FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
32
8%

Ukupno glasova: 394

NoProfit
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NoProfit » 06 maj 2026, 16:58

Najjače mi je kad kažu kako smo mi pitari nestrpljivi, a mi šest godina čekamo da najbogatija ekipa lige bude prvak. :kafa:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 maj 2026, 16:59

Njemu niko ne spori prvi dio sezone. Uzeo ekipu u najgoroj situaciji, ja sam bio za njega kao vatrogasca i na kraju je ispalo dobro. Dobio derbi, Zrinjski, Borac, utegao odbranu, donio stabilnost, poradio na psihi i svaka mu čast. Ono čega sam se ja pribojavao pred nastavak sezone je to kako će to dalje izgledati. Nije trener na duge staze, igramo očajno i bezidejno. Rezultati protiv Sloge i takvih nisu neko mjerilo, jer mi ovo igramo revijalno do kraja bez pritiska i ambicija.

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 06 maj 2026, 17:00

"Cvitanović oborio tri rekorda na klupi Sarajeva, može li i četvrti?

Osam uzastopnih utakmica bez primljenog gola

Nikada ranije Sarajevo nije vezalo 8 zvaničnih utakmica u kojima nije primilo gol, a dosadašnji rekord iznosio je sedam utakmica, postavljen u proljeće i ljeto 2011. godine, kada je Sarajevo završilo sezonu sa pet ligaških utakmica bez primljenog gola, nakon čega je na početku nove sezone eliminisalo švedski Örebro iz Evrope, također bez primljenog gola u obje utakmice.

734 minute bez primljenog gola u svim takmičenjima

Večerašnjom utakmicom oboren je i rekord od 717 minuta bez primljenog gola u svim takmičenjima, a koji je postavljen također u periodu od maja do augusta 2011. godine.

644 minute bez primljenog gola u Premijer ligi BiH

Još jedan rekord koji je nastao u istom tom periodu, a odnosi se samo na utakmice najvišeg ranga takmičenja u BiH. Sarajevo je tada uspjelo uvezati 608 minuta bez primljenog gola, a večeras je taj rekord popravljen za dodatnih 36 minuta."

Nažalost, u roku od dva mjeseca stvari su krenule u potpuno suprotnom smjeru.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 06 maj 2026, 17:17

Steta ako je istina, nikad nista od nas. Uvijek se nadju neki strucnjaci a ustvari levati da tjeraju i dovode, a gore od svega je sto uprava i treneri slusaju tu nebitnu manjinu. Kad vidim da ljudi ovdje prizivaju Dudica shvatim s kakvim likovima dijelim tribinu. Ono bi vratilo lika radi nekih stativa precki, parodija. Covjek primi pet golova od Tuzle, izbaci ga tadasnji treceligas i oni tjeraju Cvitanovica koji nas je preuzeo sa sedme pozicije i doveo na trecu i izborio Evropu da bi doveo Dudica koji je onakav Maribor doveo u situaciju da se bori za Evropu nakon sto godina. Paralelni univerzumi nemam druge rijeci. Mi trenutno kao ljudi i kao navijaci uopste ne zasluzujemo bolje. Sad bi vracali Zekica (kojeg branim od pocetka i volio bih da se vrati ali avaj) , a poslije Radnika ne da su ga pljuvali i tjerali. Mislim parodija od naroda kluba i navijaca. Nadrealno.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 06 maj 2026, 17:37

Hvala mu na svemu, pogotovo na ispadanju iz KUPa i porazu u finalu Super Kupa od nikad goreg Zrinjskog
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 06 maj 2026, 17:44

Aduka87 je napisao/la:
06 maj 2026, 17:37
Hvala mu na svemu, pogotovo na ispadanju iz KUPa i porazu u finalu Super Kupa od nikad goreg Zrinjskog
Stavi stoju veceras protiv Zrinjskog kad su tako losi

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 06 maj 2026, 17:51

Neka nas cengic preuzme

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 maj 2026, 17:54

Hvala mu ako se sam sjetio da podnese ostavku.
Bolja vijest nije mogla
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 maj 2026, 17:55

Gomis99 je napisao/la:
06 maj 2026, 17:17
Steta ako je istina, nikad nista od nas. Uvijek se nadju neki strucnjaci a ustvari levati da tjeraju i dovode, a gore od svega je sto uprava i treneri slusaju tu nebitnu manjinu. Kad vidim da ljudi ovdje prizivaju Dudica shvatim s kakvim likovima dijelim tribinu. Ono bi vratilo lika radi nekih stativa precki, parodija. Covjek primi pet golova od Tuzle, izbaci ga tadasnji treceligas i oni tjeraju Cvitanovica koji nas je preuzeo sa sedme pozicije i doveo na trecu i izborio Evropu da bi doveo Dudica koji je onakav Maribor doveo u situaciju da se bori za Evropu nakon sto godina. Paralelni univerzumi nemam druge rijeci. Mi trenutno kao ljudi i kao navijaci uopste ne zasluzujemo bolje. Sad bi vracali Zekica (kojeg branim od pocetka i volio bih da se vrati ali avaj) , a poslije Radnika ne da su ga pljuvali i tjerali. Mislim parodija od naroda kluba i navijaca. Nadrealno.
Legendo, nemamo igre, ideje, filozofije, stil itd. Nisam ni ja za stalne promjene, ali čovjek nije za dalje. Možemo mi obarati neke rekorde, ali džaba, to svako živi vidi da ovako ne ide. Bolje promijeniti na kraju sezone nego čekati da krene nova, pa mu otkaz dati nakon tri kola.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 maj 2026, 18:25

Herson je napisao/la:
06 maj 2026, 09:56
nokee je napisao/la:
06 maj 2026, 09:24
Meni je Ivanišević skroz korektno se pokazao do sada, mislim da zasluzuje da bude u najmanju ruku u rotaciji i vrlo blizu prvog tima.

Koliko god loše to zvučalo večini ovdje, ja cu reci da Mamić radi pravi posao do sada.
Zašto?
Riješava se statusa kluba gdje kad se spomenemo samo su pare u glavi i koliko maksimalno izvući. Puno je bolja priča da se dovode igrači koji stvarno hoće da naprave nesto od karijere i koji su u usponu, sa 2-3 iskusna tipa Gojković i Cimirot. Njih 2 bi ostavio od ovih trenutno starijih i Carlosa koji je blizu po godinama.
Druga je stvar što smo mi dugi niz godina bez pravog rezultata i pozitive, pa nemamo strpljenja za taj proces (po ko zna koji put), al nema nam druge nego pokušati istrpiti.

Pokušati se riješiti:
Bralića, svakako ističe ugovor. On je tip igrača gdje par utakmica odigra jako dobro, i onda počne praviti greške ko junior. Ima godina, ne vidim mu svrhu kod nas.
Ristovski, nevjerovatno mi je drag i ne vjerujem da pišem ovo za njega, ali jednostavno kod njega omjer plaćeno-pruženo ne opravdava ulogu. Ja bi tu Gojkovića ostavio da komanduje odbranom i ostalo mladje ali ne premlade, treba malo smirenosti i iskustva u odbrani. Ivaniševića i sličan profil forsirati.
Ignatkov, momak ima potencijala ali ne tolikog da se isforsira i da trpimo toliko zbog njega. Naravno ne raskid ali ako ima neka solidna ponuda za njega, pustio bi ga. Puno veči potencijal vidim u Telaloviću, koji hoce da igra, ne krije se.
Mujkić, Ne znam gdje je gori, na štoperu ili na beku. Nevjerovatno je ako ima tih ponuda za njega, ali ako je istina pustiti odma. Nisam fan, mozda grijesim.
Beganović, ako izuzmem borbenost, ja ne vidim zašto bi on uopste konkurisao kod nas za ekipu. Skroman naprijed u najmanju ruku, u odbrani hajde i nekako.. a igra za ne male pare.
Kyeremeh, mozda se dosta vas nebi slozila da on ide, ali on meni osim bljeskova u europi, nicim ne zasluzuje da ima status stranca. Kazem opet, imao je periode kad je bio medju boljim, al premalo je to. Više bi Zivkovića forsirao.
Laljić, ogromna plata, odnos uloženo-dobijeno nije to to. Majstor je nema tu priče, ali nije to to, po meni..

Ove ostale da ne pišem bezveze, Renan, Turkeš itd.. nikakvog doprinosa.
Niste ni realni ni objektivni vi koji tražite odlazak Bralića. U turbulentnoj sezoni kakva je naša i Saliba bi djelovao kao ispodprosječan štoper. Stalne promjene sistema, rotiranje igrača, poluprofesionalni bekovi, jedan totalni haos najkraće rečeno. Sve su to stvari koji direktno utiču na štopera i njegove prezentacije. Suludo je izuzeti štopera iz takvog ambijenta i posmatrati kao individiu. Jeste griješio, ali je imao i vrhunskih partija. Štoper koji ne pravi takve greške košta na stotine hiljada eura godišnje. Je li bilo ko od vas misli da na tržištu možemo naći jeftinijeg, a boljeg štopera? Ja, ne. Pogledaj Zrinski i Barišića. Pravio je grešaka i poklanjao golova više nego bilo koji drugi štoper iz lige, a ostao im je prvi izbor.
Ovo sto je odigrao Bralic (sam sam napisao da je imao odličnih partija), može komotno odigrati i Ivanisevic sa istim omjerom dobrih i loših partija, za duplo manje para i duplo mladji, kojeg možeš i prodati. To je jedina logika kojom se moramo voditi. Ako nekog treba ostaviti od iskusnijih u odbrani onda je to Gojkovic.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 06 maj 2026, 18:32

Jel Mario za sljedecu sezonu/e ili ne, neka procijeni Mamic i drugi. Ja samo znam da nas je covjek izvadio iz crne rupe i izborio haman pa max.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 06 maj 2026, 18:37

Dobrodosao Fedja.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

SilaMoc1946
Kontakt:

Post Postao/la SilaMoc1946 » 06 maj 2026, 18:46

Jet2Holiday je napisao/la:
06 maj 2026, 18:37
Dobrodosao Fedja.
E čuj Feđa :rol: :rol: :rol:
Sarajevo ljubavi moja 1946

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 06 maj 2026, 19:06

Dobrodosao Fedja.
**** te on s leđa

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 maj 2026, 19:10

Mario je ostvario odlican rezultat izborio evropu 6 kola prije kraja a imao je samo 10 bodova u 9 utakmica. Fakticki za 21 utakmicu je izborio evrpu. Tabelareno je 2 gi odkad on vodi.

Ispo u kupu teskom kradjom protiv VELEZA, izgubio od zrinjskig super kup koji se igrao na terenu zrinjskig (ne na neutralnom terenu kako je bilo po statutu i pravilima koja su se promjenula preko noci) i to na penale..

Tuko 2x zrinjski i 1 remi za bodove

Igra jeste ruzna i ne energicna al ucenkovita.

Takodje pokradenismo maksimalno gdje god smo mogli bit pokradeni al za dosta manje smo pokradeni nego sezonu prije jer nasa igra taktika je smanjila tu mogucnost

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 maj 2026, 19:59

Daj drugoga pa za 6 mjeseci opet, gori smo mi od bilo kojeg trenera.

fks74
Kontakt:

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 06 maj 2026, 19:59

Dobrodosao Fedja.
Nemoj živ bio, Feđa vječni ublehaš.
I dok nije došao kod nas vazda je u izjavama dizao anamo one, a nama kao nešto šukao.
I kad je došao kod nas za sebe je rekao da je trener koji zna osvajati trofeje.
Lik nas uzeo na penale, a trebalo biti 3:0 u regularnom dijelu, Dženo mu održao fudbalski čas.
Plus što je poslije nas želio preuzeti željezničare.

Daleko mu kuća od naše bila. :sick:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 06 maj 2026, 19:59

NoProfit je napisao/la:
06 maj 2026, 16:58
Najjače mi je kad kažu kako smo mi pitari nestrpljivi, a mi šest godina čekamo da najbogatija ekipa lige bude prvak. :kafa:
Koliko smo trenera i igrača promijenili u tom strpljenju i čekanju? Koliko smo trenera/igrača istrpili? :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

fks74
Kontakt:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, misstianopenaldo, PingoFTW i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []