Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
34
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 199

DamirT
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la DamirT » 01 maj 2026, 10:29

Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Doborac objavio je širi spisak igrača za mečeve baraža za Svjetsko prvenstvo 2027. godine protiv Farskih Ostrva.

Na spisku se nalaze: Bekir Čordalija (Kilece; Poljska), Berin Brkić (Bregenz; Austrija), Zoran Radić (Saran; Francuska), Aldin Alihodžić (Izviđač), Adi Mehmedćehajić (Slovan Ljubljana; Slovenija), Mirko Mišetić (Izviđač), Emir Delić (Maglaj), Kenan Hadžiavdić (Konjuh), Omer Mehmedović (RD Riko Sibnica; Slovenija), Nemanja Peštić (BM Logrono La Rioja; Španija), Mislav Grgić (Gyor; Mađarska), Alen Hadžimuhamedović (SG BBM Bietigheim; Njemačka), Nikša Trivunović (Borac), Ognjen Kalamanda (Maglaj), Rijad Sinanović (Konjuh), Domagoj Alilović (Csurgoi; Mađarska), Amer Šahinović (Izviđač), Milan Vukšić (PLER; Mađarska), Renato Čajić (Konjuh), Alem Hadžić (Eurofarm Pelister; Sjeverna Makedonija), Faris Čolaković (Winterthur; Švicarska), Marko Panić (Budai Farkasok; Mađarska), Kerim Semić (Izviđač), Pavel Petrović (HG Linz; Austrija), Ibrahim Haseljić (Nexe; Hrvatska), Luka Perić (Celje), Marko Parežanin (Goražde), Mladen Bošković (Zrinjski), Edvin Dželilović (Izviđač), Adin Faljić (Flensburg; Njemačka), Dragan Šoljić (Zrinjski), Amir Muhović (Sport Toto SK; Turska), Ermin Ombaša (Vogošća), Matej Ljubić (Zrinjski).
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 01 maj 2026, 10:55

Do jucer lijevih bekova,danas pivota ni za lijeka nemamo :roll:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 maj 2026, 11:29

DamirT je napisao/la:
01 maj 2026, 10:29
Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Doborac objavio je širi spisak igrača za mečeve baraža za Svjetsko prvenstvo 2027. godine protiv Farskih Ostrva.

Na spisku se nalaze: Bekir Čordalija (Kilece; Poljska), Berin Brkić (Bregenz; Austrija), Zoran Radić (Saran; Francuska), Aldin Alihodžić (Izviđač), Adi Mehmedćehajić (Slovan Ljubljana; Slovenija), Mirko Mišetić (Izviđač), Emir Delić (Maglaj), Kenan Hadžiavdić (Konjuh), Omer Mehmedović (RD Riko Sibnica; Slovenija), Nemanja Peštić (BM Logrono La Rioja; Španija), Mislav Grgić (Gyor; Mađarska), Alen Hadžimuhamedović (SG BBM Bietigheim; Njemačka), Nikša Trivunović (Borac), Ognjen Kalamanda (Maglaj), Rijad Sinanović (Konjuh), Domagoj Alilović (Csurgoi; Mađarska), Amer Šahinović (Izviđač), Milan Vukšić (PLER; Mađarska), Renato Čajić (Konjuh), Alem Hadžić (Eurofarm Pelister; Sjeverna Makedonija), Faris Čolaković (Winterthur; Švicarska), Marko Panić (Budai Farkasok; Mađarska), Kerim Semić (Izviđač), Pavel Petrović (HG Linz; Austrija), Ibrahim Haseljić (Nexe; Hrvatska), Luka Perić (Celje), Marko Parežanin (Goražde), Mladen Bošković (Zrinjski), Edvin Dželilović (Izviđač), Adin Faljić (Flensburg; Njemačka), Dragan Šoljić (Zrinjski), Amir Muhović (Sport Toto SK; Turska), Ermin Ombaša (Vogošća), Matej Ljubić (Zrinjski).
Vala ne znam zašto na širi spisak stavljaju nekog pored Perića i Haseljića kada su oni sigurni na spisku ako su zdravi i čak bih rekao da nam je ta pozicija najbolje popunjena.
Kontam trebao bi skraćeni spisak izgledati ovako:
G: Čordalija, Radić
LK: Mehmedćehajić, Mišetić/Hadžiavdić
LB: Grgić, Hadžimuhamedović, Peštić/Mehmedović
SB: Hadžić, Šahinović, Alilović/Vukšić (prije bih izabrao Alilovića)
DB: Čolaković/Semić, Panić
DK: Perić, Haseljić
P: Faljić, Šoljić i Muhović

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 01 maj 2026, 12:23

steta sto je elmas avdic povrijedjen...mislim da hadzic nece upasti na finalni spisak zbog konkurencije na SB-u...iako bih ga ja stavio umjesto vuksica. nervira me samo, sto damir vec neko vrijeme netrazi nove igrace!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 maj 2026, 12:31

CAZIN je napisao/la:
01 maj 2026, 11:29
DamirT je napisao/la:
01 maj 2026, 10:29

Vala ne znam zašto na širi spisak stavljaju nekog pored Perića i Haseljića kada su oni sigurni na spisku ako su zdravi i čak bih rekao da nam je ta pozicija najbolje popunjena.
Kontam trebao bi skraćeni spisak izgledati ovako:
G: Čordalija, Radić
LK: Mehmedćehajić, Mišetić/Hadžiavdić
LB: Grgić, Hadžimuhamedović, Peštić/Mehmedović
SB: Hadžić, Šahinović, Alilović/Vukšić (prije bih izabrao Alilovića)
DB: Čolaković/Semić, Panić
DK: Perić, Haseljić
P: Faljić, Šoljić i Muhović
Ma vecinom iste igrace i zove. Ocekivao sam da sad trazi neka nova rjesenja, svakako ovi mladji sad vecinom igraju, mozemo ih istrpiti.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 01 maj 2026, 14:50

damir jeste drasticno podmladio repku i bravo za to...ali mora nastaviti, traziti igrace u ino-ligama i njih zovnuti umjesto onih 3-4 ili cak 5 najslabijih sa uzeg spiska

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 01 maj 2026, 18:08

Nezz dali se razgovaralo sa ostalim igracima Izvdjaca jer Lukenda,Odak,Bebek,Lasic kvalitetom zasluzuju status
reprezentativaca...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 maj 2026, 15:02

Francuski Nimes objavio je na svojoj službenoj stranici da je bosanskohercegovački reprezentativni rukometni golman, Zeničanin Harun Hodžić zadobio težu povredu desnog koljena.

- Zbog povrede tokom susreta sa Toulouseom, koja je igrana u prošlu subotu, bh. golman prošao je dodatne preglede, na kojima je otkrivena ozbiljna povreda desnog koljena, sa pokidanim prednjim križnim ligamentom i povredom meniskusa - poručili su iz Nimesa.
E svasta, pa vec jednom je imao ovu povredu, ako se dobro sjecam...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 02 maj 2026, 15:17

Hadžimuhamedović je strašan igrač, sigurno sa najvećim potencijalom u zadnjih nekoliko godina.
Ne znam da li ga Damir možda čuva i kao aduta u ovom dvomeču sa Faranima

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 02 maj 2026, 18:10

guillermo je napisao/la:
01 maj 2026, 18:08
Nezz dali se razgovaralo sa ostalim igracima Izvdjaca jer Lukenda,Odak,Bebek,Lasic kvalitetom zasluzuju status
reprezentativaca...
Ovo što je na spisku iz tog kluba je ono što želi da igra. Ostali se žele maximalno posvetit Premijer Ligi BiH.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 04 maj 2026, 16:50

Na skraćenom spisku se nalaze:
golmani: Bekir Čordalija (Kielce; Poljska), Zoran Radić (Saran; Francuska), Aldin Alihodžić (Izviđač);
lijeva krila: Adi Mehmećehajić (Slovan Ljubljana; Slovenija), Mirko Mišetić (Izviđač)
desna krila: Ibrahim Haseljić (Nexe Našice; Hrvatska), Luka Perić (Celje; Slovenija)
lijevi bekovi: Omer Mehmedović (RD Riko Ribnica; Slvoenija); Mislav Grgić (Gyor; Mađarska), Nikša Trivunović (Borac m:tel)
srednji bekovi: Alen Hadžimuhamedović (Bietigheim; Njemačka), Domagoj Alilović (Csurgoi; Mađarska), Amer Šahinović (Izviđač)
desni bekovi: Marko Panić (Budai Farkasok; Mađarska), Faris Čolaković (Winterthur; Švicarska), Pavle Petrović (HG Linz; Austrija)
pivoti: Adin Faljić (Flensburg; Njemačka), Dragan Šoljić (Zrinjski), Amir Muhović (Sport Toto; Turska).

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 04 maj 2026, 16:58

EdinjoBos je napisao/la:
04 maj 2026, 16:50
golmani: Bekir Čordalija (Kielce; Poljska), Zoran Radić (Saran; Francuska), Aldin Alihodžić (Izviđač);
lijeva krila: Adi Mehmećehajić (Slovan Ljubljana; Slovenija), Mirko Mišetić (Izviđač)
desna krila: Ibrahim Haseljić (Nexe Našice; Hrvatska), Luka Perić (Celje; Slovenija)
lijevi bekovi: Omer Mehmedović (RD Riko Ribnica; Slvoenija); Mislav Grgić (Gyor; Mađarska), Nikša Trivunović (Borac m:tel)
srednji bekovi: Alen Hadžimuhamedović (Bietigheim; Njemačka), Domagoj Alilović (Csurgoi; Mađarska), Amer Šahinović (Izviđač)
desni bekovi: Marko Panić (Budai Farkasok; Mađarska), Faris Čolaković (Winterthur; Švicarska), Pavle Petrović (HG Linz; Austrija)
pivoti: Adin Faljić (Flensburg; Njemačka), Dragan Šoljić (Zrinjski), Amir Muhović (Sport Toto; Turska).
Čudno da opet nema Hadžića na spisku, osvježenje je Nikša Trivunović i Pavle Petrović, valjda dobije mali Alen neke minute protiv Farana ako utakmica bude rezultatski riješena nekih 10-ak minuta prije kraja. Sada dok sam gledao Mehmedovićevu statistiku vidim ima nkei Malik Tatar u Sloveniji lijevi bek, 20 godina i zabija 7-8 golova po utakmici u Sloveniji. Ima li kakve veze sa nama?

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 04 maj 2026, 18:05

CAZIN je napisao/la:
04 maj 2026, 16:58
EdinjoBos je napisao/la:
Čudno da opet nema Hadžića na spisku, osvježenje je Nikša Trivunović i Pavle Petrović, valjda dobije mali Alen neke minute protiv Farana ako utakmica bude rezultatski riješena nekih 10-ak minuta prije kraja. Sada dok sam gledao Mehmedovićevu statistiku vidim ima nkei Malik Tatar u Sloveniji lijevi bek, 20 godina i zabija 7-8 golova po utakmici u Sloveniji. Ima li kakve veze sa nama?
Vec godinama govorim da u sloveniji ima nasih dobrih rukometnih talenta

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 04 maj 2026, 18:15

Imamo novu Gracanicku haubicu-Omer Mehmedovic :D
Adin Faljic jos nema gola,pa cak ni suta za Flensburg :crazy:
Velika steta,jer sam mislio da moze pomjeriti granice svojih mogucnosti dolaskom u tako veliki klub.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 04 maj 2026, 18:51

guillermo je napisao/la:
04 maj 2026, 18:15
Velika steta,jer sam mislio da moze pomjeriti granice svojih mogucnosti dolaskom u tako veliki klub.
Jednostavno momak došao na polusezoni u novi klub teško je očekivati da će se nametnuti pored Golle i Blagotinšeka koji su tu već nekoliko sezona, ne računam Jorgensena koji je povrijeđen ako se dobro sjećam. Očekujem da se izbori za nešto veću minutažu sljedeće sezone ova polusezona mu može pomoći za neku vrstu navikavanja na sredinu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 maj 2026, 18:56

CAZIN je napisao/la:
04 maj 2026, 18:51
guillermo je napisao/la:
04 maj 2026, 18:15
Jednostavno momak došao na polusezoni u novi klub teško je očekivati da će se nametnuti pored Golle i Blagotinšeka koji su tu već nekoliko sezona, ne računam Jorgensena koji je povrijeđen ako se dobro sjećam. Očekujem da se izbori za nešto veću minutažu sljedeće sezone ova polusezona mu može pomoći za neku vrstu navikavanja na sredinu.
Njega su cak i doveli da nadomjeste njegov izostanak. Svakako on 98% nece ostati u Flensburgu kad se on vrati. Osim ako bas ne eksplodira, a vjerovatno nece.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 maj 2026, 13:07

Nema Skipagotua kod Farana zbog povrede u ovom dvomeču. Mislim da im je on najbolji igrač :think:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 05 maj 2026, 14:13

Raonffa je napisao/la:
05 maj 2026, 13:07
Nema Skipagotua kod Farana zbog povrede u ovom dvomeču. Mislim da im je on najbolji igrač :think:
Nama je svakako jedina šansa da uspijemo pobjediti kod kuće i gore izgubiti sa što manjom razlikom je ne vjerujem da ih možemo tući gore. Svakako su šanse i sa tom povredom 30-70 u njihovu korist.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 maj 2026, 18:40

Da li ima jos ulaznica za kupiti? Planiram iduce sedmici doci da kupim ako sta ostane :)

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 05 maj 2026, 20:36

CAZIN je napisao/la:
04 maj 2026, 16:58
EdinjoBos je napisao/la:
Zasto kerim semic nije dobio poziv? Sta je sa edinom klisom I enesom keskicem?

Koliko ce elmas avdic biti van terena?

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []