Mostarska je napisao/la: ↑08 maj 2026, 14:53
Laryea,Priso su im isto povrijedeni
Bombito im je standardan stoper i mislim da njega nema na SP, barem ne u ovim prvim utakmicama.
Davies problem sa zadnjom lozom, tako da i kad se oporavi za par sedmica nema odmah onih njegovih sprintova i naglih promjena pravaca, pa vjerujem da ga se nece ni koristiti protiv nas.
Laryea im je standardan i iskusan desni bek, proslog mjeseca zadobio povredu butnog misica i takodjer bi se mogao vratiti na teren za 3-4 sedmice pa postoji sansa da ide i na SP, sto je opet pitanje koliko ce biti spreman protiv nas, u kakvoj formi i fizickoj spremi.
Priso takodjer povreda zadnje loze i upitno je hoce li biti spreman za SP, mada je on manje bitan za ekipu u odnosu na ovu trojici iznad.
Cak i Nathan-Dylan Saliba, zanimljiv vezni igrac, vuce neku povredu mada nista ozbiljno i trebao bi biti spreman za SP, samo zavisi u kakvoj formi.
Isto tako i Promise David, u februaru povrijedio kuk i morao na operaciju, i dalje slijedi oporavak i lagani treninzi, ali veliki je upitnik za SP i sigurno da protiv nas nece dobiti minutazu.
Sve u svemu jos svasta se moze izdesavati do pocetka SP-a, ali ocito da ce i Kanada imati problema u odbrani, ako ostane ovako kako sam gore napisao. Jos samo Jonathan David da se povrijedi u Juventusu i Bog neka mi oprosti.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤