Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

viKK
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la viKK » 30 apr 2026, 14:12

DamirT je napisao/la:
30 apr 2026, 14:05
Bas sto neko napisa, zbog iste stvari hocemo da Bajraktarevic ode negdje gdje ce igrati, a ne smeta nam to za Alajbegovica. Samo da pored imena stoji npr Liverpool umjesto Roma. Odlican korak naprijed je Roma. Najbitnije je da redovno igra sada, trofeje ce skupiti u narednim sezonama.
Isto i ja govorim. Ne znam, da ostane cijelu karijeru u Romi iskreno neće mi smetat ako će u reprezentaciji uvijek bit 100% i pravit razliku na terenu i ako će moći igrat svoju igru. Njegova je to stvar na kraju, je li on zadovoljan je jedino što je relevantno. Može nam cijela reprezentacija sjedit na klupama i tribinama Liverpoola, Reala i Cityja i bit ćemo goli qrac jer niko nema minute u nogama, ali eto bitno je da na sofascore stoje ikone ekipa i da je vrijednost visoka.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 30 apr 2026, 14:19

viKK je napisao/la:
30 apr 2026, 14:12
DamirT je napisao/la:
30 apr 2026, 14:05
Bas sto neko napisa, zbog iste stvari hocemo da Bajraktarevic ode negdje gdje ce igrati, a ne smeta nam to za Alajbegovica. Samo da pored imena stoji npr Liverpool umjesto Roma. Odlican korak naprijed je Roma. Najbitnije je da redovno igra sada, trofeje ce skupiti u narednim sezonama.
Isto i ja govorim. Ne znam, da ostane cijelu karijeru u Romi iskreno neće mi smetat ako će u reprezentaciji uvijek bit 100% i pravit razliku na terenu i ako će moći igrat svoju igru. Njegova je to stvar na kraju, je li on zadovoljan je jedino što je relevantno. Može nam cijela reprezentacija sjedit na klupama i tribinama Liverpoola, Reala i Cityja i bit ćemo goli qrac jer niko nema minute u nogama, ali eto bitno je da na sofascore stoje ikone ekipa i da je vrijednost visoka.
Pa koliko je za Esmira bitno da izaberem sredinu gdje će imati slobodu i igrati toliko je to bitno i za Kerima, sto se mene tice Bundes liga top recimo klub kao sto je Leipzig ili Dortmund puno bolje nego Italija i Roma, ali mislim da Leverkuzen nece ga prodavati konkurentima.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 30 apr 2026, 14:25

Sport90 je napisao/la:
30 apr 2026, 14:19
Pa koliko je za Esmira bitno da izaberem sredinu gdje će imati slobodu i igrati toliko je to bitno i za Kerima, sto se mene tice Bundes liga top recimo klub kao sto je Leipzig ili Dortmund puno bolje nego Italija i Roma, ali mislim da Leverkuzen nece ga prodavati konkurentima.
Slažem se, ali sam si rekao razlog zašto neće tu otići (po svim pričama dosad). Zato i kažem nek mi neko kaže trenutno bolji klub od Rome u ligama petica (osim BL) u kojem bi Kerim vjerovatno mogao startovati sljedeće sezone? Nema ga.

Stvar je što neki ovdje samo imaju neke poremećene percepcije Rome kao da je Lecce u pitanju, ili su navijači nekih drugih Serie A timova šta ja znam.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 30 apr 2026, 14:34

Grunf je napisao/la:
30 apr 2026, 12:14
Ključ ovog izbora je trener.
Gasperini je idealan za razvoj i definitvni odskok mladih igrača. I ne samo mladih već i dobrih igrača u krizi identiteta kao Ilicic, Scamacca, Lookman, Hojlund. To je sto se tiče napadača, a u istoj ravnini vam je i Kolasinac kojem je Gasp oživio karijeru i pod kojim je igrao fudbal karijere do povrede.
Ja ovo vidim kao top izbor, samo da sluša trenera i da stvori dobar odnos i povjerenje. Napravice Lokmana br2!
Eh al meni se ne svidja ako je istina sto su pisali da Gasperini hoce nekoga iskusnijeg, i kao protivi se vlasniku. Nadam se da nisam dobro shvatio.
Uglavnom bit glavna karika igre Rome je golema stvar, a mozda bas on promjeni njihovu igru i dodje i taj Scudetto nakon 25-26 godina?

MehofromTurinja
Kontakt:

Post Postao/la MehofromTurinja » 30 apr 2026, 15:42

Wolffire je napisao/la:
30 apr 2026, 11:09
Ne mozes ti Bosnji ugoditi. Sad vise ne valja ni Roma.
Naravno da ne valja Roma za mladog igraca.

Bolje mu je da igra u BL profi sezonu, dvije sezone idealno da ojača jos. U sivilo Italije tj. Romi da stangira i umrtvi se od povreda. :kafa:

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 30 apr 2026, 15:46

MehofromTurinja je napisao/la:
30 apr 2026, 15:42
Wolffire je napisao/la:

Bolje mu je da igra u BL profi sezonu, dvije sezone idealno da ojača jos. U sivilo Italije tj. Romi da stangira i umrtvi se od povreda. :kafa:
Umij se. Kenjalo.

MehofromTurinja
Kontakt:

Post Postao/la MehofromTurinja » 30 apr 2026, 15:51

MiranGlasnic je napisao/la:
30 apr 2026, 15:46
MehofromTurinja je napisao/la:
30 apr 2026, 15:42
Wolffire je napisao/la:

Umij se. Kenjalo.
Dide de uli pa popi :kafa:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 apr 2026, 16:45

Bitno je da uvijek jedni te isti forumski selektori znaju ko gdje mora otici i koji klub za igraca ne valja. Vazda laprdanje na kub, a sutnuli lopte nisu od fizickog u osnovnoj skoli.

Ono jos bitnije, ovi seratori ocito znaju oko cega menadzeri pregovaraju kad dogovaraju transfer i da li igrac zeli igrati pa na osnovu toga trazi i klub sa tim garancijama ili je bitno samo ime kluba. Bas mucno vise citati slepere pametovanja.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 30 apr 2026, 21:52

Ne kontaju ljudi da se ovo gleda iz perspektive recimo da za Memica nije losa Roma ili Esmira, ali za Kerima svakako je veci neki klub, nek ima 18 godina. Lik je najbolji igrac Austrijske lige po sofascore i svemu,i nosioc igre Salzburga, koji kakav da je, godinama je pravio top igrace i igrao Ligu Prvaka.

Pored toga, dokazao se i u repki. Od takvog igraca ocekujes korak vise, ne mora to biti Barsa, Real, ali neki klub tipa Dortmund, Lajpcig, Benfika, Milan, pa i Leverkusen su top opcija. Talijanska liga je mrtva, tvrda, ne mozes neku statistiku tu nabit, osim ako ne igras u tipa Interu ili Napoliju.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 apr 2026, 23:16

Ja uvijek s oprezom pisem o mladim igracima i mogucnostima u karijeri, ali ovakav bezobrazluk i samouvjerenost koju Kerim posjeduje, bez onih izlizanih diplomatskih odgovora "trener je glavni, na meni je da treniram i cekam priliku, bla bla", nego mladic od 18g direktno kaze "ne volim da sjedim na klupi, nego hocu svaku utakmicu da igram i bude mi krivo ako me se stavi tamo", e takav stav samo sampioni imaju, svjesni svojih mogucnosti pa po svaku cijenu.

Hoce li uspjeti biti velik igrac ne zna niko, ali stav i ego koji ima mu ne dozvoljavaju da se zadovoljava prosjekom i to je u startu ogroman plus. Pravi mudonja.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 01 maj 2026, 03:17

Alajbegović vs Switzerland :cool: :salut:

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 01 maj 2026, 09:53

Romano pise Napoli, dosta bolja opcija, al bas dosta. Samo ne mrtva Roma

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 01 maj 2026, 10:01

dedo26 je napisao/la:
30 apr 2026, 21:52
Ne kontaju ljudi da se ovo gleda iz perspektive recimo da za Memica nije losa Roma ili Esmira, ali za Kerima svakako je veci neki klub, nek ima 18 godina. Lik je najbolji igrac Austrijske lige po sofascore i svemu,i nosioc igre Salzburga, koji kakav da je, godinama je pravio top igrace i igrao Ligu Prvaka.

Pored toga, dokazao se i u repki. Od takvog igraca ocekujes korak vise, ne mora to biti Barsa, Real, ali neki klub tipa Dortmund, Lajpcig, Benfika, Milan, pa i Leverkusen su top opcija. Talijanska liga je mrtva, tvrda, ne mozes neku statistiku tu nabit, osim ako ne igras u tipa Interu ili Napoliju.
Ocekujes da, ali postoji jedan problem u ovom svemu.Taj problem se zove Bayer Leverkusen.
Kerim da je igrac RB Salzburga otisao bi slijedece godine za 40+ miliona u neki vrhunski klub ali posto nije Roma ili Napoli bi bili vrhunski potez.
Ja ne razumijem one iz Bayer Leverkusena. Ili oni vide nesto sto mi ne vidimo ili znaju nesto sto mi ne znamo pa zele da ga se rijese. Mislim ono ne dam ti da igras kod mene a necu te prodati ni kod jednog mog suparnika u Bundesligi. Pojma mi nemamo sta se tu desava i volio bih nekada da saznamo sta je to bilo izmedju njega i Bayer Leverkusena.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 maj 2026, 10:07

napapijri1987 je napisao/la:
01 maj 2026, 10:01
dedo26 je napisao/la:

Ocekujes da, ali postoji jedan problem u ovom svemu.Taj problem se zove Bayer Leverkusen.
Kerim da je igrac RB Salzburga otisao bi slijedece godine za 40+ miliona u neki vrhunski klub ali posto nije Roma ili Napoli bi bili vrhunski potez.
Ja ne razumijem one iz Bayer Leverkusena. Ili oni vide nesto sto mi ne vidimo ili znaju nesto sto mi ne znamo pa zele da ga se rijese. Mislim ono ne dam ti da igras kod mene a necu te prodati ni kod jednog mog suparnika u Bundesligi. Pojma mi nemamo sta se tu desava i volio bih nekada da saznamo sta je to bilo izmedju njega i Bayer Leverkusena.
Pa ocito ga vide kao dzokera sa klupe, a njemu to ne godi, logicno. A i nisu ludi da konkurenciji prodaju igrace, ako mogu negdje izvan lige.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 01 maj 2026, 10:20

Ako je vec odabrao Serie A onda neka bira izmedju Intera i Napolija.
Eventualno jos Milan i Juventus (koji nisu pokazali zanimanje toliko za sad). Svi ce oni iducu sezonu igrati ligu prvaka sto znaci, da si jos vise na ocima za vrunski transfer. Roma je bezvezan klub iskreno.
Ovom momku predvidjam stvarno blistavu karijeru, da ce igrati za velikane i ostaviti trag kao Dzeko sto je.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 maj 2026, 10:38

DamirT je napisao/la:
01 maj 2026, 10:07
napapijri1987 je napisao/la:
01 maj 2026, 10:01
dedo26 je napisao/la:

Pa ocito ga vide kao dzokera sa klupe, a njemu to ne godi, logicno. A i nisu ludi da konkurenciji prodaju igrace, ako mogu negdje izvan lige.
Mozda i oni sad cekaju da vide kako ce igrati svjetsko
Ako svicarce i kanadjane izvoza mozda ga stave u prvih 11
Steta sto ne igramo protiv Alzira umjesto Paname, jer tamo igra Maza koji mu je konkurecija
Ono ako bas bude dobro odigrao ne vidim razlog da ga prodaju za 20,30 miliona kad mogu sacekati jos i uzeti puno vece pare,a moze pomoci i ekipi u narednoj sezoni
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 maj 2026, 11:06

U Milan ne bih poželio najgorem neprijatelju da ode.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 01 maj 2026, 11:14

Bayer je ljetos potrošio 100 miliona na četvoricu ofanzivnih veznjaka i krila, sve mladi igrači. Pretpostavljam da smatraju da će im biti gužva i da odmah hoće na Alajbegoviću da zarade dvadesetak miliona. Možda ima i neka klauzula da može da ide?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 01 maj 2026, 11:54

Napoli :opaopa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: LeCoq i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []