Nikola Vasilj

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

zaostrog
Kontakt:

Re: Nikola Vasilj

Post Postao/la zaostrog » 04 maj 2026, 13:57

Varta je napisao/la:
04 maj 2026, 13:01
Sehic je imao bolju karijeru od Begovica. Qarabag bi u to vrijeme bio u top 5 u EPL.
Doduše, i to je tačno :D Upravo na tom vrhuncu Šehićevog branjenja za Qarabag (ona sezona kad su ga veličali zbog odbrana protiv Atletica) su se sreli s Chelsea koji je te sezone taman bio 5. u Engleskoj. U dvije utakmice je bilo sjajnih 10-0 za Qarabag. Pardon za Chelsea :D Ali dobro, Chelsea je, sezonu ranije i sezonu kasnije su ih Arsenal i Tottenham puno teže rutinirali, dozvolivši im pokoji pogled na gol :D

A strašno dobri nastupi su Šehiću obezbijedili transfer direktno u Olympique Lyon. Pardon, u najlošiju ekipu turske lige, stanoviti Erzurumspor, gdje je nakon godinu dana trpačine malo igrao po drugoj ligi. Ali, sve iz ljubavi prema turskom narodu :D

I tako, Šehić je bio prvi golman reprezentacije iz Erzurumspora, iz 2. turske lige, doduše dok je Begović bio manje-više klupiran u AC Milan :D

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 04 maj 2026, 14:29

Vasilj je naš najbolji i dodao bih najzaslužniji golman, samo onaj odbranjeni penal u raspucavanju u Kardifu ili odbranjeni udarac glavom Esposita u Zeničkim produžecima je vrijedan pojedinih karijera.
U četiri najbitnije, istorijske tekme, primio je 4 gola u regularnom toku, 3 u raspucavanjima a protivnici su bili; Rumunija, Austrija,Vels i Italija.
To ne znači da su drugi golmani bili lošiji ili bolji ali sama činjenica da je Nikola jedan od najbolje ocijennjenih golmana Bundeslige a pritom brani u ekipi sa najlošijim napadom i odbranom u Bundesligi govori sama za sebe.

Jedino možemo konstatovati da za razliku od komšija i susjeda nikad nismo imali golmana top klase a jedini koji je to mogao biti je Handanović koji je izabrao Sloveniju.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 maj 2026, 16:14

perun je napisao/la:
04 maj 2026, 14:29
Vasilj je naš najbolji i dodao bih najzaslužniji golman, samo onaj odbranjeni penal u raspucavanju u Kardifu ili odbranjeni udarac glavom Esposita u Zeničkim produžecima je vrijedan pojedinih karijera.
U četiri najbitnije, istorijske tekme, primio je 4 gola u regularnom toku, 3 u raspucavanjima a protivnici su bili; Rumunija, Austrija,Vels i Italija.
To ne znači da su drugi golmani bili lošiji ili bolji ali sama činjenica da je Nikola jedan od najbolje ocijennjenih golmana Bundeslige a pritom brani u ekipi sa najlošijim napadom i odbranom u Bundesligi govori sama za sebe.

Jedino možemo konstatovati da za razliku od komšija i susjeda nikad nismo imali golmana top klase a jedini koji je to mogao biti je Handanović koji je izabrao Sloveniju.
Begovic? :rol:

MehofromTurinja
Kontakt:

Post Postao/la MehofromTurinja » 04 maj 2026, 16:15

Sehic je rupa od golman kraj Supica.

Vasilj :kafa:

slika

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 04 maj 2026, 16:23

Edincapitano je napisao/la:
04 maj 2026, 16:14
perun je napisao/la:

Ni blizu :kafa:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 maj 2026, 16:25

Pa Begovic nije ni bio top golman. Recimo jedan rang ispod onih top golmana. Ako se dobro sjecam, on nije nikad branio u LP prije odlaska u Qarabag.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 04 maj 2026, 16:47

Joj čuj Vasilj bolji od Begovića. Još ga hvaliti za baraž, čovjek dva gola poklonio u baražu, od dva primljena.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 04 maj 2026, 17:06

izdzezveubrazil je napisao/la:
04 maj 2026, 16:47
Joj čuj Vasilj bolji od Begovića. Još ga hvaliti za baraž, čovjek dva gola poklonio u baražu, od dva primljena.
Čitaj napisano druže, usporedba je Handanović-Begović.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 04 maj 2026, 17:22

FIFA: Šta okršaj Bosne i Hercegovine sa Kanadom znači za vas i vašu porodicu?

Begović: To je apsolutno jedinstvena utakmica... To je zemlja mog rođenja protiv zemlje u kojoj sam odrastao. Obje su mi veoma bliske srcu. Bez sumnje, to je poseban meč s obzirom na moje korijene i historiju.

Nemojte me pitati ko želim da pobijedi! Neka pobijedi bolji tim. :rol: vodi ga kući druže.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 04 maj 2026, 18:03

perun je napisao/la:
04 maj 2026, 17:22

Begović: To je apsolutno jedinstvena utakmica... To je zemlja mog rođenja protiv zemlje u kojoj sam odrastao. Obje su mi veoma bliske srcu. Bez sumnje, to je poseban meč s obzirom na moje korijene i historiju.

Nemojte me pitati ko želim da pobijedi! Neka pobijedi bolji tim. :rol: vodi ga kući druže.
Nije u rangu onog Safeta Susica nakon Welsa kad na pitanje da prokomentarise igru nasih kaze ne znam nisam gledao utakmicu gledao sam drugu utamlkmicu (gledao Italija S Itska), gledao sam samo produžetke. Pa ja bi mu zbog te izjave pasoš oduzeo i izbrisao iz knjige historije nase zemlje. Ovo je opet razumljivo od strane Bega pogotovo sto odgovara za inostrane medije

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 04 maj 2026, 18:25

perun je napisao/la:
04 maj 2026, 17:22

Ja ne znam jel neki ne smiju reci da navijaju za bosnu ili jednostavno tako osjecaju da im je svejedno, nebi nikad krio sta sam i za koga navijam, to sto je sad recimo begovic za BiH umjesto za kanadu ne znaci da on mrzi ili ne voli kanadu gdje je odrasto, ali ybg krv je krv i svak normalan ce to svatiti.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 maj 2026, 18:52

perun je napisao/la:
04 maj 2026, 16:23
perun je napisao/la:

Haha dobro, momak sto je bio jedan od najboljih golmana u najjacoj ligi u Evropi kad je bio u Stokeu pa poslje otisao u Celzi nije bio top golman, Courtois se povredio, Asmir igrao pola sezone i na kraju pobjedio najbolju ligu ali nije bio top golman :rol:

Naravno, nije na nivou Neuera ili Courtoisa ali je za golmane s balkana osim Oblaka, tito.

Ko ima bolji?

Livakovic imao jedno dobro SP a u klubu nigdje ga nema, Subasic vrh karijere bio Monaco i SP 2018 :rol:

Handanovic jest bio dobar, mozda je bolji od Asmira ali tu su negdje.

Srpske golmane bez veze pricamo, sad imaju onoga u Romi sto je solidan ali inace branio mrtvi Stojkovic godinama.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 maj 2026, 18:54

DamirT je napisao/la:
04 maj 2026, 16:25
Pa Begovic nije ni bio top golman. Recimo jedan rang ispod onih top golmana. Ako se dobro sjecam, on nije nikad branio u LP prije odlaska u Qarabag.
Ali za balkana je sigurno poslje Oblaka najbolji golman svih vremena.

Mozda je Handanovic bolji ali tu su negdje, znaci top 3 golmana historije u Balkanu.

Sta vam je bolan ljudi Asmir igrao pola sezone, uzeo titulu u prvoj ligi Engleske? Igrao za Celzi, halo. Ljudi hvale Vasilja kao dobar je on igra u Bundesligi, jeste dobar ali Asmir je OSVOJIO najjacu ligu u Evropi u svom primeu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 maj 2026, 22:18

04 maj 2026, 18:54

Mozda je Handanovic bolji ali tu su negdje, znaci top 3 golmana historije u Balkanu.
Kako mogu biti tu negdje, kad je Samir 10 godina bio prvi golman Intera? :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 04 maj 2026, 22:21

Kakva je Handanović klasa od golmana bio, redovno sam Inter pratio kada je bio jedina svjetla tačka kluba.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 04 maj 2026, 22:25

PeppermintSA je napisao/la:
04 maj 2026, 09:39
Hazre je napisao/la:
04 maj 2026, 09:36
PeppermintSA je napisao/la:
04 maj 2026, 09:35
Begović je bio prosječan golman koji nam nikad, nigdje nije donio ni jedan jedini bod. Dakle, mrtvi prosjek. Da nije imao kanadske papire i da nije tako rano došao u Englesku na konto njih, boga pitaj šta bi s njim bilo. Jedina utakmica koje se sjećam da se on razbranio je bila ona 3:0 pobjeda protiv Slovenije u prijateljskoj. Na 0:0 i 1:0 je imao par skinutih zicera. Eto, time sam sve rekao. Rijetko napuhan igrač.
Nama su golmani najveci problem...Vasilj moze u svaka doba kiksati. A ova dvojica tarabe Hadzikic i Zlomislic su cirkus. Moze se pricati sta hoce, ali ta pozicija nas J**+ a najmanje se prica...

Nadam se da će ovaj mali Jurkas napraviti čim prije transfer vani. Fantastičan je golman.
Jel on najveci golmanski talenat ikad iz nase lige?
Ni ne sjecam se koji golman se dobro prodao iz nase lige osim Kovacevica.
I onaj Karacic je u turskoj dugo igrao.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 maj 2026, 23:11

19vendetta87 je napisao/la:
04 maj 2026, 22:18
04 maj 2026, 18:54

Kako mogu biti tu negdje, kad je Samir 10 godina bio prvi golman Intera? :kafa:
Ma kako hocete ali Begovic je sigurno top 3 golmana svih vremena s Balkana.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 maj 2026, 23:12

04 maj 2026, 18:52
perun je napisao/la:

Haha dobro, momak sto je bio jedan od najboljih golmana u najjacoj ligi u Evropi kad je bio u Stokeu pa poslje otisao u Celzi nije bio top golman, Courtois se povredio, Asmir igrao pola sezone i na kraju pobjedio najbolju ligu ali nije bio top golman :rol:

Naravno, nije na nivou Neuera ili Courtoisa ali je za golmane s balkana osim Oblaka, tito.

Ko ima bolji?

Livakovic imao jedno dobro SP a u klubu nigdje ga nema, Subasic vrh karijere bio Monaco i SP 2018 :rol:

Srpske golmane bez veze pricamo, sad imaju onoga u Romi sto je solidan ali inace branio mrtvi Stojkovic godinama.
Puno tvojih gluposti se moze procitati na ovom forumu, ali ovdje si nadmasio sam sebe, a to je itekako zahtjevno. 🤣🤣🤣🤣

Mile Svilar (kako ti lupar onaj u Romi sto je solidan) za tebe tek solidan golman, izmislio je poziciju golmana za Begovica. Prije bih reko da je Vanja tu negdje sa Begovicem, koliko god bio nas i volili ga.

Cuj Handanovic tu negdje sa Asmirom, grob te j3bo nebulozni. Iznervira me svojom gluposcu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 maj 2026, 23:17

Beduin je napisao/la:
04 maj 2026, 23:12
04 maj 2026, 18:52
perun je napisao/la:

Ko ima bolji?

Puno tvojih gluposti se moze procitati na ovom forumu, ali ovdje si nadmasio sam sebe, a to je itekako zahtjevno. 🤣🤣🤣🤣

Mile Svilar (kako ti lupar onaj u Romi sto je solidan) za tebe tek solidan golman, izmislio je poziciju golmana za Begovica. Prije bih reko da je Vanja tu negdje sa Begovicem, koliko god bio nas i volili ga.

Cuj Handanovic tu negdje sa Asmirom, grob te j3bo nebulozni. Iznervira me svojom gluposcu.
Poredi Svilara i Begovica :rol:

Begovic osvojio najbolju ligu u Evropi a Svilar se bori za ligu prvaka u mrtvoj Serie A.

Ne vjerovatno koliko pljujete svoje, da se zove Asmir nesto kao Davor i igra za Hrvatsku onda bi mu se klanjali. Ako je Vasilj solidan golman onda je Asmir , Neuer za njega.

Svilara busili neke ekipe gore iz Svedske, Norveske ili gdje je bilo u Evropi a kao izmislio poziciju za Asmira? Joj Beduine bas nista ne znas oko fudbala, ali sta ces, primjeti se da si maksimum igrao na terminu.

Vanja do jucer igrao u Torinu i sad dosao u Napoli, smijesno kakve momke ti poredis s Asmirom. Yebote Asmir kad je propao skroz opet je bio drugi golman Milana, to sve govori razlike u nivou izmedju Svilara, Begovica i Vanje.
Zadnja izmjena: Edincapitano, dana/u 04 maj 2026, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Coolpanda24, FerdinandF, JavierBosnia, Scholl i 52 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []