Championship i Coca Cola League 1&2
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: Championship i Coca Cola League 1&2
Pobjedio sinoc Ipswich Charltona 1:2,tako da sad imaju isti broj bodova 79 kao i Milwall ali i utakmicu manje.
Boro je ocekivano pobjedio Sheffield Wed i sad imaju isti broj bodova kao i Southampton 76.
Za vikend igraju:
Leicester-Milwall
WBA-Ipswich
Boro-Watford
Boro je ocekivano pobjedio Sheffield Wed i sad imaju isti broj bodova kao i Southampton 76.
Za vikend igraju:
Leicester-Milwall
WBA-Ipswich
Boro-Watford
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Bit će zanimljivo skroz. 4 ekipe u borbi za izravan ulazak u EPL. A još će biti napeto u play offu, borba do kraja
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Meni Southampton i Boro imaju 20-30%sansi za 2 mjesto.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑23 apr 2026, 07:26Bit će zanimljivo skroz. 4 ekipe u borbi za izravan ulazak u EPL. A još će biti napeto u play offu, borba do kraja
Ipswich ako prezivi gostovanje kod WBA i Southampton bez poraza,recimo 4 boda mozda im bude dovoljno za 2 mjesto.
Milwall ima najlaksi zadatak jer igra kod otpisanog Leicestera i vjerujem vec u zadnjem kolu ispalog Oxforda tako da tu treba od njih očekivati monimum 4 ili 6 bodova.
A znamo da Ipswich ima tu utakmicu manje,protiv Southamptona u gostima,nimalo lagano za njih.
U mnogome ovisi rezultat WBA-Ipswich,ako pobjede vec protiv Southamptona mogu kalkulisati.
Sto se tice play offa jos treba da se rijesi koja ce ekipa zavrsiti šesta Wrexham ili Hull.
Nažalost moj Derby County je ispao iz te borbe,nakon Fulhama to mi je drugi omiljeni klub u Engleskoj.
Raspored Wrexhama:Coventry u gostima,Boro kuci(prilicno teško)dok Hull igra u gostima kod Charltona i dočekuje Norwich.
Oba kluba imaju po 70 bodova
- Wilshere10
- Kontakt:
Tezak sunovrat Hulla i Jakira u finisu sezone. U 5 kola su sve unistili.
Ipsvič ima 2 teska gostovanja i gotovo sigurno ce prosuti bodove samo je pitanje koliko?! Ako dobiju WBA, gotovo je to cak i da izgube od Southamptona.
Ipsvič ima 2 teska gostovanja i gotovo sigurno ce prosuti bodove samo je pitanje koliko?! Ako dobiju WBA, gotovo je to cak i da izgube od Southamptona.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Vidjet cemo prvo kako ce Milwall igrati kod Leicestera vec sutra,a zatim u subotu gostovanje Ipswicha na Hawtornsu,bit ce prenos obje utakmice na Areni pa se moze ispratiti.Wilshere10 je napisao/la: ↑23 apr 2026, 12:34Tezak sunovrat Hulla i Jakira u finisu sezone. U 5 kola su sve unistili.
Ipsvič ima 2 teska gostovanja i gotovo sigurno ce prosuti bodove samo je pitanje koliko?! Ako dobiju WBA, gotovo je to cak i da izgube od Southamptona.![]()
Mislim da ce biti mnogo toga jasno nakon ova dva duela pred tu utakmicu 28.04. Southampton-Ipswich.
Hull su mnogo kostala nerijeseni rezultati u zadnje vrijeme,ali tu su i porazi od Milwalla i Ipswicha,ekipa koja se bore za direktnu promociju.
Ja bih volio da Wrexham bude nagrađen za izuzetnu sezonu u Championshipu,ali gledajuci raspored,vece šanse ima Hull za to 6 mjesto,ali Wrexham je vise puta ove sezone dokazao da može iznenaditi.
Zanimljivo ce biti svakako.
Jedino mi je žao sto je relativno rano odlučeno koje 3 ekipe ispadaju iz Championshipa,da je tu borba kao na vrhu,bilo bi idealno za sve nas zaljubljenike Championshipa
Zato City trosi nemilice i yebe ih seWest Brom have been handed a two-point penalty effective immediately for a breach of EFL financial rules
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Najteže je igrati utakmice u kojima su unaprijed upisana 3 boda. Milwall se muči kod Leicestera, ne mogu probiti unaprijed otpisani Leicester
Jos je sudija Millwalu oprostio cist crveni karton za Coopera.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑24 apr 2026, 22:21Najteže je igrati utakmice u kojima su unaprijed upisana 3 boda. Milwall se muči kod Leicestera, ne mogu probiti unaprijed otpisani Leicester
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Nadam se da WBA-u nece vise odizimati bodove,ne bih volio da dozive ispadanje iz lige,danas igraju protiv Ipswicha,inace su 9 utakmica bez poraza.
Ipswich ce sigurno pokusati iskoristiti kiks Milwalla,ako bi danas pobjedili WBA bila bi to dobra zaliha pred utakmica kod Southamptona.
Ipswich ce sigurno pokusati iskoristiti kiks Milwalla,ako bi danas pobjedili WBA bila bi to dobra zaliha pred utakmica kod Southamptona.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Poluvrijeme
WBA-Ipswich 0:0
Boro-Watford 2:0
Charlton-Hull 1:1
WBA-Ipswich 0:0
Boro-Watford 2:0
Charlton-Hull 1:1
Zadnja izmjena: Amirutah1988, dana/u 25 apr 2026, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ne moze Ipswich meda zasad.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Au kakav ce haos biti u zadnjem kolu ako Southampton dobije Ipswich 
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Pa vjerovatno i nece,čak da i Southampton pobjedi,Ipswich ce imati 1 bod vise pred posljednje kolo,a igraju sa QPR,vjerujem da ce Ipswich biti drugoplasirani.
Na Hawtornsu se slavi "opstanak"ali ko zna Savezu ,mozda im jos uleti kazna i oduzimanje bodova.
Boro lagano slavio ali play off im se smijesi,a ako budu igrali eventualno finale sa Southamptonom,mislim da je Southampton tu u prednosti.
Hull porazom komplikuje sebi sansu da se domognu šestog mjesta,ali Wrexham ima 2 teske utakmice,sutra gostovanje Coventriju a onda Boro kuci.
Derby ako bi pobjedio QPR imao bi male šanse da nekako pokusa doci do 6 mjesta
Ako je najava obećavala dramu, stvarnost je nadmašila sve. Dobro došli u dan kakvog engleski nogomet nije vidio 26 godina
U posljednjem kolu National League, Rochdale AFC i York City FC igrali su utakmicu koja je direktno odlučivala o prvaku i jedinom putniku u EFL League Two. Prvi put nakon 26 godina, dva kluba su međusobnom utakmicom odlučivala o naslovu u jednoj od pet engleskih liga.
Bilo je napeto, nervozno, tvrdo, a s rezultatom 0:0 ušlo se u sudačku nadoknadu. Podsjetimo, Yorku je za osvajanje naslova prvaka i promociju u viši rang bio dovoljan i neriješeni rezultat.
A tada nastupa najluđih 20 minuta engleskog niželigaškog nogometa još od “one” utakmice Watforda i Leicestera.
U petoj minuti sudačke nadoknade, Emmanuel Dieseruvwe zabija za 1:0. Eksplozija na stadionu. Igrači Rochdalea skidaju dresove, navijači ulijeću na teren, sve izgleda kao kraj. Kao povratak u ligu više. Kao trenutak koji se pamti zauvijek.
Ali, tu nije bio kraj.
Utakmica je jedva nastavljena kad su se gledatelji vratili na svoja mjesta, sudačka nadoknada se produžila. I onda, u 13. minuti nadoknade, novi šok.
York je očajnički napadao, a nakon ogromne gužve u kojoj je lopta jedva prešla gol liniju, Josh Stones zabija za 1:1 i ekstazu gostujućih navijača.
S druge strane, na domaćoj tribini zavladali su tišina i nevjerica.
Od potpune euforije do potpunog očaja u nekoliko minuta. Rochdale je imao naslov u rukama, i izgubio ga, a York je s tim golom došao do 108 bodova i osigurao direktan plasman u viši rang, dok Rochdale ostaje na 106 i seli u doigravanje.
Kad vam netko kaže “to je samo nogomet”, pokažite mu ovu utakmicu.
Jos navijaci uletili na teren minut pred kraj i igralo se jos 10 minuta
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
To je Engleska,zagarantovana ludnica u bilo kojem rangu
Steta remija, pobjeda Sotona bi bila za jos vecu ludnicu zadnje kolo. To se mora ispratiti.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Kao sto sam i ocekivao da ce biti nerijeseno,Ipswich ce vjerovatno biti drugi klub koji direktno ulazi u EPL.
Sad se čeka Middlesbrough,nadam se,iako je Southampton tu u prednosti,ali volio bih da se Boro konačno vrati u EPL
Sad se čeka Middlesbrough,nadam se,iako je Southampton tu u prednosti,ali volio bih da se Boro konačno vrati u EPL
Još malo i počinje konačno rasplet. 3 tima u borbi za direktnom promocijom. Na papiru bi to trebao biti Ipswich, jer igraju protv QPR-a kojem ne treba nizašta, ali ovo je Engleska i ludilo je zagarantovano. 
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Još fali borba za opstanak da drama bude na vrhuncu
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 5 gostiju.