Sve bolesnici. Ne treba previse ken.jat, ali koje emocije moraju biti u tebi, pa da se odlucis na ovakav korak? Ajde razumijem neku osvetu, tipa onog Hadzije i takve stvari, ali da ubijes zenu koju si ti takvu izabrao i koja ti je rodila dijete. Ispitat mozak, a onda lagana eutanazija. Sta god da se desilo i ko god da je bio u pravu, jednostavno nemas pravo oduzeti nekome zivot na svoju ruku. Za sve ostalo postoje sud i zakon.
S druge strane, postoji i psihicka tortura, koja vrlo lako bude trigger za ovakve stvari kod psihicki nestabilnih osoba. Neki dan se u Njemackoj objesio covjek kojeg sam onako povrsno poznavao. Nakon razvoda, zavrsio na psihijatriji, a bivsa supruga mu i dalje slala zahtjeve za alimentaciju i odvela dijete u drugu drzavu, bas ono tortura na sve moguce nacine. I mlad covjek sebi oduzme zivot, a dijete 2-3 godine...
Kad vidim sta se desava u mojoj okolini, te kakav pakao ljudi imaju u brakovima, hvalim te Boze sto sam single i dalje.
Ne znam, da li ja zivim u takvom okruzenju ili imam peh da mi te stvari nekako glasnije odzvanjaju u mislima. Ne sjecam se da je prije 15ak godina bilo ovoliko neslaganja u bracnim zajednicama, pogotovo ne ovakvih tragedija.