Ne bih se slozio. Indiana je odvela OKC u 7 utakmica i samo Bog zna sta bi bilo da se Haliburton nije povrijedio. Denver takodjer u 7. Malo precijenjena ekipa u nedostatku pravo jake konkurencije. Zdravi Lakersi bi imali legitimne sanse s njima.Markinhio je napisao/la: ↑06 maj 2026, 12:10Ma sta ce on,zatvorio bi ga dort ili caruso,a nemaju lakerski kapacitet obrane za cheta i SGARollingPaper je napisao/la: ↑06 maj 2026, 11:56Koliko bi samo ova serija bila zanimljiva, da je Doncic tu
NBA 2025-26 Playoffs
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Re: NBA 2025-26 Playoffs
Meni izgledaju bolje nego prosle godine, posebno u odbrani. A i SGA nista posebno sinoc, jos bez Jalena uzese 20 razlike. Kao ekipa kolektivno su se podigli jos stepenicu iznad. Ali dobro nisu jos imali legitimnog protivnika, vidjet cemo ih u sljedecoj seriji.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 13:27Ne bih se slozio. Indiana je odvela OKC u 7 utakmica i samo Bog zna sta bi bilo da se Haliburton nije povrijedio. Denver takodjer u 7. Malo precijenjena ekipa u nedostatku pravo jake konkurencije. Zdravi Lakersi bi imali legitimne sanse s njima.Markinhio je napisao/la: ↑06 maj 2026, 12:10Ma sta ce on,zatvorio bi ga dort ili caruso,a nemaju lakerski kapacitet obrane za cheta i SGARollingPaper je napisao/la: ↑06 maj 2026, 11:56Koliko bi samo ova serija bila zanimljiva, da je Doncic tu
Isto Cle bi mogao biti tezi matchup za Detroit nego sto sam mislio, odnosno da im je laksi matchup Detroit nego Toronto. Sinoc su hladno mogli uzeti, Cade spasi tekmu, da je Cle poentirao i uzeo vodstvo kad je Duren blokirao sut Hardena, vrlo moguce da bi sad bilo 0-1.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Nema ekipa kao u prosloj deceniji sto si skoro svake godine imao jednu ili vise strasnih ekipa. Miami, golden state, spursi, cavsi, rocketsi, durantov OKC, pa cak kasnije i 2020 lakersi, clippersi (nekog sam zaboravio sigurno). Mislim da su to sve ekipe koje bi u 5-6 utakmica dobile ovaj OKC koji se dize u nebesa. Lakersi su bez luke i sa onakvim reavesom SMIJESNA ekipa, a dobar dio utakmice im sinoc drze egal dok im pred kraj trece cetvrtine nisu pobjegli skroz i priveli utakmicu lagano kraju. Po meni ih uzeli na mladost, sirinu i sto su skoro kompletni stalno i mogu drzat tu konstantu kad nema puno povreda.alemsa je napisao/la: ↑06 maj 2026, 13:59Meni izgledaju bolje nego prosle godine, posebno u odbrani. A i SGA nista posebno sinoc, jos bez Jalena uzese 20 razlike. Kao ekipa kolektivno su se podigli jos stepenicu iznad. Ali dobro nisu jos imali legitimnog protivnika, vidjet cemo ih u sljedecoj seriji.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 13:27Ne bih se slozio. Indiana je odvela OKC u 7 utakmica i samo Bog zna sta bi bilo da se Haliburton nije povrijedio. Denver takodjer u 7. Malo precijenjena ekipa u nedostatku pravo jake konkurencije. Zdravi Lakersi bi imali legitimne sanse s njima.
To ti samo znaci da se Lakers mogu nositi 3 cetvrtine, i da onda ovi ubace u brzinu vise i rijese tekmu. U sustini uozbilje se.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 14:14
Nema ekipa kao u prosloj deceniji sto si skoro svake godine imao jednu ili vise strasnih ekipa. Miami, golden state, spursi, cavsi, rocketsi, durantov OKC, pa cak kasnije i 2020 lakersi, clippersi (nekog sam zaboravio sigurno). Mislim da su to sve ekipe koje bi u 5-6 utakmica dobile ovaj OKC koji se dize u nebesa. Lakersi su bez luke i sa onakvim reavesom SMIJESNA ekipa, a dobar dio utakmice im sinoc drze egal dok im pred kraj trece cetvrtine nisu pobjegli skroz i priveli utakmicu lagano kraju. Po meni ih uzeli na mladost, sirinu i sto su skoro kompletni stalno i mogu drzat tu konstantu kad nema puno povreda.
Ne slazem se da bi ih te ekipe tako lahko rijesile, legitimna su ekipa.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Izvini ali malo je naivno razmisljati da OKC ne ide punim gasom od samog pocetka u PO utakmici. Jednostavno Lakersi ispusu, ali nebitno.alemsa je napisao/la: ↑06 maj 2026, 14:25To ti samo znaci da se Lakers mogu nositi 3 cetvrtine, i da onda ovi ubace u brzinu vise i rijese tekmu. U sustini uozbilje se.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 14:14
Nema ekipa kao u prosloj deceniji sto si skoro svake godine imao jednu ili vise strasnih ekipa. Miami, golden state, spursi, cavsi, rocketsi, durantov OKC, pa cak kasnije i 2020 lakersi, clippersi (nekog sam zaboravio sigurno). Mislim da su to sve ekipe koje bi u 5-6 utakmica dobile ovaj OKC koji se dize u nebesa. Lakersi su bez luke i sa onakvim reavesom SMIJESNA ekipa, a dobar dio utakmice im sinoc drze egal dok im pred kraj trece cetvrtine nisu pobjegli skroz i priveli utakmicu lagano kraju. Po meni ih uzeli na mladost, sirinu i sto su skoro kompletni stalno i mogu drzat tu konstantu kad nema puno povreda.
Ne slazem se da bi ih te ekipe tako lahko rijesile, legitimna su ekipa.
Prolazi Cle ovo, iduca je break 100%alemsa je napisao/la: ↑06 maj 2026, 14:14Isto Cle bi mogao biti tezi matchup za Detroit nego sto sam mislio, odnosno da im je laksi matchup Detroit nego Toronto. Sinoc su hladno mogli uzeti, Cade spasi tekmu, da je Cle poentirao i uzeo vodstvo kad je Duren blokirao sut Hardena, vrlo moguce da bi sad bilo 0-1.
Pa upravo, nije naivno gledao sam x serija tako, jer igraju drugacije postave kroz tekmu itd. Eto pogledaj Rakete-Okc kad je Westbrook bio mvp, nosili se 3 cetvrtine, onda zadnjih 9 minuta Rakete przile najbolju petorku, 4-1, u tih 5 tekmi po zadnjih 9 minuta, bilo ovako 50+ razlike za seriju.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑06 maj 2026, 14:28
Izvini ali malo je naivno razmisljati da OKC ne ide punim gasom od samog pocetka u PO utakmici. Jednostavno Lakersi ispusu, ali nebitno.
Ovaj Embid ne moze ostati zdrav 5 tekmi da yebe rak raka 
Na lika se lijepe povrede,ali i do njega je.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Lijepe se povrede, jer godinama ima viska kila.Kad imas problema s ledjima i koljenima, onda je valjda red da pokusas skinuti koji kilogram i time smanjis opterecenje.
Inace, SA-MIN daleko najjaca serija ovih polufinala.Uz duzno postovanje ostalim, sve druge serije su buranija.
Inace, SA-MIN daleko najjaca serija ovih polufinala.Uz duzno postovanje ostalim, sve druge serije su buranija.
Istina, ali ako slucajno Minnesota dobije veceras, a male su sanse toga, jer su oni svoj posao odradili. Pisi gotovoNEZALAGANJE je napisao/la: ↑07 maj 2026, 00:02Lijepe se povrede, jer godinama ima viska kila.Kad imas problema s ledjima i koljenima, onda je valjda red da pokusas skinuti koji kilogram i time smanjis opterecenje.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@alem Vidi ovako nesto majstore da ti kazem...Prvo, prije nekih mjesec dana sam ti rekao da ti vise necu odgovarati i nisam te ni citirao, kao sto vidis, od tad.Prilicno generalno i odgovaram kad si ti u pitanju.
Drugo, ne znam odakle ti obraz da me citiras nakon sto mi sinoc na provokaciju tipa klaun je.bes mater?? Dobro znas koliko si puta ti mene ovdje provocirao kroz sve ove godine, a koliko ja tebe (znaci ni blizu ista razlika) da bi ti meni to opsovao?? Ja ti ba nisam balavac neki (i to dobro znas kroz godine na forumu), a budi siguran da si mi blize da bi se zbog te psovke (znaci mrtve majke u mom slucaju) i nasli u Sarajevu.Ima ovdje par likova koji me znaju i uzivo, pa se slobodno raspitaj u ozbiljnosti mojih rijeci.
Sinoc sam iskulirao, iskuliracu i sada, zato te naljepse molim da ubuduce preskocis citiranje mene i diskusiju samnom.Za mene si polozio.Hvala.
Drugo, ne znam odakle ti obraz da me citiras nakon sto mi sinoc na provokaciju tipa klaun je.bes mater?? Dobro znas koliko si puta ti mene ovdje provocirao kroz sve ove godine, a koliko ja tebe (znaci ni blizu ista razlika) da bi ti meni to opsovao?? Ja ti ba nisam balavac neki (i to dobro znas kroz godine na forumu), a budi siguran da si mi blize da bi se zbog te psovke (znaci mrtve majke u mom slucaju) i nasli u Sarajevu.Ima ovdje par likova koji me znaju i uzivo, pa se slobodno raspitaj u ozbiljnosti mojih rijeci.
Sinoc sam iskulirao, iskuliracu i sada, zato te naljepse molim da ubuduce preskocis citiranje mene i diskusiju samnom.Za mene si polozio.Hvala.
-
TripleThreat
- Kontakt:
KAT je u dosadašnjem toku drugi najbolji centar playoffa. Da, bolji od Jokića, jer igra poprilično dobru, nekada i odličnu odbranu već nekoliko mjeseci, a to je spareno još sa izjzetno efikasnim splitovima, kao i odličnim razigravanjem ekipe s hub-a, a i generalno toka napada kroz njeg. OG također u top 5 krila ovaj playoff, možda čak i top 3.
Phila noćas očekivano sa potpuno drugačijim game planom u napadu bez Embiida, puno brži tempo, dosta traženja tranzicijskih prilika. Imali su dobre partije PG-a, Maxeya i VJ-a, ali nije bilo dovoljno, ponajviše pred kraj.
Maxey igrao cijelo drugo poluvrijeme...
Phila noćas očekivano sa potpuno drugačijim game planom u napadu bez Embiida, puno brži tempo, dosta traženja tranzicijskih prilika. Imali su dobre partije PG-a, Maxeya i VJ-a, ali nije bilo dovoljno, ponajviše pred kraj.
Maxey igrao cijelo drugo poluvrijeme...
"Your favorite player's favorite player" - MB
@nez prvo pises na javnom forumu, sve dok je tako imam pravo da citiram bilo koga ko napise nesto.
Drugo ja ti opsovao nisam, rekao sam ako me jos jednom nazoves tako(klaunom) da cu opsovati, jer ne vidim da sam u bilo kojem obliku degradirao bilo koga niti ikog nazivao nekim imenima, drzim se striktno sporta/kosarke. Tako da ako neko krene na licnoj osnovni, odma presjecem. Nema diskusije, a ja ako opsujem, to radim pod imenom i prezimenom, jer mene za dvije sekunde (tj. idenditet) svako moze naci, znaci to uradim svjesno, ne krijem se. Ali ako sam posten/postujem svakog/parlamentaran sagovornik a smatram da jesam jer nikog uvrijedio licno nisam bez obzira sta mislio o nekom ili necije poznavanje materije, ispostujem kao osobu, a ako ta ista osoba predje na nivo licnog vrijedjana, nemam vremena za to i odma kao sto sam rekao presjecem. U mojoj glavi je sam trazio.
Nazvao si me klaunom 3-4 puta, ok i rekao sam jos jednom ja cu ti opsovati. I stojim iza toga, a ako je stani-padni ja neam problem da ti se javim kad budem u SA, jer nemam problem da stanem iza onog sto izustim. Ali ponavljam to se nikad nikom ne bi desilo da ta (nebitno sad ti) osoba nije pocela sa vrijedjanjem. U sali pa uvali hinjski kod mene ne prolazi, tipa sad cu mu ja reci debil si a ja faca, ne moze. Sportsko prcanje ok, ovo drugo na licnoj osnovi ne moze.
No hard feelings
Drugo ja ti opsovao nisam, rekao sam ako me jos jednom nazoves tako(klaunom) da cu opsovati, jer ne vidim da sam u bilo kojem obliku degradirao bilo koga niti ikog nazivao nekim imenima, drzim se striktno sporta/kosarke. Tako da ako neko krene na licnoj osnovni, odma presjecem. Nema diskusije, a ja ako opsujem, to radim pod imenom i prezimenom, jer mene za dvije sekunde (tj. idenditet) svako moze naci, znaci to uradim svjesno, ne krijem se. Ali ako sam posten/postujem svakog/parlamentaran sagovornik a smatram da jesam jer nikog uvrijedio licno nisam bez obzira sta mislio o nekom ili necije poznavanje materije, ispostujem kao osobu, a ako ta ista osoba predje na nivo licnog vrijedjana, nemam vremena za to i odma kao sto sam rekao presjecem. U mojoj glavi je sam trazio.
Nazvao si me klaunom 3-4 puta, ok i rekao sam jos jednom ja cu ti opsovati. I stojim iza toga, a ako je stani-padni ja neam problem da ti se javim kad budem u SA, jer nemam problem da stanem iza onog sto izustim. Ali ponavljam to se nikad nikom ne bi desilo da ta (nebitno sad ti) osoba nije pocela sa vrijedjanjem. U sali pa uvali hinjski kod mene ne prolazi, tipa sad cu mu ja reci debil si a ja faca, ne moze. Sportsko prcanje ok, ovo drugo na licnoj osnovi ne moze.
No hard feelings
-
TripleThreat
- Kontakt:
Btw OG zadobio povredu krajem četvrte, čini se kao zadnja loža, iako nije još službeno potvrđeno. Ako doista jeste zadnja loža, bez obzira koji je stepen u pitanju, ogroman udarac, s obzirom da je OG prvi/drugi najbolji igrač Knicksa ovaj playoff.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 5 gostiju.