FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
98
23%

Ukupno glasova: 431

Pact1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pact1921 » 02 maj 2026, 16:38

Lokomotifa je napisao/la:
02 maj 2026, 15:48
Realno, Sanin je najmanje kriv za ovo katastrofalno igračko stanje. Adžem i Tuna su nas debelo zavalili (izuzev dovođenja Šošića, ostalo sve ka-ta-stro-fa), trebaće par godina da se full osvježi kadar. Vjerujem da će Sanin od ljeta debelo pojačati ekipu. Sanine, povedi nas!
A sto je Sanjin doveo Nijaza Brkovica koji nije imao nikakve veze sa prethodnom upravom i doveo 6 ispodprosjecnih igraca za nasu ligu i jednog igraca koji se odmah povrijedio . I onda nakon 3 mjeseca dao otkaz tom istom Brkovicu i sad doveo na mjesto SD covjeka koji je bio najgori SD u historiji Dinama Zagreb ako bude istina sto se prica za Marica .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 maj 2026, 16:41

slika

Nemamo uprave pa ne znam dali iko ovaj forum iz kluba čita al i Korora je zaslužio da igra ova zadnja četiri kola

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 02 maj 2026, 16:55

svrakino1921 je napisao/la:
02 maj 2026, 16:41
slika

Nemamo uprave pa ne znam dali iko ovaj forum iz kluba čita al i Korora je zaslužio da igra ova zadnja četiri kola
Protiv Sloge, Borca, Širokog i Sarajeva možemo očekivat samo da mu slome nogu. Kakav nam je teren i kakve su sudije, možda ga je bolje sačuvati do nove sezone.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 02 maj 2026, 17:05

Redfire16 je napisao/la:
02 maj 2026, 16:16
GavranBeli je napisao/la:
02 maj 2026, 15:54
Lokomotifa je napisao/la:
02 maj 2026, 15:48
Realno, Sanin je najmanje kriv za ovo katastrofalno igračko stanje. Adžem i Tuna su nas debelo zavalili (izuzev dovođenja Šošića, ostalo sve ka-ta-stro-fa), trebaće par godina da se full osvježi kadar. Vjerujem da će Sanin od ljeta debelo pojačati ekipu. Sanine, povedi nas!
Glupane mi trofej nismo osvojili 10 godina, mi ovako igramo ne samo kad je Adzem bio nego godinama unazad. Etiketirat covjeka bez razloga, al takvih mongoloida na temi poput tebe uvijek ima. Kreten maloumni njemu je bitno samo napisati Adzem.
Nikad u prošlosti nismo imali ovoliki budžet koji je Adžem imao sada. Ovaj haos sa kadrom je samo njegovo djelo. Kako usrat milion i po maraka pitajte Adžema.
Misimovic potrošio 5 miliona na transfere a osvojili jedva kup. Hoces da ti nabrajam igrace ima ih preko 50. Pa ovdje lobotomci svrsavali na Misketa

berjan

Post Postao/la berjan » 02 maj 2026, 17:45

milosevic i galcev pic-kice od ljudi, ovo ne moze u nasoj ligi primirisati,
prokop hvaljeni ne moze 2 sek zadrzati loptu beskoristan ne zna se ko je gori on ili milosevic na ofanzivnom veznom

sabica necu ni spominjati lik kao da ne igra igrac manje na terenu

vini odlican opet kad udje u drugom pol, odinaka zvjer svaku je loptu pokupio na krilu i pravio probleme, pejic udarao ok je
bicakcic nekoliko glupih izleta greski u presjecanju ali hajde ok

ja msm da je zrinski nastavio mljeti u drugom pol hladno bi bilo 4-5 nula jednostavno su povukli rucnu igraju kup za 3 dana

ne znam jadno fkt ja mislim nikad gluplji skup igraca nismo imali u povjesti, gledam rudar posusje , krekovic iz posusja igracina

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 02 maj 2026, 18:01

Ti si fol doveo cetri igraca da budu bolji od Adzemovih, koji su jos skuplji nego svaki Adzemov, pa vidimo sta smo dobili. Jos da nam kazu da je Galceva i Pejica dva invalida doveo Nijaz. Inace je to mantra doveo ih Nijaz, doveo ih Adzem da se lakse opere smece koje se nakotilo u klub. Zamisli samo kakvi bogalji rade u klubu kad su oni stavili anketu kako da se zove juna tribina, jer taj mazlum u klubu ne zna da je bio Kamen temeljec Ðilda. Odron u svakom smislu rijec

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 02 maj 2026, 18:23

Ferroviere1987 je napisao/la:
02 maj 2026, 16:22

Koliko je kriv Adzem toliko je kriv Tuna, previse para namirisali menadzeri a njih dvojica levati bez SDa nemaju znanja, ljudi nas uzeli lopatom uvalili igrace koje niko nece za ogromne novce i to je sva pamet stvaranja najnemocnijeg Zeljeznicara u historiji. A sad dolaskom SDa vecim budzetom planom i radom mozemo ocekivat samo drugacije i bolje al otom potom vidjet cemo.
To sam i ja mislio dok nisam cuo da je Tuna pazario Bengu X3 nedavno. Razlika u cijeni vozila X3 i ovog starog jedno 60-70k, sitnica :urnebes:

Ovi "nasi" su nam **** mater uzduz i poprijeko cim se ukazala prilika za to.

Takodjer ne tvrdim da je Sanin dobar, vidjecemo ubrzo.

Ps. Ovaj Maric sto se spominje kao SD je otjerao Jakirevica iz Dinama, doveo Bjelicu, a onda i Kanavara. Rezultat svega, Dinamo je ostao bez titule, Kanavaro smiješan trener, a Jakirevic napravio jos jedno cudo u trenerskoj karijeri ovaj put sa Hullom sa kojim igra play off za ulazak u Premier ligu, sa ekipom kojoj su prognozirali borbu za opstanak u Championshipu

Ne izgleda dobro, barem na prvu, jer il ne zna il se ugadjuje, ne znas sta je gore. Valjda grijesim.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 02 maj 2026, 19:04

Ja sam totalno skeptičan po pitanju ovog Marića iz Dinama. Ne treba nam SD koji će nagomilati 20 polovnih stranaca u klub koji pojma nemaju šta je Željo i šta je Grbavica. Već smo vidjeli na primjeru ovih Holanđana da je strancima samo bitno da dobra lova kapa, yebe se njima za historiju, tradiciju, ideju. Kad smo izgubili derbi 4-0 obratite pažnju na njih, nikome nije to tragedija bila, već samo jedna utakmica u nizu. E tu je problem, tu je najveći problem!

Upravo to je problem sa Marićem što je u Dinamo nagomilao desetine beskorisnih i skupih stranaca. Menadžerski talovi i to.

Nama treba SD koji će se fokusirati na region, na domaće igrače koji znaju šta je FK Željezničar. Uvijek ću radije odabrati Juričića nego tamo nekog Koningsa. Željo je sve trofeje osvajao kad su mu dominantno igrala domaća djeca uz podršku par stranaca.

Da završim, podrška Saninu, ja mu vjerujem, ali evo imam pravo kao član kluba izraziti negativan stav prema Mariću kao sportskom direktoru.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 02 maj 2026, 20:38

26.12.2025 je bila Skupština.
Danas je 02.05.2026, još nema Statuta, Uprave nema, rezultata odavno nema, jedino što imamo je ekipa polovnjaka koji otaljavaju ugovore

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 02 maj 2026, 20:58

Hrasno15 je napisao/la:
02 maj 2026, 20:38
26.12.2025 je bila Skupština.
Danas je 02.05.2026, još nema Statuta, Uprave nema, rezultata odavno nema, jedino što imamo je ekipa polovnjaka koji otaljavaju ugovore
Nikog ovdje ne zanima fudbal. Ovo ce biti pomocni na radar, ostalo boli mirvica kita za klub. Ti za 5 mjeseci nemas kostur kluba a da ne pricamo o drugim stvarima. Ti si u klub doveo dva novinara Al Jazire, toliko o nekim stvarima.
Savo, dosao da uzme pare, nije radio nigdje, dobije ugovor bude cetiri mjeseca uzme lovu i gas. Njega da zanima rezultat ne bi mu Krpic igrao 90min bez suta u okvir gola

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 maj 2026, 21:15

Treba dovest iz ovog Vukovara ovog Puljica i Gonzaleza
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 02 maj 2026, 21:29

dubioza144 je napisao/la:
02 maj 2026, 21:15

Ma ima igraca haos dobrih za nase lige a da nisu skupi, nadajmo se da ce se napokon prava pojacanja dovoditi, drugacije nas ceka Stupcanica i Jedinstvo

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 02 maj 2026, 21:29

blap je napisao/la:
02 maj 2026, 13:44
Cuj celik :urnebes:

Sve ovo je normalno, ide svojim tokom.
Pa apsolutno uporedivo, cak i prije sa Čelikom nego ovim iz premijer lige. Ispunjene tribine i teški krš od kluba decenijama ne godinama koji se sve cesce bori za opstanak i samo se čeka sezona da izletiš ko fišek, sumnjivi investitor za kojega se i ne zna tačno da li i postoji, Aydin u najavi. Kamara qurcina od igraca koji kostaju Bog zna koliko, menadzeri okupirali klub, nigdje ništa pozitivno. Kome je ba Željo bitan osim navijačima?! Nebitan klub u BH ligi, e to su ti jarane aferimi iz proslosti sto ovaj tekst ne spominje, klub je qarina zato sto nije razvijao svoju infrastrukturu, nego gledaj da se uvalis u savez pa ne mozes ti vazda biti glavni u savezu

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 maj 2026, 21:33

Pa ako ovaj sad prelazni ne mogu nac 5 bas kvalitetnih onda ja ne znam kad ce
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 02 maj 2026, 21:51

GrbavicaHrammm je napisao/la:
02 maj 2026, 21:29

Ma ima igraca haos dobrih za nase lige a da nisu skupi, nadajmo se da ce se napokon prava pojacanja dovoditi, drugacije nas ceka Stupcanica i Jedinstvo
Uzmite Roncala iz Rudara. Top bek,igra obema nogama.
I da Rudar neispane iz lige,teško če ga zadržati

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 maj 2026, 22:05

Ja mislim da ce sve vase igrace koji su koliko toliko dobri pobrat Borac

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 02 maj 2026, 22:12

02 maj 2026, 22:05
Ja mislim da ce sve vase igrace koji su koliko toliko dobri pobrat Borac
Kod nas je priča da Grbić i Romera idu u Borac. Ima dobrih igrača u ligi. Kao što rekoh Roncal,pa onaj mali iz Veleža,pa i onaj visoki špic. Ghorzi iz Radnika itd .

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 02 maj 2026, 22:30

Zigazaga je napisao/la:
02 maj 2026, 21:51
GrbavicaHrammm je napisao/la:
02 maj 2026, 21:29

Uzmite Roncala iz Rudara. Top bek,igra obema nogama.
I da Rudar neispane iz lige,teško če ga zadržati

Ja da se pitam, uzeo bih 3 igraca kod vas, dao Sabica Galcheva i jos para

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 maj 2026, 06:41

GavranBeli je napisao/la:
02 maj 2026, 12:09
Idemo sad opet jovo nanovo, nova sezona, novi hrvati, novi Slavisa, novi Savo, novi antitalenti, nova prica ublehasa s foruma dati Savi mandat da dovede igrace, onda peto kolo otkaz. Tako u krug dok ne ispadnemo iz lige. Pisu nam nije investitor crveni krst, to je sasvim normalno. Nije se pojavio nikad u klubu kao da zivi na Antartiku. Naravno imamo nodija velikog navijaca, fudbalskog maga da nam objasni koga trebamo dovesti.
Pogledas sve ovo dobro je da se nismo ugasili.

FK SARAJEVO I FK ZELJO (HZ I MANIJACI ) su dozvolili sebi da ih jedan COLPA izbaca iz kantonalnog saveza. COVJEK KOJI NIKOG NE PRESTAVLJA SEM HRID (4 liga). Covjek nista nije uradio dobro za fudbal ni u kantonu ni na drzavnom nivou, a cupa se i nogama i rukama da zadrzi funkciju. Prije FK SARAJEVO ILI FK ZELJEZNICAR kad bi rekli nebalja ovaj taman da sve pozlati po drzavi on bi sam podnosio neopozive ostavke.

I STA MI MOZEMO URADIT VICU BEUSU KOJI IMAJU HDZ SNSDA I DOBAR DIO KRIMNALACA IZ UEFE.

TAKODJE PAZITE STA JE URADIO NA RAZNE NACINE VICO/BEUS

IZBACILI UGASILI OLIMPIC
UBACIKI KOSKU IZMEDJU NAS I VAS
KUPILI COLPU PILAVA I JOS PAR BALIJA

I LJUDI NAS OTVORENO KRADU, i sta na kraju VALJIC kaze sve odluke koje su sudjene pogresno u korist borca ispravne..

J*** nas u zdrav mozak i javno to pricaju na tv emisijama a mi lagano mjenjamo rostere igrace uprave sd vlasnike gubimo milione

Nadam se da su ISMIR I SANIN u dobrim odnosima da nisu bjeda i da se ljudski sjede zasto ukljuce sve politicke stranke koje hoce i koje mogu podkupit ukljucit navijace i polahko krenut od naseg kantona do ns bh.

Po svaku cjenu.

Pogledajte koju stetu je zeljo i sarajevo pretrpilo u zadnjih 5 godina a pogledajte kako se barbarez dzeko spahic lizu sa vicom.

MORAMO ZAJEDNICKI DJELOVAT DA OVO SH SRANJE RAZJEBEMO

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 03 maj 2026, 10:07

Savez je nama trenutno tj Zelji totalno nebitan. Jer mi nemamo u klubu covjeka, imamo dva novinara s Al Jazire, logicno kad takve ljude dovedeš u klub jasno je da je to samo uhljebljenje necijeg kadra, sto nema veze s sportom, pravljenje struktura unutar kluba koji ce napraviti nesto prvo od kluba, a tek onda pricati o savezu. Al ovi moroni ovdje znaju samo pisati jedno te isto Adzem, Nijaz, a veze nemaju uopce za bilo sta u klubu,nego im neko napise bombu i oni slijepo vjeruju u to.
Ovo do sad sto se tice Zelje nije ni i od investitora. Ovo je trla baba dlan, Boga pitaj kakva pozadina iza ovoga svega ima. Al evo vidjet cemo sve u narednom periodu da ne bude neko samo pljuje, bla, bla. Ovo kako je pocelo nije dobro nikako. Da ti je ne znam ko trener, da su ne znam kakvi igraci nemoguce je da ne pobjedis kuci pola godina, a jos gore da je to majmunima koji se nazivaju satro navijaci kluba sasvim normalno. Klub je u rangu Hrida na svim poljima. Dovedeš djecu na utakmicu da trce po tribinama gore dole, naravno nikoga ne mogu pobjediti, nikom nista. Sve krasno, sve bajno, opet ide prica sljedeće sezone cemo satro nesto, dodje nova sezona sve isto. Prvo počistiti ispred svojih vrata, pa tek onda o savezu razmisljati. Ljudi kod nas povedu djecu i svi udju na istok s djecijim kartama, niti to ko prati na ulazu, niti sta. Javasluk na sve strane od organizacije utakmica, izlaska stadiona, milion nekih stvari, znas koliko ljude u klubu boli tuki za te stvari. A tako nam treba jer smo mi majmune koji idemo na utakmice.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: pinki i 21 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []