Dok vrlo rijetki osuđuju utakmicu 5:4 kao igru bez odbrana i bez taktičke zrelosti, ipak većina javnosti i onih cijenjenih imena sa fudbalske scene su oduševljeni kvalitetom nogometa, tempom i svime šta je ta utakmica ponudila. Ovom utakmicom su PSG i Bayern izašli iz okvira potcijenjenih liga, te se nametnuli kao novi standard za vrh svjetskog nogometa. Nisu to više samo klubovi koji su došli do polufinala, nego je to stvarno utisak takav da su najbolji na svijetu. Nije to nezapaženo ni u engleskoj, pa su evo u jednom podcastu Scholes i Keane pričali kako to kad Bayern i ne ulaže kao englezi, Keane je rekao da Bayern ipak ulaže jer imaju visoke plate što je svakako upravu. I na pitanje da li bi Bayern osvojio Prem kaže Keane da bi bio u kombinaciji, a Scholes kaže vrlo glatko. Ipak kad ime kao što je Scholes tako priča koga ja poštujem kao inteligentnog fudbalera onda je jasno do kojih visina je Bayo stigao i gdje to kotira zadnjih 16 godina. Ovo je vrijeme gdje imamo pravo uživati u vrhu Evropskog nogometa, zato me čude stalni negativni komentari na ovoj temi. Jer ipak pamtimo i 90te a isto tako 2000te gdje smo bili u sjeni. Izletila je dobra generacija krajem 90tih 2002, i to je taj Bayern gen, ali da smo ovako jaki tehnički kao zadnjih 16 godina to nikad prije nije bio slučaj.
Dosta ovo izjednačeno djeluje, ali pošto nema Hakimija to mi daje prevagu, to znači lakši posao za Diaza, i od svih njihovih igrača kad bih birao ko ne igra rekao bih on, zayeban je ima tačno pogođenu zoni prgavosti da ne dobije karton, ali da je debelo u prgavoj teritoriji, i još im je među najspremnijim, mada ga je Laimer dobro izvozao kako niko od naših krila još nije.