KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

hamzaTM87
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la hamzaTM87 » 11 maj 2026, 15:49

FKBilder je napisao/la:
11 maj 2026, 13:34
hamzaTM87 je napisao/la:
11 maj 2026, 12:55
FKBilder je napisao/la:
11 maj 2026, 12:06
Ali meni ne ide u glavu posjeta,igra Dubai svoju utakmicu,puna dvorana ,igra Bosna protiv tog istog Dubaija propast...
Ljudi su došli da vide PAO i Euroligu. Već protiv Monaka i Efesa nisu bilo rasprodate dvorane.

Protiv Budućnosti u ABI je bilo 500 ljudi, protiv Spartaka 100.

S tim da je Dubai šakom i kapom dijelio karte besplatno. Jednostavno ne volje ljudi košarku i to je to
Gluposti druze ja pamtim po 6-7 000 na Bosninim utakmicama protiv mnogo msnjih ekipa nego Dubai ili Partizan.Dugo je bila da tako kazem,odsutna Bosna doce to na svoje.
I ove godine si imao 6000-6500 protiv Partizana. Prošle godine si imao 7000+ dva puta protiv Ilirije. Ali tri sedmice prije te Ilirije, bilo nas je 100 u maloj dvorani Skenderije.

Uvijek je tako. Svi se sjećamo tih velikih utakmica, ali ni prije 15 godina nije nikad konstantno Skenderija bila rasporadata, pogotovo u onim godinama kad smo zadnji završavali. Ljudi ovdje vole hype i dobar rezultat, i to onda brzo padne. Isto je i za fudbal (evropske utakmice ljeti), ili rukomet dok je bio aktuelan i igrao LP, gdje si imao po par hiljada u Skenderiji do onda 500 ljudi na Mojmilu kad su se ljudi "zasitili lige prvaka".
ZELJEZNICAR 1921!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 maj 2026, 16:00

hamzaTM87 je napisao/la:
11 maj 2026, 15:49
FKBilder je napisao/la:
11 maj 2026, 13:34
hamzaTM87 je napisao/la:
11 maj 2026, 12:55

Ljudi su došli da vide PAO i Euroligu. Već protiv Monaka i Efesa nisu bilo rasprodate dvorane.

Protiv Budućnosti u ABI je bilo 500 ljudi, protiv Spartaka 100.

S tim da je Dubai šakom i kapom dijelio karte besplatno. Jednostavno ne volje ljudi košarku i to je to
Gluposti druze ja pamtim po 6-7 000 na Bosninim utakmicama protiv mnogo msnjih ekipa nego Dubai ili Partizan.Dugo je bila da tako kazem,odsutna Bosna doce to na svoje.
I ove godine si imao 6000-6500 protiv Partizana. Prošle godine si imao 7000+ dva puta protiv Ilirije. Ali tri sedmice prije te Ilirije, bilo nas je 100 u maloj dvorani Skenderije.

Uvijek je tako. Svi se sjećamo tih velikih utakmica, ali ni prije 15 godina nije nikad konstantno Skenderija bila rasporadata, pogotovo u onim godinama kad smo zadnji završavali. Ljudi ovdje vole hype i dobar rezultat, i to onda brzo padne. Isto je i za fudbal (evropske utakmice ljeti), ili rukomet dok je bio aktuelan i igrao LP, gdje si imao po par hiljada u Skenderiji do onda 500 ljudi na Mojmilu kad su se ljudi "zasitili lige prvaka".
Objasnio :salut:
Koševo Zapad

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 11 maj 2026, 18:29

CAZIN je napisao/la:
11 maj 2026, 12:20
Ako može neko napisati šta je Atić uradio?
Psovo mater pasalicu i Reko mu da ga guzi jure Zubac.

Ovaj njemu psovo mater i reko mu da on guzi zubca a ne obratno

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 11 maj 2026, 18:43

Miralem Halilovic je prema informacijama koje ja imam vec potpisao za klub u Francuskoj. Ide naredne sezone.

Sto se tice Atica, problem je nastupio na jednoj kontri kada se nije vratio i onda ga je Muha zamijenio. Poslije toga Atic nikako nije zelio uci u igru i pokazivao je i vrtio rukom da je Muha “lud”.

Uglavnom, bilo je pitanje trenutka kada ce se nesto ovako desiti, nije nikakvi iznenadjenje.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 11 maj 2026, 22:48

Da su karte 10-15 i da nije bilo ozbiljnog negodovanja koje je pokvarilo euforiju nakon osvajanja ABA 2, imali bi konstantno 2-3 milje, i onda 5-6 na ovim jacim gdje bi cak i bile ok ove visoke cijene. To je dobra posjeta za Kosarku. Raja ovdje dolazi na tekme samo kad je hype neki je 100% tacno, jbga onda prilagodi strategiju tome da izvuces sto vise mozes, a ne ko duduk samo deri raju dok se boje ne istope.

Ima i do kurcevog formata lige ove godine, vec odavno se ne borimo ni za sta nego samo redas poraze protiv ovih top ekipa i nesto se smaras sa igokeom.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 maj 2026, 23:23

Yebes Dubai i to sve meni veci cejf bio prije 3 godine u maloj dvorani nas 150 protiv Bijeljine nego 100 Dubaijevih Euroliga u Zetri.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 12 maj 2026, 00:23

Cijelu godinu konstantne analize posjete, a dovoljno je spomenuti ključne razloge:
- Neudobnost, negledljivost, predosadnost u Zetri uz generalno lošu akustičnost
- Preskupe karte koliko god se ložili na priče - uspjeh, podrška, protivnici, imaju ljudi prećih stvari za platiti u životu u tim iznosima
- 5km je puno za onaj očaj od dvorane i uslova za publiku, bolje gledati na tv, preglednije i ljepše
NON MOLLARE MAI

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 12 maj 2026, 00:29

Pola moje raje diglo ruke nakon stoka razlike protiv partizana, dodje ti 7 milja i nabije te 40 razlike. Bruka

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 12 maj 2026, 10:35

Alen Škoro je napisao/la:
12 maj 2026, 00:23
Cijelu godinu konstantne analize posjete, a dovoljno je spomenuti ključne razloge:
- Preskupe karte koliko god se ložili na priče - uspjeh, podrška, protivnici, imaju ljudi prećih stvari za platiti u životu u tim iznosima
- 5km je puno za onaj očaj od dvorane i uslova za publiku, bolje gledati na tv, preglednije i ljepše
Sve se slažem osim "prečih stvari", većina puši, pije, omladina dudla nargile, ne može me niko ubijediti da je sve navedeno "preče"... Sarajevo jednostavno nije košarkaški grad i to je to. Sreća pa repoka sa Švicom i Turskom ne igra ovdje, mogu misliti kakav bi to debakl od posjete bio.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 maj 2026, 11:20

071 je napisao/la:
12 maj 2026, 10:35
Sve se slažem osim "prečih stvari", većina puši, pije, omladina dudla nargile, ne može me niko ubijediti da je sve navedeno "preče"... Sarajevo jednostavno nije košarkaški grad i to je to. Sreća pa repoka sa Švicom i Turskom ne igra ovdje, mogu misliti kakav bi to debakl od posjete bio.
Ma vala i sam grad Sarajevo, al i institucije boli q za kosarkom, Skenderija se raspada, Zetra je isto zrela za rekonstrukciju. Nema se prakticno uslova, a mi bi ko nesto. Sa ovakvim pristupom, za nas je neka skolska sala i to je to.
Koševo Zapad

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 12 maj 2026, 11:36

Shategabri je napisao/la:
12 maj 2026, 11:20
071 je napisao/la:
Ma vala i sam grad Sarajevo, al i institucije boli q za kosarkom, Skenderija se raspada, Zetra je isto zrela za rekonstrukciju. Nema se prakticno uslova, a mi bi ko nesto. Sa ovakvim pristupom, za nas je neka skolska sala i to je to.
Upravu si 100%, ide se više iz nekog emotivnog aspekta (kao i na Koševo) ali eto barem ima krov, sve ostalo je kao srednji vijek, od animacije, sadržaja, cateringa itd... manje je loše iza rata izgledalo.

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 12 maj 2026, 17:55

Bordeaux433 je napisao/la:
10 maj 2026, 20:07
akisarajevo92 je napisao/la:
10 maj 2026, 19:03
Bordeaux433 je napisao/la:
10 maj 2026, 18:59

Ne treba zaboraviti da je ne tako davno tom Surkovicu preminulo dijete, tako da je razumljivo zasto nakon toga vise nije onaj nekadasnji.
kakve veze to ima s tim sto je covjek napisao?

btw Surkovic vristi na svakom prenosu Serie A vise nego sto je ikad vristao sa Marjanom
Nisam primijetio da je tako.
I cuj kakve veze ima, Bzs...
Moram se vratiti na ovo, pogodila me tema. Meni se desilo isto, i mogu ti reći da te promijeni kao osobu na svaki mogući način. Nikad ne mogu imati emotivnu reakciju u istoj mjeri kao prije, bilo šta tužno, loše, posebno ove sportske teme. Jednostavno nisi ista osoba.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 12 maj 2026, 18:06

071 je napisao/la:
Sve navedeno i jeste prece svakoj osobi od KK Bosna ili bilo kojeg kluba. To su licne strasti, potrebe i uzivanja i nema veze sa bilo kojim klubom na svijetu. Meni prvom je draza kafa, sok, setnja, izlazak sta god od komplet KK Bosne ili bilo kojeg kluba i ne vidim tu nista problematicno.
Zasto bi neko uskracivao svoja uzivanja da bi mogao platiti preskupu kartu u uzasnoj dvorani da gleda preskupe likove sto pucaju na kos...
NON MOLLARE MAI

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 12 maj 2026, 18:17

Dobro si i rekao. Upravo zato jaka Bosna ne treba ovom gradu, jer ovdje nema interesa za kosarkom. I treba sve da propadne i da se urusi, jer nista nismo zasluzili.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 12 maj 2026, 18:36

Joj kakve se budalastine pisu, nestvarno.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 12 maj 2026, 18:50

071 je napisao/la:
Sreća pa repoka sa Švicom i Turskom ne igra ovdje, mogu misliti kakav bi to debakl od posjete bio.
Bude Skenderija puna već nekih 10-ak godina kada reprezentacija igra, čak i neoivsno toliko o protivniku.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 12 maj 2026, 18:54

DirkNowitzki je napisao/la:
12 maj 2026, 18:17
Dobro si i rekao. Upravo zato jaka Bosna ne treba ovom gradu, jer ovdje nema interesa za kosarkom. I treba sve da propadne i da se urusi, jer nista nismo zasluzili.
Pises proljev postove!

Je li cska ne treba rusiji??

Dodje 7 milja nabiju te 40 razlike.

Dovedi karlika jonesa umjesto karutesa bit ce puna svaki put

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 12 maj 2026, 18:55

Pusti tu žalopoljku, Kanton Sarajevo je sve ispostovao, milionski iznos i puno vise od toga je uplacen na racun kluba, ne znam sad precizne iznose vezane za grad i opcine kao javne institucije, pa cak i Vladu FBiH i BH Telekom kao javno preduzece koliko su do sada ucestvovali i koliko ce ucestvovati do kraja sezone, a to je novac poreskih obveznika odnosno gradjana-navijaca

Ko god prati kosarku zna koliko je novac kljucan u ostvarivanju uspjeha, trenutni rezultat KK Bosne je minimum minimuma s obzirom na budzet
Neko ce se pozvati na kontinuitet, taman se klub zvao KK Donja Vogosca s ovim budzetom jednostavno moras imati ovaj rezultat s publikom ili bez nje, jer moras opravdati ogromnu platu koju primas

Da li KK Bosna ima Upravni odbor i Skupstinu koje cine ljudi zaposleni u javnim institucijama koje finansiraju klub, a koji aktivno prate da li se javni novac trosi transparentno, zakonito i u skladu sa realnim poslovnim potrebama?

Neka sute i rade svoj posao za koji su dobro placeni, dosadni su s prozivanjem obicnog svijeta
NON MOLLARE MAI

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 12 maj 2026, 19:12

12 maj 2026, 18:55
Pusti tu žalopoljku, Kanton Sarajevo je sve ispostovao, milionski iznos i puno vise od toga je uplacen na racun kluba, ne znam sad precizne iznose vezane za grad i opcine kao javne institucije, pa cak i Vladu FBiH i BH Telekom kao javno preduzece koliko su do sada ucestvovali i koliko ce ucestvovati do kraja sezone, a to je novac poreskih obveznika odnosno gradjana-navijaca

Ko god prati kosarku zna koliko je novac kljucan u ostvarivanju uspjeha, trenutni rezultat KK Bosne je minimum minimuma s obzirom na budzet
Neko ce se pozvati na kontinuitet, taman se klub zvao KK Donja Vogosca s ovim budzetom jednostavno moras imati ovaj rezultat s publikom ili bez nje, jer moras opravdati ogromnu platu koju primas

Da li KK Bosna ima Upravni odbor i Skupstinu koje cine ljudi zaposleni u javnim institucijama koje finansiraju klub, a koji aktivno prate da li se javni novac trosi transparentno, zakonito i u skladu sa realnim poslovnim potrebama?

Neka sute i rade svoj posao za koji su dobro placeni, dosadni su s prozivanjem obicnog svijeta
Nije zalopojka nego pricas stvari koje nemaju veze jedna s drugom. Sve ekipe koje su iznad Bosne trenutno imaju budzet puta minimalno dva puta veci od Bosne, a Partizan i Zvezda te Dubai imaju po 7/8 puta veci. Oko Upravnog odbora, Skupstine itd nisi pratio, jer sve vrijeme kritikujem Dubravka za taj dio.

Plata koji ima najplaceniji igrac kod nas je npr 6/7 puta manja od plate koju npr. ima Sterling Brown ili npr. Carlik Jones, ili neko iz Zvezde od stranaca. U nasim ocima je 4/5 miliona KM preveliki budzet, ali u regionalnom okviru, presmijesni smo.

Sto se tice budzeta, itd, da si pratio sve sam tacno nabrajao koliko je Bosna od koga dobijala, a treba i vise.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 maj 2026, 19:15

Ma dobro, koliko para toliko muzike.
Kad se sve sagleda, niti je losa sezona niti posjeta obzirom na sve faktore koji su ukljuceni.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []