Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
Amirutah1988
-
Kontakt:
Postao/la Amirutah1988 » 06 maj 2026, 16:40
CAZIN je napisao/la: ↑06 maj 2026, 16:30
Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 14:19
Iako je tema KK Bosna tice se ovo i Bosne
ABA liga mogla bi u narednom periodu dobiti još jedno zagarantovano mjesto u EuroCupu, prenosi **** nakon sastanka predstavnika regionalnog takmičenja i Eurolige.
Prema istim navodima, razgovori su donijeli pozitivne pomake, što potvrđuje sve veći ugled ABA lige na evropskoj košarkaškoj sceni. U budućnosti bi se, pored dosadašnjeg modela zasnovanog na individualnim dogovorima klubova sa EuroCupom, moglo uvesti i dodatno mjesto koje bi bilo osigurano kroz rezultate u regionalnom takmičenju.
To znači da bi, uz ekipe koje već učestvuju u EuroCupu poput Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cluj-Napoce, još jedan klub iz ABA lige mogao izboriti plasman u drugo po jačini evropsko takmičenje – isključivo na osnovu plasmana.
Takav razvoj situacije predstavlja značajnu priliku za klubove iz vrha sredine tabele ABA lige, među kojima su i Bosna, Igokea, Spartak i drugi, koji bi u tom slučaju dobili realnu šansu da kroz regionalno takmičenje izbore nastup na evropskoj sceni.
Ukoliko se ovi planovi realizuju, ABA liga bi dodatno dobila na značaju, a borba za plasman u gornji dio tabele bila bi još konkurentnija i rezultatski važnija.
Ovo je previše, Bosna sigurno za neke 2-3 sezone neće dostići potreban nivo da igra EC, odnosno da se bori za neki playoff. Eventualno mogu igrati i biti na nivou Slaska, Lietkabelisa i sličnih ekipa iz ove sezone ništa više.
Što se tiče financija za sljedeću sezonu, sigurno da će se više dobiti od KS ali treba tražiti i od nekih jakih firmi, valjda BHTelekom i FBIH pruže veću podršku. Izborna je godina, večeras po iznenađenje
Samo da napomenem zašto bi npr KS davao određena sredstva Širokom a Bosni su glavni sponzori KS, FBIH, BHTelekom i Energoinvest te neki privatnici i manje firme. Zašto onda niko ne podrži Bosnu iz Hercegovine u sljedećoj sezoni ako KS podrži Široki?
Ali nece ni Igokea,Spartak a ni drugi biti spremni.
Finansija,apsolutno se slazem,treba pokusati izvuci max,bit ce obecanja upravo iz-za izbora.
Sto se tice podrske Sirokom iz Sarajeva ne bih ni ja to podržao,ali vjerujem da ce dobiti
Ako Široki nema podrsku iz Hercegovine,kako očekivati da Bosna ima

-
CAZIN
-
Kontakt:
Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 16:40
Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 14:19
Iako je tema KK Bosna tice se ovo i Bosne
ABA liga mogla bi u narednom periodu dobiti još jedno zagarantovano mjesto u EuroCupu, prenosi **** nakon sastanka predstavnika regionalnog takmičenja i Eurolige.
Prema istim navodima, razgovori su donijeli pozitivne pomake, što potvrđuje sve veći ugled ABA lige na evropskoj košarkaškoj sceni. U budućnosti bi se, pored dosadašnjeg modela zasnovanog na individualnim dogovorima klubova sa EuroCupom, moglo uvesti i dodatno mjesto koje bi bilo osigurano kroz rezultate u regionalnom takmičenju.
To znači da bi, uz ekipe koje već učestvuju u EuroCupu poput Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cluj-Napoce, još jedan klub iz ABA lige mogao izboriti plasman u drugo po jačini evropsko takmičenje – isključivo na osnovu plasmana.
Takav razvoj situacije predstavlja značajnu priliku za klubove iz vrha sredine tabele ABA lige, među kojima su i Bosna, Igokea, Spartak i drugi, koji bi u tom slučaju dobili realnu šansu da kroz regionalno takmičenje izbore nastup na evropskoj sceni.
Ukoliko se ovi planovi realizuju, ABA liga bi dodatno dobila na značaju, a borba za plasman u gornji dio tabele bila bi još konkurentnija i rezultatski važnija.
Ovo je previše, Bosna sigurno za neke 2-3 sezone neće dostići potreban nivo da igra EC, odnosno da se bori za neki playoff. Eventualno mogu igrati i biti na nivou Slaska, Lietkabelisa i sličnih ekipa iz ove sezone ništa više.
Što se tiče financija za sljedeću sezonu, sigurno da će se više dobiti od KS ali treba tražiti i od nekih jakih firmi, valjda BHTelekom i FBIH pruže veću podršku. Izborna je godina, večeras po iznenađenje
Samo da napomenem zašto bi npr KS davao određena sredstva Širokom a Bosni su glavni sponzori KS, FBIH, BHTelekom i Energoinvest te neki privatnici i manje firme. Zašto onda niko ne podrži Bosnu iz Hercegovine u sljedećoj sezoni ako KS podrži Široki?
Finansija,apsolutno se slazem,treba pokusati izvuci max,bit ce obecanja upravo iz-za izbora.
Sto se tice podrske Sirokom iz Sarajeva ne bih ni ja to podržao,ali vjerujem da ce dobiti
Ma možda ubace neki tim jer sam negdje pročitao da bi ABA sljedeće sezone mogla imati 20 klubova i da će se pridružiti Slovan a uz njega možda pridruže i neki klub koji je blizu nivoa EC ili će se Spartak nekako financirati za taj nivo jer su jedini iz tog dijela Srbije koji igraju neki ozbiljniji nivo.
Široki niko iz Sarajeva ne treba podržati sve dok neko iz Hercegovine ne podrži Bosnu
Od ekipa u playoffu ABA lige 5 klubova je iz grupe u kojoj je bila Bosna a 3 iz grupe u kojoj je bila Igokea, možemo ubaciti i Zadar kao učesnika playina, odnos te dvije grupe 4-6. Definitivno smo imali težu grupu nego Igokea
-
Amirutah1988
-
Kontakt:
Postao/la Amirutah1988 » 06 maj 2026, 17:27
CAZIN je napisao/la: ↑06 maj 2026, 16:49
Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 16:40
Ma možda ubace neki tim jer sam negdje pročitao da bi ABA sljedeće sezone mogla imati 20 klubova i da će se pridružiti Slovan a uz njega možda pridruže i neki klub koji je blizu nivoa EC ili će se Spartak nekako financirati za taj nivo jer su jedini iz tog dijela Srbije koji igraju neki ozbiljniji nivo.
Široki niko iz Sarajeva ne treba podržati sve dok neko iz Hercegovine ne podrži Bosnu
Od ekipa u playoffu ABA lige 5 klubova je iz grupe u kojoj je bila Bosna a 3 iz grupe u kojoj je bila Igokea, možemo ubaciti i Zadar kao učesnika playina, odnos te dvije grupe 4-6. Definitivno smo imali težu grupu nego Igokea
Mislim da sam ja ovdje pisao kako ce se ABA liga vratiti na stari sistem,čitao sam i ja za Slovan,vidim imaju 4-5 Amera,hrvatskog trenera,ali ne vidim smisao zašto bi u ABA ligi igrao tim iz Slovačke,moguce samo sto imaju dobar budzet,pretpostavljam.
Upravo zbog "teze"/"slabije grupe podrzavam povratak starog sistema ABA lige
-
hamzaTM87
-
Kontakt:
Ako ne bude 5000 ljudi u nedjelju protiv Partizana, kljuc u bravu i dajte pare Sirokom nek igraju.
Prodaja puno slabije ide nego za prvi mec
ZELJEZNICAR 1921!
-
Amirutah1988
-
Kontakt:
Postao/la Amirutah1988 » 06 maj 2026, 21:14
Ima li neko link za prenos,nema kanal Arene koji prenosi utakmicu,hvala
-
Velizar
-
Kontakt:
Šta uradi mala štetočina

-
Jadnimi
-
Kontakt:
Shategabri je napisao/la: ↑06 maj 2026, 21:19
Djoko klay Salic
Dorat
-
MElloo
-
Kontakt:
Kako je vratio Atica 6 min prije kraja poluvremena Bosna se raspala
-
Jadnimi
-
Kontakt:
Od 32:31 na 3:41 završiuš na 32;40 skoro 4 minute bez koša.
Valjda smo potrošili crnu rupu
-
19vendetta87
-
Kontakt:
Postao/la 19vendetta87 » 06 maj 2026, 22:00
Jadnimi je napisao/la: ↑06 maj 2026, 21:54
Od 32:31 na 3:41 završiuš na 32;40 skoro 4 minute bez koša.
Valjda smo potrošili crnu rupu
Pa i oni su bili prvih 5 minuta bez kosa.

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 06 maj 2026, 22:12
Solidna utakmica Bosne . Puno bolje igramo u gostima, jedino bodu oči bezveze izgubljene lopte bas previse kroz citavu sezonu.
-
VensanKasel
-
Kontakt:
Postao/la VensanKasel » 06 maj 2026, 22:35
Trebaće nam top utakmica u nedjelju i da imamo što manje izgubljenih lopti , da vodoinstalater poludi i imamo šansu za pobjedu .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
Ghuraba
Boze sacuvaj koliko profulanih zicera.

-
hamzaTM87
-
Kontakt:
E da smo ovakvog Mikija imali citavu sezonu, ali lijepo je vidjeti konacno malo zivota u njemu
ZELJEZNICAR 1921!
-
NEZALAGANJE
-
Kontakt:
Postao/la NEZALAGANJE » 06 maj 2026, 22:47
Bez obzira na poraz, ovo je utakmica u kojoj ekipa napreduje i ovo je putokaz kako treba igrati, zalagati se i voditi ekipu.
I najvaznije od svega, uvijek igrati bez respekta, pa nek favorit pokaze da je bolji.
-
VensanKasel
-
Kontakt:
Postao/la VensanKasel » 06 maj 2026, 22:51
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑06 maj 2026, 22:47
Bez obzira na poraz, ovo je utakmica u kojoj ekipa napreduje i ovo je putokaz kako treba igrati, zalagati se i voditi ekipu.
I najvaznije od svega, uvijek igrati bez respekta, pa nek favorit pokaze da je bolji.
Apsolutno . Mislim da ćemo ih dobiti u nedjelju , uz neko ludilo . Ako je Zlatibor mogao pobjediti Crvenu Zvezdu , možemo i mi Partizan .
Jedino me nervira način na koji se izgube lopte , baš amaterski i obično budemo kažnjeni , čak izgubljenih lopti uz 20 asistencija .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
Jadnimi
-
Kontakt:
Neloša utakmica, ove tri utakmice sa Partizanom treba gledati kao uigravanje za prvenstvo.
-
almir2018
-
Kontakt:
Sasvim dobra utakmica Bosne iskreno mislio sam gubimo minimalno 20-tak razlike ali ovo je extra
Mislim da je prevagnulo puno izgubljenih lopti
-
MElloo
-
Kontakt:
Najvise nas zajebala zadnja minuta svake cetvrtine

DEBUG SSO: [] | STATUS: []