Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Norveska 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Navijati jos za Islamic Republic of Iran, Uzbekistan. Navijati protiv Turske, Argentine.
embrace the chaos
- PeppermintSA
- Kontakt:
Potpuno se slažem. Štaviše, siguran sam da će ga završiti. Ovo mu je prva seniorska sezona. Takođe ne treba bježati od činjenice da bi nam popravio krvnu sliku. Imati tamnopute igrače u timu uvijek donosi jednu veću dimenziju u vidu fizikalija. Ali da, potpuno sam siguran da Spaha i ekipa rade sve na najbolji mogući način.HariTz je napisao/la: ↑03 maj 2026, 23:39Ako sam ikada bio uvjeren da naš SŠ vodi brigu o potencijalnim reprezentativcima, onda je to upravo sada sa Spahićem. Vjerujem da im je na radaru i da, ako postoji mogućnost, bit’ će u nekim kombinacijama.PeppermintSA je napisao/la: ↑03 maj 2026, 23:20Treba završavati Precious Ugwu. Momak je iskazao želju u više navrata, govori naš jezik, igra standardno u prvoj ligi Holandije, standardan u mladoj reprezentaciji Holandije.
Iskreno, nisam pogledao nijednu njegovu utakmicu, samo par isječaka, tako da nemam pojma koliko trenutno može doprinijeti A timu. Vjerujem da ima potencijal.
- PeppermintSA
- Kontakt:
- Beduin
- Kontakt:
Obicno navijam za Italiju, ali sam vise i zaboravio za njih na velikim takmicenjima 
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
legendarnadruga
- Kontakt:
Ponedeljak spisak u 14 sati
Znači još ovu heftu fore ako neko uspije da promjeni sportsko državljanstvo.
U ponedjeljak PRESS i objavljivanje spiska!
"Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez održaće u ponedjeljak, 11. maja 2026. godine u 14:00 sati press konferenciju u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Tom prilikom biće objavljen spisak igrača na koje stručni štab računa za predstojeće FIFA Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Kanadi, Meksiku i SAD-u.
Na konferenciji će selektor govoriti o spisku igrača, planovima i očekivanjima reprezentacije, koja će po drugi put nastupati na najvećoj svjetskoj smotri fudbala."
"Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez održaće u ponedjeljak, 11. maja 2026. godine u 14:00 sati press konferenciju u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Tom prilikom biće objavljen spisak igrača na koje stručni štab računa za predstojeće FIFA Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Kanadi, Meksiku i SAD-u.
Na konferenciji će selektor govoriti o spisku igrača, planovima i očekivanjima reprezentacije, koja će po drugi put nastupati na najvećoj svjetskoj smotri fudbala."
Jel konačan il prošireni
Vjerovatno prosireni jer mora poslati oko 35 imena u FIFU.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne vjerujem da ce prosireni. Njega nema sta objavljivati, nece citati 40 igraca na koje racunamo. Pravi spisak + par zamjena na rezervnom spisku u slucaju povreda.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Mora poslati fifi od 35 minimum do 55 maks igraca
A onda kraj maja se stavlja spisak od 26 igraca za mundijal i nema predpoziva
26 kojih pozove i to je to
-
Sindikat12
- Kontakt:
Znaci ovaj vikend je bio zadnji pred spisak. Ne vjerujem da ce praviti neke radikalne promjene dan-dva prije objavljivanja spiska.
Otprilike 22 igraca su sigurni:
1. Vasilj
2. Zlomislic
3. Hadzikic
4. Muharemovic
5. Katic
6. Radeljic
7. Hadzikadunic
8. Dedic
9. Kolasinac
10. Mujakic
11. Burnic
12. Sunjic
13. Tahirovic
14. Gigovic
15. Basic
16. Memic
17. Alajbegovic
18. Bajraktarevic
19. Demirovic
20. Dzeko
21. Tabakovic
22. Bazdar
Ostaju 4 mjesta.
Karic
Gazibegovic
Malic (povreda)
Celik
Bicakcic (ne daj Boze)
Hajradinovic (povreda)
Mahmic
Saric
Menalo
Lukic
Kulenovic
Mislim da ce ostala 4 imena biti:
Gazi
Celik
Mahmic
Lukic
Gazi jer moze adekvatno odraditi posao umjesto Dedica. Celik ne igra ali ne znam ko bi bio taj 5 stoper. Nemamo bas alternative jako je bitno da Katic bude spreman. U sredini Mahmic je u dobroj formi i razlikuje se od ostalih veznjaka…Hajradinovic je povrijedjen i nema logike da ide kad nece imati utakmice u nogama. Lukic kao 5 napadac a ako se ne oporavi, onda mislim da ide poziv jos nekom veznjaku.
Otprilike 22 igraca su sigurni:
1. Vasilj
2. Zlomislic
3. Hadzikic
4. Muharemovic
5. Katic
6. Radeljic
7. Hadzikadunic
8. Dedic
9. Kolasinac
10. Mujakic
11. Burnic
12. Sunjic
13. Tahirovic
14. Gigovic
15. Basic
16. Memic
17. Alajbegovic
18. Bajraktarevic
19. Demirovic
20. Dzeko
21. Tabakovic
22. Bazdar
Ostaju 4 mjesta.
Karic
Gazibegovic
Malic (povreda)
Celik
Bicakcic (ne daj Boze)
Hajradinovic (povreda)
Mahmic
Saric
Menalo
Lukic
Kulenovic
Mislim da ce ostala 4 imena biti:
Gazi
Celik
Mahmic
Lukic
Gazi jer moze adekvatno odraditi posao umjesto Dedica. Celik ne igra ali ne znam ko bi bio taj 5 stoper. Nemamo bas alternative jako je bitno da Katic bude spreman. U sredini Mahmic je u dobroj formi i razlikuje se od ostalih veznjaka…Hajradinovic je povrijedjen i nema logike da ide kad nece imati utakmice u nogama. Lukic kao 5 napadac a ako se ne oporavi, onda mislim da ide poziv jos nekom veznjaku.
Zadnja izmjena: Sindikat12, dana/u 04 maj 2026, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
Ima li neko od vas da je upucen, koliko se prije objave spiska salju pozivi u klub? Konkretno interesuje me da li su igraci vec dobili pozive tj da li se vec to zna, ili i oni tek trebaju saznati
Do 11. Maja moraju FIFA-i poslati spisak od 35 - 55 igrača, koji su kandidati za SP. To znači da do tada moraju i u klubove poslati poziv ili obavijest.
Da se citiram od prije tacno mjesec dana. U medjuvreme su otpali Barisic i Hadziahmetovic. Pretpostavljam da ce umjesto Barisica na ovom sirem spisku biti Bicakcic ili Kospo. Imam neki osjecaj da bi Barbarez mogao povesti Ermina kao petog stopera - pogotovo jer ni Celik ni Kospo ne igraju u klubu, mada realno on vise nema sta ponuditi na ovom nivou. Umjesto Hadziahmetovica bi na siri spisak mogao upasti Djakovac (mozda cak i neko tipa Gojak ili Danilovic), ali njih ne ocekujem na prvenstvu.
Ovo bi bilo mojih 26 za Ameriku:
Vasilj, Zlomislic, Hadzikic
Katic, Hadzikadunic, Muharemovic, Radeljic, Mujakic
Dedic, Gazibegovic, Kolasinac, Karic
Sunjic, Burnic
Tahirovic, Basic, Saric
Gigovic, Mahmic
Bajraktarevic, Memic
Alajbegovic, Bazdar
Dzeko, Demirovic, Tabakovic
Btw, mene ovaj prosireni spisak u ponedjeljak zanima mozda cak vise i od konacnog, jer bismo moglo znati jesu li neki igraci pokrenuli proces za promjenu reprezentacije (Catovic, Busuladzic i mozda jos neko).
Trenutno korisnika/ca: aezakmi, Bing [Bot], Doktorinho, Radnicki1921, Sarun i 43 gosta.