. Moze tamo ostat 3/4 godine i ako se pokaze moze komotno u velikana.
Meni ova cijela diskusija djeluje ponovo ko onaj naš klasični sindrom letenje u oblacima čim se pojavi neki trag uspjeha ili nade odnosno pokopavanje čim nešto ne krene po planu.
Momak realno nije Yamal ali to neki ovdje prave od njega na osnovu jedne dobre profesionalne sezone u realno jako lošoj ligi i par dobrih nastupa na ozbiljnijoj sceni.
I sad izgleda bi trebao otići u Romu (i dalje je sve spekulacija da napomenem) što je ponajbolji klub u koji može otići trenutno i dobiti slobodu igranja mimo Bundeslige i odjednom nije to dobro, propao klub, ko da je bukvalno Yamal u pitanju.
Nek mi neko navede klub iz liga petica osim Bundeslige u kojem bi Kerim imao mjesto u prvih 11 osim Rome, a da igra neko od evropskih takmičenja.
Jbt stvarno smo carevi neke megalomanije, momak ima 18 godina i najbitnije je da IGRA redovno sad i na visokom nivou. Serie A je miljama iznad austrijske lige a ovdje se neki ljute što ne može igrat faking LIGU PRVAKA u drugoj seniorskoj sezoni ko da je to sad uopce relevantno.
A znamo svi kad bi otišao u Inter ili neku jaču ekipu, prvi meč što bi presjedio na klupi odmah bi krenulo kukanje kako je napravio grešku i treba se vratit negdje gdje ima garantovano mjesto, mozda i ona klasična "nek ga dovede Miron u Schalke.."
Momak realno nije Yamal ali to neki ovdje prave od njega na osnovu jedne dobre profesionalne sezone u realno jako lošoj ligi i par dobrih nastupa na ozbiljnijoj sceni.
I sad izgleda bi trebao otići u Romu (i dalje je sve spekulacija da napomenem) što je ponajbolji klub u koji može otići trenutno i dobiti slobodu igranja mimo Bundeslige i odjednom nije to dobro, propao klub, ko da je bukvalno Yamal u pitanju.
Nek mi neko navede klub iz liga petica osim Bundeslige u kojem bi Kerim imao mjesto u prvih 11 osim Rome, a da igra neko od evropskih takmičenja.
Jbt stvarno smo carevi neke megalomanije, momak ima 18 godina i najbitnije je da IGRA redovno sad i na visokom nivou. Serie A je miljama iznad austrijske lige a ovdje se neki ljute što ne može igrat faking LIGU PRVAKA u drugoj seniorskoj sezoni ko da je to sad uopce relevantno.
A znamo svi kad bi otišao u Inter ili neku jaču ekipu, prvi meč što bi presjedio na klupi odmah bi krenulo kukanje kako je napravio grešku i treba se vratit negdje gdje ima garantovano mjesto, mozda i ona klasična "nek ga dovede Miron u Schalke.."
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 30 apr 2026, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.
Salah je u romi se preporodio pa u liverpulu zavrsio
Bas sto neko napisa, zbog iste stvari hocemo da Bajraktarevic ode negdje gdje ce igrati, a ne smeta nam to za Alajbegovica. Samo da pored imena stoji npr Liverpool umjesto Roma. Odlican korak naprijed je Roma. Najbitnije je da redovno igra sada, trofeje ce skupiti u narednim sezonama.viKK je napisao/la: ↑30 apr 2026, 14:01Meni ova cijela diskusija djeluje ponovo ko onaj naš klasični sindrom letenje u oblacima čim se pojavi neki trag uspjeha ili nade odnosno pokopavanje čim nešto ne krene po planu.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa budimo realni, Pjanić je otišao u Juve iz Rome koji je harao Seriom A i bio daleko najjača ekipa tada i uzeo 4 scudetta i dva kupa ako se ne varam.
Ljudima je ostala ta mrlja u glavi jer je realno Džekina karijera ostala donekle u vječitom "šta je moglo sve bit" sjećanju nakon transfera u Romu ali nije za to kriva Roma već prvenstveno Edin jer nije ranije napustio City ali to je druga priča.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, General505, MoKa14, PeppermintSA i 60 gostiju.