Ma Diaz je trazio da ide nazalost, a i nije odigrao nesto dobru sezonu kod nas, ali opet bolji nego Wirtz 10x
Liverpool FC
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
MacAllistera bih za cvaju prodo, smiješno izgleda konstantno.
Danas 2 gola poklonio momački
Danas 2 gola poklonio momački
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Nije niko od njih zaboravio igrati ali je ekipa dobila ogroman reset gdje se novi igraci moraju uklopiti. Liverpul je u jednom transfer roku izrotirao 5 prvotimaca (Nunez, Diaz, Jota, Trent, Robertson) A dok su glavni akteri prošle sezone pali u formi (VVD, Salah, Macca, Graven). Ne postoji ekipa na svijetu koja moze bez štucavica toliko promjena podnijeti.
Dodao si Wirtza, Kerkeza, Isaka, Ekitikea, Frimponga koji moraju naučiti igrati sa ostatkom ekipe koja je igrala zajedno xy godina. Pep se isto mucio sa tranzicijom prosle, a evo i ove godine. Ima Slot i svojih mala ali bi tesko bilo koji drugi trener izvukao vise od ove ekipe dok se ne uklope
Dodao si Wirtza, Kerkeza, Isaka, Ekitikea, Frimponga koji moraju naučiti igrati sa ostatkom ekipe koja je igrala zajedno xy godina. Pep se isto mucio sa tranzicijom prosle, a evo i ove godine. Ima Slot i svojih mala ali bi tesko bilo koji drugi trener izvukao vise od ove ekipe dok se ne uklope
-
LiverpoolREDS
- Kontakt:
Sve to stoji,al da nemas cijelu godinu nikakve igre ,e bgm je to to trenera pa ni u jednom trenutku sezone ne mozes reci da je igra bila zadovoljavajuca 2 tekme zaredom + sistem bez davanja djeci sansu bar u kupovima onda ovi igraci na klupi koji se ne koriste nikako.Imamo toliko problema sa povredama a krilo moze svak igrat osim Chiese nije to WC al je valjda svima jasno da je on zamjena za Salaha kakav god da je bolji je od Frimponga na toj poziciji,hajde sve to da na beku igra Bredli nego guras Jonesa koji opet kakav je god moze unijeti svjezine u vezni red ako zatreba promjena jer ovi nasi nisu sposobni odigrat 60 min na nivou a ne 90 to je opet krivac ĆeloEBSCO je napisao/la: ↑03 maj 2026, 18:52Nije niko od njih zaboravio igrati ali je ekipa dobila ogroman reset gdje se novi igraci moraju uklopiti. Liverpul je u jednom transfer roku izrotirao 5 prvotimaca (Nunez, Diaz, Jota, Trent, Robertson) A dok su glavni akteri prošle sezone pali u formi (VVD, Salah, Macca, Graven). Ne postoji ekipa na svijetu koja moze bez štucavica toliko promjena podnijeti.
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
Red je vala i da sruši, kad je već sve rekorde oborio
On ovako kako igra moze samo u Italiju ili Saudiju, propo je ko kauc. Svaka reakcija kasni pet sekundi
Protiv PSG-a ga je bilo neuugodno gledat, isto ko da je sa intenizivne doso igrat. Danas srecom nisam gledo
Srce, čast i ponos!
- jasonstatham
- Kontakt:
Da mi je neko u maju 25 govorio da će maj 26 izgledati ovakav, nikad ne bih vjerovao. Nema šanse. Ona šampionska ekipa koja je protutnjala ligom da igra ovo sranje danas. Totalno rasulo i bezidejnost.
Zar Diogo toliko nedostaje? Zar je toliki kiks sa Bayer pojačanjima? Zar su povrede nenadoknadive? Da li ima odgovornosti u medicinskom aparatu?
Ovo je loša, jako loša transfer politika gdje se nije radilo na širenju opcija igračkog kadra nego na krpljenju. Jel stvarno neko planirao dati 100+ 150 za napad, a naduravati se oko Guehi za 10 mil gore dole? Ryan je zaslužio novi ugovor? A Dominicov se žvače? Što je najgore, tranzicija nije završena, ustvari u toku je i ekipa koja ima nikakav rad sa mladima selekcijama, prosto me strah na šta će ličiti transferi ljeto 2026.
Po prirodi sam optimista, ali sve dok je sportski segment kakav jeste, nisam siguran koja budućnost čeka Liverpool FC.
Zar Diogo toliko nedostaje? Zar je toliki kiks sa Bayer pojačanjima? Zar su povrede nenadoknadive? Da li ima odgovornosti u medicinskom aparatu?
Ovo je loša, jako loša transfer politika gdje se nije radilo na širenju opcija igračkog kadra nego na krpljenju. Jel stvarno neko planirao dati 100+ 150 za napad, a naduravati se oko Guehi za 10 mil gore dole? Ryan je zaslužio novi ugovor? A Dominicov se žvače? Što je najgore, tranzicija nije završena, ustvari u toku je i ekipa koja ima nikakav rad sa mladima selekcijama, prosto me strah na šta će ličiti transferi ljeto 2026.
Po prirodi sam optimista, ali sve dok je sportski segment kakav jeste, nisam siguran koja budućnost čeka Liverpool FC.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Klub je prošlo ljeto odlucio da iskoristi trzisne prilike koje su se otvorile, a neke su bili prisiljeni da iskoriste. Otvorila ti se prilika da kupiš Florijana koji je igrac svjetskog kalibra. Svaka normalna ekipa bi to iskoristila. Otvorila ti se prilika da kupis Isaka najboljeg napadaca lige nakon Halanda, logicno da ces to iskoristiti. Ekitike je bio meta tek za narednu sezonu gdje su ga htjeli scoutati još jednu godinu ali su bili prisiljeni reagovati nakon smrti Jote i nakon što je Njukas planirao da uleti u tu pricu. Po meni je greska bila prodavati Nuneza ali razumijem da bi to onda bila preduga platna lista uz sva pojacanja.jasonstatham je napisao/la: ↑03 maj 2026, 19:58Da mi je neko u maju 25 govorio da će maj 26 izgledati ovakav, nikad ne bih vjerovao. Nema šanse. Ona šampionska ekipa koja je protutnjala ligom da igra ovo sranje danas. Totalno rasulo i bezidejnost.
Odbrana je bila pojacana sa Leonijem i Guehi je fakticki bio zavrsen gdje je 5 do 12 propao deal jer je onaj lik ispalio Palace. Misljenja sam da bi Guehi bio zavrsen i ranije da je Palace bio sposoban dovesti zamjenu. Isto kao sto se Isak cekao dok Njukas nije doveo Voltemadea. Te price kako klub nije ponudio dovoljnu cifru je uvijek izvlakusa kluba koji prodaje dok ne pronađu zamjenu. Liverpul se ne moze tu puno kriviti. Da je to bilo zakljuceno onda bi odbrana bila VVD, Konate, Guehi, Gomez, Leoni sto je sasvim solidno. Doveo si Kerkeza i Frimponga kao zamjena za Arnolda i Robertsona. Njih dvojica bi bila u vrhu liste zelja svakog kluba kada bi uzimali bekove.
Tako da mene ako se pita transfer politika je izvukla maksimum koji se mogao izvuci. Napravila se kocka da će Salah moći zadržati formu od prošle sezone i da ne moraš odma i tu potrošiti pare. Plus mu je također što nije sklon povredama i igrač je na kojeg si se uvijek mogao osloniti. Ono što transfer politika nije mogla predvijeti je ACL Leonija u prvoj utakmici, lom noge Isaka, ahil Ekitikea, astronomski pad Macce, Salaha i katastrofalan prvi dio sezone za Konatea jer mu je otac bio bolestan pa na kraju preminuo.
Najveća mana je upravo to što se ne vidi neki koncept igre ali je opet i to tesko ocekivati odma prvu sezonu kada se ovi svi faktori uzmu u obzir
Ma opet imas dva najbolja stopera, sredinu terena zdravu skoro citavu sezonu, Gakpa kojem si dao ogromne pare, Wirtz isto zdrav skoro citavu sezonu i imaš ovoliko poraza u sezoni gdje si odigrao mozda 3-4 utakmice da si nadigrao protivnika nekom igrom. Za otkaza je.
- jasonstatham
- Kontakt:
Lijepo i argumentovano rečeno. Hvala za osvrt.
Jako, jako turbulentna sezona.
Vjerujem da je smrt Jote ostavila dubok ožiljak i da se preko njegov odlaska nikako ne može preći. I nema know how, ne znam da je ijedan klub bio u sličnoj situaciji.
Slažem se što si rekao, zaista lijepo postavljeno. Jedino bih se osvrnuo na priču oko Guehija. To se trebalo završavati odmah ljeti, bez naduravanja. Provjeren igrač PL, ne znam šta im je to trebalo. Kako spominješ Isaka i logiku iza tog transfera, ne znam zašto i oko Guehija nije bio korišten isti pristup.
Iskreno se nadam da će doći bolja vremena, bolje ljeto i da će se Liverpool ekspresno vratiti gdje mu je i mjesto. Sa ili bez Slota.
Vjerujem da je smrt Jote ostavila dubok ožiljak i da se preko njegov odlaska nikako ne može preći. I nema know how, ne znam da je ijedan klub bio u sličnoj situaciji.
Slažem se što si rekao, zaista lijepo postavljeno. Jedino bih se osvrnuo na priču oko Guehija. To se trebalo završavati odmah ljeti, bez naduravanja. Provjeren igrač PL, ne znam šta im je to trebalo. Kako spominješ Isaka i logiku iza tog transfera, ne znam zašto i oko Guehija nije bio korišten isti pristup.
Iskreno se nadam da će doći bolja vremena, bolje ljeto i da će se Liverpool ekspresno vratiti gdje mu je i mjesto. Sa ili bez Slota.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Cak i da je dosao Guehi mislim da bi Slot igrao Konatea.jasonstatham je napisao/la: ↑03 maj 2026, 21:31Lijepo i argumentovano rečeno. Hvala za osvrt.
Isak mi je najveca nada za uspjesnu iducu sezonu, ako bude zdrav i s obzirom da je vec upoznat s ligom ocekujem od njega sezonu s 20+ golova u ligi.
Sustina price je da mi nemamo trenera i bespredmetno je pricati i igracima i transferima. Doveli su se top igraci, falio je jos koji defanzivac tu da se to fino kompletira, ali i da smo ga doveli ne bi bili bolj ili nista manje losiji nego sad.
Slotov fudbal je sterilan i bez ikakvog indeniteta. Nastavak saradnje sa njim je gubljenje vremena. Steta sto ce to sportski segment skontat tek u oktobru sljedece sezone
Slotov fudbal je sterilan i bez ikakvog indeniteta. Nastavak saradnje sa njim je gubljenje vremena. Steta sto ce to sportski segment skontat tek u oktobru sljedece sezone
Srce, čast i ponos!
Problem je sto su VVD/Konate bili u uzasnoj formi iako su na papiru uz Salibu/Gabriela najjaci stoperski tandem lige. Sjetite te samo njihovih kikseva sa pocetka sezone, to se jednostavno na ovom nivou ne moze desavati niti Slot ima utjecaja na to. Ajde Konatea razumijem jer mu je otac bio bolestan i da ne grijesim dusu podigao je formu kako je sezona isla. Ali VVD je imao brain fart momenata koji se ne smiju desavati nekome sa njegovim iskustvom. Wirtz jeste zdrav ali i on treba period adaptacije na novu ligu.nerkolfc je napisao/la: ↑03 maj 2026, 21:26Ma opet imas dva najbolja stopera, sredinu terena zdravu skoro citavu sezonu, Gakpa kojem si dao ogromne pare, Wirtz isto zdrav skoro citavu sezonu i imaš ovoliko poraza u sezoni gdje si odigrao mozda 3-4 utakmice da si nadigrao protivnika nekom igrom. Za otkaza je.
Problem kod Gakpa je taj sto on nikada nije ni bio prvi izbor. Diaz je uvijek isao ispred njega, pa onda tek ide dilema da li lijevo ubaciti Nuneza, Jotu ili njega. Jedna od gresaka transfer politike proslog ljeta je upravo bila ta sto su mislili da ce Gakpo biti good enough a da će ostala pojacanja praviti odma razliku što se nije desilo. A rotacije za njega nisi imao osim da ides na tu formaciju sa 2 napadaca sto nikada nisi mogao realizovati radi silnih povreda. Zbog toga ljudi ovdje bezveze napadaju Slota radi Gakpa kao da je zaljubljen u njega a ustvari uopste nema druge opcije niti ga je on doveo tu.
Ako me sjecanje dobro sluzi klub je upravo najbolje igrao sa tom nekom 4-2-2-2 formacijom (protiv reala npr.) gdje su alexis i graven bili pivoti a Florijan uz Dominika naprijed ofanzivno. I na vrhu su bili Ekitike i Salah posto je Isak bio out. Problem te formacije je bio što radi povreda nisi mogao igrati kako si želio. Konkretno Dominik je morao ici na desnog beka umjesto ofanzivnog veznog jer su Bradley/Frimpong bili out, a Jones je tu bio gora opcija. Ekitike također nije mogao izdrzati tempo te formacije pa je nakon toga odma morao odmarati utakmicu i osjecao neke bolove pa nisu htjeli rizikovati povredu. Sto je razumljivo obzirom da mu treba vremena da se fizicki adaptira na ligu. Jednostavno sa trenutnom situacijom povreda i forme ta formacija nije bila održiva iako je davala najbolje rezultate.
Ma situacija kod Isaka i Guehija je bila identicna. Oba igraca su htjela u Liverpul i klub je ponudio onoliko para koliko su htjeli. Nakon toga ide period dogovorenog cjenkanja da klub koji prodaje ne ispadne "jeftin" i da u međuvremenu pronađu zamjenu. Transfer Isaka se rastegnuo zato sto je Njukas dobio odbijenicu od svakog napadaca kojeg su pokusali dovesti ali je na kraju transfer prosao jer je Voltemade pristao. Garantujem da bi i transfer Isaka propao da Njukas nije uspio ovog zavrsit.jasonstatham je napisao/la: ↑03 maj 2026, 21:31Jedino bih se osvrnuo na priču oko Guehija. To se trebalo završavati odmah ljeti, bez naduravanja. Provjeren igrač PL, ne znam šta im je to trebalo. Kako spominješ Isaka i logiku iza tog transfera, ne znam zašto i oko Guehija nije bio korišten isti pristup.
Palas je citavo ljeto pokusao dovesti nekoga kao zamjenu za Guehija da bi na kraju to i uradili samo što ih je ispalio zadnji sat transfer roka pa su onda oni ispalili Liverpul i Guehija koji je vec snimio oprostajni video i cekao u hotelu potvrdu transfera. Transfer se jednostavno nije mogao ranije zavrsiti jer je Palas morao pronaci zamjenu za kapitena ekipe i ispao bi skandal sa navijacima da su u istom roku prodali Ezea i Guehija bez adekvatne zamjene. Sa ovim sto govorim ne zelim braniti Slota samo kazem da bi rijetko koji trener bolji rezultat napravio sa situacijom koja je zadesila klub u tranziciji
Pa s tom zadnjom recenicom ga bukvalno braniš. Imao je dovoljno dobru ekipu da se ne bruka citavu sezonu ma kakve god okolnosti bile.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Pocne li i iducu sezonu klub je dotakao samo dno, dublje nece moci. Ne znam na koju mudzizu se i dalje provlaci.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Isto ko da nas neki mahalac tipa Mirze Varesanovica trenira. Tako izgledaju na terenu a tako se ponasaju i izvan njega
Srce, čast i ponos!
-
LiverpoolREDS
- Kontakt:
Ne znam cemu prozivanje Macce,ne bi isao u setnju da ovaj mamlaz nije dao slobodno pred derbi i direktni mec za 3 mjesto.Ovo je stvarno neshvatljivo u profi klubu jednom od najvecih klubova na svijetu ovakva neozbiljnost i neprofesionalizam.Ne mozes se strpit 3 kola do kraja da ih odradis maximalno profesionalno.Sramota kome oni daju podrsku
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.