Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Kylian
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Kylian » 03 maj 2026, 22:17

Ghuraba je napisao/la:
03 maj 2026, 20:47
To su nezvanicna takmicenja i ne uzimaju se u obzir kad je izbor reprezentacije u pitanju. I druga stvar, to sto si zalijepio je njegova statistika u prvoj ligi Svedske, a nije da nam se i ostali juniori mogu pohvaliti da igraju profesionalnu seniorsku kosarku.
Igra Mićo Milovanović, a tačno je da je to statistika iz te lige

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 03 maj 2026, 22:47

Kylian je napisao/la:
03 maj 2026, 22:17
Ghuraba je napisao/la:
To su nezvanicna takmicenja i ne uzimaju se u obzir kad je izbor reprezentacije u pitanju. I druga stvar, to sto si zalijepio je njegova statistika u prvoj ligi Svedske, a nije da nam se i ostali juniori mogu pohvaliti da igraju profesionalnu seniorsku kosarku.
Prvu ligu je igrao samo Preldzic, a A1, A2 i ostale nize nivoe ne ubrajam u profesionalnu seniorsku kosarku.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 06 maj 2026, 21:45

Ghuraba je napisao/la:
03 maj 2026, 22:47
Kylian je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
Prvu ligu je igrao samo Preldzic, a A1, A2 i ostale nize nivoe ne ubrajam u profesionalnu seniorsku kosarku.

slika

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 maj 2026, 22:21

Kylian je napisao/la:
06 maj 2026, 21:45
Ghuraba je napisao/la:
Kylian je napisao/la:

slika
Ja, i?

Ovo dijete ne igra seniorsku kosarku na profesionalnom nivou. Debitovao jeste, 2-3 minute odigrao jeste, ali on nije dio Igokeinog rostera u 99% utakmica (a kamoli da je dio rotacije). Mislio sam da pratis kosarku, ali sad vidim da si daleko od toga.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 07 maj 2026, 08:21

Ghuraba je napisao/la:
06 maj 2026, 22:21
Kylian je napisao/la:
06 maj 2026, 21:45
Ghuraba je napisao/la:

slika
Ja, i?

Ovo dijete ne igra seniorsku kosarku na profesionalnom nivou. Debitovao jeste, 2-3 minute odigrao jeste, ali on nije dio Igokeinog rostera u 99% utakmica (a kamoli da je dio rotacije). Mislio sam da pratis kosarku, ali sad vidim da si daleko od toga.
Ne osporavam ja Edu, samo kažem nije jedini. Slažem se da Mićo nije bio dio rotacije, ali je i on dobio priliku.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 07 maj 2026, 09:43

Nadat se da se mićo nece predomisljati u vezi mastanja o dresu srbije. Evo i na ovom zadnjem turniru "lige šampiona" je imao 23,5% iz igre na ogroman broj pokusaja. Dakle klasicna stetocina koja misli da je igrac. Ovaj ga vec par godina promovise kao da je Chris Paul... Daleko mu lijepa kuca od dresa BiH.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 09 maj 2026, 12:48

Velizar je napisao/la:
07 maj 2026, 09:43
Nadat se da se mićo nece predomisljati u vezi mastanja o dresu srbije. Evo i na ovom zadnjem turniru "lige šampiona" je imao 23,5% iz igre na ogroman broj pokusaja. Dakle klasicna stetocina koja misli da je igrac. Ovaj ga vec par godina promovise kao da je Chris Paul... Daleko mu lijepa kuca od dresa BiH.
:thumbup:
Da se složim i ja sa tobom.
Još da dodam,
Trenutno se igra juniorska završnica u Sarajevu. Orlovik je u prvoj utakmici deklasirao Sparse koji su pak u srijedu izdominirali na polufinalnoj završnici.
Sledeću utakmicu Igraju u 14h sa Bosnom i to će vjerovatno zijaniti, ali bih da istaknem i pohvalim to što su uradili u Žepču. To je mala sredina ovako izdominirati klub koji je doveo djecu sa svih strana u Sarajevo. Isto ko i Bosna. Orlovik je primjer kako treba da se radi. :thumbup:
PS
I da pitam kojoj budali napamet pade da se juniorskoj kategoriji igraju dvije utakmice u razmaku od 4 sata?! Kakvi debili odlučuju o sportu u ovoj zemlji to je strahota, igrati dvije utakmice u razmaku od 4 sata je recept za povrede ili nedobog kakvog ozbiljnijeg medicinskog stanja.
Ovo je samo da se što prije završi i omladinske kategorije su očigledno tetet nekome.

reds123
Kontakt:

Post Postao/la reds123 » 10 maj 2026, 23:33

Bio sam u prilici ispratiti zavrsnicu sistema A, U18.
Sigurno da ima solidnog materijala za u18 repku, izuzev pozicije 5.
Od generacije 08/09 isticem Durmica koji ima potencijal da bude elitni suter, Beslagic kao potentna dvojka, Bjelopoljak takodjer. Bozic je odigrao korektne utakmice, a Preldzic je fizicki vec iznad tog niova i sigurno ce nositi tu generaciju.
Bekovske pozicije su nam generalno korektne, ima tu jos materijala u Sarajevu, obzirom da sam ispratio i zavrsnice A2 lige. Šipkovic realway, Dzubur Igman, itd.

Koje su nam opcije za poziciju 5 u ovoj generaciji? Tihak? U kakvom je on stanju i da li je napredovao?
Mislim da je neozbiljno uzdati se u frljukcica, uz svo postovanje njegovom igrackom kvalitetu.
Bio je jedan momak iz Posusja, mrcina 2008.

reds123
Kontakt:

Post Postao/la reds123 » 10 maj 2026, 23:35

costacurta08 je napisao/la:
09 maj 2026, 12:48
Velizar je napisao/la:
:thumbup:
Da se složim i ja sa tobom.
Još da dodam,
Trenutno se igra juniorska završnica u Sarajevu. Orlovik je u prvoj utakmici deklasirao Sparse koji su pak u srijedu izdominirali na polufinalnoj završnici.
Sledeću utakmicu Igraju u 14h sa Bosnom i to će vjerovatno zijaniti, ali bih da istaknem i pohvalim to što su uradili u Žepču. To je mala sredina ovako izdominirati klub koji je doveo djecu sa svih strana u Sarajevo. Isto ko i Bosna. Orlovik je primjer kako treba da se radi. :thumbup:
PS
I da pitam kojoj budali napamet pade da se juniorskoj kategoriji igraju dvije utakmice u razmaku od 4 sata?! Kakvi debili odlučuju o sportu u ovoj zemlji to je strahota, igrati dvije utakmice u razmaku od 4 sata je recept za povrede ili nedobog kakvog ozbiljnijeg medicinskog stanja.
Ovo je samo da se što prije završi i omladinske kategorije su očigledno tetet nekome.
To je horor, ubijedjen sam da bi Orlovik pruzio Bosni bolji otpor da su igrali odmorniji, obzirom da je u rotaciji 5-6 igraca…

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 11 maj 2026, 00:14

reds123 je napisao/la:
10 maj 2026, 23:33
Od generacije 08/09 isticem Durmica koji ima potencijal da bude elitni suter, Beslagic kao potentna dvojka, Bjelopoljak takodjer. Bozic je odigrao korektne utakmice, a Preldzic je fizicki vec iznad tog niova i sigurno ce nositi tu generaciju.
Bekovske pozicije su nam generalno korektne, ima tu jos materijala u Sarajevu, obzirom da sam ispratio i zavrsnice A2 lige. Šipkovic realway, Dzubur Igman, itd.

Koje su nam opcije za poziciju 5 u ovoj generaciji? Tihak? U kakvom je on stanju i da li je napredovao?
Mislim da je neozbiljno uzdati se u frljukcica, uz svo postovanje njegovom igrackom kvalitetu.
Kakav izbacaj imaju Durmic i Bjelopoljak? Vidio sam da su imali bas dobre procente suta za 3, pa me zanima je li izbacaj kako treba. Koliko je cm dohvatio Frljuckic po tvojoj procjeni, igra li iskljucivo peticu i moze li ista zabiti izvan reketa? Bristina je po meni jedini siguran na petici, mada je i on godinu mladji i pitanje je koliko moze kao undersized petica.

reds123
Kontakt:

Post Postao/la reds123 » 11 maj 2026, 00:29

Ghuraba je napisao/la:
11 maj 2026, 00:14
reds123 je napisao/la:

Kakav izbacaj imaju Durmic i Bjelopoljak? Vidio sam da su imali bas dobre procente suta za 3, pa me zanima je li izbacaj kako treba. Koliko je cm dohvatio Frljuckic po tvojoj procjeni, igra li iskljucivo peticu i moze li ista zabiti izvan reketa? Bristina je po meni jedini siguran na petici, mada je i on godinu mladji i pitanje je koliko moze kao undersized petica.
Bjelopoljak ima odlicnu mehaniku, brz sut. Durmic je po mojoj procjeni oko 205, tako da ga je tesko dohvatiti u sutu. Jako visok izbacaj, ubacuje kontestirane suteve.

Frljukcic je sigurno ispod 2 metra nazalost, nema igre van reketa, nije prijetnja sutem. Zacementiran je na 5 kod sehovca.

Bristina je sigurno pismeniji od svih nasih visokih, ja ga vidim kao opciju na poziciji 4.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 11 maj 2026, 01:24

reds123 je napisao/la:
11 maj 2026, 00:29
Bjelopoljak ima odlicnu mehaniku, brz sut. Durmic je po mojoj procjeni oko 205, tako da ga je tesko dohvatiti u sutu. Jako visok izbacaj, ubacuje kontestirane suteve.

Frljukcic je sigurno ispod 2 metra nazalost, nema igre van reketa, nije prijetnja sutem. Zacementiran je na 5 kod sehovca.

Bristina je sigurno pismeniji od svih nasih visokih, ja ga vidim kao opciju na poziciji 4.
Valjda Bjelopoljak napravi vise od recimo Alema Fejzica. Sta igra Durmic u Sparsima, 3 ili 4? Pretpostavljam da su on i Mahalbasic pokrivali te pozicije, ali me zanima koji je bio cetvorka. Znaci Frljuckic je nas Fundic. :mrgreen: Bristina jeste pismen, moze zabiti i s distance, ali konstitucija i brzina nogu mu i nisu bas za cetvorke. Osim ako se u medjuvremenu nije promijenio u pogledu tih stvari...

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 11 maj 2026, 10:54

reds123 je napisao/la:
........
Za poziciju 5 u ovoj generaciji:
Tihak je u nekim problemima, gledajući po statistikama za sezonu 2025/26:
u U18 NextGen/ANGT turniru igrao je samo 3 utakmice sa prosjekom od 4.3 minute po utakmici i bez poena.
u španskoj Liga U sezoni evidentiran je samo 1 nastup i ukupno 1 minuta na parketu.
Na depth chartu ekipe vodi se u kategoriji “limited playing time”, odnosno među igračima sa najmanjom rotacijom.
Ali, ja ga vidim kao dugoročan projekat kao i njegov menadžer, možda bude i NBA draft za 5-6 godina, ali trenutno i sada je tanko.

Brstina je visok 203, ali je 2009.godište, ove godine se razvija kao krilni centar
Igokein centar je 2007.godište
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 11 maj 2026, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 11 maj 2026, 10:57

Moram i ja pohvaliti Bjelopoljaka gledao sam ga ovaj vikend, zaista ima potencijal da se razvije u stabilnog i pouzdanog beka, koji ne bježi od odgovornosti, nekako je cijelu godinu bio u zapećku Bosne i odjednom je ovu polusezonu eksplodirao sa Radanom kao trenerom

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 11 maj 2026, 11:10

Kylian je napisao/la:
11 maj 2026, 10:57
Moram i ja pohvaliti Bjelopoljaka gledao sam ga ovaj vikend, zaista ima potencijal da se razvije u stabilnog i pouzdanog beka, koji ne bježi od odgovornosti, nekako je cijelu godinu bio u zapećku Bosne i odjednom je ovu polusezonu eksplodirao sa Radanom kao trenerom
Da li je narastao ista? Zadnji put kada sam ga gledao falilo je malo visine i eksplozivnosti

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 11 maj 2026, 12:09

marlostanf1eld je napisao/la:
11 maj 2026, 11:10
Kylian je napisao/la:
11 maj 2026, 10:57
Da li je narastao ista? Zadnji put kada sam ga gledao falilo je malo visine i eksplozivnosti
Nije narastao, a na eksplozivnosti je izgleda radio

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 11 maj 2026, 12:15

Velizar je napisao/la:
U aprilu ove godine održano je okupljanje šireg spiska, zatim 7-dnevna priprema i nakon toga učešće 12 najboljih na turniru u Mannheimu za reprezentacije U-18, na kojem su učestvovale U-18 reprezentacije Srbije i Slovenije. Cijeneći okupljenu ekipu čini se da nema nikoga iz Igokee u U-18 Srbije, Mega je dominirala. Čini se da će se pogurati ove godine u dres BiH

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 11 maj 2026, 13:57

U Njemackim omladinskim ligama ima sijaset potencijalnih igraca:Namik Muratovic,Armin Pivac,mali od Loje,Tim Hadzic,Cadordzic itd.
Medjutim tek se od nedavno na Gjergjinu samoincijativu i insistiranje pocelo raditi....Dzevdu je ranije bolila ona stvar.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 11 maj 2026, 15:34

guillermo je napisao/la:
11 maj 2026, 13:57
U Njemackim omladinskim ligama ima sijaset potencijalnih igraca:Namik Muratovic,Armin Pivac,mali od Loje,Tim Hadzic,Cadordzic itd.
Medjutim tek se od nedavno na Gjergjinu samoincijativu i insistiranje pocelo raditi....Dzevdu je ranije bolila ona stvar.
Ja nikada ne bih doveo veći broj njih iz Njemačke, Švedske, Austrije, pored djece iz BiH, sve do seniorske selekcije kada se pokažu na svim poljima i iskažu želju da nastupaju za BiH kao Luka Garza.

Dovoljno je to što žive u uređenim zemljama, treniraju u uređenim klubovima, napreduju individualno, imaju sve mogućnosti i na kraju dok nas iskoriste, izaberu te zemlje gdje žive, dok ovi dječaci ovdje se bore kroz stotinu prepreka i izazova, uticaja, bildanja statistika drugima, uskraćivanja minutaže da bi neko drugi dominirao....svega se nagledaju, sve prevaziđu i na kraju kad sve to prođe i dobiju priliku, e onda se prednost i prilika za koju se bore vrijedno godinama treba dati nekome iz uređene zemlje iz EU, koji će nas nogirati prve prilike, čim dobije poziv te zemlje (a mi mu upravo pozivom za BIH osiguravamo vidljivost i poziv u drugoj zemlji).

Ali to sam ja, neki patriota :bih: , koji se ne pita ništa

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 11 maj 2026, 17:33

Ti ako njega ne zovnes do 16. godine, mozes se halaliti s njim za sva vremena. Izuzetak su oni koji od ranije imaju i nas pasos, a takvih je sve manje. Fibina pravila nisu kao u fudbalu, gdje mozes zvati igrace koji su debelo zagazili u trecu deceniju zivota. Zato ti je ta 'patriotska' teorija besmislena sa svakog aspekta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []