Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Nogomet u Sarajevu u podrumu.
Ima li spasa?
Ima li spasa?
Imamo dvoranu
Imamo kuglanu
Imamo kuglanu
Tacno ovaj Marudza igrac manje za Sarajevo 
Kad god sam gledao ovog Marudžu djelovao je kao da nije ni za treću ligu, fakat ne kontam zašto ga ovoliko trpe.
Kad se samo sjetim njegovih bravura protiv Sloge.
Kad se samo sjetim njegovih bravura protiv Sloge.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Na početku igranja sasvim solidan , poslije veliki pad.Iako ovo što igramo zadnjih 2 3 kola nakon obezbjeđene Europe je kriminalno , moglo se nešta i uigrati za istu
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Tek kad je dosao vise nego solidan par utakmica. Onda lagani eksponencijalni pad igre i ovo je vjerovatno na minimumu trenutno
Trpe se ocigledno da se prodaju, on, Mujkic, Ivanisevic (vjerovatno ima opcija da se jefitno otkupi ugovor)
Uđem vrlo rijetko na ovu temu jer ne da je uništena glupošću nego ne znam kako je uopšte još aktivna, ali stvarno ne mogu da vjerujem da neko može napisati ovakvu glupost. Željezničar je uvijek imao ogromnu bazu navijača i simpatizera a kada pričamo o popularnosti širom bivše Jugoslavije uz Želju se mogao staviti još samo Velež. Pričam o simpatizerima širom države i bivše juge o tome koga bi ljudi birali između recimo Želje i Sarajeva u većim gradovima 90% bi izabrao Želju sličnu popularnost je imao i Velež pogotovo zbog igre i generacija koje su imali. To će ti potvrditi svaki stariji čovjek koji je pratio fudbal u to vrijeme. Željo je imao ogromnu podršku u Sarajevu i van Sarajeva, punili su se stadioni širom Jugoslavije, 72. u Beogradu bilo je pola stadiona ljudi iz Sarajeva i šire, finale kupa isto, europske utakmice pogotovo ta 85. kada je Željo igrao polufinale Kupa UEFA i imao veliku popularnost širom države. Naravno da je bilo i sezona sa lošijim posjetama isto kao što ih je imao svaki klub, ali reći da je Željo prije rata bio iza Sarajeva, Čelika i Veleža po tom pitanju je u najmanju ruku brutalna neistina. Sarajevski derbi je redovno bio među najposjećenijim utakmicama lige. Nema potrebe da se ovdje iznose neke priče koje nemaju veze sa realnošću samo zato što nekome danas odgovara takva priča. Neću da ulazim u vaše svađe, glupe fore i ostalo. O porijeklu navijača i ostalo stvarno ne bih.Marokanci58 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 14:48Prije rata Velež i Čelik su bili uvijek u vrhu posjećenosti, to svi stariji znaju. Veliku četvorku su skoro uvijek dočekivali pred 25 000- 30 000 ljudi. Sarajevo zajedno sa njima a Željo je bio iza za tri kluba što ovaj članak iz tog vremena potvrdjuje. Ali činjenica je da se sada situacija promijenila i da je Željina baza najveća iako je to jako jako napuhano i medijski i posjetom koja ne odgovara stvarnom brojkama na tribinama. Nisu oni uopšte nešto značajno ispred Sarajeva, Čelika, Veleža.
Sve u svemu kao patrioti i braniocu ove države mi je drago što će iduće sezone od 10 klubova četiri biti probosanska i jedan sa ljiljanom na prsima.
The South will rise again
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Izgubili su totalno kompas zadnjih godina a prije su stancali golmane samo tako.
Treba se sjetiti da je Karic bio klimav do unazad godinu dana al je vrlo napredovao. Ovdje moram pohvaliti strucni stab nas, zaista znaju napravit igraca od polufabrikata ..
Za Karica
Velika bi stvar bi bila pozvati ga kao treceg golmana na svjetsko al to se mislim nece desiti. Taj momak je zlatno dijete i profesionalac.
Realno, bio je penal, ali žao mi Rudara, izgleda da im oni najmanje odgovaraju za talove.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ocigledno je da ovaj Perica pojma nema o trenerskom poslu.
Svima je žao Rudara, a niko 3 boda da im pusti.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Nikad prije rata Željo nije mogao sa Sarajevom, Čelikom i Veležom a možeš slobodno potražiti i zvanične podatke.SG1921 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 19:36Uđem vrlo rijetko na ovu temu jer ne da je uništena glupošću nego ne znam kako je uopšte još aktivna, ali stvarno ne mogu da vjerujem da neko može napisati ovakvu glupost. Željezničar je uvijek imao ogromnu bazu navijača i simpatizera a kada pričamo o popularnosti širom bivše Jugoslavije uz Želju se mogao staviti još samo Velež. Pričam o simpatizerima širom države i bivše juge o tome koga bi ljudi birali između recimo Želje i Sarajeva u većim gradovima 90% bi izabrao Želju sličnu popularnost je imao i Velež pogotovo zbog igre i generacija koje su imali. To će ti potvrditi svaki stariji čovjek koji je pratio fudbal u to vrijeme. Željo je imao ogromnu podršku u Sarajevu i van Sarajeva, punili su se stadioni širom Jugoslavije, 72. u Beogradu bilo je pola stadiona ljudi iz Sarajeva i šire, finale kupa isto, europske utakmice pogotovo ta 85. kada je Željo igrao polufinale Kupa UEFA i imao veliku popularnost širom države. Naravno da je bilo i sezona sa lošijim posjetama isto kao što ih je imao svaki klub, ali reći da je Željo prije rata bio iza Sarajeva, Čelika i Veleža po tom pitanju je u najmanju ruku brutalna neistina. Sarajevski derbi je redovno bio među najposjećenijim utakmicama lige. Nema potrebe da se ovdje iznose neke priče koje nemaju veze sa realnošću samo zato što nekome danas odgovara takva priča. Neću da ulazim u vaše svađe, glupe fore i ostalo. O porijeklu navijača i ostalo stvarno ne bih.Marokanci58 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 14:48Prije rata Velež i Čelik su bili uvijek u vrhu posjećenosti, to svi stariji znaju. Veliku četvorku su skoro uvijek dočekivali pred 25 000- 30 000 ljudi. Sarajevo zajedno sa njima a Željo je bio iza za tri kluba što ovaj članak iz tog vremena potvrdjuje. Ali činjenica je da se sada situacija promijenila i da je Željina baza najveća iako je to jako jako napuhano i medijski i posjetom koja ne odgovara stvarnom brojkama na tribinama. Nisu oni uopšte nešto značajno ispred Sarajeva, Čelika, Veleža.
Sve u svemu kao patrioti i braniocu ove države mi je drago što će iduće sezone od 10 klubova četiri biti probosanska i jedan sa ljiljanom na prsima.
Ja se sjećam da je na Koševu nerijetko bilo i po 45 000 gledalaca dok je rekord Grbavice iz 1976 protiv Partizana sa 25 000 gledalaca. Duplo manje nego Sarajevo. Gledao sam preko 10 puta Nikica i ekipu(na njegov poziv) na Grbavici i ne mozes meni muda pod bubrege prodavati. A cijela liga je znala da Velež, Čelik i Priština su uvijek bili sa punim stadionima u to vrijeme a ne dolaze iz milionskih gradova. Isto kao što se znalo da su Niš i Tušanj najzajebanija gostovanja za igrače gdje moliš Boga da čitav završiš utakmicu. Rekordne posjete i Veleža i Čelika su za 10 000 ljudi veće nego rekord Želje od nastanka do rata.
BRATSTVO GRAČANiCA
Pa zna se kome se puštaju bodovi u ovoj ligi
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Momak ima potencijal, imo je strasnih utakmica. A počeo je pad kad je vezo par utakmica na wing beku i tu se baš pogubio. Jedan od rijetkih stopera, ako ne i u citavoj ligi, da zna dodat okomit pas kroz protivničke linije.
Ja sam tek sad skontao da diskusiju vodim sa navijačem Bratstva iz Gračanice. Ali hajde kad sam već ušao u ovu raspravu da odgovorim još jednom.Marokanci58 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 20:00Nikad prije rata Željo nije mogao sa Sarajevom, Čelikom i Veležom a možeš slobodno potražiti i zvanične podatke.SG1921 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 19:36Uđem vrlo rijetko na ovu temu jer ne da je uništena glupošću nego ne znam kako je uopšte još aktivna, ali stvarno ne mogu da vjerujem da neko može napisati ovakvu glupost. Željezničar je uvijek imao ogromnu bazu navijača i simpatizera a kada pričamo o popularnosti širom bivše Jugoslavije uz Želju se mogao staviti još samo Velež. Pričam o simpatizerima širom države i bivše juge o tome koga bi ljudi birali između recimo Želje i Sarajeva u većim gradovima 90% bi izabrao Želju sličnu popularnost je imao i Velež pogotovo zbog igre i generacija koje su imali. To će ti potvrditi svaki stariji čovjek koji je pratio fudbal u to vrijeme. Željo je imao ogromnu podršku u Sarajevu i van Sarajeva, punili su se stadioni širom Jugoslavije, 72. u Beogradu bilo je pola stadiona ljudi iz Sarajeva i šire, finale kupa isto, europske utakmice pogotovo ta 85. kada je Željo igrao polufinale Kupa UEFA i imao veliku popularnost širom države. Naravno da je bilo i sezona sa lošijim posjetama isto kao što ih je imao svaki klub, ali reći da je Željo prije rata bio iza Sarajeva, Čelika i Veleža po tom pitanju je u najmanju ruku brutalna neistina. Sarajevski derbi je redovno bio među najposjećenijim utakmicama lige. Nema potrebe da se ovdje iznose neke priče koje nemaju veze sa realnošću samo zato što nekome danas odgovara takva priča. Neću da ulazim u vaše svađe, glupe fore i ostalo. O porijeklu navijača i ostalo stvarno ne bih.Marokanci58 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 14:48Prije rata Velež i Čelik su bili uvijek u vrhu posjećenosti, to svi stariji znaju. Veliku četvorku su skoro uvijek dočekivali pred 25 000- 30 000 ljudi. Sarajevo zajedno sa njima a Željo je bio iza za tri kluba što ovaj članak iz tog vremena potvrdjuje. Ali činjenica je da se sada situacija promijenila i da je Željina baza najveća iako je to jako jako napuhano i medijski i posjetom koja ne odgovara stvarnom brojkama na tribinama. Nisu oni uopšte nešto značajno ispred Sarajeva, Čelika, Veleža.
Ja se sjećam da je na Koševu nerijetko bilo i po 45 000 gledalaca dok je rekord Grbavice iz 1976 protiv Partizana sa 25 000 gledalaca. Duplo manje nego Sarajevo. Gledao sam preko 10 puta Nikica i ekipu(na njegov poziv) na Grbavici i ne mozes meni muda pod bubrege prodavati. A cijela liga je znala da Velež, Čelik i Priština su uvijek bili sa punim stadionima u to vrijeme a ne dolaze iz milionskih gradova. Isto kao što se znalo da su Niš i Tušanj najzajebanija gostovanja za igrače gdje moliš Boga da čitav završiš utakmicu. Rekordne posjete i Veleža i Čelika su za 10 000 ljudi veće nego rekord Želje od nastanka do rata.
Naravno da je znalo biti više navijača na Koševu kada je stadion duplo veći. Ne znam kako jednostavnije to objasniti. I Željo dok je igrao svoje domaće utakmice na Koševu imao je pune tribine i odlične posjete. To nije nikakva naučna fantastika. Izvinjavam se forumašima što su morali čitati ovu besmislenu raspravu.
The South will rise again
Moj prijedore pun si mi sevdaha
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Kao sto rekoh poraz protiv Zelje ce ih izbaciti iz lige.Ne mogu da vjerujem da su ovako losi kuci.Sve u svemu oni i Sloga zasluzeno ispadaju
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
Paromlinac
Dovoljno je samo reci da je Zeljo igrajuci u Drugoj ligi na Grbavici imao prosjek 12 hiljada navijaca i tu se sva prica zavrsava...SG1921 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 20:20Ja sam tek sad skontao da diskusiju vodim sa navijačem Bratstva iz Gračanice. Ali hajde kad sam već ušao u ovu raspravu da odgovorim još jednom.Marokanci58 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 20:00Nikad prije rata Željo nije mogao sa Sarajevom, Čelikom i Veležom a možeš slobodno potražiti i zvanične podatke.SG1921 je napisao/la: ↑09 maj 2026, 19:36
Uđem vrlo rijetko na ovu temu jer ne da je uništena glupošću nego ne znam kako je uopšte još aktivna, ali stvarno ne mogu da vjerujem da neko može napisati ovakvu glupost. Željezničar je uvijek imao ogromnu bazu navijača i simpatizera a kada pričamo o popularnosti širom bivše Jugoslavije uz Želju se mogao staviti još samo Velež. Pričam o simpatizerima širom države i bivše juge o tome koga bi ljudi birali između recimo Želje i Sarajeva u većim gradovima 90% bi izabrao Želju sličnu popularnost je imao i Velež pogotovo zbog igre i generacija koje su imali. To će ti potvrditi svaki stariji čovjek koji je pratio fudbal u to vrijeme. Željo je imao ogromnu podršku u Sarajevu i van Sarajeva, punili su se stadioni širom Jugoslavije, 72. u Beogradu bilo je pola stadiona ljudi iz Sarajeva i šire, finale kupa isto, europske utakmice pogotovo ta 85. kada je Željo igrao polufinale Kupa UEFA i imao veliku popularnost širom države. Naravno da je bilo i sezona sa lošijim posjetama isto kao što ih je imao svaki klub, ali reći da je Željo prije rata bio iza Sarajeva, Čelika i Veleža po tom pitanju je u najmanju ruku brutalna neistina. Sarajevski derbi je redovno bio među najposjećenijim utakmicama lige. Nema potrebe da se ovdje iznose neke priče koje nemaju veze sa realnošću samo zato što nekome danas odgovara takva priča. Neću da ulazim u vaše svađe, glupe fore i ostalo. O porijeklu navijača i ostalo stvarno ne bih.
Naravno da je znalo biti više navijača na Koševu kada je stadion duplo veći. Ne znam kako jednostavnije to objasniti. I Željo dok je igrao svoje domaće utakmice na Koševu imao je pune tribine i odlične posjete. To nije nikakva naučna fantastika. Izvinjavam se forumašima što su morali čitati ovu besmislenu raspravu.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Aj Posušje
Poskoci glasniji od alkoholičara
Poskoci glasniji od alkoholičara
Zadnja izmjena: DoktorXabaras, dana/u 09 maj 2026, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.
- svrakino1921
- Kontakt:
Ostavit i Rudar Prijedor i Slogu Doboj
Koji Čelik i ostale gluposti - Rudar Prijedor pun Španaca - pravi jazuk da ispadnu iz lige - fali im samo hibridni teren
Čelik ne može finansijske uslove ispuniti nema šanse - oni uz pomoć trikova ne mogu skupiti 4 miliona konv.maraka
Ne trebaju nam koluti u Ligi 10
Koji Čelik i ostale gluposti - Rudar Prijedor pun Španaca - pravi jazuk da ispadnu iz lige - fali im samo hibridni teren
Čelik ne može finansijske uslove ispuniti nema šanse - oni uz pomoć trikova ne mogu skupiti 4 miliona konv.maraka
Ne trebaju nam koluti u Ligi 10
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

.png)