FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
134
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
33
8%

Ukupno glasova: 396

Amco46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Amco46 » 07 maj 2026, 23:27

Cao raja, vidim da se mnogi raduju odlasku Cvitanovica.
Imam par stvari koje mi nisu jasne, preuzeo nas je kad smo bili ja mislim 8 ili 9 na tabeli nakon prvog kruga gdje smo ocajni bili i iole normalna osoba s normalnim razmisljanjem bi shvatila da od ove sezone nema nista i evropa je bila po meni cudo, al sreca pa su ostale ekipe losije i sreca da je Velez se poceo kasno buditi i igrati kako treba.
Sto se tice igre slazem se da je igra jako tanka i taj pozicioni fudbal mi se ne svidja, ali ako pogledamo malo evropske lige pored prve tekme bajerna i psga i druge tekme bajerna i reala, gdje ste vi vidjeli da se igra strasan fudbal.
Arsenal prvi godinama nista ne osvaja i ove sezone ce osvojit vjerovatno a igraju jako ruzan i odvratan fudbal, takodjer i ostali klubovi kao atletiko itd itd.
Ne znam od kud vise snaga za konstantnim mijenjanjem trenera, po meni jedino sto bi razumio ostavku i prihvatio ako ce doc Zekic opet, ovo ostalo dudici i ostale ublehe su ogroman korak unazad.
Svi bi mi voljeli pa i ja da gledamo leprsav fudbal i da svaku dobijamo sa 3 4 gola razlike, ali ja ne znam koji to tim u svijetu trenutno radi osim bajerna.
Ne znam sto tolika kivnost i mrznja prema Cvitanovicu kad je covjek obezbjedio evropu ja mislim unazad 5 godina nikad ranije.
Znam da to nije utjeha i da mi kao klub ne mozemo tezit trecoj poziciji i evropi, ali pogledaj te malo formu zadnjih 20 kola mi smo 2. Na tabeli.
Lijep fudbal u danasnje doba se rijetko gdje moze pogledat ako pratite i ostale lige.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 07 maj 2026, 23:36

DoktorXabaras je napisao/la:
07 maj 2026, 23:26
Ammko99 je napisao/la:
07 maj 2026, 22:59
ErosViverosViv je napisao/la:
07 maj 2026, 21:53

Moments before disaster :bih:
slika

slika
Ovaj kup je bio svjetlo na kraju tunela u koji nas je uvukao Mirvić ali mislim da smo ga mi navijači ugasili.
Kakvi navijaci takav i klub

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 08 maj 2026, 00:00

Prođe rođendan, a predsjednik ne dobi čestitke. Odlazi li to konačno?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 maj 2026, 00:04

Amco46 je napisao/la:
07 maj 2026, 23:27
Imam par stvari koje mi nisu jasne, preuzeo nas je kad smo bili ja mislim 8 ili 9 na tabeli nakon prvog kruga gdje smo ocajni bili i iole normalna osoba s normalnim razmisljanjem bi shvatila da od ove sezone nema nista i evropa je bila po meni cudo, al sreca pa su ostale ekipe losije i sreca da je Velez se poceo kasno buditi i igrati kako treba.
Sto se tice igre slazem se da je igra jako tanka i taj pozicioni fudbal mi se ne svidja, ali ako pogledamo malo evropske lige pored prve tekme bajerna i psga i druge tekme bajerna i reala, gdje ste vi vidjeli da se igra strasan fudbal.
Arsenal prvi godinama nista ne osvaja i ove sezone ce osvojit vjerovatno a igraju jako ruzan i odvratan fudbal, takodjer i ostali klubovi kao atletiko itd itd.
Ne znam od kud vise snaga za konstantnim mijenjanjem trenera, po meni jedino sto bi razumio ostavku i prihvatio ako ce doc Zekic opet, ovo ostalo dudici i ostale ublehe su ogroman korak unazad.
Svi bi mi voljeli pa i ja da gledamo leprsav fudbal i da svaku dobijamo sa 3 4 gola razlike, ali ja ne znam koji to tim u svijetu trenutno radi osim bajerna.
Ne znam sto tolika kivnost i mrznja prema Cvitanovicu kad je covjek obezbjedio evropu ja mislim unazad 5 godina nikad ranije.
Znam da to nije utjeha i da mi kao klub ne mozemo tezit trecoj poziciji i evropi, ali pogledaj te malo formu zadnjih 20 kola mi smo 2. Na tabeli.
Lijep fudbal u danasnje doba se rijetko gdje moze pogledat ako pratite i ostale lige.
Cinjenica je da je neki drugi trener napravio ovakav bodovni rezultat, da bi mu zastavu napravili i mahali na tribinama s njom. Al isto tako je cinjenica da je Mario uprsk'o dva trofeja. Haj Velez i nekako, rastavili nas ljudi u obje tekme, jbg. Al onako picckasto izac protiv Zrinjskog u sansi da klepis makar taj superkup i donekle spasis sezonu, postanes najtrofejniji klub... to mi ne ide u glavu. Ta neka prosjecnost je najgora, treci na tabeli i van svih kup takmicenja mozemo bit i da nas Obuca vodi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 08 maj 2026, 08:45

napoleon72 je napisao/la:
08 maj 2026, 00:04
Amco46 je napisao/la:
07 maj 2026, 23:27
Cinjenica je da je neki drugi trener napravio ovakav bodovni rezultat, da bi mu zastavu napravili i mahali na tribinama s njom. Al isto tako je cinjenica da je Mario uprsk'o dva trofeja. Haj Velez i nekako, rastavili nas ljudi u obje tekme, jbg. Al onako picckasto izac protiv Zrinjskog u sansi da klepis makar taj superkup i donekle spasis sezonu, postanes najtrofejniji klub... to mi ne ide u glavu. Ta neka prosjecnost je najgora, treci na tabeli i van svih kup takmicenja mozemo bit i da nas Obuca vodi.
Da je bar zadrzao onu odbranu gdje nismo primili 3-4 gola u 13 utakmica ja bi rekao svaka cast nek ostane. Ali on je i odbranu syebo igre ionako nikakve nismo imali, napad jedino Carlos da kao nesto pokusava ostalo sramota.
Mi da igramo odbranu kao sto je bila i na kontre ko Atletiko ja se ne bi bunio da ostane i sljedece sezone. Dovedi mu krilo neko yebacko da ce prepisat ligu i sasvim ok.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 08 maj 2026, 10:35

Ubile ga rotacije i pametovanje. A i u prvom dijelu je ziheras bio teski. I ono sto smo nagrdili nejjac sa sadaka arene je vise sto nas je krenulo nego sto ih je on postavio ofanzivno.

Mada, nije trenutna kriza samo do njega. Vjerujem da mu pametuju sta da radi svaki dan jer valja prodati sto vise igraca.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 08 maj 2026, 10:36

Ja mislim da je Mario zaslužio svoje plate u FKS za razliku od mnogo predhodnika. Medjutim mislim da je ovo njegov vrhunac. Ne treba svakako zaboraviti u kakvoj smo poziciji bili kad nas je preuzeo, psiholoski i bilo kako drugo, bili smo na dnu. Izvukao nas je i zamalo izvukao maksimum nakon tog pocetka. Zamalo kažem jer nije osvojio trofej a imao je 2 prilike dobre.
Zamjeram mu prilicno lošu igru gdje se ne vidi neki sistem igre i jasni zadaci, što smo itekako gledali kod Zekića.
Zamjeram mu i nekoliko bas lose postavljenih taktika i formacija i odabira igraca kao ova protiv Borca, al ok to se desava..

Sve u svemu, ne moze niko posebno biti kivan na Cvitanovica, korektno je odradio sezonu ako smo realni pa se sjetimo početaka.. Da je Zekic puno bolji trener, jest sigurno, puno bolji.. . E sad opet isto pitanje, ko ce ti doci ako Mamic diktira sve..

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 08 maj 2026, 10:52

Od svih tekmi što je morao dobiti, ili zbog trofeja ili zbog važnosti samih utakmica, dobio je samo jednu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 08 maj 2026, 10:58

Zamisli plot twist, Mamić sjeda na klupu :D
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 08 maj 2026, 11:20

mnon46 je napisao/la:
08 maj 2026, 10:52
Od svih tekmi što je morao dobiti, ili zbog trofeja ili zbog važnosti samih utakmica, dobio je samo jednu.
Da je makar glupi superkup osvojio, makar na glupe penale ili autogolom, bilo kako **** te :crazy:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 08 maj 2026, 11:29

gh0stHZ je napisao/la:
08 maj 2026, 10:58
U Evropi nas vodi preko Skypea :D
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 08 maj 2026, 11:43

1. Cvitanović za satav i ko će igrati pita se isto koliko i mi ovde

2. Rezultati koje je napravio kad je došao su odgovarajući igraćima koje je imao na raspolaganju tj. makeli su mu pola ekipe i to bolju polovicu tako da suvišno je išta napisati.

3. Moja zamjerka prema mjemu je što pristaje na svu tu igrariju koju mu Mamić servira a želiš graditi karijeru kao fudbalski trener.

Skupiš mu.da i kažeš na presici ne može pita od govana niko mu riječi ne bi rekao, ovako prima udarce i kritike "ni kriv ni dužan".

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 08 maj 2026, 11:46

Trener moze na pocetku uticati na volju i zelju igraca da igraju najbolje sto mogu i da idu na pobjedu, medjutim to nismo odavno imali niti smo imali i kod Marija.

Na prste jedne ruke ti mozes nabrojati utakmice gdje smo ko na nesta licili, ovo ostalo je ispod svakih mogucih normi.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 08 maj 2026, 11:53

08 maj 2026, 11:43

2. Rezultati koje je napravio kad je došao su odgovarajući igraćima koje je imao na raspolaganju tj. makeli su mu pola ekipe i to bolju polovicu tako da suvišno je išta napisati.

3. Moja zamjerka prema mjemu je što pristaje na svu tu igrariju koju mu Mamić servira a želiš graditi karijeru kao fudbalski trener.

Skupiš mu.da i kažeš na presici ne može pita od govana niko mu riječi ne bi rekao, ovako prima udarce i kritike "ni kriv ni dužan".
makeli

ostalo ok

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 08 maj 2026, 12:02

Ne bi ni bio trener da nema Mamića

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 maj 2026, 12:26

Naprimao se u Dinamu udaraca zbog Mamica, i to fizickih. Ne vjerujem da mu poslije toga ista smeta.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 08 maj 2026, 12:43

Napapijri je napisao/la:
08 maj 2026, 11:29
gh0stHZ je napisao/la:
08 maj 2026, 10:58
U Evropi nas vodi preko Skypea :D
Fasuje crveni, ukinu mu poziv i blokiraju IP. :mrgreen:
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 maj 2026, 14:24

Ja mislim da je ODLUKA o cvitanovicu upravo dobar primjer zasto mi godinama nista ne osvajamo, JER NEZNAMO STA HOCEMO NI MI NAVIJACI NI UPRAVA.

Covjek drugi na tabeli 6-7 bodova iza borca (odkad on vodi) i onda ide RUZNA IGRA, DEFANZIVNA IGRA,ZELIC BOLJI TRENER, nije osvoio kup. Ekipa pod zekicem primila na svom terenu 5 golova za 20 minuta mario primio 15 golova za 22 utakmice. Ekipu koju je ZZ pripremio bila je u takvom kucru da je u 9 utakmica primila 20 golova i imska 10 bodova.

Sjetimo se kakva je katastrofa bika u odbrani svaka sansa go fuzicka sprema 30 minuta, plus prodaja JATTE.

Na ljeto ociscen poprilicno roster prodat GULIJASHVILI I MLINARIC, Carlos je jedino pojacanje koje nije bilo planirano jer se planiralo igrat sa Renanom, koji se povrijedio sam lom kicme.

Takodje ugovor istice RENANU GOJKOVICU KRDZALICU i vec 2 mjeseca prije kraja se zna da isti nece bit produzen i nadam se da MAMIC VEC za ovu troici igraca ima plan na koji nacin ce ta mjesta nadomjestit. Takodje dao je doznanja igracima kao sto je RISTOVSKI ADEM da nemogu bit dio tima a da se vode parolom otic jos u FK SARAJEVO zahebavat se uzet uzbiljan novac par godina i onda lagano u penziju.

Tako reci nijednu tesku povredu nismo imali pod mariom osim MAMASA, koji je povrijedjen dosao kod nas.

Ignjatkov
Mujkic
Maroodza
Krdzalic
Telalovic

Su dobili i dobice bas dobar broj minuta a i MUSIJA I DIZDAREVIC ce dobit nesto minuta. Musija je igro kod Husrefa dosta.

I za kraj ZAMISLITE danasnji roster i da je trener ZEKIC. Pa 70% njih bi imalo teske povrede ili one bolesti sto je djordjevic imo sto niko ziv nije znao nit cuo za tako nesto.

Adem ristovski telalovic ignjatkov elezi cimirot bi ostali bez noga.

AuroraBorealis
Kontakt:

Post Postao/la AuroraBorealis » 08 maj 2026, 14:31

Gojkovic nece produzit ugovor :kafa:

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 08 maj 2026, 14:49

AuroraBorealis je napisao/la:
08 maj 2026, 14:31
Gojkovic nece produzit ugovor :kafa:
Najbolji stoper u ligi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ammko99, mire971 i 18 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []