Amirutah1988 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 12:01
Badgley je napisao/la: ↑30 apr 2026, 11:40
Mozemo biti ponosni na sve rezultate ove sezone ali isto tako ne smiju se zanemariti neke ocigledne pogreske koje se u završnici sezone i naredne moraju ispraviti.
Stručni rad u Bosni je očajan, treninzi su loši, a Pašalić svojim izmjenama i liječenjem frustracija direktno guši igrače poput Plummera i Kovačevića. Ekipa proigra tek kad trener sjedne na klupu, što dovoljno govori o njegovom autoritetu i vođenju utakmica.
Skok je kritična tačka (bek Atić nam je najbolji skakač), što je nedopustivo za ekipu koja pretenduje na titulu. Rješenje bi moglo biti angažovanje Reufa Livadića. Momak je izdominirao domaću ligu sa double-double prosjekom, nije skup, a donio bi potrebnu čvrstinu pod košem. Treba već sada slagati roster za iduću sezonu.
Barbarićeva nadobudnost nas košta ozbiljnih ljudi i igrača, a stav "klub to sam ja" samo tjera legende poput Nene Markovića dalje od Sarajeva.
Titula u prvenstvu je jedini pravi cilj koji donosi novac i opstanak, pa uprava mora javno prozvati one koji finansijski ne prate klub. Imamo roster za titulu, ali uz ovakvu klupsku politiku i stručni štab sve je moguce.
Da se razmišlja ka tome makar bi pokusali dovesti pojedine igrace koji bi sigurno bili bolji od nekih spomenutih koji trenutno igraju u Bosni,a vecina nas se ovdje slozila oko pojedinih imena da trebaju sto prije otici iz kluba.
Dobro,oko Makitana nisam ni ja sam vjerovao da bi dosao u Bosnu,ali me iznenadilo da je njegova destinacija Amerika.
Ali Bosna bi mogla npr uzeti igraca Balsu Mirotica iz Borca,vec sam spominjao Tomasevica iz Slobode,sjajan igrač,Spagu iz Orlovika,naravno Livadica,Weavera iz Zrinjskog,Alikadica iz Radničkog
Sve su to iskusni igrači koji nisu nista bolji od trenutnog rostera a igranje ABA lige bi za vecinu bio vrhunac karijere. Ovo je naravno samo moje misljenje.
Najjeftinije rjesenje je dovesti Reufa Livadica koji je nasu ligu zavrsio sa double/double ucinkom i prosjekom od 14,8 poena, 10,3 skokova i 1.7 asistencija. Decko je izdominirao nasu ligu i recimo protiv Borca je imao 16 poena 10 skokova, Slobode 19/10, pa u mecu protiv Sirokog 16/14. Taj decko nije ni skup a i te kako bi vjerovatno volio da sljedecu sezonu igra na visem nivou. I sto je nabitnije moze napredovati a samim tim ce koristi imati nasa reprezentacija.
Adi Alikadić ima iskustvo igranja za Borac Čačak, jos uvijek je relativno mlad i moze biti solidan rezervni plej. Nije ni Darko Talić loša opcija.
Iz postojećeg rostera bi ostavio Plummera, Atića (iako trazi previse novca i pitanje je da li ce Dubravko pristati to da plati) i Westa. Manojlović naredne sezone ako zeli sebi dobro mora igrati 25+ minuta u ekipi ABA 2 nivo i tu bi morali razmisliti o posudbi u neki klub kad vec nemamo rezervni tim kao Igokea.