Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Sergej, jedan od nas

-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Mislim da svako od nas može sad napisati 26-30 imena (i to je najveći uspjeh koji su donijeli Barbarez i ekipa). Ono što smatram da će biti upitno u konačnici za 26 igrača jeste Gazibegović ili Malić, zatim Mujakić ili Čelik (mislim da prednost ima Mujakić sad, zbog već odigranih par partija), i ključno gdje niko od nas ne zna jeste da li će ići Hajradinović ili Mahmić (Hajradinović je bio tu i kao povrijeđen, dizao je atmosferu i sve, s druge strane mislim da je Mahmić bolji igrač i perspektivniji za ovu ekipu, ali neiskusan je reprezentativno da bi debitovao na SP-u), šta god da bude vjerujem da će momci koji su zaslužili biti tu, ako ništa na proširenom spisku.
1. Golmani:
2. Nikola Vasilj
3. Martin Zlomislić
4. Osman Hadžikić
Odbrana:
Full Bekovi:
5. Amar Dedić
6. Sead Kolašinac
7. Jusuf Gazibegović/Arjan Malic
8. Emir Karić
CB:
9. Tarik Muharemović
10. Nikola Katić
11. Stjepan Radeljić
12. Dennis Hadžikadunić
13. Nihad Mujakić/Nidal Čelik
Vezni red:
14. Dženis Burnić
15. Amar Memić
16. Ivan Bašić
17. Ivan Šunjić
18. Benjamin Tahirović
19. Esmir Bajraktarević
20. Kerim Alajbegovic
21. Armin Gigović
22. Hajradinović/Mahmić
Napad:
23. Edin Džeko
24. Ermedin Demirović
25. Haris Tabaković
26. Samed Baždar
Na prošireni spisak idu vjerovatno.
1. Nihad Mujakić/Nidal Čelik
2. Jusuf Gazibegovic/ Arjan Malić
3. Haris Hajradinović/ Ermin Mahmić
4. Luka Kulenović
5. Dario Šarić
6. Nail Omerović
1. Golmani:
2. Nikola Vasilj
3. Martin Zlomislić
4. Osman Hadžikić
Odbrana:
Full Bekovi:
5. Amar Dedić
6. Sead Kolašinac
8. Emir Karić
CB:
9. Tarik Muharemović
10. Nikola Katić
11. Stjepan Radeljić
12. Dennis Hadžikadunić
Vezni red:
14. Dženis Burnić
15. Amar Memić
16. Ivan Bašić
17. Ivan Šunjić
18. Benjamin Tahirović
19. Esmir Bajraktarević
20. Kerim Alajbegovic
21. Armin Gigović
22. Hajradinović/Mahmić
Napad:
23. Edin Džeko
24. Ermedin Demirović
25. Haris Tabaković
26. Samed Baždar
4. Luka Kulenović
5. Dario Šarić
6. Nail Omerović
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
Hahaha. Unpopular opinion: Civic nije loš igrač toliko, koliko smo se svi okomili na čovjeka. Bio je kapiten U-21 kad smo dobili Portugal, tada u ekipi sa Demirovicem, Loncarom, Cavarom, Gojakom, Radeljicem, Serbecicem i Menalom. Čovjek je prošao klupske i reprezentativne selekcije, mislim da je bio žrtva tadašnjih selektora koji su mu davali smjernice koje on kao tip igrača nije mogao da radi.MehofromTurinja je napisao/la: ↑11 maj 2026, 01:26Pa treba nam pravi lijev bek na tom sirem spiskua kod nas ko zavrsi na sirem spisku, zavrsi na kraju u prvoj postavi
![]()
Legenda nasa![]()
![]()
A što se tice Lijevog Beka, imaš Kolašinca, Karića i po potrebi Burnića koji igra to za reprezentaciju.
Zadnja izmjena: KarlMarx, dana/u 11 maj 2026, 01:34, ukupno mijenjano 1 put.
-
MehofromTurinja
- Kontakt:
A Burnic ne zna sta igra u veznom redu a moze po potrebi lijevog beka za rep.KarlMarx je napisao/la: ↑11 maj 2026, 01:31Hahaha. Unpopular opinion: Civic nije loš igrač toliko, koliko smo se svi okomili na čovjeka. Bio je kapiten U-21 kad smo dobili Portugal, tada u ekipi sa Demirovicem, Loncarom, Cavarom, Gojakom i Menalom. Čovjek je prošao klupske i reprezentativne selekcije, mislim da je bio žrtva tadašnjih selektora koji su mu davali smjernice koje on kao tip igrača nije mogao da radi.MehofromTurinja je napisao/la: ↑11 maj 2026, 01:26Pa treba nam pravi lijev bek na tom sirem spiskua kod nas ko zavrsi na sirem spisku, zavrsi na kraju u prvoj postavi
![]()
Legenda nasa![]()
![]()
A što se tice Lijevog Beka, imaš Kolašinca, Karića i po potrebi Burnića koji igra to za reprezentaciju.
Bolje Civic Eldar, on bi potrebi mogao odigrati bolje od Burnica u veznom redu
Mene vise zanima hoce li na tom prosirenom spisku biti igraci poput Smajlovica, Catovica, Busuladzica, Pejcinovica itd. Nadam se da ce nam sutra dati informacije i u vezi njih. Pretpostavljam da Mahmic nije upitan, jer ga je Spaha na neki nacin vec najavio. Sto se tice ovog spiska od 26 igraca, tu bismo svi mi pogodili bar 22-23 imena, tako da mi je to manje zanimljivo.
Kad bih se ja pitao, mislim da bi nam Smajlovic mogao koristiti vise od Mujakica ili Mahmic od Hajradinovica, ali ne znam kojom logikom ce se Barbarez voditi. Pretpostavljam da Nihad nije upitan ni sekunde, a ni Haris takodjer ne bi bio da je ista odigrao za klub, ali ovako mozda i jeste. Takodjer, misljenja sam da nam trebaju dva klasicna rezervna beka (Karic i Gazibegovic). Memic i Burnic mogu zakrpiti 15-20 minuta, ali ne daj Boze povrede dvojice startera, ostali bismo samo na igracima kojima to nije primarna pozicija. Pogotovo sto nam Memic treba i na krilima, jer tesko da Kerim moze odigrati 90 minuta na vrhunskom nivou. Na spisku koji broji 26 igraca, ima (i mora biti) sasvim dovoljno mjesta za dva rezervna beka koji iskljucivo to igraju. Ne smijem ni zamisliti situaciju u kojoj nam Memic mora poceti desno, pa da onda zbog umora, kartona ili cega vec mora izaci u 60. minuti, a zamijeni ga Gigovic kao u Velsu. To su strasno osjetljive pozicije i tu nema puno pametovanja. Svjestan sam da ni Jusuf ni Emir nisu neke igracine, ali bar igraju to cijeli zivot i ne bi trebali izgledati kao da su pali s Marsa poput Armina.
Kad bih se ja pitao, mislim da bi nam Smajlovic mogao koristiti vise od Mujakica ili Mahmic od Hajradinovica, ali ne znam kojom logikom ce se Barbarez voditi. Pretpostavljam da Nihad nije upitan ni sekunde, a ni Haris takodjer ne bi bio da je ista odigrao za klub, ali ovako mozda i jeste. Takodjer, misljenja sam da nam trebaju dva klasicna rezervna beka (Karic i Gazibegovic). Memic i Burnic mogu zakrpiti 15-20 minuta, ali ne daj Boze povrede dvojice startera, ostali bismo samo na igracima kojima to nije primarna pozicija. Pogotovo sto nam Memic treba i na krilima, jer tesko da Kerim moze odigrati 90 minuta na vrhunskom nivou. Na spisku koji broji 26 igraca, ima (i mora biti) sasvim dovoljno mjesta za dva rezervna beka koji iskljucivo to igraju. Ne smijem ni zamisliti situaciju u kojoj nam Memic mora poceti desno, pa da onda zbog umora, kartona ili cega vec mora izaci u 60. minuti, a zamijeni ga Gigovic kao u Velsu. To su strasno osjetljive pozicije i tu nema puno pametovanja. Svjestan sam da ni Jusuf ni Emir nisu neke igracine, ali bar igraju to cijeli zivot i ne bi trebali izgledati kao da su pali s Marsa poput Armina.
Smajlovicev klub je bukvalno na nivou Zrinjskog ,vjerovatno i gori jer oni bar igraju evropuGhuraba je napisao/la: ↑11 maj 2026, 03:33Mene vise zanima hoce li na tom prosirenom spisku biti igraci poput Smajlovica, Catovica, Busuladzica, Pejcinovica itd. Nadam se da ce nam sutra dati informacije i u vezi njih. Pretpostavljam da Mahmic nije upitan, jer ga je Spaha na neki nacin vec najavio. Sto se tice ovog spiska od 26 igraca, tu bismo svi mi pogodili bar 22-23 imena, tako da mi je to manje zanimljivo.![]()
Ni po cemu on nije zasluzio da se gura na svjetsko prvenstvo
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Zanimljivo . Imaš dilemu između Hajradinovića i Mahmića ali nemaš između Baždara (isti princip kao kod Hajradinovića, ne pokazuje ništa već dugo) i Lukića, kojeg ti nema ni na mapi (zato je lošiji igrač Kulenović tu).KarlMarx je napisao/la: ↑11 maj 2026, 01:20Mislim da svako od nas može sad napisati 26-30 imena (i to je najveći uspjeh koji su donijeli Barbarez i ekipa). Ono što smatram da će biti upitno u konačnici za 26 igrača jeste Gazibegović ili Malić, zatim Mujakić ili Čelik (mislim da prednost ima Mujakić sad, zbog već odigranih par partija), i ključno gdje niko od nas ne zna jeste da li će ići Hajradinović ili Mahmić (Hajradinović je bio tu i kao povrijeđen, dizao je atmosferu i sve, s druge strane mislim da je Mahmić bolji igrač i perspektivniji za ovu ekipu, ali neiskusan je reprezentativno da bi debitovao na SP-u), šta god da bude vjerujem da će momci koji su zaslužili biti tu, ako ništa na proširenom spisku.
1. Golmani:
2. Nikola Vasilj
3. Martin Zlomislić
4. Osman Hadžikić
Odbrana:
Full Bekovi:
5. Amar Dedić
6. Sead Kolašinac
8. Emir Karić
CB:
9. Tarik Muharemović
10. Nikola Katić
11. Stjepan Radeljić
12. Dennis Hadžikadunić
Vezni red:
14. Dženis Burnić
15. Amar Memić
16. Ivan Bašić
17. Ivan Šunjić
18. Benjamin Tahirović
19. Esmir Bajraktarević
20. Kerim Alajbegovic
21. Armin Gigović
22. Hajradinović/Mahmić
Napad:
23. Edin Džeko
24. Ermedin Demirović
25. Haris Tabaković
26. Samed Baždar
4. Luka Kulenović
5. Dario Šarić
6. Nail Omerović
Glory Glory Man United
I da jest njegov klub na nivou Zrinjskog opet igraju protiv ekipe kao Bodo/Glimt koji je Real Madrid za bilo koji nas klub, a momak je na radaru ekipe lige petice, a Smajlovic je za Mujakica RamosSpahic98 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 08:01Smajlovicev klub je bukvalno na nivou Zrinjskog ,vjerovatno i gori jer oni bar igraju evropuGhuraba je napisao/la: ↑11 maj 2026, 03:33Mene vise zanima hoce li na tom prosirenom spisku biti igraci poput Smajlovica, Catovica, Busuladzica, Pejcinovica itd. Nadam se da ce nam sutra dati informacije i u vezi njih. Pretpostavljam da Mahmic nije upitan, jer ga je Spaha na neki nacin vec najavio. Sto se tice ovog spiska od 26 igraca, tu bismo svi mi pogodili bar 22-23 imena, tako da mi je to manje zanimljivo.![]()
I zrinjski igra protiv aston villeSanaBosna je napisao/la: ↑11 maj 2026, 08:36I da jest njegov klub na nivou Zrinjskog opet igraju protiv ekipe kao Bodo/Glimt koji je Real Madrid za bilo koji nas klub, a momak je na radaru ekipe lige petice, a Smajlovic je za Mujakica RamosSpahic98 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 08:01Smajlovicev klub je bukvalno na nivou Zrinjskog ,vjerovatno i gori jer oni bar igraju evropuGhuraba je napisao/la: ↑11 maj 2026, 03:33Mene vise zanima hoce li na tom prosirenom spisku biti igraci poput Smajlovica, Catovica, Busuladzica, Pejcinovica itd. Nadam se da ce nam sutra dati informacije i u vezi njih. Pretpostavljam da Mahmic nije upitan, jer ga je Spaha na neki nacin vec najavio. Sto se tice ovog spiska od 26 igraca, tu bismo svi mi pogodili bar 22-23 imena, tako da mi je to manje zanimljivo.![]()
Zinedin samo jos jedan produkt svedske skole fudbala
Tako ste pisali i za ostale "hadzikadunic je ramos" pa na kraju sve Braunsvajg level igraci
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Smajlovic je veliki potencijal, redovno i odlicno igra u ligi koja je puno jača od nase, plus mlad (22 god), sa odlicnim fizickim predispozicijama.. Samo da hoće dobiti dozvolu od Fife za promjenu sportskog drzavljnstva, ne bi se libio pozvati ga na SP. Momak stvarno izgleda dominantno na terenu.
Hadzimujovic je veci potencijal nego hadzikadunic,gigovic,smajlovic zajedno
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Kad je press?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ma pusti forum, od njega napravili novi Ramos i kao treba izbaciti Mujakica a Barbarez fino rekao davno da ovi sto su bili u barazu su prioritet, znaci sve je jasno da ide Mujakic i Bazdar 100% ako su zdravi a opet raja pravi neke spiskove bez njih ili kao da ce biti na rezervnog spisku. Smijesno ali nek mastaju ljudi.Spahic98 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 08:01Smajlovicev klub je bukvalno na nivou Zrinjskog ,vjerovatno i gori jer oni bar igraju evropuGhuraba je napisao/la: ↑11 maj 2026, 03:33Mene vise zanima hoce li na tom prosirenom spisku biti igraci poput Smajlovica, Catovica, Busuladzica, Pejcinovica itd. Nadam se da ce nam sutra dati informacije i u vezi njih. Pretpostavljam da Mahmic nije upitan, jer ga je Spaha na neki nacin vec najavio. Sto se tice ovog spiska od 26 igraca, tu bismo svi mi pogodili bar 22-23 imena, tako da mi je to manje zanimljivo.![]()
Zivio
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- PeppermintSA
- Kontakt:
Kako guraju Solomona Bicakcica
Znaci, dabogda se raspali ako se ta ojebina nađe i na rezervnom spisku
Znaci, dabogda se raspali ako se ta ojebina nađe i na rezervnom spisku
boze me sacuvaj ovakvih neznalica!?PeppermintSA je napisao/la: ↑11 maj 2026, 12:45Kako guraju Solomona Bicakcica![]()
![]()
Znaci, dabogda se raspali ako se ta ojebina nađe i na rezervnom spisku![]()
erko je najbolje rjesenje za stopera klupa.. iskustvo, znanje, moc! obavezan poziv kao 6. opcija na stoperu! bolesna kombinacija tarik i erko!
On i Prevljak. Samo sto iz pastete ne iskoce jbt.PeppermintSA je napisao/la: ↑11 maj 2026, 12:45Kako guraju Solomona Bicakcica![]()
![]()
Znaci, dabogda se raspali ako se ta ojebina nađe i na rezervnom spisku![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], DanijelTZ, Mocvara1991, MostarReds22, Mostarska, Proximic i 35 gostiju.