English Premier League

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Poligon10
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Poligon10 » 09 maj 2026, 15:20

S obzirom da je kraj sezone, mislim da možemo konstatovati da je Liverpool promašio (vjerovatno) sa svakim igračem od ljeta (barem za sada, vidjet ćemo iduće godine). Slot jeste pokazao amaterizam, ali kada mijenjaš dosta toga, poput bekova i napada, onda moraš i pogoditi da bi nastavio biti u vrhu. Ovako je samo dokazano da odlasci Diaza i Trenta nisu dobro pokriveni i da ostatak pojačanja nije adekvatno “legao” ekipi. U sezoni kada ti najbolji igrač krahira, ti si morao imati ta pojačanja koja će nadomjestiti kvalitet, međutim ništa od toga se nije desilo. Isak, Wirtz, Kerkez i Frimpong, iskreno ne znam koji je goru sezonu imao (Isak ima olakšavajuću okolnost jer je bio povrijeđen, ali i to im ide na dušu jer su istresli najviše para upravo za njega). Ekitike je jedini koji se isticao i može dobiti prolaznu ocjenu. Na kraju, Slot jeste ogroman krivac, ali igrači su ti koji moraju istupiti i pokazati kvalitet. Ja kod Liverpoola to nisam vidio ove sezone.

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 09 maj 2026, 15:28

Ma Liverpool je u nemogućoj misiji.

Oni misle da će zamjeniti TAA, Salaha, Van Dijka, Alisona, Diaza, Robertsona na način da će po sistemu 1 za 1 nadomjestiti taj kvalietet u rekonstrukciji tima. Nemoguća misija. Valja sad profulati 2-3 puta pa pogoditi sa jednim pojačanjem tog kapaciteta.

30 sigurnih Salahovih golova ćeš sada imati na način da dođeš do njih sa dva polovnjaka po 15 golova.

Kerkez - čisti promašaj
Frimpong - tanak
Wirtz - nikad neće u Engleskoj uspjet sa onim fizikalijama

Ekitike - dobar, ali najteža moguća povreda u sportu
Isak - nema se šta komentarist ove sezone
Zadnja izmjena: LenyYoro15, dana/u 09 maj 2026, 15:32, ukupno mijenjano 1 put.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 maj 2026, 15:31

Nek ispadnemo iduce sezone samo nek se zaustavi ovo sranje s kornerima.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 09 maj 2026, 15:41

Zanimljivo je da recimo jedan Wirtz za reprezentaciju ima 15 G/A u posljednjih 16 utakmica.
I ne radi se samo o njemu nego o sve ijednom igracu, pa cak i onima koji su tu bili prije Slota. Svi su na 30% i to je samo i iskljucivo do trenera. Ja garantujem da je bilo ko drugi na klupi ovog celavog amatera da bi Liverpool bio u pola jaci.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 09 maj 2026, 15:49

LenyYoro15 je napisao/la:
09 maj 2026, 15:28

Oni misle da će zamjeniti TAA, Salaha, Van Dijka, Alisona, Diaza, Robertsona na način da će po sistemu 1 za 1 nadomjestiti taj kvalietet u rekonstrukciji tima. Nemoguća misija. Valja sad profulati 2-3 puta pa pogoditi sa jednim pojačanjem tog kapaciteta.

30 sigurnih Salahovih golova ćeš sada imati na način da dođeš do njih sa dva polovnjaka po 15 golova.

Kerkez - čisti promašaj
Frimpong - tanak

Kakve mrtve fizikalije? Jbt pa za svakog igraca koji se ne snadje u PL je to izgovor. Kakve fizikalije su imali David Silva, Coutniho?

Problem nije u Wirtzu nego u treneru koji ne zna gdje goni
Srce, čast i ponos!

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 09 maj 2026, 15:52

Iskoristimo svi priliku da se popisamo po Luzerpulu. :yawn:

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 09 maj 2026, 16:09

Brighton odmah rješava Wolvse, zauzeli su pole poziciju za 6.mjesto
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 maj 2026, 16:21

RobertHrkac555 je napisao/la:
09 maj 2026, 16:09
Brighton odmah rješava Wolvse, zauzeli su pole poziciju za 6.mjesto
Pod uslovom da AV završi peta, a u kakvoj je formi liverpool, upitno je hoće li biti tako.

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 09 maj 2026, 16:32

Poligon10 je napisao/la:
09 maj 2026, 15:20
S obzirom da je kraj sezone, mislim da možemo konstatovati da je Liverpool promašio (vjerovatno) sa svakim igračem od ljeta (barem za sada, vidjet ćemo iduće godine). Slot jeste pokazao amaterizam, ali kada mijenjaš dosta toga, poput bekova i napada, onda moraš i pogoditi da bi nastavio biti u vrhu. Ovako je samo dokazano da odlasci Diaza i Trenta nisu dobro pokriveni i da ostatak pojačanja nije adekvatno “legao” ekipi. U sezoni kada ti najbolji igrač krahira, ti si morao imati ta pojačanja koja će nadomjestiti kvalitet, međutim ništa od toga se nije desilo. Isak, Wirtz, Kerkez i Frimpong, iskreno ne znam koji je goru sezonu imao (Isak ima olakšavajuću okolnost jer je bio povrijeđen, ali i to im ide na dušu jer su istresli najviše para upravo za njega). Ekitike je jedini koji se isticao i može dobiti prolaznu ocjenu. Na kraju, Slot jeste ogroman krivac, ali igrači su ti koji moraju istupiti i pokazati kvalitet. Ja kod Liverpoola to nisam vidio ove sezone.
Diaz faktički nije ni pokriven. Na lijevoj strani si ostao sa Gakpom koji se sa Nunezom i Jotom borio za mjesto ako Diaz ne igra. Na desnoj strani si se kockao da će Salah ostati u istoj formi tako da ni tu nisi uzimao pojačanja. Što donekle razumijem jer Salah ima dobar fitness i teško bi se neko naigrao pored njega. Plan je očigledno bio u ove zadnje 2 godine njegovog ugovora identifikovati zamjenu i dovest je. Samo niko nije mogao predvidjeti da će Salah ovoliko propasti i da će ta zamjena trebati odma. Wirtz je barem u teoriji trebao zamjeniti Trentovu kreativnost i radio je sasvim solidan posao kad se uzme u obzir da je realizacija tih prilika bila losa i da se ekipa jako puno rotirala.

Kada gledamo bekove Kerkez polako nadolazi ali je problem što Gakpo kao da ne želi igrati sa njim. Njihovi stilovi igre se nikako da poklapaju i nadam se da je dugoročno bio plan dovesti nekoga drugog na lijevo krilo. Frimpong radi ono za sta je i kupljen. On nikada nije ni kupljen da zamjeni Trentovu kreativnost nego da radi overlap sa krilom i da bude neman sa sprintom iza odbrane, što je i radio solidno kada se povrede uzmu u obzir.

Slot je situaciju dobro opisao jednom recenicom nakon pobjede ja mislim protiv Reala. Igraci su dokazali da mogu igrati dobro, to samo trebaju ponoviti svake sedmice.

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 09 maj 2026, 16:40

Ma bolji Wirtz od Diaza. Cuj nije pokriveno. :yawn:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 maj 2026, 16:48

Cuj Wirtz nece uspjeti zbog fizikalija hahahaha a mitova Allahu
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

LenyYoro15
Kontakt:

Post Postao/la LenyYoro15 » 09 maj 2026, 16:58

Situaciju gdje momak od 10 šuteva ima 8 mlakih, mlitavih i nikakvih najlakše i najlogičnije je pripisati fizikalijama. Kao talentovani dječak među muškarcima.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 maj 2026, 17:06

Venom je napisao/la:
09 maj 2026, 15:49
LenyYoro15 je napisao/la:
09 maj 2026, 15:28

Kerkez - čisti promašaj
Frimpong - tanak

Kakve mrtve fizikalije? Jbt pa za svakog igraca koji se ne snadje u PL je to izgovor. Kakve fizikalije su imali David Silva, Coutniho?

Problem nije u Wirtzu nego u treneru koji ne zna gdje goni
Lupa lenny otkako se vratio na forum :yawn:

Deceniju unazad najbolji igrači lige su upravo takvi, mali, sitni, tehnički potkovani, a on mlati kako su fizikalije problem :crazy:
Isti taj Wirtz bi pod pravim trenerom bio jedan od najboljih igrača lige

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 maj 2026, 17:44

Jedino za koga se moze reci da je definitivno fula taman da nas sutra Klopp opet preuzme je Frimpong, taj transfer nikakve logike nije imao od prvog dana. Ostalima cu suditi kad budemo imali trenera.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 maj 2026, 17:45

Wirtz je pokazao u prvoj sezoni i previše s obzirom na okolnosti. Da su mu saigrači bili raspoloženiji, imao bi 20 asistencija minimum. Jedino mora popraviti kilav i nonšalantan šut. Bez sumnje glavni igrač kluba u narednim godinama, pod uslovom da ćelavi ode što prije.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 maj 2026, 17:53

Arvid je napisao/la:
09 maj 2026, 17:44
Jedino za koga se moze reci da je definitivno fula taman da nas sutra Klopp opet preuzme je Frimpong, taj transfer nikakve logike nije imao od prvog dana. Ostalima cu suditi kad budemo imali trenera.
Kako nije, pa Holandez. Slot je kao Koeman u Barci, samo Holandeze uzima :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 09 maj 2026, 17:55

Liverpool nema šansi da ponovi ovu sezonu iduće sezone, City će biti jači sa pojačanjima za 30%, Čelzi će se takođe oporaviti pod uslovom da ih preuzme Alonso, tako da bi sljedeća sezona mogla biti dosta zanimljiva.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 09 maj 2026, 17:59

dzemil je napisao/la:
09 maj 2026, 17:55
Liverpool nema šansi da ponovi ovu sezonu iduće sezone, City će biti jači sa pojačanjima za 30%, Čelzi će se takođe oporaviti pod uslovom da ih preuzme Alonso, tako da bi sljedeća sezona mogla biti dosta zanimljiva.
Ništa to. Mi uzimamo slijedeću.
Glory Glory Man United

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 09 maj 2026, 18:01

Daduli je napisao/la:
09 maj 2026, 17:59
dzemil je napisao/la:
09 maj 2026, 17:55
Ništa to. Mi uzimamo slijedeću.
Ne znam ko ste vi, sam znam da Arsenal sa ovom sezonom završava svoje daljne pohode na titulu :mrgreen:

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 09 maj 2026, 18:07

Kakva sezona za Bournemouth :salut: zaradiće oni dobre pare na Rayanu i Kroupiju.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []