Chelsea FC
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
- wadethegreat
- Kontakt:
Re: Chelsea FC
Yebiga samopouzdanje je sve u fudbalu.
Kad ga je imao bukvalno je dodavao loptu u mrezu a sada ne Moze cistu sansu da zavrsi.
Kad ga je imao bukvalno je dodavao loptu u mrezu a sada ne Moze cistu sansu da zavrsi.
- teamnorth1989
- Kontakt:
i da prodaju Palmera za neku dobru lovu ne bi mi bilo zao, napravio se oko njega veliki hajp odbi mu golove iz penala imao bi skromnu statistiku. Novi golman, stoper, desni bek i krilo su valjda pod moranje ovo ljeto.
- superFrankie
- Kontakt:
Kako je zalosno sto godine prolaze pod novim vlasnicima i svako ljeto se zazivaju igraci na istim pozicijama. Nevjerovatno mi je koliko nesposobnu upravu imamo, a svi nose odgovornost osim njih
Ma prvo treba krenuti od kvalitetnog trenera koji će imati odriješene ruke vezano za pojačanja (u velikoj mjeri, teško je očekivati skroz slobodu, nije je bilo ni kod Romana).
Kažu treba dati treneru vrijeme da napravi ekipu. Naravno da treba, jer ovo nije Romanov Chelsea koji je pravio instant uspjehe čim novi trener dođe.
Ali taj trener ne može biti Potter, Maresca, Rosenior i sl (ni Fabregas, Iraola, Filipe Luis i ostali koji su se pokazali kao talenti u klubovima bez ikakvog pritiska). Jer oni ničim nisu dokazali da mogu takav projekat izgurati dugoročno.
Problem je jedino u tome što će teško naći dobrog dokazanog trenera na visokom nivou, jer svi vide kakav cirkus je postao ovaj klub.
Kažu treba dati treneru vrijeme da napravi ekipu. Naravno da treba, jer ovo nije Romanov Chelsea koji je pravio instant uspjehe čim novi trener dođe.
Ali taj trener ne može biti Potter, Maresca, Rosenior i sl (ni Fabregas, Iraola, Filipe Luis i ostali koji su se pokazali kao talenti u klubovima bez ikakvog pritiska). Jer oni ničim nisu dokazali da mogu takav projekat izgurati dugoročno.
Problem je jedino u tome što će teško naći dobrog dokazanog trenera na visokom nivou, jer svi vide kakav cirkus je postao ovaj klub.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- wadethegreat
- Kontakt:
Treba Nama sredina al Eto Barco ce Docizz
Trebaju nam dva stopera.
Doveli smo Emeghu da mijenja Pedra.
Pored toga svega fale nam I krila jer su fulili sa ovima
Quenda ce Doci al opet neko lijevo Treba prodoran.
Ja samo ne znam Kako ce se rijesiti ovo sto hoce da prodaju.
Trebaju nam dva stopera.
Doveli smo Emeghu da mijenja Pedra.
Pored toga svega fale nam I krila jer su fulili sa ovima
Quenda ce Doci al opet neko lijevo Treba prodoran.
Ja samo ne znam Kako ce se rijesiti ovo sto hoce da prodaju.
Al fakat nesposobni,svako je znao da ce Garnacho bit flop ,jer je covjek bio flop i u Unitedu al daj ga ovamosuperFrankie je napisao/la: ↑05 maj 2026, 17:08Kako je zalosno sto godine prolaze pod novim vlasnicima i svako ljeto se zazivaju igraci na istim pozicijama. Nevjerovatno mi je koliko nesposobnu upravu imamo, a svi nose odgovornost osim njih
Bravo..pogodio si u sridu...priželjkujemo Fabregasa koji vodi Como ,a Como je na 6 mjestu sa tendencijom pada..i šta ako Como bude deseti..jel to dokaz da je Cesc ono pravo za Chelsea..radi bez pritiska,bez moranja,pa da izbori i opstanak njima je dobar...a šta bi to značilo za nas. Mi smo imali takovog a to je Poter,pa i svi ostali koji su radili u manjim klubovima bez pritiska a kako su prošli kod nas.Sa ovim rosterom Fabregas bi bio isti ili i gori od Roseniora..da bi u klubum sa velikim očekivanjima nešto stvorio mora se sve podudariti i znanje trenera i dobar roster i sloboda u odlučivanju..a mi od toga nemamo niti jednojose je napisao/la: ↑06 maj 2026, 09:53Ma prvo treba krenuti od kvalitetnog trenera koji će imati odriješene ruke vezano za pojačanja (u velikoj mjeri, teško je očekivati skroz slobodu, nije je bilo ni kod Romana).
Pa koga bi to vi za menadzera ?Svakom mozes nac fulu.Ja sam 100% za Fabregasa ili Alonsa ako ce im sad totalna sloboda da urade ono sto hoce .Znaci postavke,igraci koji dolaze/odlaze,igraju.Sve mora bit njihovo maslo i dobit ces rezultat.Znaci nema da mi dovodis Garnacha ,Delapa itd itd mimo svakog razuma nego igrace koje menadzer hoce da vidi u svojoj ekipi.
PSG je najbolji primjer sta se desi kad menadzeru odrijesis ruke.Kad skontas da su ovi strucnjaci isfurali Enriquea i uposlili Pottera.Hej mati
PSG je najbolji primjer sta se desi kad menadzeru odrijesis ruke.Kad skontas da su ovi strucnjaci isfurali Enriquea i uposlili Pottera.Hej mati
- Pensioner26
- Kontakt:
Fora je jedino što ovi kauboji neće nikome dati odriješene ruke. Nadam se da će sami od bruke biti natjerani dignuti sidro, mamu im nesposobnu.darker10 je napisao/la: ↑07 maj 2026, 07:24Pa koga bi to vi za menadzera ?Svakom mozes nac fulu.Ja sam 100% za Fabregasa ili Alonsa ako ce im sad totalna sloboda da urade ono sto hoce .Znaci postavke,igraci koji dolaze/odlaze,igraju.Sve mora bit njihovo maslo i dobit ces rezultat.Znaci nema da mi dovodis Garnacha ,Delapa itd itd mimo svakog razuma nego igrace koje menadzer hoce da vidi u svojoj ekipi.
PSG je najbolji primjer sta se desi kad menadzeru odrijesis ruke.Kad skontas da su ovi strucnjaci isfurali Enriquea i uposlili Pottera.Hej mati![]()
Pa eto, sam si sebe demantovao. Fabregas je u ovom trenutku Potter, trener koji poprilično uspješno vodi ekipu kojoj se predviđala borba za opstanak.darker10 je napisao/la: ↑07 maj 2026, 07:24Pa koga bi to vi za menadzera ?Svakom mozes nac fulu.Ja sam 100% za Fabregasa ili Alonsa ako ce im sad totalna sloboda da urade ono sto hoce .Znaci postavke,igraci koji dolaze/odlaze,igraju.Sve mora bit njihovo maslo i dobit ces rezultat.Znaci nema da mi dovodis Garnacha ,Delapa itd itd mimo svakog razuma nego igrace koje menadzer hoce da vidi u svojoj ekipi.
PSG je najbolji primjer sta se desi kad menadzeru odrijesis ruke.Kad skontas da su ovi strucnjaci isfurali Enriquea i uposlili Pottera.Hej mati![]()
Enrique je trener koji je već trenirao timove na vrhunskom nivou i takav trener nama sad treba.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Slažem se drug.. samo nije sve u menadžeru...suština je da se mora promijeniti način razmišljanja u klubu ...evo da Enrike u PSG ima Delapa umjesto Dembelea ,Gusta umjesto njihovih stopera,Garnača umjesto njihovih krila..ništa,Tosina,Badija,Fofanu umjesto njihovih stopera...i ..nula velika...za velike domete moraš imati velike igrače..jesi vidio sinoć..20 igrača ba terenu..ko gazele,to trči,to skače,to dribla,svaki centaršut extra nema na tribine i onda menadžer dođe do izražaja..možemo mi ovdje jedan na druga šta bi ti,ja bi ovog ti bi onog .vjeruj sa ovim rosterom bog Allah,buda ,hare krišna da dođu nebi ništa napravili jer su igrači teško limitirani,ne znaju i ne mogu bolje..isto bi psovali i Fabregasu ubrzo i svima ostalima.Hoće li se šta promjeniti vidjet ćemo..ja mislim da neće,može biti par kozmetičkih promjena koje neće ništa donijeti..trebaš bar 10-15 igrača prodati koji imaju ugovore po 5-6 godina..i zamjeniti ih sa drugima..uh,sada kada pročita post nisam niša rekao,ustvari samo sam potvrdio tebe ..izvini...ali lakše mi kada se malo dopisujemodarker10 je napisao/la: ↑07 maj 2026, 07:24Pa koga bi to vi za menadzera ?Svakom mozes nac fulu.Ja sam 100% za Fabregasa ili Alonsa ako ce im sad totalna sloboda da urade ono sto hoce .Znaci postavke,igraci koji dolaze/odlaze,igraju.Sve mora bit njihovo maslo i dobit ces rezultat.Znaci nema da mi dovodis Garnacha ,Delapa itd itd mimo svakog razuma nego igrace koje menadzer hoce da vidi u svojoj ekipi.
- wadethegreat
- Kontakt:
Mogu oni kad hoce.
Vecina igraca je vec halalila LP.
Igraju oni kad im se digne ja mislim da ce u finalu FA cupa da ginu.
Totalno progresan mentalitet Ali mora se I njih razumijeti jer je sezona cirkus.
Ja mislim da ako ovo ljeto ne odrade trenera I dobro prelazni to je to.
Mogli bi nas preuzeti Neki drugi iz konzortiuma samo da ne vidim one njuske u upravi…
Slazem se sa darkerom da su Alonso I Cesc najbolji od ponudjenog.
Cesc Nece ici iz Coma Tako da Alonso ili Iraola.
Ne vjerujem da imaju muda Silvu da stave.
Vecina igraca je vec halalila LP.
Igraju oni kad im se digne ja mislim da ce u finalu FA cupa da ginu.
Totalno progresan mentalitet Ali mora se I njih razumijeti jer je sezona cirkus.
Ja mislim da ako ovo ljeto ne odrade trenera I dobro prelazni to je to.
Mogli bi nas preuzeti Neki drugi iz konzortiuma samo da ne vidim one njuske u upravi…
Slazem se sa darkerom da su Alonso I Cesc najbolji od ponudjenog.
Cesc Nece ici iz Coma Tako da Alonso ili Iraola.
Ne vjerujem da imaju muda Silvu da stave.
- superFrankie
- Kontakt:
Silva bi bio nastavak puta ka dolje. Ne bih iskreno ni Iraolu volio. Xabi je jedini izbor kojim bih bas bio zadovoljan.
A Potter i Cesc se ne mogu porediti iz jednog glavnog i velikog razloga, a to su igracke karijere. To velikog utjecaja ima u ovom slucaju, Cesc sigurno zna sa velikim egom, i zna sta treba vrhunskom klubu da uspije. Samo sto je vise puta naglasio ne zeli da napusta Como.
Ali sam uveliko skeptican da ce Xabi biti nas novi trener, ne bi me cudilo da to bude Silva, il neko cak i manje poznat. U svakom slucaju moju ce podrsku imati svaki trener dok god pokaze da je ne treba imati, samo se nadam da cemo ovo ljeto odraditi pametnije nego sto je to bio slucaj zadnjih godina.
A Potter i Cesc se ne mogu porediti iz jednog glavnog i velikog razloga, a to su igracke karijere. To velikog utjecaja ima u ovom slucaju, Cesc sigurno zna sa velikim egom, i zna sta treba vrhunskom klubu da uspije. Samo sto je vise puta naglasio ne zeli da napusta Como.
Ali sam uveliko skeptican da ce Xabi biti nas novi trener, ne bi me cudilo da to bude Silva, il neko cak i manje poznat. U svakom slucaju moju ce podrsku imati svaki trener dok god pokaze da je ne treba imati, samo se nadam da cemo ovo ljeto odraditi pametnije nego sto je to bio slucaj zadnjih godina.
Koliko su samo neozbiljni govori cinjenica da u klubu jos drze Mudryka, brat se dopingovao prije pa ima dvije godine...
Dal je istina nezz al se pise da ce Iraola u Crystal Palace, ne razumijem iskreno taj potez, ne vidim da mu je iskorak iz Bournmoutha u Palace.
Sve se vise pise o Alonsu, sto bi bilo dobro jer on trazi da se vise pita za transfere, ja vjerujem da je drugi Fabregas i da cekaju samo da se zavrsi sezona jer se za razliku od nas ljudi bore za Evropu. Dodje li Silva ode sve u mater.
Dal je istina nezz al se pise da ce Iraola u Crystal Palace, ne razumijem iskreno taj potez, ne vidim da mu je iskorak iz Bournmoutha u Palace.
Sve se vise pise o Alonsu, sto bi bilo dobro jer on trazi da se vise pita za transfere, ja vjerujem da je drugi Fabregas i da cekaju samo da se zavrsi sezona jer se za razliku od nas ljudi bore za Evropu. Dodje li Silva ode sve u mater.
Ja sam skeptičan da će normalan trener doći kod nas i pri tome imati izbor da po svojoj volji dovodi igrače. Zadnji koji je imao taj luksuz je bio Tuchel u ljeto 2022. godine jer nismo tada još imali sportske direktore i dovodio je igrače po svojoj želji uz saglasnost Boehlyja.
Nakon toga su se pojavili dobro poznati stručnjaci od sportskih direktora koji su dovodili trenere koji im se neće zamjerati i koji će klimati glavom na njihove odluke...
Rezultati njihovog rada su ovo što nam se dešava u ovoj sezoni i sezonama prije, totalna nekonstantnost uz sumnjiv igrački kadar.
Nakon toga su se pojavili dobro poznati stručnjaci od sportskih direktora koji su dovodili trenere koji im se neće zamjerati i koji će klimati glavom na njihove odluke...
Rezultati njihovog rada su ovo što nam se dešava u ovoj sezoni i sezonama prije, totalna nekonstantnost uz sumnjiv igrački kadar.
- wadethegreat
- Kontakt:
Mozda i dovedu Xabija.
Cisto da smire situaciju, navijace, igrace itd...
Trenersko ime visokog profila mlad.
Radio vec sa mladjim igracima.
Tako da samo moraju izabrati ocitu opciju a ne da opet ponove gresku kao sa Enriqueom.
Tako da samo moraju izabrati ocitu opciju a ne da opet ponove gresku kao sa Enriqueom.
Sumnjam da ce Alonso doci,nisu oni sposobni dovesti trenera sa karakterom sa kojim nece moci upravljati..
Kao sto gledam Iraola ili Silva.
Kao sto gledam Iraola ili Silva.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Samo sto nije dovoljno izabrat ocitu opciju ,nego ocitoj opciji treba dat i da radi.Alonso je recimo imao jako negativno iskustvo sa tim i u Realu.wadethegreat je napisao/la: ↑07 maj 2026, 19:40Mozda i dovedu Xabija.
Bukvalno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.