Ma ovdje standradna ocekivanja, svaku loptu koju dobije kao messi odmah da krene u puni trk naprijed i da ga zabije ili asistira.
Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
zeljovac21
- Kontakt:
Re: Esmir Bajraktarević
Jel to nije istina boji se da udje u dribling, vraca loptu vazda. Cim se oslobodio proslu bio je dobar. Ovakva igra ga nigdje nece odvest. Ja bi volio da zaigra u Realu
Nije istina.zeljovac21 je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:50Jel to nije istina boji se da udje u dribling, vraca loptu vazda. Cim se oslobodio proslu bio je dobar. Ovakva igra ga nigdje nece odvest. Ja bi volio da zaigra u Realu
Ako ne da bar jedan gol ili ne napravi nešto konkretno do kraja utakmice, ne treba ni dobiti poziv za Ameriku. Ovo je sramotno i ispod svakog nivoa.zeljovac21 je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:50Jel to nije istina boji se da udje u dribling, vraca loptu vazda. Cim se oslobodio proslu bio je dobar. Ovakva igra ga nigdje nece odvest. Ja bi volio da zaigra u Realu
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Ma ja oprezan, ne smije al valjda se oslobodi. Ako bude tako da bljesne sa golom ili asistencijom valjalo bi,ako ga ne izbaci sad odma. Bajraktar jeste nekad oprezan za razliku od Kerima kojeg ama apsolutno ne zanima ko je na drugoj strani.
Zadnja izmjena: Halix131, dana/u 02 maj 2026, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.
zeljovac21 je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:50Jel to nije istina boji se da udje u dribling, vraca loptu vazda. Cim se oslobodio proslu bio je dobar. Ovakva igra ga nigdje nece odvest. Ja bi volio da zaigra u Realu
Odakle ti znaš šta mu je trener rekao i kakva je taktika za ovu utakmicu? Kakva igra? Jesi li vidio dodavanje u akciji kad je Drieš promašio prazan gol?
Prošlu je igrao protiv amaterske ekipe, večeras igra protiv Ajaksa.
Kako vam ne dosadi da serete apsolutno svaku utakmicu?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Beduin
- Kontakt:
Treba biti realan da se jedva libi krenuti u neki dribling i obicno je to bezuspjesno. Primjer treba biti Driouech kako se koristi brzina i tehnika, daleko cesce se usudjuje ici u dribling ili okomito, upravo kao sto je nekad Esmir redovno radio.
Naravno da zelimo da vidimo i neki njegov prodor i fintu, kad znamo da moze, a tu je car fudbala
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
moze protiv Cwolea,ovo su igraci AjaxaBeduin je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:54Treba biti realan da se jedva libi krenuti u neki dribling i obicno je to bezuspjesno. Primjer treba biti Driouech kako se koristi brzina i tehnika, daleko cesce se usudjuje ici u dribling ili okomito, upravo kao sto je nekad Esmir redovno radio.
Naravno da zelimo da vidimo i neki njegov prodor i fintu, kad znamo da moze, a tu je car fudbala![]()
Ljudi pisu ko da igra protiv Olimpika a ne Ajaxa.
Majke mi nekima nije dobro
Majke mi nekima nije dobro
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Ne gledam mec, ali ako moze tvoja strucna ekspertiza za dosadasnji dio meca.Roki50 je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:57moze protiv Cwolea,ovo su igraci AjaxaBeduin je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:54Treba biti realan da se jedva libi krenuti u neki dribling i obicno je to bezuspjesno. Primjer treba biti Driouech kako se koristi brzina i tehnika, daleko cesce se usudjuje ici u dribling ili okomito, upravo kao sto je nekad Esmir redovno radio.
Naravno da zelimo da vidimo i neki njegov prodor i fintu, kad znamo da moze, a tu je car fudbala![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bax, cestitke na osvojenoj tituli EPL.DamirT je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:59Ne gledam mec, ali ako moze tvoja strucna ekspertiza za dosadasnji dio meca.Roki50 je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:57moze protiv Cwolea,ovo su igraci AjaxaBeduin je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:54
Treba biti realan da se jedva libi krenuti u neki dribling i obicno je to bezuspjesno. Primjer treba biti Driouech kako se koristi brzina i tehnika, daleko cesce se usudjuje ici u dribling ili okomito, upravo kao sto je nekad Esmir redovno radio.
![]()
Drieš je posljednji igrač koji nekome treba biti primjer.
Pa samo večeras je par puta ispao presmiješan.
Esmir u ovakvoj ekipi PSV-a nikad neće imati slobodu koja se ovdje očekuje od njega, to ljudima mora biti jasno. To je veoma ozbiljna ekipa, sa jasnim zadacima za svakog igrača.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Zahvaljujem braca
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Beduin
- Kontakt:
Daj ba, i kod vas sve iz krajnosti kad hvalite ili kudite.
Ako je mogao protiv j3bene Italije i protivnika koji su medju najboljima u Evropi na svojoj poziciji, onda moze i protiv Ajaxa koji je za koplje slabija ekipa od njih. Ne zezaj ba.
Previse alibi igre i sigurice kad dobije minutazu, a znamo svi da moze napraviti dobar dribling i protiv 1v1, samo sto i on sam ide na sigurnije opcije i cistiju priliku da prodor, asistenciju. I ok, treba to znati i prepoznati, samo sto on moze vise i mora to pokazivati.
Ta prica "ne da mu trener", a Drius ili Perisic smiju ici na driblinge, je za malu djecu. Jedno je ograniciti slobodu u soliranju, to je vidljivo i po tom pitanju je dosta sazrio kao igrac, daleko produktivniji po ekipu i nasu reprezentaciju.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Ne govorimo samo o ovoj utakmici, nego zbog price kako mu trener ne da da predribla protivnika. To je smijesna forumska teorija.Virtu4l je napisao/la: ↑02 maj 2026, 21:02
Drieš je posljednji igrač koji nekome treba biti primjer.![]()
Esmir u ovakvoj ekipi PSV-a nikad neće imati slobodu koja se ovdje očekuje od njega, to ljudima mora biti jasno. To je veoma ozbiljna ekipa, sa jasnim zadacima za svakog igrača.
Ako si gledao Esmira kroz ovu sezonu mogao si primjetiti dosta neuspjesnih driblinga, cak i veceras onaj jedan ne uspjede pa rukom dodirnu loptu. To govorim, niko ne spori njegovu ulogu u timu koju uspjesno odradjuje.
Ne gledamo na necije igre istim ocima niti poimamo ulogu i mogucnosti na isti nacin.
075 ❤
075 ❤
Nije do driblinga, meni se cini nema on brzinu za krila na tom nivou...ali ima odlican pregled i tehniku trebao bi on 10 da igra.Beduin je napisao/la: ↑02 maj 2026, 21:11Ne govorimo samo o ovoj utakmici, nego zbog price kako mu trener ne da da predribla protivnika. To je smijesna forumska teorija.Virtu4l je napisao/la: ↑02 maj 2026, 21:02
Drieš je posljednji igrač koji nekome treba biti primjer.![]()
Ako si gledao Esmira kroz ovu sezonu mogao si primjetiti dosta neuspjesnih driblinga, cak i veceras onaj jedan ne uspjede pa rukom dodirnu loptu. To govorim, niko ne spori njegovu ulogu u timu koju uspjesno odradjuje.
Ne gledamo na necije igre istim ocima niti poimamo ulogu i mogucnosti na isti nacin.![]()
Beduin je napisao/la: ↑02 maj 2026, 21:11Ne govorimo samo o ovoj utakmici, nego zbog price kako mu trener ne da da predribla protivnika. To je smijesna forumska teorija.
Ne gledamo na necije igre istim ocima niti poimamo ulogu i mogucnosti na isti nacin.![]()
Nije to forumska teorija, to je stanje današnjeg fudbala osnosno dominacije taktike nad kreacijom i slobodom. Ti i ja nikad nećemo znati kakvi su zadaci nekog igrača na terenu. Nije ovo reprezentacija gdje im Barbarez kaže da se "igraju", dugoročno je to veoma loše. Koliko puta je neki igrač po nama bio loš i "nevidljiv" pa onda trener kaže poslije utakmice da je odradio tačno ono što se tražilo od njega?
Zbog toga nečije igre i fudbal generalno ne gledamo istim očima.
Esmir je prije tačno godinu dana igrao drugu ligu Holandije, ovo mu je prva sezona ozbiljnog fudbala u karijeri.
Stručni štab i PSV sigurno žele da Esmir uspije, možda više nego mi, a oni su sigurno malo stručniji od nas sa foruma i znaju kako se pravi dobar igrač. Možda bi im trebali vjerovati. Naša očekivanja su prevelika, evo recimo po meni on je mnogo bolji dodavač nego dribler i da se od tog famoznog driblinga i igre 1na1 neće previše usrećiti u nastavku karijere.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Veceras raspad sistema igra PSVA
Ti si jedan rijetko ogranicen lik.Roki50 je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:57moze protiv Cwolea,ovo su igraci AjaxaBeduin je napisao/la: ↑02 maj 2026, 20:54Treba biti realan da se jedva libi krenuti u neki dribling i obicno je to bezuspjesno. Primjer treba biti Driouech kako se koristi brzina i tehnika, daleko cesce se usudjuje ici u dribling ili okomito, upravo kao sto je nekad Esmir redovno radio.