Bas se cudim sto hoce da predstavlja Bosnu na SP...Sindikat12 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:14”Ako bih birao srcem i kako sam odgojen, zatim porodica i sve ostalo, onda bi to bila Bosna. Ali ako bi me Bosna odbila iz nekih razloga onda bih izabrao Švedsku ili uzimao slobodne dane. Ali ako bih slušao srce to bi bila vjerovatno Bosna.
Bilo bi ludo igrati za Bosnu na Svjetskom prvenstvu" - Smajlovic
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
-
19vendetta87
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Izjavio je istu stvar i prije plasmana.19vendetta87 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:15Bas se cudim sto hoce da predstavlja Bosnu na SP...Sindikat12 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:14”Ako bih birao srcem i kako sam odgojen, zatim porodica i sve ostalo, onda bi to bila Bosna. Ali ako bi me Bosna odbila iz nekih razloga onda bih izabrao Švedsku ili uzimao slobodne dane. Ali ako bih slušao srce to bi bila vjerovatno Bosna.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ma ne vjerujem da je daljina npr. nasi iz Amerike su bas vezani za drzavu pa cak i oni koji su rodjeni tamo i vecina ih je svako ljeto u BiH nema to veze , moguce da poprime njihov mentalitet da su hladni za sve ko ce ga znatiDonRamiz je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:00Ovo je u pitanju u vecini slucajeva.zaostrog je napisao/la: ↑30 apr 2026, 14:48Pa može se to osjetiti, ko god ima familiju na sve straneNe kažem, ima izuzetaka, ali u Austriji i Njemačkoj, ljudi se trude na sve načine ostati vezani za BiH. I u Skandinaviji su ljudi okupljeni oko naših udruženja, ali se mladi puno više asimiliraju u švedsko ili dansko društvo. U Austriji nećeš naletiti na situaciju da je Muhamed sinu dao ime Hans
U Skandinaviji je prilično osjetan taj pokušaj asimilacije kroz neka internacionalna imena ili čak približno domicijelna (pa ćeš vidjeti naše ljude Adame, Denise, Nore i sl.). Šta je uzrok tome, to je već dublja tema
Možda ovi iz Austrije/Njemačke češće dolazili u BiH, možda jednostavno takve države da Austrija forsira različitost, a možda ima i dublje, u korijenu što je baš neko završio u Austriji, a što neko u Švedskoj
![]()
Dosta dijaspore iz njemacke,austrije dolazi svaka 2-3 mjeseca u BIH.
Dijaspori iz skandinavije je predaleko da toliko cesto dolaze.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Je li objasnio zašto nas je ON ODBIO?Sindikat12 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:14”Ako bih birao srcem i kako sam odgojen, zatim porodica i sve ostalo, onda bi to bila Bosna. Ali ako bi me Bosna odbila iz nekih razloga onda bih izabrao Švedsku ili uzimao slobodne dane. Ali ako bih slušao srce to bi bila vjerovatno Bosna.
https://www.transfermarkt.com/savo-susi ... ler/798288
Zbog njega i slicnih njemu, dedin pulen je zavrsio na tribinama. Strasni potencijali, nema sta. Ako ce se tako gledati, onda nikog od ove djecurlije iz dijaspore ne treba zvati kod nas. Mahmic je takodjer otisao za Austriju nakon sto je bio kod nas. Skoro svi oni se dvoume, cekaju da vide imaju li sanse kod jacih reprezentacija (Pejcinovic, Licina itd), a da ne navodim ove koji su nas ispalili (Markovic, Nejasmic itd) - iako ih ni komsijske reprezentacije ne zovu. I medju trenutnim reprezentativcima su se neki dvoumili (Alajbegovic, Gigovic, Burnic u pocetku karijere itd), a neki su pristali igrati za nas nakon sto su izgubili nadu da ce igrati za komsije (Katic, Sunjic itd). Smajlovic je za vecinu njih patriota na kvadrat. Meni je zanimljivo da se on kao ljevak odlicno sluzi i desnom nogom, da nerijetko iznosi loptu desnom, a cak je i neke golove zabio desnom. U svakom slucaju, od njega i Kospe ocekujem da se uskoro dokazu na ozbiljnom nivou i da na spiskovima zamijene likove poput Radeljica i Mujakica.
Zbog njega i slicnih njemu, dedin pulen je zavrsio na tribinama. Strasni potencijali, nema sta. Ako ce se tako gledati, onda nikog od ove djecurlije iz dijaspore ne treba zvati kod nas. Mahmic je takodjer otisao za Austriju nakon sto je bio kod nas. Skoro svi oni se dvoume, cekaju da vide imaju li sanse kod jacih reprezentacija (Pejcinovic, Licina itd), a da ne navodim ove koji su nas ispalili (Markovic, Nejasmic itd) - iako ih ni komsijske reprezentacije ne zovu. I medju trenutnim reprezentativcima su se neki dvoumili (Alajbegovic, Gigovic, Burnic u pocetku karijere itd), a neki su pristali igrati za nas nakon sto su izgubili nadu da ce igrati za komsije (Katic, Sunjic itd). Smajlovic je za vecinu njih patriota na kvadrat. Meni je zanimljivo da se on kao ljevak odlicno sluzi i desnom nogom, da nerijetko iznosi loptu desnom, a cak je i neke golove zabio desnom. U svakom slucaju, od njega i Kospe ocekujem da se uskoro dokazu na ozbiljnom nivou i da na spiskovima zamijene likove poput Radeljica i Mujakica.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Odgovor je vrlo jednostavan: skandinavske zemlje su mnogo inkluzivnije od Njemačke i Austrije u smislu da će se imigrant u Njemačkoj uvijek osjećati manje-više kao stranac. To više nije pitanje naših ljudi, da li dolaze češće ili rjeđe blah blah, nego odnosa domicilnog stanovništva i samog sistema prema njima.
Mislim da je pored same fizicke udaljenosti ustvari najjaci faktor koji nisi spomenuo cisti broj BiH dijaspore a i opcenito ex-yu dijaspore u austriji/njemackoj spram skandinavnskih zemalja. U austriji ti recimo zivi po procjenama otprilike pola miliona stanovnika sa prostora bivse jugoslavije, kada racunas i druge generacije (a imas i trece generacije vec uveliko). U Becu djeca znaju odrastati i ici u skole gdje im pola razreda ne prica njemacki kao maternji jezik, imas kvartove gdje na cesti samo cujes BHS. U njemackoj kada gledas cijelu nije do te mjere izrazeno jer je golema drzava, ali imas vrlo slicne pojave u odredjenim sredistima oko vecih gradova pogotovo npr. Frankfurt/Offenbach, gradovi Ruhra, Minhen..DonRamiz je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:00Ovo je u pitanju u vecini slucajeva.zaostrog je napisao/la: ↑30 apr 2026, 14:48Pa može se to osjetiti, ko god ima familiju na sve straneNe kažem, ima izuzetaka, ali u Austriji i Njemačkoj, ljudi se trude na sve načine ostati vezani za BiH. I u Skandinaviji su ljudi okupljeni oko naših udruženja, ali se mladi puno više asimiliraju u švedsko ili dansko društvo. U Austriji nećeš naletiti na situaciju da je Muhamed sinu dao ime Hans
U Skandinaviji je prilično osjetan taj pokušaj asimilacije kroz neka internacionalna imena ili čak približno domicijelna (pa ćeš vidjeti naše ljude Adame, Denise, Nore i sl.). Šta je uzrok tome, to je već dublja tema
Možda ovi iz Austrije/Njemačke češće dolazili u BiH, možda jednostavno takve države da Austrija forsira različitost, a možda ima i dublje, u korijenu što je baš neko završio u Austriji, a što neko u Švedskoj
![]()
Dijaspori iz skandinavije je predaleko da toliko cesto dolaze.
To ima i svoje negativne strane opcenito na drustvo ali to je kompetno druga tema u koju nema potrebe ni zalazit. U pravu je @PeppermintSA takodjer kada je rijec o razlozima.
Uglavnom, hocu da kazem da ostanu jednostavno cesto vezani za taj nacionalni identitet roditelja kroz tu neku mikrozajednicu koja se cuva i njeguje i koja opstaje zbog velikog broja ljudi. U skandinaviji to takodjer postoji ali jednostavno nije na istom nivou, dijelom jer su se ljudi lakse i brze integrisali. Val migracija koji je udario u njemacku i austriju proslog vijeka pogotovo za vrijeme rata nije dozvolio da se ljudi adekvatno asimiliraju i stvorilo se balkansko mikrodrustvo (neko bi rekao ghetto).
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 30 apr 2026, 15:37, ukupno mijenjano 2 puta.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Savo je bio standardni štoper te godine…i Borac je osvojio titulu. To nije trebao dobiti priliku da igra prije juniora Lecce-a…? Još nas ovaj ispali poslije 1 tekme i 3 treninga…da je ostao možda bi igrao sljedeću tekmu..?Ghuraba je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:28https://www.transfermarkt.com/savo-susi ... ler/798288
Pa nije se tad znalo kojim ce putem ici karijera recimo susica i smajlovica, u tom trenutku je susic bio standardan u nasoj ligi a smajlovic je igro primaveru, za mene sasvim logicno da je susic igro. Nije meni ni problem sto se smajlovic tad naljutio, momak je imao mozda neki 18-19 godina i bio je djete, nije nikome nesto lose reko ili uradio. Sigurno je, iako je jos uvijek mlad, malo sazrio i naucio nesto od svoje greske, nikakva frka to nije, dati mu opet sansu ako napravi taj neki iskorak, ne znam jel nam moze pomoci igrajuci u norverskoj ligi.
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Rijec je o jednom od najboljih stopera Norveške lige pri tome mlad nije neki hrhalj od 29,30 godina.
Nije prosao mahovo i grahovo pa bi sad da se udomi u rep. Tj jos neki transfer da napravi do madjarske lige
Nije prosao mahovo i grahovo pa bi sad da se udomi u rep. Tj jos neki transfer da napravi do madjarske lige
-
Sindikat12
- Kontakt:
Smajlovic je desnjak. U mladjim kategorijama je igrao u ofanzivnom djelu terena. Ima jako dobru tehniku, pregled i jak je kao bik.Ghuraba je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:28https://www.transfermarkt.com/savo-susi ... ler/798288
On i Tahirovic su igrali skupa u AIK akademiji medjutim obojica dobili ”nogu”….
On i Gigovic imaju istog agenta
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Djeca koja su rodjena u Americi su dosta primili americki mentalitet. Gledaju Ameriku kao svoju drzavu.UtdBiH21 je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:25Ma ne vjerujem da je daljina npr. nasi iz Amerike su bas vezani za drzavu pa cak i oni koji su rodjeni tamo i vecina ih je svako ljeto u BiH nema to veze , moguce da poprime njihov mentalitet da su hladni za sve ko ce ga znatiDonRamiz je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:00Ovo je u pitanju u vecini slucajeva.zaostrog je napisao/la: ↑30 apr 2026, 14:48
Pa može se to osjetiti, ko god ima familiju na sve straneNe kažem, ima izuzetaka, ali u Austriji i Njemačkoj, ljudi se trude na sve načine ostati vezani za BiH. I u Skandinaviji su ljudi okupljeni oko naših udruženja, ali se mladi puno više asimiliraju u švedsko ili dansko društvo. U Austriji nećeš naletiti na situaciju da je Muhamed sinu dao ime Hans
![]()
Dijaspori iz skandinavije je predaleko da toliko cesto dolaze..
Ja sto ima familije po Njemackoj, i treca generacija za Njemacku kazu oni. Ovi nasi po Americi za Ameriku kazu mi.
Al svakako vole Bosnu takodjer
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Tačno sam znao da si jedan od dežurnih re.tarda sa Xa.
Ma ovaj je nas stoposto, vjerujem takodjer da ce dobar transfer na ljeto odraditi.
Tarik, Katic, Kospo, Smajlovic, Celik - 5 stopera na koje cemo racunati vjerujem u buducnosti, fina baza stvarno i mislim da cemo odlicno biti popunjeni na stoperu
Tarik, Katic, Kospo, Smajlovic, Celik - 5 stopera na koje cemo racunati vjerujem u buducnosti, fina baza stvarno i mislim da cemo odlicno biti popunjeni na stoperu
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Ko je tebe pustio sa lanca, sto se vrijedjasMiranGlasnic je napisao/la: ↑30 apr 2026, 16:14Tačno sam znao da si jedan od dežurnih re.tarda sa Xa.
Biti standardan u ovoj zabokrecini (iskljucivo iz razloga sto jedan U21 uvijek mora igrati), i jos pogotovo u Borcu koji osvaja titule prije nego sto sezona i pocne ne znaci apsolutno nista. Vi ste ovdje kmecali i kad je Kulasin bio standardan u istom tom Borcu i kad je zabijao kao na traci, trazili ste da igra ispred Bajraktarevica (tad ga Barbarez nije ni pozivao), pa vidimo danas gdje su i jedan i drugi.MiranGlasnic je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:36Savo je bio standardni štoper te godine…i Borac je osvojio titulu. To nije trebao dobiti priliku da igra prije juniora Lecce-a…? Još nas ovaj ispali poslije 1 tekme i 3 treninga…da je ostao možda bi igrao sljedeću tekmu..?Ghuraba je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:28https://www.transfermarkt.com/savo-susi ... ler/798288
Zbog njega i slicnih njemu, dedin pulen je zavrsio na tribinama. Strasni potencijali, nema sta. Ako ce se tako gledati, onda nikog od ove djecurlije iz dijaspore ne treba zvati kod nas. Mahmic je takodjer otisao za Austriju nakon sto je bio kod nas. Skoro svi oni se dvoume, cekaju da vide imaju li sanse kod jacih reprezentacija (Pejcinovic, Licina itd), a da ne navodim ove koji su nas ispalili (Markovic, Nejasmic itd) - iako ih ni komsijske reprezentacije ne zovu. I medju trenutnim reprezentativcima su se neki dvoumili (Alajbegovic, Gigovic, Burnic u pocetku karijere itd), a neki su pristali igrati za nas nakon sto su izgubili nadu da ce igrati za komsije (Katic, Sunjic itd). Smajlovic je za vecinu njih patriota na kvadrat. Meni je zanimljivo da se on kao ljevak odlicno sluzi i desnom nogom, da nerijetko iznosi loptu desnom, a cak je i neke golove zabio desnom. U svakom slucaju, od njega i Kospe ocekujem da se uskoro dokazu na ozbiljnom nivou i da na spiskovima zamijene likove poput Radeljica i Mujakica.![]()
Kad je Smajlovic dosao u Italiju, logicno je bilo da nece igrati za prvi tim. I Muharemovic je u tim godinama sve vrijeme igrao za U19 i U23 tim Juventusa, ali je budala znala da ima potencijal za nesto vise. Da li je ovaj trebao poceti utakmicu - naravno da nije, ali poslati ga na tribine dok Susic i Sukilovic haraju na terenu je van svake pameti.
Sindikat, onda je brutalan s obje noge. Bas sam gledao duzi video nekog Turcina (moguce da je neko i na forumu to ovdje zalijepio) i nisam mogao 100% skontati koja noga mu je primarna. Odmah sam pogledao na transfermarktu i vidio da je tu navedena lijeva (kontam da oni ipak bolje znaju). Ima strasnu dugu loptu ljevicom, a i asistirao i zabijao je s obje noge. Za mene je malo prekrupan (donji ekstremiteti pogotovo) i nekako imam utisak da kao takav i nije bas okretan. Volio bih da je malo 'tanji' - nesto poput Tarika.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ja se slažem sa tobom…nemoj me shvatiti pogrešno. Glupo mi je što nas je lik odjavio poslije jedne tekme…slikao se sa Džekom i otišao. Možda bi dobio priliku već sljedeću utakmicu? Gdje je Smajlović igrao prije 18 mjeseci? Nije ga bilo na mapi…danas napreduje…i stvari se brzo mijenjaju. Meni je nelogično i sramno da je otišao jer nije dobio priliku odmah…a Kulašin je loš igrač i smiješno je da ga se dovodilo u kontekst sa A repkom.Ghuraba je napisao/la: ↑30 apr 2026, 16:18Biti standardan u ovoj zabokrecini (iskljucivo iz razloga sto jedan U21 uvijek mora igrati), i jos pogotovo u Borcu koji osvaja titule prije nego sto sezona i pocne ne znaci apsolutno nista. Vi ste ovdje kmecali i kad je Kulasin bio standardan u istom tom Borcu i kad je zabijao kao na traci, trazili ste da igra ispred Bajraktarevica (tad ga Barbarez nije ni pozivao), pa vidimo danas gdje su i jedan i drugi.MiranGlasnic je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:36Savo je bio standardni štoper te godine…i Borac je osvojio titulu. To nije trebao dobiti priliku da igra prije juniora Lecce-a…? Još nas ovaj ispali poslije 1 tekme i 3 treninga…da je ostao možda bi igrao sljedeću tekmu..?Ghuraba je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:28https://www.transfermarkt.com/savo-susi ... ler/798288
Zbog njega i slicnih njemu, dedin pulen je zavrsio na tribinama. Strasni potencijali, nema sta. Ako ce se tako gledati, onda nikog od ove djecurlije iz dijaspore ne treba zvati kod nas. Mahmic je takodjer otisao za Austriju nakon sto je bio kod nas. Skoro svi oni se dvoume, cekaju da vide imaju li sanse kod jacih reprezentacija (Pejcinovic, Licina itd), a da ne navodim ove koji su nas ispalili (Markovic, Nejasmic itd) - iako ih ni komsijske reprezentacije ne zovu. I medju trenutnim reprezentativcima su se neki dvoumili (Alajbegovic, Gigovic, Burnic u pocetku karijere itd), a neki su pristali igrati za nas nakon sto su izgubili nadu da ce igrati za komsije (Katic, Sunjic itd). Smajlovic je za vecinu njih patriota na kvadrat. Meni je zanimljivo da se on kao ljevak odlicno sluzi i desnom nogom, da nerijetko iznosi loptu desnom, a cak je i neke golove zabio desnom. U svakom slucaju, od njega i Kospe ocekujem da se uskoro dokazu na ozbiljnom nivou i da na spiskovima zamijene likove poput Radeljica i Mujakica.![]()
Kad je Smajlovic dosao u Italiju, logicno je bilo da nece igrati za prvi tim. I Muharemovic je u tim godinama sve vrijeme igrao za U19 i U23 tim Juventusa, ali je budala znala da ima potencijal za nesto vise. Da li je ovaj trebao poceti utakmicu - naravno da nije, ali poslati ga na tribine dok Susic i Sukilovic haraju na terenu je van svake pameti.
Sindikat, onda je brutalan s obje noge. Bas sam gledao duzi video nekog Turcina (moguce da je neko i na forumu to ovdje zalijepio) i nisam mogao 100% skontati koja noga mu je primarna. Odmah sam pogledao na transfermarktu i vidio da je tu navedena lijeva (kontam da oni ipak bolje znaju). Ima strasnu dugu loptu ljevicom, a i asistirao i zabijao je s obje noge. Za mene je malo prekrupan (donji ekstremiteti pogotovo) i nekako imam utisak da kao takav i nije bas okretan. Volio bih da je malo 'tanji' - nesto poput Tarika.
Bas tako zbog idiota od trenera koje dolaze na te pozicije ovakve stvari se ne smiju desavati.Ghuraba je napisao/la: ↑30 apr 2026, 16:18Biti standardan u ovoj zabokrecini (iskljucivo iz razloga sto jedan U21 uvijek mora igrati), i jos pogotovo u Borcu koji osvaja titule prije nego sto sezona i pocne ne znaci apsolutno nista. Vi ste ovdje kmecali i kad je Kulasin bio standardan u istom tom Borcu i kad je zabijao kao na traci, trazili ste da igra ispred Bajraktarevica (tad ga Barbarez nije ni pozivao), pa vidimo danas gdje su i jedan i drugi.MiranGlasnic je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:36Savo je bio standardni štoper te godine…i Borac je osvojio titulu. To nije trebao dobiti priliku da igra prije juniora Lecce-a…? Još nas ovaj ispali poslije 1 tekme i 3 treninga…da je ostao možda bi igrao sljedeću tekmu..?Ghuraba je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:28https://www.transfermarkt.com/savo-susi ... ler/798288
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
De Sana uozbilji se…zašto onda Tarik posebno ističe Jankovića i kaže da mu je vječno zahvalan? Taj isti Janković je sada idiot zbog Smajlovića?SanaBosna je napisao/la: ↑30 apr 2026, 16:30Bas tako zbog idiota od trenera koje dolaze na te pozicije ovakve stvari se ne smiju desavati.Ghuraba je napisao/la: ↑30 apr 2026, 16:18Biti standardan u ovoj zabokrecini (iskljucivo iz razloga sto jedan U21 uvijek mora igrati), i jos pogotovo u Borcu koji osvaja titule prije nego sto sezona i pocne ne znaci apsolutno nista. Vi ste ovdje kmecali i kad je Kulasin bio standardan u istom tom Borcu i kad je zabijao kao na traci, trazili ste da igra ispred Bajraktarevica (tad ga Barbarez nije ni pozivao), pa vidimo danas gdje su i jedan i drugi.MiranGlasnic je napisao/la: ↑30 apr 2026, 15:36
Savo je bio standardni štoper te godine…i Borac je osvojio titulu. To nije trebao dobiti priliku da igra prije juniora Lecce-a…? Još nas ovaj ispali poslije 1 tekme i 3 treninga…da je ostao možda bi igrao sljedeću tekmu..?![]()
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 7 gostiju.