FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Treba li Neuer ostati još jednu godinu

1) Da
17
39%
2) Ne
19
43%
3) Svejedno
8
18%

Ukupno glasova: 44

Dilah
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Dilah » 02 maj 2026, 16:29

Utakmica jeste bez takmičarskog značaja za nas, ali može dosta pokazati, prvenstveno da moramo prilično obnoviti kadar, id ovih na terenu 5-6 mogu ostati. Onog Ndodu ko da je pravio Dzemin otac 50% lopti upropasti. Ako se ne može dovesti u red nabiti nogom dik je vrijeme.

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 02 maj 2026, 16:31

Goretzku treba zadrzati. Jako zahvalan igrac.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2026, 17:10

Pazi Laimera kako se zalijeće i ispada na sredini, ostavlja našu desnu stranu praznu i primaš gol. Nevjerovatno je kako glupo bekovi igraju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 maj 2026, 17:10

Aha jako zahvalan sa svojim primanjima nisi ga mogo **** motkom oćerat dok nije izvuko svaku marku. Treba plaćat 17miliona igrača za Hajdenhajma

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2026, 17:11

ope ce biti 5+ golova u srijedu, kako li ce se rasporediti to je pitanje :urnebes:

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 02 maj 2026, 17:18

Koja je sad svrha uvodjenja ovih glavnih ugraca svaku utakmicu kad je liga vec rijesena? Ne kontam nikako.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 maj 2026, 17:19

Da se održi kondicija. Govorio je Kompany već o tome i slažem se. Sramota je ono u PSG-u glavni igrači im ne mogu izdržat 90 minuta.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 02 maj 2026, 17:36

Top rezultat.

Samo, u BL smo ove godine primili više golova od Prussie. I to nešto govori.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 02 maj 2026, 17:37

Čak mi je na kraju žao Heidenhama, zaslužili su sva tri boda.
Bayernova igra bolja u drugom poluvremenu, nadam se da je Vincent vidio na koje igrače sa klupe ne može računati u slijedećoj sezoni.
U srijedu na glavu

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2026, 17:38

Rezultat uopšte nije bitan. Ali ovo kampiranje bekova na njihovoj polovini mora prestati, nikad nisu na bekovskim pozicijama. Treba znati kada se i vratiti na svoju poziciju, a ne gledati na štopere da pokriju ili krila. Ne može se toliki prostor ostavljati nazad.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2026, 17:42

Dok je Kompanija oni ce igrat tako pa kad bi sad u srijedu cenera primili. I Kompani bi i u tom slucaju bio trener iduce godine i iduce godine ce igrat tako. Dzabe razbijas glavu fa ce promjeniti stil i filozofiju, kad nece. Lik je ispo iz lige jer je ovo tjero.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2026, 17:45

Ovo je previše koliko primaju golova ne zanima me jel' bitna utakmica ili nije,ovo je nedopustivo da ti osrednje ekipe rešetaju mrežu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2026, 17:48

@šljivo
Ni ne treba promijeniti filozofiju, ali manje korekcije u određenim trenucima utakmice su nužne. Druže, Laimer nerijetko stoji dublje na njihovoj polovini od Olisea. A onda kad ide kontra, nigdje ga nazad. Kod trećeg gola je ispao na sredini jer se zaletio, pa onda Olise pokušao pokriti njegovu poziciju i nije uspio. Isto si imao situaciju gdje je Urbig spasio čist gol, gdje je on umjesto na svojoj poziciji bio na štoperskoj, a štoper na njegovoj, pa su obojica ispala kod onog pasa Ibrahimovića. Ne smiju čitavu utakmicu biti prazne strane koje pokrivaju štoperi. Jednostavno ne može tako, uvijek ćeš primati golova kao na traci.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2026, 18:04

To nije greska to je namjerno tako. Radi vise stvari, ostvarivanja viska, presinga odmah pri izgubljenoj lopti... kakav presing ocekujes ako je 20 metara od igraca, to jos gore za branjenje tranzicije.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2026, 18:13

sljivo je napisao/la:
02 maj 2026, 18:04
To nije greska to je namjerno tako. Radi vise stvari, ostvarivanja viska, presinga odmah pri izgubljenoj lopti... kakav presing ocekujes ako je 20 metara od igraca, to jos gore za branjenje tranzicije.
Znam da je namjerno, zato i kažem manje korekcije. Ne moraš se uvijek braniti iz presinga. Ne možeš uvijek očekivati od Upamecana ili Taha da pokrivaju bekove. I onda kad ih Doue, Kvaratshkelia izvozaju kuku majko.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 02 maj 2026, 18:20

Ova budala nikako da popusti Laimera od kako je došo, zaviko se u rupi onomad kad je ovaj razvaljivao i evo ga opet. Kad smo kod ispadanja gdje su stoperi kod prvog i drugog, naročito Tah ko drugog?? Ali što u mene amidz reko, ima budala u svaku ruku. Idemo u srijediu, igramo 2-4-4 😂😂

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 02 maj 2026, 18:21

Sve je uredu titula osigurana igrači odmaraju al sramota da nam ekipe koje se bore za opstanak ili koje su ispale već daju po 3 gola do 60 minute. Treba nekad i ručnu povući a ujedno se i vidi koliko nam je klupa očajna
joj hamo vidi mu glave

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2026, 18:22

Na zalost to sto trazis zahtjeva promjenu filozofije i sistema, a to nit ce se desiti nit je sad moguce. Nasa igra je ofanzivno prijentisana sa visokim posjedom. Kad igras visok posjed igraci moraju biti blizu i lopti i protivnickom igracu, jer inace bi bilo velike razlike u prostoru medju linijama i igracima sto bi svaki tim zesce nagrdio nego sto je sad slucaj. Poenta je slijedeca, ako zelis igrat struktuirano i sa manje rizika onda dovedes Murinja, Kovaca, Artetu, Alegrija... ko trenera, ne dovodis Kompanija, Pepa i slicne. To je sva poenta. Nije ovo plejstejsn pa u jednoj tekmi defanzivno a u drugoj ultra ofanzivno. To niko nikad nije igro niti ce, iz vise razloga, prvi je da pravis kadar po filozofiji, pa onda treniras te ljude godinama da igraju po toj filozofiji. Promjeni bilo sta naglo, ispadas glat.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2026, 18:29

sljivo je napisao/la:
02 maj 2026, 18:22
Na zalost to sto trazis zahtjeva promjenu filozofije i sistema, a to nit ce se desiti nit je sad moguce. Nasa igra je ofanzivno prijentisana sa visokim posjedom. Kad igras visok posjed igraci moraju biti blizu i lopti i protivnickom igracu, jer inace bi bilo velike razlike u prostoru medju linijama i igracima sto bi svaki tim zesce nagrdio nego sto je sad slucaj. Poenta je slijedeca, ako zelis igrat struktuirano i sa manje rizika onda dovedes Murinja, Kovaca, Artetu, Alegrija... ko trenera, ne dovodis Kompanija, Pepa i slicne. To je sva poenta. Nije ovo plejstejsn pa u jednoj tekmi defanzivno a u drugoj ultra ofanzivno. To niko nikad nije igro niti ce, iz vise razloga, prvi je da pravis kadar po filozofiji, pa onda treniras te ljude godinama da igraju po toj filozofiji. Promjeni bilo sta naglo, ispadas glat.
A ko govori da se igra defanzivno? Zar je neka naučna fantastika kad vidiš da ne možeš kroz presing uzeti loptu da se vratiš na svoju poziciju? Guardiola od svih tih pomenutih ima najviše strukture pri filozofiji i igri.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2026, 18:36

Kao da od jucer pratis fudbal la ne vidis sta je moguce uraditi u odredjenoj situaciji, pristupu i stilu. Kakvo crno vracanje nazad kad je plan da uzmes loptu odmah pri gubitku iste. Vidio si u BL, bajern, sad slagacu, uzima loptu nazad za 11 sekundi, a drugi najbolji za 5, 10 vise. Ne branimo se u bloku, pa da se vracmao nazad. I psg se isto brani, vidio si kako nam daju loptu u aut kod naseg gola, da bi presingom, igrac na igraca, odmah uzeli kod naseg gola i pravili napad tako. Vidio si kod gola dijaza da ni njihovih bekova nije bilo nigdje.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []