Inače masovno Kanadski igrači završavaju u Engleskoj zbog papira. Eno puna ih liga.PeppermintSA je napisao/la: ↑04 maj 2026, 09:35Begović je bio prosječan golman koji nam nikad, nigdje nije donio ni jedan jedini bod. Dakle, mrtvi prosjek. Da nije imao kanadske papire i da nije tako rano došao u Englesku na konto njih, boga pitaj šta bi s njim bilo. Jedina utakmica koje se sjećam da se on razbranio je bila ona 3:0 pobjeda protiv Slovenije u prijateljskoj. Na 0:0 i 1:0 je imao par skinutih zicera. Eto, time sam sve rekao. Rijetko napuhan igrač. Vasilj je uz sve svoje kikseve, donosio bodove. Za mene lično miljama ispred Begovića.
Nikola Vasilj
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Nikola Vasilj
Ja se slazem s tim i odavno pisem to za Begovica da je u nasim ocima previse napuhan ali isto tako je cinjenica da nije imao glupih kikseva (mozda ono protiv Belgije ali je i skinuo par zicera tu utakmicu) za razliku od Vasilja.PeppermintSA je napisao/la: ↑04 maj 2026, 09:35Begović je bio prosječan golman koji nam nikad, nigdje nije donio ni jedan jedini bod. Dakle, mrtvi prosjek. Da nije imao kanadske papire i da nije tako rano došao u Englesku na konto njih, boga pitaj šta bi s njim bilo. Jedina utakmica koje se sjećam da se on razbranio je bila ona 3:0 pobjeda protiv Slovenije u prijateljskoj. Na 0:0 i 1:0 je imao par skinutih zicera. Eto, time sam sve rekao. Rijetko napuhan igrač. Vasilj je uz sve svoje kikseve, donosio bodove. Za mene lično miljama ispred Begovića.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- Bazinga12345
- Kontakt:
Jeste u Grčkoj 2012.PeppermintSA je napisao/la: ↑04 maj 2026, 09:35Begović je bio prosječan golman koji nam nikad, nigdje nije donio ni jedan jedini bod. Dakle, mrtvi prosjek. Da nije imao kanadske papire i da nije tako rano došao u Englesku na konto njih, boga pitaj šta bi s njim bilo. Jedina utakmica koje se sjećam da se on razbranio je bila ona 3:0 pobjeda protiv Slovenije u prijateljskoj. Na 0:0 i 1:0 je imao par skinutih zicera. Eto, time sam sve rekao. Rijetko napuhan igrač. Vasilj je uz sve svoje kikseve, donosio bodove. Za mene lično miljama ispred Begovića.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Da, ali nas je ruku na srce tu ponajviše sreća pomazila kad je Gekas pogodio stativu na prazan gol.Bazinga12345 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 09:58Jeste u Grčkoj 2012.PeppermintSA je napisao/la: ↑04 maj 2026, 09:35Begović je bio prosječan golman koji nam nikad, nigdje nije donio ni jedan jedini bod. Dakle, mrtvi prosjek. Da nije imao kanadske papire i da nije tako rano došao u Englesku na konto njih, boga pitaj šta bi s njim bilo. Jedina utakmica koje se sjećam da se on razbranio je bila ona 3:0 pobjeda protiv Slovenije u prijateljskoj. Na 0:0 i 1:0 je imao par skinutih zicera. Eto, time sam sve rekao. Rijetko napuhan igrač. Vasilj je uz sve svoje kikseve, donosio bodove. Za mene lično miljama ispred Begovića.
Vasilj je tu još za naredne kvalifikacije za EURO i eventualno za SP 2030 (ako se ne pojavi mlađi ili bolji, a vjerujem da će SŠ "iskopati nekoga").
Ne znam trenutno ko je najbliži od ove djece da pretenduje na A selekciju, ali trenutno, barem ja, ne vidim nekoga ko će ga zamijeniti u narednih par godina.
Ne znam trenutno ko je najbliži od ove djece da pretenduje na A selekciju, ali trenutno, barem ja, ne vidim nekoga ko će ga zamijeniti u narednih par godina.
Meni je Vasilj losiji golman i od Begovica i od Sehica, ali trenutno repka lici na tim za razliku od Sehicevog perioda
Vasilj brani puno bolje penale na njih, ali greski je imao milion
Nije da tjeram vasilja, ali cinjenica je da prima puno vise nego sto su ostali golmani primali i ovo pisem samo zbog ovih gore sto pljuju prodle
Nije da tjeram vasilja, ali cinjenica je da prima puno vise nego sto su ostali golmani primali i ovo pisem samo zbog ovih gore sto pljuju prodle
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Od Begovica def nije, za Sehica se ne mogu sloziti.NoDi80 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 11:08Meni je Vasilj losiji golman i od Begovica i od Sehica, ali trenutno repka lici na tim za razliku od Sehicevog perioda
-
19vendetta87
- Kontakt:
Mislim da se niko nije vise golova u kvalifikacijama naprimao od Sehica.NoDi80 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 11:08Meni je Vasilj losiji golman i od Begovica i od Sehica, ali trenutno repka lici na tim za razliku od Sehicevog perioda
Ove kvalifikacije samo 7 golova je Vasilj primio, te 2 u dvije utakmice baraža.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
"ali greški je imao milion". Koji to golman nije imao?NoDi80 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 11:08Meni je Vasilj losiji golman i od Begovica i od Sehica, ali trenutno repka lici na tim za razliku od Sehicevog perioda
Vasilj je odličan shot stopper i kretnja na liniji mu je odlična. Ima određene nedostatke što se tiče igre nogom, ali nije to toliko strašno, jer ova greška protiv Italije nam je još uvijek svježa.. ali je imao mnogo više dobrih ispucavanja, momenata bez panike, solidne distribucije lopte i sl.
Begović i Šehić su imali druge probleme, ali oni nisu tema.
Vasilj je primio možda više golova jer je preuzeo jedinicu u repki u najgorem mogućem trenutku.
Samo smo u 2014. primili manje golova u kvalifikacijama. Vasilj je imao nekih brain fart momenata koji su nas mogli kostati, ali je i vadio hrpu zicera. Jbg, vjv je zato u St Pauliju, a ne u Dortmundu. Svakako mislim da je iza samo prime Begovica, s tim da mislim da je Begovic postajao sve manje povjerljiv na golu od SPa.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Begović je golman 20. vijeka, dobro je izgledao u Stokeu sa štoperima u krilu, nigdje drugo se nije proslavio. Vasilj, uz sve svoje mane, je bez dvojbe kvalitetniji
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
Sindikat12
- Kontakt:
Daj odvadi malo… Begovic je jedno vrijeme bio medju najboljim golmanima u PL. Njega je zeznulo to sto je otisao u Chelsea i grijao klupu pa je postepeno krenula silazna putanja. Ali reci da je Vasilj bolji, to je smijesno….Vasilj je solidan za nase uslove bolji od Šehe i moze nam posluziti jos 5-6 godina ali definitivno nije ispred Begovica.BosniaBoston je napisao/la: ↑04 maj 2026, 11:43Begović je golman 20. vijeka, dobro je izgledao u Stokeu sa štoperima u krilu, nigdje drugo se nije proslavio. Vasilj, uz sve svoje mane, je bez dvojbe kvalitetniji
Govorit da je neko pravio greske je smijesno, svaki golman to radi ali je bitan kontinuitet dobrih utakmica
Begovic nema bez razloga preko 250 utakmica u najboljoj ligi na svijetu.
A i drugaciji je tad period bio sa Begovicem, gdje smo vecinom napadali i dominirali. Danas se vecinom orijentisemo na kontre, zato Vasilj i ima vise odbrana, pa se cini da je bolji od Begovica.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Problem i jeste što se kod nas uloga golmana gleda "koliko je odbranio i tako nam donio bodova". Zbog toga čaršija i jeste glorifikovala Šehića, koji užasno ispuca loptu, onda odbrani 100% šansu i kao super je. I zbog toga Šehić nije dogurao dalje od Konyaspora jer u svakom normalnom klubu skaut kaže: "Pa ovaj pravi šanse protivnicima, ne može dovijeka braniti i čistiti to svoje sranje".
Ljudi dragi, Begović je praktično legenda EPL, stotine nastupa. Porediti Šehića i Begovića u bilo kojem segmentu je otprilike kao da se porede Rijad Bajić i Edin Džeko. Insistirati da je prvi bolji u bilo kojem obliku je blasfemija, glupost. Nije to poređenje dva golmana iz EPL ili dva golmana iz naše lige, nego lika kojem je vrhunac Konyaspor i čovjeka koji ima 256 nastupa u EPL.
Ili ono najjednostavnije poređenje koje možete napraviti: Begović, da je pored njegovog imena bila neka druga zastava, bi bio dio SVAKE reprezentacije na dunjaluku u jednom trenutku. Dakle, Brazila, Njemačke, Španije, bilo koje. Ne kažem da bi bio prvi golman, ali bi bio među 3 na svom vrhuncu. I ne moramo gledati vrhunac, možemo gledati neku 2021. godinu. I tu bi bio u rosteru 90% evropskih reprezentacija, a bio prva opcija u barem 60%. Šehić na svom vrhuncu bi zakačio možda roster 50% reprezentacija.
I slična logika je i za Vasilja. Ja kao posmatrač fudbala se živciram, djeluje mi da užasno kontroliše peterac, da mu je igra nogom užasna (i tu je Begović bio najbolji jer je ipak bio EPL, mada su se na prste propinjali da dokažu da je Šehić dobar u tome), udarci s distance isto onako. Ali, Vasilj ima 2 sezone u Bundesligi. Ako St. Pauli ispadne, a on ostane u Bundesligi, nema vam boljeg dokaza da ipak nešto vrijedi. Mogu ja sad tvrditi da je Hadžikić bolji golman, ali karijera pokazuje vrlo jasno kakav je ko
Ljudi dragi, Begović je praktično legenda EPL, stotine nastupa. Porediti Šehića i Begovića u bilo kojem segmentu je otprilike kao da se porede Rijad Bajić i Edin Džeko. Insistirati da je prvi bolji u bilo kojem obliku je blasfemija, glupost. Nije to poređenje dva golmana iz EPL ili dva golmana iz naše lige, nego lika kojem je vrhunac Konyaspor i čovjeka koji ima 256 nastupa u EPL.
Ili ono najjednostavnije poređenje koje možete napraviti: Begović, da je pored njegovog imena bila neka druga zastava, bi bio dio SVAKE reprezentacije na dunjaluku u jednom trenutku. Dakle, Brazila, Njemačke, Španije, bilo koje. Ne kažem da bi bio prvi golman, ali bi bio među 3 na svom vrhuncu. I ne moramo gledati vrhunac, možemo gledati neku 2021. godinu. I tu bi bio u rosteru 90% evropskih reprezentacija, a bio prva opcija u barem 60%. Šehić na svom vrhuncu bi zakačio možda roster 50% reprezentacija.
I slična logika je i za Vasilja. Ja kao posmatrač fudbala se živciram, djeluje mi da užasno kontroliše peterac, da mu je igra nogom užasna (i tu je Begović bio najbolji jer je ipak bio EPL, mada su se na prste propinjali da dokažu da je Šehić dobar u tome), udarci s distance isto onako. Ali, Vasilj ima 2 sezone u Bundesligi. Ako St. Pauli ispadne, a on ostane u Bundesligi, nema vam boljeg dokaza da ipak nešto vrijedi. Mogu ja sad tvrditi da je Hadžikić bolji golman, ali karijera pokazuje vrlo jasno kakav je ko
Slazem se sa svima pomalo neko ima ovo, neko ima ono
Svi grijese i iskreno ne volim poredjenja nasih igraca zbog toga sto su razliciti periodi, ali morao sam reagovat kad sam procitao ono gore za Begovica
Begovic 63 utakmice, 70 golova primio, i 27 cleen sheetsa
Sehic 55 utakmica, 65 primio i 19 cs
Hasagic 44 utakmice, 55 primio i 13
Dedic 27 utakmica, 36 primio i 10 cs
Vasilj 25 utakmica, 45 primio i 8 cs
Guso 22 utakmica, 25 primio i 7 cs
Ne volim kad se neki nas igrac ponizava da bi se drugi glorifikovao, jer npr Vasilj ubjedljivo najvise prima golova od svih i opet ga podrzavam
Svi grijese i iskreno ne volim poredjenja nasih igraca zbog toga sto su razliciti periodi, ali morao sam reagovat kad sam procitao ono gore za Begovica
Begovic 63 utakmice, 70 golova primio, i 27 cleen sheetsa
Sehic 55 utakmica, 65 primio i 19 cs
Hasagic 44 utakmice, 55 primio i 13
Dedic 27 utakmica, 36 primio i 10 cs
Vasilj 25 utakmica, 45 primio i 8 cs
Guso 22 utakmica, 25 primio i 7 cs
Ne volim kad se neki nas igrac ponizava da bi se drugi glorifikovao, jer npr Vasilj ubjedljivo najvise prima golova od svih i opet ga podrzavam
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Sehic je imao bolju karijeru od Begovica. Qarabag bi u to vrijeme bio u top 5 u EPL.zaostrog je napisao/la: ↑04 maj 2026, 12:11Problem i jeste što se kod nas uloga golmana gleda "koliko je odbranio i tako nam donio bodova". Zbog toga čaršija i jeste glorifikovala Šehića, koji užasno ispuca loptu, onda odbrani 100% šansu i kao super je. I zbog toga Šehić nije dogurao dalje od Konyaspora jer u svakom normalnom klubu skaut kaže: "Pa ovaj pravi šanse protivnicima, ne može dovijeka braniti i čistiti to svoje sranje".
I slična logika je i za Vasilja. Ja kao posmatrač fudbala se živciram, djeluje mi da užasno kontroliše peterac, da mu je igra nogom užasna (i tu je Begović bio najbolji jer je ipak bio EPL, mada su se na prste propinjali da dokažu da je Šehić dobar u tome), udarci s distance isto onako. Ali, Vasilj ima 2 sezone u Bundesligi. Ako St. Pauli ispadne, a on ostane u Bundesligi, nema vam boljeg dokaza da ipak nešto vrijedi. Mogu ja sad tvrditi da je Hadžikić bolji golman, ali karijera pokazuje vrlo jasno kakav je ko![]()
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Begović jeste bio golman 20. vijeka, ali Vasilj je tom logikom golman prve polovine 20. vijeka. On je Begović, samo lošija kopija.
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Begovića na gol.
On moze rukom jednom da brani bolje od ove trojice
A Sehic je rupa od golmana koja se ugurala preko veza i talova menadžera kvazi selektora
Hocemo li imati ikad golmana u PL ili AC Milanu
Kukušporu da
On moze rukom jednom da brani bolje od ove trojice
A Sehic je rupa od golmana koja se ugurala preko veza i talova menadžera kvazi selektora
Hocemo li imati ikad golmana u PL ili AC Milanu
Kukušporu da
Zadnja izmjena: MehofromTurinja, dana/u 04 maj 2026, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.
Nebitno ljudi Vasilj je nas trenutni golman i treba da mu pruzimo podrsku
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ja bi da zovemo Šehića na SP jer je zaslužio jedan mundijal. Nek igraju po 45 minuta svake utakmice. Ili po jednu a treću po pola