Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

RajvoSA03
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la RajvoSA03 » 30 apr 2026, 16:34

Sindikat12 je napisao/la:
30 apr 2026, 15:51
Ghuraba je napisao/la:
30 apr 2026, 15:28
https://www.transfermarkt.com/savo-susi ... ler/798288

Zbog njega i slicnih njemu, dedin pulen je zavrsio na tribinama. Strasni potencijali, nema sta. Ako ce se tako gledati, onda nikog od ove djecurlije iz dijaspore ne treba zvati kod nas. Mahmic je takodjer otisao za Austriju nakon sto je bio kod nas. Skoro svi oni se dvoume, cekaju da vide imaju li sanse kod jacih reprezentacija (Pejcinovic, Licina itd), a da ne navodim ove koji su nas ispalili (Markovic, Nejasmic itd) - iako ih ni komsijske reprezentacije ne zovu. I medju trenutnim reprezentativcima su se neki dvoumili (Alajbegovic, Gigovic, Burnic u pocetku karijere itd), a neki su pristali igrati za nas nakon sto su izgubili nadu da ce igrati za komsije (Katic, Sunjic itd). Smajlovic je za vecinu njih patriota na kvadrat. Meni je zanimljivo da se on kao ljevak odlicno sluzi i desnom nogom, da nerijetko iznosi loptu desnom, a cak je i neke golove zabio desnom. U svakom slucaju, od njega i Kospe ocekujem da se uskoro dokazu na ozbiljnom nivou i da na spiskovima zamijene likove poput Radeljica i Mujakica.
Smajlovic je desnjak. U mladjim kategorijama je igrao u ofanzivnom djelu terena. Ima jako dobru tehniku, pregled i jak je kao bik.

On i Tahirovic su igrali skupa u AIK akademiji medjutim obojica dobili ”nogu”….

On i Gigovic imaju istog agenta
Pa kako to? Po tebi Tahirovic koji je dobio nogu od AIK-a nema kvalitet, a Smajlovic koji je dobio nogu od tog istok AIK-a ima kvalitet. Pri tome, nakon ‘noge’ Tahirovic igra za Romu i Ajax, a Smajlovic za Sandefjord.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 30 apr 2026, 16:39

Sindikat12 je napisao/la:
30 apr 2026, 15:14
”Ako bih birao srcem i kako sam odgojen, zatim porodica i sve ostalo, onda bi to bila Bosna. Ali ako bi me Bosna odbila iz nekih razloga onda bih izabrao Švedsku ili uzimao slobodne dane. Ali ako bih slušao srce to bi bila vjerovatno Bosna.
Bilo bi ludo igrati za Bosnu na Svjetskom prvenstvu" - Smajlovic
I ja bih volio u kanadu dzabaleze. Je li uslov da đeda povedem?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 30 apr 2026, 16:42

Poslije Tankovica, sve sto valja iz Svedske je pristalo da igra za nas: Hadzikadunic, Tahirovic, Ahmedhodzic, Gigovic, pa u mladjim kategorijama isto Gigovic, Cardaklija, i ovaj Smajlovic. Fakticki sam impresioniran kako su se svi odlucili za nas, ako gledamo kako je ranije bilo. Nije Smajlovic kriv sto je dosao na okupljanje, a selektor ga poslao na tribinu. Mislim brojke govore za sebe.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 30 apr 2026, 16:45

Hansestadt je napisao/la:
30 apr 2026, 16:42
Poslije Tankovica, sve sto valja iz Svedske je pristalo da igra za nas: Hadzikadunic, Tahirovic, Ahmedhodzic, Gigovic, pa u mladjim kategorijama isto Gigovic, Cardaklija, i ovaj Smajlovic. Fakticki sam impresioniran kako su se svi odlucili za nas, ako gledamo kako je ranije bilo. Nije Smajlovic kriv sto je dosao na okupljanje, a selektor ga poslao na tribinu. Mislim brojke govore za sebe.
Tanković je primjer igrača koji je mnogo obećavao i mlad propao.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 30 apr 2026, 16:46

MiranGlasnic je napisao/la:
30 apr 2026, 16:28
Ja se slažem sa tobom…nemoj me shvatiti pogrešno. Glupo mi je što nas je lik odjavio poslije jedne tekme…slikao se sa Džekom i otišao. Možda bi dobio priliku već sljedeću utakmicu? Gdje je Smajlović igrao prije 18 mjeseci? Nije ga bilo na mapi…danas napreduje…i stvari se brzo mijenjaju. Meni je nelogično i sramno da je otišao jer nije dobio priliku odmah…a Kulašin je loš igrač i smiješno je da ga se dovodilo u kontekst sa A repkom.
Ma njegov postupak je seljacki bez imalo dileme i ne postoji opravdanje za to. Vjerovatno ni prema njemu nisu ispali korektni, obecavali mu nesto drugo i sl., ali to svejedno nije razlog da ode nakon samo jednog prozora. Medjutim, ako budemo gledali svaki prestup i pogresan postupak svih tih potencijalnih reprezentativaca, bojim se da cemo ostati na reprezentaciji sacinjenoj od igraca iz domace lige.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 30 apr 2026, 16:51

30 apr 2026, 16:45
Nisu ljudi ispali korektni prema Smajlovicu. Ne znam sto se bjezi od toga, nego da priznaju, i neka poprave ako se moze. Nisu tad ni Spahic i ekipa bili, tako da mozda ima nade za nas. A i ovde su se rugali momku kad je uvidio da nema prostora da igra za Lecce da napravi korak ili dva nazad u karijeri i nasao sredinu gdje moze da igra sto je jako bitno.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 30 apr 2026, 16:52

Ghuraba je napisao/la:
30 apr 2026, 16:46
30 apr 2026, 16:28
Ja se slažem sa tobom…nemoj me shvatiti pogrešno. Glupo mi je što nas je lik odjavio poslije jedne tekme…slikao se sa Džekom i otišao. Možda bi dobio priliku već sljedeću utakmicu? Gdje je Smajlović igrao prije 18 mjeseci? Nije ga bilo na mapi…danas napreduje…i stvari se brzo mijenjaju. Meni je nelogično i sramno da je otišao jer nije dobio priliku odmah…a Kulašin je loš igrač i smiješno je da ga se dovodilo u kontekst sa A repkom.
Ma njegov postupak je seljacki bez imalo dileme i ne postoji opravdanje za to. Vjerovatno ni prema njemu nisu ispali korektni, obecavali mu nesto drugo i sl., ali to svejedno nije razlog da ode nakon samo jednog prozora. Medjutim, ako budemo gledali svaki prestup i pogresan postupak svih tih potencijalnih reprezentativaca, bojim se da cemo ostati na reprezentaciji sacinjenoj od igraca iz domace lige.
100% se slažem. Idealna prilika da debituju tokom Lige nacija…

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 30 apr 2026, 16:57

30 apr 2026, 16:34
SanaBosna je napisao/la:
30 apr 2026, 16:30
Ghuraba je napisao/la:
30 apr 2026, 16:18

Biti standardan u ovoj zabokrecini (iskljucivo iz razloga sto jedan U21 uvijek mora igrati), i jos pogotovo u Borcu koji osvaja titule prije nego sto sezona i pocne ne znaci apsolutno nista. Vi ste ovdje kmecali i kad je Kulasin bio standardan u istom tom Borcu i kad je zabijao kao na traci, trazili ste da igra ispred Bajraktarevica (tad ga Barbarez nije ni pozivao), pa vidimo danas gdje su i jedan i drugi.

Kad je Smajlovic dosao u Italiju, logicno je bilo da nece igrati za prvi tim. I Muharemovic je u tim godinama sve vrijeme igrao za U19 i U23 tim Juventusa, ali je budala znala da ima potencijal za nesto vise. Da li je ovaj trebao poceti utakmicu - naravno da nije, ali poslati ga na tribine dok Susic i Sukilovic haraju na terenu je van svake pameti.

Sindikat, onda je brutalan s obje noge. Bas sam gledao duzi video nekog Turcina (moguce da je neko i na forumu to ovdje zalijepio) i nisam mogao 100% skontati koja noga mu je primarna. Odmah sam pogledao na transfermarktu i vidio da je tu navedena lijeva (kontam da oni ipak bolje znaju). Ima strasnu dugu loptu ljevicom, a i asistirao i zabijao je s obje noge. Za mene je malo prekrupan (donji ekstremiteti pogotovo) i nekako imam utisak da kao takav i nije bas okretan. Volio bih da je malo 'tanji' - nesto poput Tarika.
Bas tako zbog idiota od trenera koje dolaze na te pozicije ovakve stvari se ne smiju desavati.
De Sana uozbilji se…zašto onda Tarik posebno ističe Jankovića i kaže da mu je vječno zahvalan? Taj isti Janković je sada idiot zbog Smajlovića? :think:
U smisli citavoj situaciju U21, U19, U18 itd pogledaj ko sve dobije poziv, salju pozive igrace iz 2 federalne lige.

BosPos
Kontakt:

Post Postao/la BosPos » 30 apr 2026, 20:12

U biti raji smeta sto se Smajlovic predstavlja kao neki uber patriota. Ako bude igrao dobro nije problem, nek dobije poziv ali nemojte suplje da pati za Bosnom. Njegovi potezi su to pokazali.

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 30 apr 2026, 21:19

BosPos je napisao/la:
30 apr 2026, 20:12
U biti raji smeta sto se Smajlovic predstavlja kao neki uber patriota. Ako bude igrao dobro nije problem, nek dobije poziv ali nemojte suplje da pati za Bosnom. Njegovi potezi su to pokazali.
Burazeru on bi samo za nas igrao, tako da nema problema u vezi toga.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 30 apr 2026, 22:06

30 apr 2026, 16:51
Nisu ljudi ispali korektni prema Smajlovicu. Ne znam sto se bjezi od toga, nego da priznaju, i neka poprave ako se moze. Nisu tad ni Spahic i ekipa bili, tako da mozda ima nade za nas. A i ovde su se rugali momku kad je uvidio da nema prostora da igra za Lecce da napravi korak ili dva nazad u karijeri i nasao sredinu gdje moze da igra sto je jako bitno.
Ma ja sam siguran da tu postoje dvije struje i dvije strane price. I koga god da cujes ispast ce njegova verzija upravu. Ali nije sigurno sve tako ko sto mi mislimo, ima tu kamaru stvari iza paravana koje mi ne vidimo obicni smrtnici.

Mozda igrac dodje Jankovicu i kaze fino htio bih vise minuta mislim da zasluzujem, a ovaj mu kaze nisi ti tu da mislis. Malo smiejsno zvuci, al dajem jedan banalni primjer. Mi samo vidimo jedan dio slike.

Isto tako i za Ahmedhodzica i za ostale reprezentativce koji su napustali repku, ima neka prica tu u pozadini.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 30 apr 2026, 22:23

dedo26 je napisao/la:
30 apr 2026, 22:06
30 apr 2026, 16:51

Ma ja sam siguran da tu postoje dvije struje i dvije strane price. I koga god da cujes ispast ce njegova verzija upravu. Ali nije sigurno sve tako ko sto mi mislimo, ima tu kamaru stvari iza paravana koje mi ne vidimo obicni smrtnici.

Mozda igrac dodje Jankovicu i kaze fino htio bih vise minuta mislim da zasluzujem, a ovaj mu kaze nisi ti tu da mislis. Malo smiejsno zvuci, al dajem jedan banalni primjer. Mi samo vidimo jedan dio slike.

Isto tako i za Ahmedhodzica i za ostale reprezentativce koji su napustali repku, ima neka prica tu u pozadini.
Najvažnije je kako se igrač odnosi prema BiH tokom okupljanja i vani. Zato niko niti jednu ružnu riječ nema za reći o Amaru i Tariku. Otkazivanje repke…napuštanje okupljanja..kontroverzne izjave…sve to šteti državi i reprezentaciji…u konačnici i samog igrača opali po ušima. Kada je repka u pitanju nema tu ega. Neki to nisu u stanju da shvate…zato gledaju iz vana.

Halima
Kontakt:

Post Postao/la Halima » 30 apr 2026, 23:16

Ako je patriota, onda ce sacekati nas poziv pa makar to bilo i nakon par godina. Ako nije i ako je problematican bolje da ne dolazi. Takodje je smijesno koliko su neki ljudi nezahvalni i uvijek vide da je bolje ono sto nema kod nas. Nama su dosli Cardaklija, Kospo i momci igraju i sute, ali sada bi ovome trebali dati mjesto ispred njih. Malica smo spustili u U21, momak radi i suti. Sad cim se pojavi neko zrno bolji bilo da je onah Ahmed iz Pazara ili ovaj, mi sve te momke trebamo stavit na cekanje i dovest njih? Pa ko normalan bi pristao da vise ikad zaigra za nas.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 30 apr 2026, 23:21

Halima je napisao/la:
30 apr 2026, 23:16
Ako je patriota, onda ce sacekati nas poziv pa makar to bilo i nakon par godina. Ako nije i ako je problematican bolje da ne dolazi. Takodje je smijesno koliko su neki ljudi nezahvalni i uvijek vide da je bolje ono sto nema kod nas. Nama su dosli Cardaklija, Kospo i momci igraju i sute, ali sada bi ovome trebali dati mjesto ispred njih. Malica smo spustili u U21, momak radi i suti. Sad cim se pojavi neko zrno bolji bilo da je onah Ahmed iz Pazara ili ovaj, mi sve te momke trebamo stavit na cekanje i dovest njih? Pa ko normalan bi pristao da vise ikad zaigra za nas.
Tako je. Dedo moze na hoblicu da je Olof melberg prvo hoblica pa zagrijava za a tim.

Deduka ako nadje cigansku kmicu i on bi **** bosnu za malo điđi miđi ko patriota nas anel l.

Ima li kakva reprezentacija Roma da im anel bude kapiten?

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 30 apr 2026, 23:33

Pustite malog na miru, kad se to desilo nit su Sergej i Spaha bili involvirani u cijelu pricu, mali je u afektu reagovao. Samo za nas ocigledno zeli da igra i to je jedina istina.

Nismo mi neka velika reprezentacija da se odricemo tako lako ikoga a pogotovo ne nekoga ko ce od ljeta vec igrati u odlicnom klubu. Takodjer ne cvjetaju nam ruze na stoperskoj poziciji (izuzet cu Tarika ovde). Dosta potencijala tu imamo trenutno ali i Kospo i Celik su premladi trenutno i ko zna gdje ce biti za 3-4 godine.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 30 apr 2026, 23:46

Benko123 je napisao/la:
30 apr 2026, 23:33
Pustite malog na miru, kad se to desilo nit su Sergej i Spaha bili involvirani u cijelu pricu, mali je u afektu reagovao. Samo za nas ocigledno zeli da igra i to je jedina istina.

Nismo mi neka velika reprezentacija da se odricemo tako lako ikoga a pogotovo ne nekoga ko ce od ljeta vec igrati u odlicnom klubu. Takodjer ne cvjetaju nam ruze na stoperskoj poziciji (izuzet cu Tarika ovde). Dosta potencijala tu imamo trenutno ali i Kospo i Celik su premladi trenutno i ko zna gdje ce biti za 3-4 godine.
Kako misliš KO ZNA GDJE ĆE BITI ZA 3-4 GODINE? :think: …sa svojih 19 Čelik ima 7 nastupa za Lens u ovoj sezoni. Košpo je već dogurao do klupe u Fiorentini…a Smajlović je bio gdje sa 19? Niko ne zna gdje će naši igrači biti za tako dug period…ali malo je niđe veze govoriti kako će Smajlović igrati u odličnom klubu a do transfera nije došlo. Generalno gledajući…raji se na oni stvar penje ovo uzdizanje bez pokrića. Smajlović je dobrodošao za Ligu nacija…trebat će nam pojačanja. Za Svjetsko ima 6 štopera koji su više zaslužili od njega da idu. Košpo se odjavi iz Švice…i sad da na Svjetsko prije njega ide neko ko nam je pljunuo u facu….mislim skroz glupo…a taj narativ forsiraju ovi zagnojeni čmarevi od profila po fejsu.

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 01 maj 2026, 00:02

30 apr 2026, 23:46
Benko123 je napisao/la:

Kako misliš KO ZNA GDJE ĆE BITI ZA 3-4 GODINE? :think: …sa svojih 19 Čelik ima 7 nastupa za Lens u ovoj sezoni. Košpo je već dogurao do klupe u Fiorentini…a Smajlović je bio gdje sa 19? Niko ne zna gdje će naši igrači biti za tako dug period…ali malo je niđe veze govoriti kako će Smajlović igrati u odličnom klubu a do transfera nije došlo. Generalno gledajući…raji se na oni stvar penje ovo uzdizanje bez pokrića. Smajlović je dobrodošao za Ligu nacija…trebat će nam pojačanja. Za Svjetsko ima 6 štopera koji su više zaslužili od njega da idu. Košpo se odjavi iz Švice…i sad da na Svjetsko prije njega ide neko ko nam je pljunuo u facu….mislim skroz glupo…a taj narativ forsiraju ovi zagnojeni čmarevi od profila po fejsu.
A sta si se ti navadio malom na kosti pet stanica

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 01 maj 2026, 00:08

torbica je napisao/la:
01 maj 2026, 00:02
Benko123 je napisao/la:

A sta si se ti navadio malom na kosti pet stanica
Ide i šesta brt. Dobar je Zinedin. Loši su zagnojeni čmarevi…medicinski jako zafrkano. :bih:

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 01 maj 2026, 00:31

Benko123 je napisao/la:

Ni Kospo ni Celik ni Smajlovic nemaju sta na svjetskom traziti. Kospo jos minute seniorskog fudbala nema osim onih 15 protiv San Marina. Bio je i Sead Hajrovic na klupi Arsenala pa ga nismo zvali. Celik je povreda vise stopera uletio i cim su se ovi vratili, opet nazad na tribine. Mladi su to jos momci, pogotovo za stopersku poziciju.

Mi ne znamo uzdignuti jednog igraca bez da drugog uvrijedimo i govorimo kako ne valja

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []