FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
33
8%

Ukupno glasova: 395

DoktorXabaras
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DoktorXabaras » 10 maj 2026, 21:48

Bit će zanimljivo za šta će se Mario ili ko već odlučiti za Široki i poziciju desnog beka, Beganović kartoni, Hujber povreda, možda se tu otvori prostor za Dizdarevića u nekoj kombinaciji sa Ivaniševićem na toj strani. Sumnjam da će više igrati sa tri nazad i stavljati Marudžu nakon ovakve dvije utakmice.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 10 maj 2026, 22:01

mire971 je napisao/la:
10 maj 2026, 20:54
Zna li se šta su radili danas u kampu FK Sarajevo na Butmiru, Sanin Mirvić i Marko Marić novi sportski direktor Želje ???
???? :arrow:

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 10 maj 2026, 22:06

Kad nam ne treba i nismo u igri za nista,nesto ko i proigramo,neki kontinuitet,nesto…
Ne bi me zacudilo da sve dobijemo do kraja,bez obzira koga ima ili nema,i tako krene hajc za evropu.
Nije da nismo navikli.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 10 maj 2026, 22:26

Ammko99 je napisao/la:
10 maj 2026, 21:35
Mamić pogodio sa igračima?
Da ili Ne?
Pogodit ce kad osvojimo nesta. Do tad moze i Mesija i Ronalda dovesti, ako nema titule il kupa. Qurcina.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 10 maj 2026, 23:41

Jet2Holiday je napisao/la:
10 maj 2026, 22:26
Ammko99 je napisao/la:
Da ili Ne?
Pogodit ce kad osvojimo nesta. Do tad moze i Mesija i Ronalda dovesti, ako nema titule il kupa. Qurcina.
Slažem se

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 10 maj 2026, 23:51

adoado je napisao/la:
10 maj 2026, 21:10
slika

Kupre uhvatio finu formu...
Ja forme i qrca prijedor, posusje, sloga..nek uhvati protiv zrinjskog ili borca kad treba..tako i cvitanovic, nebitne tekme dobija, a kad treba zapet protiv veleza u kupu, borca itd popusi glat..

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 11 maj 2026, 00:08

Hoćemo li uspjeti dovesti ovog Tunižanina iz Radničkog. :kafa:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 maj 2026, 00:10

Ammko99 je napisao/la:
Da ili Ne?
Rano je još za zaključke. Onaj intervju što je dao, želi uraditi što svi ovdje želimo. Prvo smanjenje primanja igračima, sam Mamić je rekao da klub daje ogromne plaće igračima (ne mogu se tačno sjetiti od riječi do riječi, za klub se saznalo da daje ozbiljan novac, pa menadžeri i igrači odmah traže visoka primanja.) Drugo što mi je drago dovođenje mladih igrača u vidu Miškovića, Telalovića. Na ljeto očekujem slične transfere uz par pojedinaca malo starijih sa iskustvom. Svima nam je ovo želja bila da se radi, za ovo odmah ću vam reći treba vremena, dobro se krenulo, treba nastaviti tako. Bitno je pronaći dobrog trenera koji zna posložiti ekipu.

P.S. Ismire odlazi!
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 maj 2026, 00:15

H8Z7 je napisao/la:
11 maj 2026, 00:10
Ammko99 je napisao/la:
Da ili Ne?
Rano je još za zaključke. Onaj intervju što je dao, želi uraditi što svi ovdje želimo. Prvo smanjenje primanja igračima, sam Mamić je rekao da klub daje ogromne plaće igračima (ne mogu se tačno sjetiti od riječi do riječi, za klub se saznalo da daje ozbiljan novac, pa menadžeri i igrači odmah traže visoka primanja.) Drugo što mi je drago dovođenje mladih igrača u vidu Miškovića, Telalovića. Na ljeto očekujem slične transfere uz par pojedinaca malo starijih sa iskustvom. Svima nam je ovo želja bila da se radi, za ovo odmah ću vam reći treba vremena, dobro se krenulo, treba nastaviti tako. Bitno je pronaći dobrog trenera koji zna posložiti ekipu.

P.S. Ismire odlazi!
Mislim da bi ovo boldirano bilo naše najveće pojačanje za iduću sezonu.
Na ovu ekipu dodati 2-3 kvalitetna pojedinca, a ostatak prelaznog roka nek budu igrači sa velikim potencijalom.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 11 maj 2026, 00:22

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
11 maj 2026, 00:15
H8Z7 je napisao/la:
Ammko99 je napisao/la:
Da ili Ne?
Rano je još za zaključke. Onaj intervju što je dao, želi uraditi što svi ovdje želimo. Prvo smanjenje primanja igračima, sam Mamić je rekao da klub daje ogromne plaće igračima (ne mogu se tačno sjetiti od riječi do riječi, za klub se saznalo da daje ozbiljan novac, pa menadžeri i igrači odmah traže visoka primanja.) Drugo što mi je drago dovođenje mladih igrača u vidu Miškovića, Telalovića. Na ljeto očekujem slične transfere uz par pojedinaca malo starijih sa iskustvom. Svima nam je ovo želja bila da se radi, za ovo odmah ću vam reći treba DATI vremena, dobro se krenulo, treba nastaviti tako. Bitno je pronaći dobrog trenera koji zna posložiti ekipu.

P.S. Ismire odlazi!
Na ovu ekipu dodati 2-3 kvalitetna pojedinca, a ostatak prelaznog roka nek budu igrači sa velikim potencijalom.
Ja ipak mislim da je ovo glavno. Za sad, za sutra i za sljedeće sezone. Ovoga nam najviše treba. Uz to naravno ide i trener (Zekić :think: ) i sve ostalo. Samo da se Mirvić ne mješa u sportski segment.

Nikad mi neće biti jasna ta nekakva priča o izlaznim transferima i prodaji igrača (kao to mu je glavni cilj) a nije mu cilj titula tj. grupa KL - pa tu kad bi upali da vidiš kako bi se igrači prodavali + imaš zaradu od grupne faze.

Mašta može svašta, znam. :zviz:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 11 maj 2026, 00:35

Napraviti solidan roster od 23 igraca, pronaci neku zlatnu sredinu u tom spoju mladosti i iskustva, i kao sto kaze kolega iznad - trener koji sve to moze posloziti.

U nasem najboljem periodu od nezavisnosti 2018-2021 kad smo uzeli 4 trofeja i igrali playoff Europa Lige protiv Celtica imali smo dobru konstrukciju rostera

Kovacevic, Mujakic, Sabanovic, Pidro, Mustafic, Salcin, Djokanovic produkti nase akademije
Ahmetovic, Tatar, Rahmanovic, Hebibovic, Lazic, Crepulja, Handzic, Adukor seniori sa iskustvom

Imamo finu generaciju mladih igraca sad, i u prvom timu ima tu dobrih igraca moze se oformiti taj kostur
U INAT SVIMA

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 maj 2026, 00:38

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
11 maj 2026, 00:15
H8Z7 je napisao/la:
Ammko99 je napisao/la:
Da ili Ne?

P.S. Ismire odlazi!
Sasvim sigurno, problem je što ke gotovo nemoguće pronaći trenera koji će u prvoj sezoni napraviti rezultat, od ovih što su bili u našoj ligi to su samo Jakirović i Zekić. Tako da je vrijeme isto važno.
Najbitnije je do kraja juna kompletirati igrački kadar i imati jasne smjernice, ne kao prošle godine da dovedemo Ljajića oko kojeg gradiš igru, a ostali ispaštaju. Prvo vidjeti šta sa njim, ako on ostaje preći na klasičnu 4231 i kraj priče, ako ide nastaviti ovu 352. U svakom slučaju nužne su promjene. Ono što je sigurno, to su golman i napadač koje imamo, odbrana (stoperi) moraju novi doći, ovi su užasni, Gojkoviću ako se ugovor ne produži ogromna greška. Maroodza je svakako nedovoljno kvalitetan, Mujkić također. Oba beka bih ostavio, teško da ćemo bolje pronaći. Ristovski hvala i doviđenja. Vezni red se je kompletan Cimirot, Elezi, Ignatkov, Mišković (Krdžalić, Ljajić?), u svakom slučaju dopuniti šta treba. Elezija će biti preteško sačuvati, naš najbolji igrač ove sezone sigurno. Napad, oba krila dovesti ako se planira nova formacija, ako ostajemo, ne treba ići grlom u jagode pa dovoditi napadače tek tako, Turkeš i Renan hvala i doviđenja. Jednog napadača i to je to.

Ključ je odrediti formaciju koju igrati i trenera, potom dovesti igrače za tu formaciju, ne sumnjam da će biti svakakvih imena, ali ne smijemo dopustiti opet igrače na zalasku karijere. Najiskrenije se nadam rapidnom popravku Menala, jer je do sada teško promašaj.

L'otavo re di Roma F.T.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 11 maj 2026, 01:16

Ma ostavit ce Cvitanovica sigurno
Izgledno je da idu Gojkovic Ristovski i Ljajic
Bralic ostaje dok igra svaku, sasvim solidan igrac u dobroj formi. Realno bolja nego Gojkovic, ali je Gojkovic klasa iznad i zao mi je ako ga ne ostave 30 godina skoro pa u prime za stopera
Baca mi na to da Mujkic i Maroodza ce se prodati
Ivanisevic otkupiti, Zivkovic da li uopste ima tu opciju otkupa
Miskovic taj mali dolazi i jel jos neki vezni bio isto da dolazi na ljeto?

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 11 maj 2026, 01:18

bvsic je napisao/la:
11 maj 2026, 01:16
Bralic ostaje dok igra svaku, sasvim solidan igrac u dobroj formi. Realno bolja nego Gojkovic, ali je Gojkovic klasa iznad i zao mi je ako ga ne ostave 30 godina skoro pa u prime za stopera
adem ostaje sigurno.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 maj 2026, 01:47

bvsic je napisao/la:
Ne dolazi, nego je na probi bio Nediljko Stjepanović, eno ga sad u ŠB.

L'otavo re di Roma F.T.

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 11 maj 2026, 05:04

Kapiten ostaje

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 maj 2026, 05:55

Ja mislim da Adem nema nista sto nama treba za nasu igru, i smatram da ce otic i jedini razlog zbog kojeg bi mogao ostat jeste to sto ima velka primanja i sto ce trazit velku lovu za raskid.

Adem jos nijednu vrhunsku asistenciju nije napravio osim one u mostaru, go koji je dao iz slobodnog udarca na derbiju ono je bas bila dobra pozicijs a ima onde i do levatine MUFTICA.

Ovde se dize Gojkovic, u visine kao da je Jap Stam, a covjek nista nije bolji od MARODZE. Od Marodze se pravi invalid zato sto je pogrijesio, kao da je on onde pogrijesio namjerno ili zato sto nije znao bolje. Maroodza je brzi igrac od gojkovica ima bolji pas fuzicki nije slabi 22-23 godine bolje zna povuc loptu, jedino gdje gojkovic bolji jeste skok igra i to je to.

Mamic ako bude smjenio Marija dovesce trenera koji ce bit podredjen njemu isto ko i Mario. I Mamic nece dozvolit sebi da mu njemu trener naredjuje i odredjuje sta ce radit i po meni to je ok.

Mamic nije doveo ristovskig adema i zato ce Mirvic platit ceh a Zoran ce pokusat da ceh smanji sto vise.

Mamic je vec pokazao svima u klubu da je on tata i da tatu nece niko moci j e b a v a t u smislu uzet sto vise konvertibilni za nista. Mamic ce pokusat da zastiti Mirvica sto je bolje moguce tako da bi ovaj bio sto duze i samim tim da bi taj isti Mamic mogao uzet platu 500-600 k km na godisnjem nivou sto nije nesto bog zna ali nije zabacit u ovom trenutku tako da se mogu bar kurve i advokati platit

Mamic dosad radi VRHUNSKI poso

Poraz od rudara iz prijedora 2-1 je jedina bruka a dosao je kad se sve raspalo.

Takodje moze se njemu pripisat losa igra i u uzvratu u mostaru u KUPU

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 11 maj 2026, 08:19

BegovicRamiz je napisao/la:
10 maj 2026, 16:35
plisek je napisao/la:
10 maj 2026, 15:27
10 maj 2026, 15:04
Karlos obecava nema tu sta
paziti da ga southamerica virus ne uhvati i sasvim oke ce to biti
ne govorit mu gdje je valter i ne dat mu da ga neka nasa valterusa safata
prije dolaska je on prvo istrazio to hahahaha
Marudzu vidjam na Stupu sa nekom malom nema u njoj 30 kila
Za razliku od mnogih, ovaj je sa ženom i malcem tu. :P
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 maj 2026, 10:33

H8Z7 je napisao/la:
11 maj 2026, 01:47
bvsic je napisao/la:
Ne dolazi, nego je na probi bio Nediljko Stjepanović, eno ga sad u ŠB.
Čovjek vjerovatno misli na Anđela Šutala iz Dinama, spominjalo se da je dečko potpisao predugovor s nama još na zimu, pa da će nam se priključiti na ljeto.
Iskreno se nadam da je istina, po onome što sam vidio itekako talentovan igrač.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 maj 2026, 11:20

10 maj 2026, 16:35
plisek je napisao/la:
10 maj 2026, 15:27
10 maj 2026, 15:04
Karlos obecava nema tu sta
paziti da ga southamerica virus ne uhvati i sasvim oke ce to biti
ne govorit mu gdje je valter i ne dat mu da ga neka nasa valterusa safata
prije dolaska je on prvo istrazio to hahahaha
Marudzu vidjam na Stupu sa nekom malom nema u njoj 30 kila
Onaj Odinaka iz Želje, hoda sa nekom našom malom s Grbavice :rol:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []