FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Treba li Neuer ostati još jednu godinu

1) Da
17
38%
2) Ne
20
44%
3) Svejedno
8
18%

Ukupno glasova: 45

SWOT
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la SWOT » 07 maj 2026, 10:35

Sensei je napisao/la:
07 maj 2026, 09:42
Pa Pavlovic od svoje prve utakmice je jedini veznjak Bayerna koji zna povuci loptu naprijed, koji vam je qurac ljudi.. Kimmicheva utakmica sinoc je njegova najgora otkako ga ja gledam u dresu Bayerna.
O kakvom povlačenju lopte ti pričaš? :o

Za mene povlačenje lopte je kad ko Lothar Matheus uzmes loptu kod svog kaznenog prostora i dodjes do protivnickog kaznenog prostora sa loptom...

Ne znam jel mi gledamo iste utakmice, al ja Pavlovića nisam u zivotu vidio da je duze od 5 metara napravio sa loptom... Lik samo dodaje prvom do sebe, ili se prvo okrene sa loptom pa onda doda prvom do sebe, naprijed ili nazad...

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 07 maj 2026, 10:45

Pavlovic je imao ulogu razbijaca i to je radio dosta dobro. Pogotovo u prvoj utakmici. Kimmich je jednostavno cesto pre spor u tranziciji. Najvise je falio Gnabry naprijed jer Musiala jednostavno nije spreman.
Nur der FCB

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 maj 2026, 11:16

Kimmich je odigrao užasan dvomeč. Sem one asistencije za Upamecana, ništa nije uradio. Vidio se nije, naročito sinoć. Što se tiče njega i Pavlovića kao razbijača, oni ne mogu biti nikakvi razbijači u ovoj postavci igre. Oni kad izgube loptu, protivnik ti je šalje na prazne bokove i piši propalo. Slično 2014 kada je Ancelotti izdominirao Guardiolu na isti način. Modrić i društvo su presječene lopte samo slali po bokovima koji su bili prazni i tako su ih natrpali. Mi nemamo sistem igre da se branimo iz strukture, nego se zalete u presing i kad ispadnu trče kao budale nazad. Tako da Kimmich i Pavlović tu nikako ne mogu biti razbijači, niti su razbijači po načinu i stilu igre.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 07 maj 2026, 11:35

Kimmich nema fizicke predispozicije da bude razbijac. Svaki duel je ili pre spor ili zavrsi na podu. Pavlovic itekako moze i rijetko gubi duele. Treba igrac kao Vitinja sa brzom tranzicijom. Kimmich moze funkcionisati protiv slabijih ekipa kad ih natjeramo u sesnesterac.
Nur der FCB

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 maj 2026, 11:59

Dilah je napisao/la:
07 maj 2026, 02:38
Penal je bio čist koji je to naputak?
https://www.footballrules.com/offences- ... /handball/
What is not a handball offence in football/soccer?
A handball offence is not committed when a player:

- is hit on the hand/arm by the ball which has been played by a team-mate (unless the ball goes directly into the opponents’ goal or the player scores immediately afterwards, in which case a direct free kick is awarded to the other team)
Dilah je napisao/la:
07 maj 2026, 02:38
Takodje crveni karton. Ništa nije svirao dok onaj sa žutim nije udario rukom, a onda je izmislio igranke rukom Laimera.
Slažem se, ni ja nisam vidio ruku Laimera.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 maj 2026, 12:22

Nisi je vidio zato što je nije bilo. Ima milion video isječaka gdje fino pokazuje da je Laimer igrao stomakom, lopta nije pipnula ruku. Također to bi bila situacija 3 na 3, sprječavanje izgledne situacije za postizanje gola, dakle žuti. Što bi njemu bio drugi žuti i crveni. Krađa na očigled svijeta. Također ofsajd Kanea koji nije bio ofsajd jer je jedan igrač dole ostao, suci imaju direktan naputak da puste takve situacije, pa ako se postigne gol da se provjerava. Ovaj idiot je dizao zastavicu odmah. Mislim ne treba čuditi, onaj njihov Arap drži UEFU.

Mene briga da li će ovo portugalsko govedo ikada više suditi Bayernu, mi time ništa ne dobivamo. Vrijeme je da neko iz kluba napokon stane u kraj ovim sudijskim krađama koje se ponavljaju od Kassaia, Cakira do ovog Portugalca.

B1988K
Kontakt:

Post Postao/la B1988K » 07 maj 2026, 13:10

Definitivno smo oštećeni i nije prvi put.

Prelako se u prošlosti prleazilo preko sudijskih kradja, pa se zato one stalno i ponavljaju.

Treba ko Barca i Real non stop kukakti na sudije, iako su oni najviše i profitirali od sudijskih grešaka. Al oni znaju da tako stvaraju pritisak na sudije bez da je utakmica i počela i da će sudije teže donositi odluke protiv njih.

U nas glume gospodu, ne komentarišu suđenje i imamo to što imamo

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 07 maj 2026, 13:16

Centre forward je napisao/la:
07 maj 2026, 00:00
Za te stvari služi Dortmund. Bayern je tim za titule.

Kompa valjda nauči nešto vcrs.
to i jeste tuzno sto on i jeste dosao da se uci na nama :puke: kao onomad katalonska prevara cij je kompani ucenik, svi u napad jedan je hase i to je sve sto se tice kompanija covjek je limitiran trener neka prica ko sta hoce kao i njegov ucitelj gvardiola,to je sinoc demonstrirao enrike. nakon triplete 2013 i dolaska prevare u klub u te tri godine ispustili smo najmanje 1 finale i potencijalnu titulu ,dok nas je on vodio, pojebo sistem koji je bio perfektan prije njega homogen ,kompaktan, ucinkovit koji je bio stroj,da bi prevara umjesto prilagodjavanja klubu,on je sve sebi prilagodio i podredio i uveo retadiranu tika taku apsolutno provaljen i nadmasen sistem i to kakao samo godinu dana ranije prijje njeg.dolaska,da bi 2014 uslijedilo ono samaranje reala na a.areni ista stvar se ponavlja i sa njeg.ucenikom kompanijem.bajern je samo osvajao lp kada ga je vodio pravi kompaktni trener i ofanzivno i def.uz to da je njemac tj stara skola sve ostalo ne funkcioise.jos jedna u nizu godiba razoc.sto se tice lp nesto vise o tome kasnije....
Pravda za Tyson Furya

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 maj 2026, 13:27

Bayernu sigurno trebaju bekovi, i to pravi bekovi, a ne ovi priučeni tipa Laimer. Treba neko ko zna osnove bekovske igre, ko zna ubaciti loptu, ošutati, odigrati nešto s krilom. Ko zna kada ići u napad, a kada ostati u odbrani. To Bayern trenutno nema. Laimer više ni ne igra beka, samo se vodi tako na papiru. Stanišić, koliko god se trudio, nema kvalitet. On je nešto između štopera i beka, ni tamo ni vamo. Davies je jedan od najprecijenjenijih igrača u historiji kluba, trebali su ga prodati kada su imali priliku. Ili je stalno povrijeđen ili ne donosi nikakvu prevagu, štaviše često kiksa i košta tim golova. Valjalo bi oba beka dovesti, ali sumnjam da će škrtonja Hoeness to podržati, ide ona priča da se trebamo oslanjati na poluproizvode iz vlastitog pogona. Pa onda dođeš u polufinale Lige Prvaka gdje nemaš koga ubaciti sa klupe, a da je kvalitet. Ovaj problem tanke ili nikakve klupe prati Bayern još od one treble sezone, jedino su Nagelsmannu ispunjavali želje kao zlatne ribice. Flick, Tuchel i Kompany su morali raditi sa onim šta imaju. Od sredine terena također nema vajde, Kimmich je sve stariji, gubi na brzini koju ionako nije imao. Sinoć su ga pretrčavali kao da ne postoji, uspori svaki napad, ne šalje pasove između linija. Ma ništa. Pavlović borben, ali nešto slično Stanišiću, dosta ograničen. Ne ide to bez vrhunskog veznjaka ili dva.

Na kraju, najbitnije. Mora se promijeniti ovaj pristup i postavka u ovakvim utakmicama. Ajde sinoć, nisi imao šta ni čekati, ali igrati onako naivno u Parizu je nedopustivo. Igraš onako kako protivniku odgovara, znaš da će te iskontrirati, i ti opet igraš na način na koji će te protivnik sa kvalitetom i vrhunskim trenerom kazniti. To ako ne promijene džaba sva pojačanja. Opet će te neko izbaciti na isti način, pa će Kimmich preko medija vrtiti jednu te istu priču iz godine u godinu. Sljedeća godina je naša godina :roll:

B1988K
Kontakt:

Post Postao/la B1988K » 07 maj 2026, 13:52

Po meni, bekovi su najveći problem. Tu smo baš tanki, a ta pozicija u fudbalu danas je mnogo bitna.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 07 maj 2026, 15:49

Čitajući ove elaborate ne mogu se oduprijeti utisku da bi mogli i iz lige ispasti dogodine :crazy: .
Kako preko noći većina igrača postadoše nemači pojma, baš golemo.

Olise je jučer prodao šta je god mogao, pa šta bi ga sad trebalo prodati? Musiala i Davies, i dalje nedovoljno oporavljeni, ono sinoć nije njihov maximum, pa bi i njih trebalo prodavati? Laimer isto prodaja, iako je daleko najpolivalentniji igrač kojeg imamo?

Olabavite malo ljudi, ili se fino postavite na mjesto Eberla pa napišite ta imena igrača koji bi ovaj tim učinili boljim (a da su barem dijelom realni). Nije sve u imenima, Liverpool je po imenima ljetos imao dream team, pa eno što im se desilo. Meni je ova sezona bila ogroman napredak u odnosu na prošle, ekipa ima glavu i rep, vjeruju treneru, zdrava atmosfera vlada, strašan napadački trio imamo. Osvježila se krv i nekim mlađim snagama, ne trebaju ovdje neki ekstremni potezi. Znam da od osvajanja bundeslige (pa ni kupa) nema među navijačima neke euforije kao što je to slučaj u nekim drugim ligama, i da Bayern uvijek treba da stremi na ono najviše, ali smo evo i ove sezone pokazali da spadamo u samu kremu europskog nogometa.

Ulažu i druge ekipe, ne možeš očekivati da je LP pod muss, i PSG je uložio i mnogo više u zadnjih 10 godina od nas, pa su uzeli LP tek kad su sklopili tim a ne skupinu zvijezda. Mi trenutno imamo tim, možda ne najbolji na svijetu, ali sigurno u top 3. Odlaskom Goretzke i Guerrera koji su ipak odslužili svoje, i sa par pravih pojačanja koja ne moraju ni biti iz onog prvog ešalona zvijezda, već da se uklope sa ostatkom tima, i sljedeće sezone opet idemo u pohod.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 07 maj 2026, 16:12

Jedine dvije šanse nam došle preko iole dobrog beka. Ubacivanje za Diaza prva šansa i odbrana Safonova, drugo asistencija za Kanea. Nije na nivou neke svjetske klase ali Daviesa ne treba jos uvijek otpisati. Stanišić je kanta jednostavno, direktno ucestvovao kod dva gola PSG u prvoj utakmici i pokazao apsolutnu nesposobnost da bilo sta napravi prema naprijed. Nista bolji Laimer takodje, obojica u vrh glave rotacijski igraci. Apsolutno se slazem da je Bayernu potreban jedan bek svjetske klase ali idalje tvrdim da ne treba prodavati Daviesa nego dva panja koja smo imali sinoc.

Sve u svemu, ispali smo zasluzeno. Krivo mi je samo sto smo kroz cijelu sezonu ubjedljivo najkonstantnija ekipa na svijetu, ali sta je tu je, kada ispadnes od ovakvog PSG ne moze ti biti krivo, jednostavno su sinoc bili bolji. Jedino se moze zamjeriti na pristupu pojedinim igracima, sinoc sam oko 70. minute imao osjecaj kao da niko nema volje da napravi nesto vise. VK ovu ekipu polako vraca na put stare slave, nesto sto nismo vidjeli u zadnjih par sezona. Ovaj tim sa Kompanyem moze samo napredovati i ubijedjen sam da cemo podignuti klempu barem jednom dok je on tu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 maj 2026, 16:35

Sezonom možemo biti polovično zadovoljni jer fokus je uvijek na CL.Osvajanje lige i eventualno Kupa je ono što je minimum očekivanja za Bayern.Igrati isto protiv Mainza i Psg je izrazito glup način shvatanja same igre.Sinoć je Psg pokazao da od ultra ofanzivne ekipe može odigrati i ultra defanzivno kad to rezultat traži.Nadam se da je Kompany ovo shvatio ako misli ostati trener i naredne sezone.

U zadnje 4 utakmice primili 12 golova tako se ne može osvojiti CL,sama postavka igre je takva da naša odbrana pliva u svakom trenutku kad protivnik pređe centar.

Klupa preslaba nova imena potrebna pogotovo bekovske pozicije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 maj 2026, 16:56

Sto se tice penala, po oovim pravilima sto je postavio Leder da uglavnom se ne sudi, ali i moze se suditi "ako je igrac trazio kontakt" U ovoj situaciji IZGLEDA kao da jeste, ali se sudija vjerovatno vodio cinjenicom da bi suludo bilo da na tu loptu namjerno ide rukom. Dalje sto se tice crvenog kartona, negdje sam procitoa da je navodno neko iz VARA sugerirao sudiji za igranja Laimera rukom nakon sto je Nuno namjerno ispruzio ruku da zaustavi loptu. To je zabranjeno, i nesmije se koristiti takva vrsta komunikacije, ako se desila. Pregledom snimka se jasno vidi da je nakon kontakta Laimera stomakom sa loptom sudija samo nastavio da trci prateci situaciju i oglasio se tek kad je desila vec pomenuta scena. Iz niza drugih situacija se osjeti da je namjerno isao da nas osteti.

To sve ne ponistava cinjenicu da su oni bolja ekipa od nas po 80% linija (ne govorim o igracima gdje mozda imamo 4 bolje pozicije). Recimo njihov bekovski par vazi za najbolji na svijetu, sredini mjesavina trakacih masina i znalaca sa vjerovatno ponajboljim svjetskim veznjakom Vitinjom. Mi naravno nasu napadacku trojku dizemo u nebesa. S'obzirom na broj datih golova i jesu najbolji, medjutim njihova trojka Gruzijac, Dembele i Duje je raznovrsnija, djelotvornija, ubojitija...kompaktnija sa svojom sredinom . Enrike jest zakocio u drugom, ali ponovo nije igrao bunker, svaki put su izasli kada se ukazala prilika i to ne samo u kontre, dosta polusansi su stvorili iz planiranih napada, pa i u situacijama jedan njihov nasih 2-3 (Dujo). Mislim da je to jedini tim na svijetu koji nas je mogao dobiti u dvije utakmice, bez obzira koliko nam tanka, nikakva klupa nije bila.

Vadjenje na jednog igraca nije manir velikih klubova, ali ja moram reci da se pokazalo da je Gnabri bio bas najpotrebniji. Prije sam ga verifikovao kao 4-u najgoru opciju za povredu ali (ne0igra ovog smrada Muse nas je uhelacila. Onu recimo kad je usao korak u 16 i skoro dodao golmanu Serdjo bi pospremio u mrezu sto posto. Musa se jeste trudio to se ne moze pobiti, ali nista cega se dofatio nije ostvario. Ne radi se tu o nespremnosti, jednostavno je takav igrac, precjenjen. Narocitio kod ove igre koju Kompany forsira. Da budem iskren i mene je prevarilo prvih nekoliko godina nakon njegove pojave kad je kao nesto koristio, znacio. Mislio sam da ce svremenom napredovati, djecije bolest da prodje u svakoj situacija pa se okrene, ta zelja za samoisticanje, uz spektakl po svaku cijenu. Kada sam ga uzivo gledao na svjetskom kupu, bas postane uocljivo kako ima slab instikt za saradnju, brze duple pasove i tranziciju, a moze siguran sam. Znaci vise ne treba sa njim gubiti vrijeme eventualno probati na lijevom krilu, Gnabri je u godinima i jedan dobar "ofanzivni vezni" koji ne mora biti orjentisan samo na napad nam je neophodan. Znam da je prije ovdje bilo kuknjave kao ne moze se Musiala vracati do centra po loptu :tokralju:

Svi mi navijaci mislimo da bi bas mi bolje od trenera. Kompany je ovu sezonu izgurao fantasticno sobzirom na kadar. Pocesto i nesvjesno zaboravimo da je konacan rezultat bio 6:5 (eh da ga Harry zabi makar 10 min ranije), a da je Bogami i dosta situacija prevagnulo na njihovu stranu i da su mnoge takodje mogle i na nasu. Recimo da je Olise pogodio cisti zicer za 0:2, bilo bi busenja kao onomad Barce. Ili da nebi onog penala u zadnjoj poluvremena. Ili da je Noyer zaustvio koju u prvoj utakmici. Sve sto vise gledam sve mi se cini da je morao bolje kod zadnja dva gola. Da o ovom crvenm kartonu ne pricam. Umjedjen sam da smo se vise povukli da bi vise fasovali. Evo ide finale, ja navija za Arsenal, ali cu uloziti do par tisuca eurica da ce PSG dobiti iako ce Arsenal igrati totalno suprotno od nas, iako su majstori takve igre, iako imaju vezni red koji se moze nositi sa njihovim.

Bilo je u prethodnim postovima mnogo diskusije oko kadra, naravno posle neuspjeha krivica se svaljuje na sve, pa i na one koje ste dizali u nebesa prethodno. Medjutim ukoliko zelimo biti konkurentni za CL zaista moramo ojacati tim. odrekli smo se nekih igraca koji bi zlata vredjeli danas. Ja osim Laimera (zbog cigancenja a mi smo ga uzdigli treba se udarati u dupe da ga produzimo po istoj plati koja je samo ne mala) i eventualno Musiale (znam da je nerealno jer nece priznati da su bili levati) i naravno Goretzke te eventualno Ita nebi razmisljao o daljnem "kresanju kadra". Ostalo bi sacuvao uz 6-7 ono bas, bas pojacanja po linijama kako sam prije rekao, Vjerovatno se to nece desiti, jer bi nagrubo kostalo 350-450 mill. Medjutim onda ne mozes traziti od trenera titulu prvaka evrope. Jos smo sa povredama i dobro prosli sta bi bilo da smo kao prosli put igrali bez 5-6 koji pocinju.

Pocesto se cuju hvalospjevi za onu Flickovu sezonu, kao on je znao kako i sta, nebi ovako igrao, a covjek i dalje igra isto, ispao vec u prethodnoj rundi od poganog Atletica, vlada Spanskom ligom samo zahvaljujuci kolapsu sistema u Realu gdje je svaki dana neka marisana.Hvalospjevi o Tiagu koji jeste bio dobar igrac, ali koji bi realno bio na klupi da se Pavard nije povredio. I u tom finalu su nas vile par puta pronosale, upravo mi je u mislima ona situacija kada "smecar Alaba" dodaje Mbapcu u nasih 16, brrrrr kako sam se smrzo tada. Imali smo tada prime Daviesa, Noeyera, Milera, Kimicha, pomenutog Alcantru prime Goretzku i Levu, Perisu koji je briljirao i za kojeg mi nikada nece biti jasn osto ga pustise. Na klupi 5-6 koji su ulazili i pravili razliku. Ovaj tim nema takvu sirinu.

Na kraja bi iz ugla navijaca koji uziva u fudbalu koji je od kako znam za sebe veliki dio zivota, ocjenio ovu sezonu kao izuzetnu, fantasticnu. Iskreno sam uzivao u majstorijama na svakoj utakmici i tako godinu dana, moze li bolje... Mozda Kompany jeste romantik, mozda u nekim situacijama bi i mogao malo promjeniti igru, biti vise lukav, prilagoditi se protivniku. Da li bi osvojili CL tada. Sigurno NEBI, jednostavno nemamo svjetski kvaliter u svim linijama. Ovako je bilo bar zabavno, jos sam da se konacno i taj kup uzme.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 maj 2026, 17:18

Zlaja83 je napisao/la:
07 maj 2026, 15:49
Čitajući ove elaborate ne mogu se oduprijeti utisku da bi mogli i iz lige ispasti dogodine :crazy: .
Kako preko noći većina igrača postadoše nemači pojma, baš golemo.

Olise je jučer prodao šta je god mogao, pa šta bi ga sad trebalo prodati? Musiala i Davies, i dalje nedovoljno oporavljeni, ono sinoć nije njihov maximum, pa bi i njih trebalo prodavati? Laimer isto prodaja, iako je daleko najpolivalentniji igrač kojeg imamo?

Olabavite malo ljudi, ili se fino postavite na mjesto Eberla pa napišite ta imena igrača koji bi ovaj tim učinili boljim (a da su barem dijelom realni). Nije sve u imenima, Liverpool je po imenima ljetos imao dream team, pa eno što im se desilo. Meni je ova sezona bila ogroman napredak u odnosu na prošle, ekipa ima glavu i rep, vjeruju treneru, zdrava atmosfera vlada, strašan napadački trio imamo. Osvježila se krv i nekim mlađim snagama, ne trebaju ovdje neki ekstremni potezi. Znam da od osvajanja bundeslige (pa ni kupa) nema među navijačima neke euforije kao što je to slučaj u nekim drugim ligama, i da Bayern uvijek treba da stremi na ono najviše, ali smo evo i ove sezone pokazali da spadamo u samu kremu europskog nogometa.

Ulažu i druge ekipe, ne možeš očekivati da je LP pod muss, i PSG je uložio i mnogo više u zadnjih 10 godina od nas, pa su uzeli LP tek kad su sklopili tim a ne skupinu zvijezda. Mi trenutno imamo tim, možda ne najbolji na svijetu, ali sigurno u top 3. Odlaskom Goretzke i Guerrera koji su ipak odslužili svoje, i sa par pravih pojačanja koja ne moraju ni biti iz onog prvog ešalona zvijezda, već da se uklope sa ostatkom tima, i sljedeće sezone opet idemo u pohod.
Dosta realan post, s'tim sto nikako ne odobravam Laimerovo cigancenje u stilu "vidila baba da se konji kuju'. Ima neosporne zasluge, ali predugo ovo sa igracima traje. A za start kao foavorita CL i ispunjavanje zelja ovih svih nas, nazovi strucnjaka na diskusijama bi morali bas ono odresiti kesu. Sto sumnjam dace se desiti, ostacemo i dalje favoriti iz potaje, maznucemo nekog kapitalca za podnosljive pare (ala Olise) i nadati se da cemo se sa vise srece dokopati nekog klempe. Bolje da se sto ranije na to naviknemo, manje cemo zuci prosipati kad dodje ova zavrsnica CL.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 07 maj 2026, 17:42

PSG je igrao sve samo ne ultra defanzivno sinoć, ljudi su igrali isti sistem man to man pressinga kao i mi kroz sezonu. Zadnja linija prilikom toga je isto bila poprilično visoka i na taj pressing iz igre mi nismo imali odgovara. Diaz nije dobio puno duela sa Marquinhosom, Kane sa Pachom i tu se osnovni problem stvorio. Koliko puta se vraćalo Neueru da prebaci loptu naprijed s ciljem da jedan od ove dvojice dobije duel. PSG za razliku od nas svoje napade nije započinjao iz svog šesnaesterca, golman pa od noge do noge, jer su vidjeli i znaju iz iskustva koliko to može biti opasno protiv ekipa sa istim sistemom kao i kod njih. Koliko puta je Safonov ispucao loptu na isto mjesto, desna strana naše polovice terena, da bi ponovo isključivo samo pressali naše iz zadnje linije. Enrique je imao cilj da nas udalji što dalje od svog šesnaesterca, u tome je uspio i svaka čast na toj taktičkoj prilagodbi koja mu je na kraju i donijela rezultat.

Tek kasnije ulaskom Beralda, Lucasa i Barcole su svjesno prešli dublje.

Sa druge strane naši pojedini igrači su imali katastrofalan omjer dobijenih duela, npr Laimer, od 12 duela samo 3 dobio čini mi se kao igrač zadnje linije.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 maj 2026, 17:59

Eberl je uradio vrhunski posao s obzirom na okolnosti. Čak se i sam bunio i negodovao zbog manjka investiranja u kadar. Sa Gladbachom je radio strašan posao za njihove mogućnosti, bili su redovni učesnici europskih takmičenja i imali neke od vanserijskih igrača u to vrijeme ala Reus. U Bayernu su apetiti daleko veći naravno, što bi i trebalo tako biti. Ali ti apetiti su veći kod navijača nego li kod same uprave kojima je cilj uzeti Bundesligu, a za Ligu Prvaka šta Bog da, i kup ako se uzme dobro je. To je jedan pogrešan mentalitet, Bayern jeste sigurno u top 3 kluba na svijetu, nema tu polemike. Ne govorim ovdje samo o rezultatima, već o rezultatima i svemu ostalome, trofeji, dugovječnost na visokom nivou. Bayern, Real, Barcelona. To su ta tri tima realno. Dakle trebaju djelovati ambicioznije, ligu će svakako uzeti. Desi se jednom Dortmund, Leverkuzen u 10 godina. Koga briga za to. Nije se džaba uzimala Liga Prvaka kada se sve sklopilo i kadar i trener. Heynckes doveo Javia i još par igrača i odmah se uzela Liga Prvaka, a sjetimo se onog finala sa Chelseajem kada su nam svakakvi polovnjaci ala Contento morali igrati. Onda sezona sa 6 trofeja, imali Coutinha, Perišića, sve duple igrače vrhunske kvalitete. Izađe Kimmich uđe Thiago i obrnuto. Ovu sezonu smo čak imali dobre sreće sa povredama, šta da se povrijedilo više igrača, ko bi onda igrao protiv PSG-a. Možemo mi naglabati o Gnabryu, Karlu, Bischofu kako su se povrijedili u nezgodan trenutak, ali to je neminovno. Ne možeš imati sve zdrave igrače nikad. Eh zato treba duža klupa. Evo ajmo realno, otišli su Sane i Coman i samo su se dovele zamjene za te igrače Olise i Diaz. Ništa njihove zamjene. Usto treba pohvaliti Eberla za pronalaženje i skautiranje ove dvojice, strašan posao zaista. Sjetimo se kada smo imali zamjene za Riberya i Robbena koje su bile Costa i Coman. Tako da imao si kvalitet u svakom trenutku. Jesu ispadali, ali je tada Bayern stvarno bio jak. Baš sitnica presudi, onaj gol Griezmanna recimo.

I ova praksa sa nedostatkom pogotovo bekova se ponavlja godinama, nije jednom Sule igrao beka, Boateng, Ito, Kim itd. Ili nam priučeni bekovi igraju, ili oni koji su polubekovi. Laimer realno traži pare jer je vidio da svi drugi traže i dobijaju. Kada bi krenuli redom, na prste jedne ruke bi mogli izdvojiti igrače koji zaslužuju plate koje dobijaju. Ja mu ne bih dao nikada tu platu, jer bi on meni bio backup, nikada startni bek, nema teorije. A drugo što ne zaslužuje ni blizu te pare. Isto što Davies sa druge strane ne zaslužuje, ili Goretzka kojeg smo morali čekati da mu istekne ugovor da ode. Pijavica. Ako misle igrati ovu igru sa visokom zadnjom linijom, trebaju im brzi defanzivci. Ne možeš sa Tahom, Stanišićem, pa ni Laimerom tražiti takvu igru. Evo uzmite 2019/2020 sezonu, Kimmich - Alaba - Boateng - Davies. Jedino Kimmich je bio sporiji, što se i dalo primijetiti, ali je svojom fudbalskom inteligencijom opet to nadoknađivao. Ovo ostalo je sve bilo brzo i pokretljivo.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 maj 2026, 18:37

Mene recenica: "Nismo ispali zbog sudijskih gresaka" pomalo i nervira, iako vidim poentu da su oni bili bolji. IPAK, da li se moze bas reci da nismo ispali I zbog sudijskih gresaka? Nije isto igrati sa 10 igraca dobar dio utakmice, ko zna sta bi tada bilo. Mozda bi opet ispali, ali po zakonu vjerovatnoce su mnogo vece sanse da bi bolje prosli. Harry kod one ciste situcacije u kojoj je sviran nepostojeci offside, vjerovatno nebi sam mogao pobjeci sve do gola, ali ko zna kako bi se ta akcija razvijala. Da podsjetim primio je usamljen loptu malo preko centra i sviran mu je offside a skroz lijevo je prilicno dublje bio Nuno. Da i ne pominjemo penal na prvoj. Tako da po meni uticaj sudije ostaje, a najgore je sto se cini da je to radjeno sa predumisljajem. Osladile se Arapske pare Uefi, p im m. Prije sam bio protiv, ali mozda bi i najbolje bilo da se smradovi zabidju i napravi neka super liga, a oni onda nek upravljaju sa ovim sto ostane od lokalnih liga.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 maj 2026, 20:10

Ma najbitnije je da Kompany nauci lekciju iz ovoga, sve razumijem dominacija, atraktivna igra blabla ali jarane povuci nekad rucnu, ne ganjas 0:4 nego 0:1. Iz aviona se vidjelo da je onaj gol na pocetku presjekao ekipu, kako legenda Pirlo davno rece fudbal se igra glavom, noge su samo alat....

PSG ima beton ekipu i dobrog trenera ali budimo realni ne radi se o nekoj atomskoj ekipi poput onog BBC Reala ili MSN Barce, jbt ljudi 2. godinu zaredom igraju finale LP bez pravog CF u prvih 11, prosle sezone malo falilo da ispadnu jos u grupnoj fazi itd., to ti dovoljno govori u kakvom je stanju generalno evropski vrhunski fudbal....
B1988K je napisao/la:
07 maj 2026, 13:10
Ovo je oduvijek bio problem Bayerna kao i generalno svih njemackih klubova i reprezentacije. Jednostavno nemaju onog fakinluka u sebi koji ti je nekad potreban u sportu a pogotovo u fudbalu...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 maj 2026, 20:18

Bundesliga je napisao/la:
07 maj 2026, 12:22
Nisi je vidio zato što je nije bilo. Ima milion video isječaka gdje fino pokazuje da je Laimer igrao stomakom, lopta nije pipnula ruku. Također to bi bila situacija 3 na 3, sprječavanje izgledne situacije za postizanje gola, dakle žuti. Što bi njemu bio drugi žuti i crveni. Krađa na očigled svijeta. Također ofsajd Kanea koji nije bio ofsajd jer je jedan igrač dole ostao, suci imaju direktan naputak da puste takve situacije, pa ako se postigne gol da se provjerava. Ovaj idiot je dizao zastavicu odmah. Mislim ne treba čuditi, onaj njihov Arap drži UEFU.

Mene briga da li će ovo portugalsko govedo ikada više suditi Bayernu, mi time ništa ne dobivamo. Vrijeme je da neko iz kluba napokon stane u kraj ovim sudijskim krađama koje se ponavljaju od Kassaia, Cakira do ovog Portugalca.
B1988K je napisao/la:
07 maj 2026, 13:10
Definitivno smo oštećeni i nije prvi put.

Prelako se u prošlosti prleazilo preko sudijskih kradja, pa se zato one stalno i ponavljaju.

Treba ko Barca i Real non stop kukakti na sudije, iako su oni najviše i profitirali od sudijskih grešaka. Al oni znaju da tako stvaraju pritisak na sudije bez da je utakmica i počela i da će sudije teže donositi odluke protiv njih.

Dilah je napisao/la:
07 maj 2026, 18:37
Mene recenica: "Nismo ispali zbog sudijskih gresaka" pomalo i nervira, iako vidim poentu da su oni bili bolji. IPAK, da li se moze bas reci da nismo ispali I zbog sudijskih gresaka? Nije isto igrati sa 10 igraca dobar dio utakmice, ko zna sta bi tada bilo. Mozda bi opet ispali, ali po zakonu vjerovatnoce su mnogo vece sanse da bi bolje prosli. Harry kod one ciste situcacije u kojoj je sviran nepostojeci offside, vjerovatno nebi sam mogao pobjeci sve do gola, ali ko zna kako bi se ta akcija razvijala. Da podsjetim primio je usamljen loptu malo preko centra i sviran mu je offside a skroz lijevo je prilicno dublje bio Nuno. Da i ne pominjemo penal na prvoj. Tako da po meni uticaj sudije ostaje, a najgore je sto se cini da je to radjeno sa predumisljajem. Osladile se Arapske pare Uefi, p im m. Prije sam bio protiv, ali mozda bi i najbolje bilo da se smradovi zabidju i napravi neka super liga, a oni onda nek upravljaju sa ovim sto ostane od lokalnih liga.
Morao sam citirati sve vas jer se potpuno slažem sa vama.

Znači kad nas je Real pokrao dvije sezone zaredom, bio sam u fazonu razmišljanja ma hajde, nismo bili dovoljno dobri, da jesmo, pobijedili bi i suca i real i osvojili sve. Što na neki način ima smisla ali...

Kad se dogode sudačke greške kao protiv Reala 2017, 2018., pa ove godine u uzvratu gdje im je sudac poklonio dva gola, pa onda ona Daviesova ruka u prvoj tekmi koja se također dogodila u najgorem mogućem trenutku taman kad smo se vratili i stabilizirali u igri, onda ova lakrdija od suđenja jučer... Tu nešto opasno smrdi.

Pazite, to su odlučujuće situacije jučer. Čisti crveni za Mendesa i čisti penal. Ako ona ruka u zraku Nevesa nije penal pa ja ne znam, gasi mješalicu motaj kablove. Puno ljudi spominje pravilo, pa čekaj malo, kakvo pravilo kad je ovome ruka u totalno neprirodnom položaju?

Jednostavno ako ona ruka jučer nije penal, onda svaka ruka odsad nadalje u 16-cu nije penal. Odavna ove ruke više nemaju smisla, odavna. Dakle, jedino što me danas baš smeta od naše uprave, zašto se ne oglase nekim službenim priopćenjem kako su oni vidjeli jučerašnje suđenje i da barem malo zauzmu nekakav stav. Ovako se čini kao da im je svejedno.

Ono što mene "brine" jeste da i mi nemamo negdje u prošlosti prste u pekmezu pa zato šutimo kao zaliveni, jedino mi to pada na pamet.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []