NBA 2025-26 Playoffs
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2025-26 Playoffs
Ide veceras lagano gazenje "kinga" i njegovih lakersa 
-
UmjetnikZijad
- Kontakt:
Bez Luke je i ovo uspjeh, a Lebrona ne mozes otpisati ni na stakama.
-
sportskimarketing
- Kontakt:
gobert igra odbranu zivota u ovom plejofu. nadam se da mogu do finalaronaldo99 je napisao/la: ↑05 maj 2026, 18:08Ma smijesno je sta sudije rade, al nece nezz doci i reci kako su im sudije pomagala i gurale. Mnogo je ovo poena za ovakvu tekmu gdje su odbrane top. Al dzaba svi ovi snimci opet ce sudije to isto dozvoliti, isti slucaj kao Shai.
Al bez obzira na to Gobert ga je pojeo defanzivno, kao i Jokica.
Neko samo treba polomiti SGA,dati mu razlog da se ne mora vise bacati 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
E dobro da si se javio, da te imam fino sad na tapetu.Prva stvar, 100% nisi gledao tekmu, jer da jesi ne bi pricao ni ti, a ni ostali da je Gobert odigrao neku odbranu na njemu.Apsolutno Gobert nista nije uradio.Gotovo sve ijednu trojku koju je Wemby promasio bio je sam.Tu nema nista do Goberta, vec sut nije isao nakon 6 dana pauze.To se nece ponoviti, ako Wemby dobije iste suteve narednu tekmu.Tamo gdje je Wemby napao obruc, tu ga je i probio i zavrsio na istom.ronaldo99 je napisao/la: ↑05 maj 2026, 18:08Ma smijesno je sta sudije rade, al nece nezz doci i reci kako su im sudije pomagala i gurale. Mnogo je ovo poena za ovakvu tekmu gdje su odbrane top. Al dzaba svi ovi snimci opet ce sudije to isto dozvoliti, isti slucaj kao Shai.
Al bez obzira na to Gobert ga je pojeo defanzivno, kao i Jokica.
Nadalje, u kljucnim momentima tekme Gobert je sjedio na klupi jer MIN sebi nije mogla priustiti da je on na parketu jer im je reket bio zakljucan.Izvukli su tekmu sa njim na klupi.
Druga stvar, da bila su 2 goaltendinga.Odmah na pocetku na Shannonu i jedna na Randleu.Sve ostalo cisto ko sunce i ovo sto prica Finch prica iz straha, jer zna da nece imati sanse bude li reket ovako zakljucan.
I trece, opet da si gledao tekmu vidio bi da je i SA itekako ostecen pri kraju sa ovim ragbi blokovima na Wembyu Goberta pod kosem, Randle i Edwardsa.Ljudi ne prave blok vec mu dodju s ledja i drze ga dok neko napada obruc.O tome Finch sigurno nece pricati, ali pricaju o blokovima da malo pokusaju uci u glavu.Ne kontaju da je Wemby posebna sorta.Takve price mogu imati samo kontra efekat, a ne da je poljuljano samopouzdanje.Takodje, prozivas mene, koji rijetko bilo kad prica o sudjenje na bilo kojoj strani, jer se greske desavaju i to se gotovo uvijek izjednaci.Ako ne u jednoj, onda sigurno u drugoj tekmi.
P.S.I odmah da se razjasni i ovdje, a izgleda da i u NBA ima igraca koji ne znaju pravila pa gestikuliraju na goaltend.Kad bacas loptu na tablu tj da od table udje u kos tu nema goaltenda cak i da lopta ima silaznu putanju jer ide na tablu, ne ide na kos.Ta lopta je goaltend samo ako udari tablu pa je odbrambeni igrac dira.U protivnom je blok.
I fina ti je naracija sad ga je BOS ispao.Guraju SA sudije, jah.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 06 maj 2026, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Apropo ovih faulova Wembya na Gobertu koje postavlja forumski klaun...
104-98 je rezultat. Cista 2 + 1 situacija.U zraku McDaniels gura laktom za svoj 6.faul.Ne sudi se.Bio bi jedan posjed razlike.
104-98 je rezultat. Cista 2 + 1 situacija.U zraku McDaniels gura laktom za svoj 6.faul.Ne sudi se.Bio bi jedan posjed razlike.
Od 12 banana, 6 nisu bile brat bratu. Neda mi se da analiziram svaku, jer mi nije bitno i ona od Naz-a je diskutabilna, jer je silazila ali ok in real time moze proci. Golim okom 6 nije bilo. Ne mozes toliko grijesiti osim namjerno, shvatam da je Wemby vanzemaljac i da su mu prebrze reakcije/pokrivanje prostora, ali nema sanse da promasis toliko-pustas.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Malo i te strasne odbrane Goberta.Kao sto rekoh, kad god je Wemby napao obruc, lako je i zavrsio.I malo dijete vidi da ga ovaj ne moze cuvati.Zato je i sjedio na klupi.
Slab je ovo faul za PO kosarku.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑06 maj 2026, 00:32Apropo ovih faulova Wembya na Gobertu koje postavlja forumski klaun...
Okusi strah, bol, mrznju i barut
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A nije slab ovo sto klaun postavi kao faulove na Edwardsu i Gobertu? Vise je ovo faul nego ijedan od ona 2.L-Train je napisao/la: ↑06 maj 2026, 00:42Slab je ovo faul za PO kosarku.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑06 maj 2026, 00:32Apropo ovih faulova Wembya na Gobertu koje postavlja forumski klaun...
Jos jednom klaun je.bem mater samo da znas
Na Edwardsu je bio goaltending, ne faul
Na Edwardsu je bio goaltending, ne faul
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ko sunce cisto.Loptu zakucao Wemby od tablu a o silaznoj ne treba ni pricati, jer Edwards radi scoop layup tj baca loptu ispod visine obruca.
Kazem ja, nije kosarka za svakog.Trebaju se i pravila znati.
Jos jedna mala skola kosarke za one koji bi nesto naucili....Dozvoljeno je blokirati i sut koji je vec udario od tablu, ako je ispod visine obruca i nema sansu da udje u kos.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 06 maj 2026, 00:56, ukupno mijenjano 1 put.
Udarila od tablu prvo, ovaj je "zakuco"/udario/ swatted u mahu, zato se lopta odbila do slobodnog bacanja skoro=cista 2 poena za Minnesotu
Iznad obruca udarila od tablu, ne zna se sta bi se desilo da je ovaj nije pukao/udario. Tako je itekako su trebaju znati pravila
Nije dzaba Edwards tu trazio goaltending, on je inace lik koji ne place i igra lopte ali je ocigledno bilo
Iznad obruca udarila od tablu, ne zna se sta bi se desilo da je ovaj nije pukao/udario. Tako je itekako su trebaju znati pravila
Nije dzaba Edwards tu trazio goaltending, on je inace lik koji ne place i igra lopte ali je ocigledno bilo
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Reko Finch da je goaltending.Samo naivci ne mogu provaliti njegovu spiku.Al dobro, vrisno je Edwards i pokazao na golatend.Mora da je bio.
Nije goaltend iz ovog ugla, sad sam frame by frame, cini se da je Wemby udario loptu prvo pa onda od tablu. U onim snimcima sto su imali se cinilo da je obrnuto. Ovo je cisto. Ako naletim na drugi ugao, pogledat cu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jos jedan iz edicije "reko Finch, a i Naz pokazao da je golatend".
Wemby je jasno skida prije dodira sa tablom.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 06 maj 2026, 01:51, ukupno mijenjano 1 put.
Nije istina, ne moze udariti sve, pa onda ga stavi ispred obruca i kad pucaju trice nek skida, uozbilji se. Pa X puta kad sudije zovu nesto lik s loptom opali bezveze i ovi skinu loptu, nedaju mu da vidi hoce'l uci. Kosarka onda ne bi imala smisla, svako bi drafto najvisocijek lika da samo skida lopte.
Ta je diskutabilna, jer je se ne vidi dobro da'l silazi, ziva je lopta a ocigledno nije u usputnoj putanji, kad je tako 50-50 zove se protiv defendera (u vecini slucajeva), jer se pretpostavlja da bi poentirao.
Gledam ja ovo od 8e godine zivota, to sto se ja zaje.bavam u vecini navrata je drugo
Ta je diskutabilna, jer je se ne vidi dobro da'l silazi, ziva je lopta a ocigledno nije u usputnoj putanji, kad je tako 50-50 zove se protiv defendera (u vecini slucajeva), jer se pretpostavlja da bi poentirao.
Gledam ja ovo od 8e godine zivota, to sto se ja zaje.bavam u vecini navrata je drugo
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nauciti pravila kosarke, pa diskutovati.Ponavljam, nauciti pravila kosarke, pa diskutovati.
Inace diskusija nema smisla.
Napominjem jos jednom: KAD SE LOPTA BACA NA TABLU, dakle da udje od tablu u kos....SMIJE se skinuti tj blokirati sve do onog momenta dok lopta ne udari u tablu!!!!
Zasto je to pravilo takvo? Zato sto je matematicki dokazano da je u tim slucajevima (KAD SE LOPTA BACA NA KOS OD TABLU, za ove koji ne znaju citati i jos nisu skontalino cemu se govori) lopta u svojoj najvisoj tacki u onom momentu kad udara u tablu i pocinje padati.Tad je vise ne smijes dirati.
Inace diskusija nema smisla.
Napominjem jos jednom: KAD SE LOPTA BACA NA TABLU, dakle da udje od tablu u kos....SMIJE se skinuti tj blokirati sve do onog momenta dok lopta ne udari u tablu!!!!
Zasto je to pravilo takvo? Zato sto je matematicki dokazano da je u tim slucajevima (KAD SE LOPTA BACA NA KOS OD TABLU, za ove koji ne znaju citati i jos nisu skontalino cemu se govori) lopta u svojoj najvisoj tacki u onom momentu kad udara u tablu i pocinje padati.Tad je vise ne smijes dirati.
100% istina, kad se baca od tablu ima pravo (na putu ka tabli sve ocistiti), medjutim tu se ne vidi jel Naz ciljao na tablu ili obruc jer je Wemby udario loptu. A u trenutnku kad je Wemby udario loptu, lopta je bila 50-50. Nije bila u usputnoj putanji. Ako je tebi ocigledno da je Naz ciljao tablu, onda je cisto, ako nije onda nije.
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 3 gosta.