Kajzer10 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 10:04
Ne moze biti kiks nesto za sto nije postojala prilika ni mogucnost.
Cuj nije postojala prilika???

Nalog za hapsenje i prsuda su sta tacno ? Kakva tacno prilika treba da bude,,,,?
Sto se tice mogucnosti ja sam ubjedjen da bi bio uhapsen lakse nego se misli, ili bi u najgorem slucaju pobjego. Dobio si zeleno svjetlo sa svih strana, od Eu pa do Rubia ali ti si odlucio sjediti i ne raditi nista. Evo nisam neki strucnjak za sigurnost, ali imas more slicnih primjera u svijetu,,,,ako vec nisi htio direktno na njega, sto nisi izvrsio pritisak na granicnu policiju, pa onda krenuo pomalo napadat najblize ljude,,,,kad uhapsis 2 3 od onih 50 sto ga cuvaju oni 47 ostalih ce se zapitat....al jok bolje je bilo pricat kako je gotovo kako je to pobjeda itd itd.
Recenicom da neces hapsit covjeka koji je po zakonima ove drzave kriv, automatski si sam urusio pravosudni sistem a i samim tim drzavu jer si priznao da nemas monpol sile i prisile...Prakticno pravno formalno si pokazao da Dodik odredjuje stvari a ne drzava BiH.
Kao vrhunac svega dobio si situaciju gdje sad imas covjeka bez ikakve funkcije koji se i dalje pita za sve ...znaci balans moci i zakona je totalno urusen
Kako stvari stoje nece poginut par policajaca pri pokusaju hapsenja, ali ce zato trebat da pogine 50k da se suzbije ono sto ce se izroditi iz ovoga...ovo je bila jedinstvena prilika da se razbije status quo jer da si postpuio kako treba ne bi vise nikom pala napamet ova avantura, medjutim ti si razbio status quo al na svoju stetu