FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Treba li Neuer ostati još jednu godinu

1) Da
16
40%
2) Ne
17
43%
3) Svejedno
7
18%

Ukupno glasova: 40

armando
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la armando » 05 maj 2026, 23:01

Centre forward je napisao/la:
05 maj 2026, 21:50
armando je napisao/la:
05 maj 2026, 20:11
Da se otprati i ova utakmica između mogućeg protivnika u finalu.
Koliko god Arsenal djelovao impresiorniji, radi prve faze takmičenja i same procjene favorita, mislim da bi nam evt. ulaskom u finale bio lakši protivnik nego Atleti.
To je tačno.
Medjutim po nekim prirodnim "zakonima" mogao bi neko od njih nekom frljokom i da osvoji ovo, ko god im bude protivnik u finalu. Arsen4l ima godina k'o Stonhendž a nisu digli pehar nikad. S druge strane, Atletico, gubio 3 ili 4 puta u finalima. Juve za sirotinju.
Strašno je na tako nešto i pomisliti.
Zamisli, izbaciš Real i PSG i izgubiš finale od ekipe koja igra tako što igra - odvratno i očajno.
Nećemo o tome jareće mi bradice ;) treba prespavati i dočekati sutrašnje veče.
Pošto je sredina sedmice i ti po pravilu nisi tu, nemoj zezati da ćeš i ovo propustiti 😜
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 05 maj 2026, 23:06

armando je napisao/la:
05 maj 2026, 23:01
armando je napisao/la:
Koliko god Arsenal djelovao impresiorniji, radi prve faze takmičenja i same procjene favorita, mislim da bi nam evt. ulaskom u finale bio lakši protivnik nego Atleti.
To je tačno.
Medjutim po nekim prirodnim "zakonima" mogao bi neko od njih nekom frljokom i da osvoji ovo, ko god im bude protivnik u finalu. Arsen4l ima godina k'o Stonhendž a nisu digli pehar nikad. S druge strane, Atletico, gubio 3 ili 4 puta u finalima. Juve za sirotinju.
Zamisli, izbaciš Real i PSG i izgubiš finale od ekipe koja igra tako što igra - odvratno i očajno.
Pošto je sredina sedmice i ti po pravilu nisi tu, nemoj zezati da ćeš i ovo propustiti 😜
Mene je toga i najviše strah bojim se duhova mrtvog celjskog iz 2012
Pravda za Tyson Furya

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 05 maj 2026, 23:13

armando je napisao/la:
05 maj 2026, 23:01
armando je napisao/la:
To je tačno.
A vidi, ako mi mala zaspi na vakat, gledaću Bayu na 2 TV-a. :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 06 maj 2026, 10:40

Dok vrlo rijetki osuđuju utakmicu 5:4 kao igru bez odbrana i bez taktičke zrelosti, ipak većina javnosti i onih cijenjenih imena sa fudbalske scene su oduševljeni kvalitetom nogometa, tempom i svime šta je ta utakmica ponudila. Ovom utakmicom su PSG i Bayern izašli iz okvira potcijenjenih liga, te se nametnuli kao novi standard za vrh svjetskog nogometa. Nisu to više samo klubovi koji su došli do polufinala, nego je to stvarno utisak takav da su najbolji na svijetu. Nije to nezapaženo ni u engleskoj, pa su evo u jednom podcastu Scholes i Keane pričali kako to kad Bayern i ne ulaže kao englezi, Keane je rekao da Bayern ipak ulaže jer imaju visoke plate što je svakako upravu. I na pitanje da li bi Bayern osvojio Prem kaže Keane da bi bio u kombinaciji, a Scholes kaže vrlo glatko. Ipak kad ime kao što je Scholes tako priča koga ja poštujem kao inteligentnog fudbalera onda je jasno do kojih visina je Bayo stigao i gdje to kotira zadnjih 16 godina. Ovo je vrijeme gdje imamo pravo uživati u vrhu Evropskog nogometa, zato me čude stalni negativni komentari na ovoj temi. Jer ipak pamtimo i 90te a isto tako 2000te gdje smo bili u sjeni. Izletila je dobra generacija krajem 90tih 2002, i to je taj Bayern gen, ali da smo ovako jaki tehnički kao zadnjih 16 godina to nikad prije nije bio slučaj.

Dosta ovo izjednačeno djeluje, ali pošto nema Hakimija to mi daje prevagu, to znači lakši posao za Diaza, i od svih njihovih igrača kad bih birao ko ne igra rekao bih on, zayeban je ima tačno pogođenu zoni prgavosti da ne dobije karton, ali da je debelo u prgavoj teritoriji, i još im je među najspremnijim, mada ga je Laimer dobro izvozao kako niko od naših krila još nije.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 maj 2026, 11:11

Dakle, ipak ćete na Arsenal. U poznatoj igri "Ko zabije dobije", koju inače vole oba trenera, Arteta pobijedio. Da su zabili Atletičari opet bi gledali mučenje do kraja utakmice. Može se malo čudnom činiti Čolova zamjena Gricka i Alvareza 25 minuta prije kraja kad ganjaš rezultat, ali njihove kvalitete nisu mogle doći do izražaja u ovakvoj defanzivnoj igri Arsenala. No, kad još izvadiš i Lookmana i svog Đulijana a ubaciš hrpu prosječnih veznjaka onda je stvarno preoptimistično očekivati preokret.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []