Dres reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
-
Rahatlokum
- Kontakt:
Re: Dres reprezentacije BiH
Ne znam, ja sam sa rajom komentarisao kako god da ga dizajnira prosjecni Bosnjo ce reci "bolje bi ja ovo, nije dobro", zasto ljiljana nema mogu da razumim i da je htio da ga ubaci vjerovatno ne bi savez ni odobrio, ali stvarno sad i ja kad gledam utiska sam da je ovo trebalo bolje, ali opet sacekat zvanicno pretstavljanje...
Dres je bezveze.Zar nisu mogli promjeniti dobavljača pa da nam neko napravi dres kako treba.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ovo je bila prilika da promjenis dobavljaca, da biras koga zelis i plus da uzmes love mnogo vise nego sto moze ponuditi Kelme. Al kad smo mi znali pregovarati? Da nije zalosno, bilo bi tuzno. Vrhunac svega, angazujes lika da ti dizajnira dres a lik hladno dresove radi u Pinterestu
da mi je znati koji to dizajner koristi Pinterest 

nije ni cudo sto su forumasi predlagali dresove koji u najmanju ruku iugledaju svemirsku u odnosu na ovog laznog dizajnera
Kako se bgt radi dres u Pinterestu i onda ovakvi ljudi nesto komentarisu i ismijavajuedo07 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:10Ovo je bila prilika da promjenis dobavljaca, da biras koga zelis i plus da uzmes love mnogo vise nego sto moze ponuditi Kelme. Al kad smo mi znali pregovarati? Da nije zalosno, bilo bi tuzno. Vrhunac svega, angazujes lika da ti dizajnira dres a lik hladno dresove radi u Pinterestuda mi je znati koji to dizajner koristi Pinterest
nije ni cudo sto su forumasi predlagali dresove koji u najmanju ruku iugledaju svemirsku u odnosu na ovog laznog dizajnera
Bosnjo i poriv za komentarisanje svega za sta misli da ja najpametniji
Odjavi se samedo07 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:10Ovo je bila prilika da promjenis dobavljaca, da biras koga zelis i plus da uzmes love mnogo vise nego sto moze ponuditi Kelme. Al kad smo mi znali pregovarati? Da nije zalosno, bilo bi tuzno. Vrhunac svega, angazujes lika da ti dizajnira dres a lik hladno dresove radi u Pinterestuda mi je znati koji to dizajner koristi Pinterest
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ko ce ti dizajnirat dres 2 mjeseca prije SP??? Koji je to dobavljac? Mos samo dobit katalosku verziju. Dres ovaj nije los uopste nije ni odlican neka sredina sasvim solidan bolji od mnigih adidasovih kataloskih, mwni je ono bilo toliko degutantno za gledat bez ikakve emocije dres neke karte evrope jbt ko da smo ukrajina.
#CarsijaOdjebi
Objasni zbog cega?klasik je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:14Odjavi se samedo07 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:10Ovo je bila prilika da promjenis dobavljaca, da biras koga zelis i plus da uzmes love mnogo vise nego sto moze ponuditi Kelme. Al kad smo mi znali pregovarati? Da nije zalosno, bilo bi tuzno. Vrhunac svega, angazujes lika da ti dizajnira dres a lik hladno dresove radi u Pinterestuda mi je znati koji to dizajner koristi Pinterest
Ok, napravio jersey folder na Pinterestu ali to se ne moze nazvati ni pokusaj dizajniranja dresova
Zadnja izmjena: edo07, dana/u 12 maj 2026, 10:34, ukupno mijenjano 1 put.
Dobio si odgovor u prethodnom postu. Kad su forumasi uspjeli da predloze bolje i ljepse dresove onda ustvari vidis da se moze a pogotov profesionalni dizajner. Nas dizajner se javno hvali da je dres odradio posljednjeg dana?! Pa sta je radio prethodnih 14 dana? Ispijao kafe po carsiji. Da se razumijemo, meni je dres sasvim ok. Ali najavljivati nesto spektakularno i dres na kraju bude prosjecan, to je onda zalosno. Ocito je da se lik nije ni potrudio, kopirao dres Zeljetuzlanskinacin je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:18Ko ce ti dizajnirat dres 2 mjeseca prije SP??? Koji je to dobavljac? Mos samo dobit katalosku verziju. Dres ovaj nije los uopste nije ni odlican neka sredina sasvim solidan bolji od mnigih adidasovih kataloskih, mwni je ono bilo toliko degutantno za gledat bez ikakve emocije dres neke karte evrope jbt ko da smo ukrajina.
- <3 LiMes <3
- Kontakt:
Dres je relano sranje, bez pakovanja u crvenu masnu, mislim da vecina misli isto. Pompezno su najavili dres, cak i Barbarez je rekao da je ucestvovao u njegovo izradi, prelijep, predobar itd. Djeluje kao neka trening majica koju mozes kupiti u Waikikiu. Mislim da je i ovo pokazatelj da je savez sve samo ne profesionalan, angazovali su obicnu dizajnersku protuhu, lik nema veze o zivotu. To je sto je, dres je opet najmanji problem u cijeloj ovoj prici. Treba uzivati u utakmicama, aBd da prodjemo grupu.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
To da je prosjecan i ispod onog sto su najavljivali da i jos pravili pre order kao da smo Brazil il Francuska. Danas svako moze napravit prosjecan ili cak dobar dres uz pomoc ai alata i to je tacno, ali mislim da adidas ili puma ili nike nebitno ko ne bi radio dizajn iz tehnickih razloga i same proizvodnje dresa i distribucije, vec bi ponudiki par kataloskih opcije i to ti je sto ti je. Neozbiljno je objavljivati dres 15 dana prije SP i tek ga tad pustati u neke prodaje i rizik je ogroman da nesto ne odrade kako valja a to si ne bi veci proizvodjaci dopustili.edo07 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:30Dobio si odgovor u prethodnom postu. Kad su forumasi uspjeli da predloze bolje i ljepse dresove onda ustvari vidis da se moze a pogotov profesionalni dizajner. Nas dizajner se javno hvali da je dres odradio posljednjeg dana?! Pa sta je radio prethodnih 14 dana? Ispijao kafe po carsiji. Da se razumijemo, meni je dres sasvim ok. Ali najavljivati nesto spektakularno i na kraju odradis dres u Pinterestu, i dres na kraju bude prosjecan, to je onda zalosno. Ocito je da se lik nije ni potrudio, kopirao dres Zeljetuzlanskinacin je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:18Ko ce ti dizajnirat dres 2 mjeseca prije SP??? Koji je to dobavljac? Mos samo dobit katalosku verziju. Dres ovaj nije los uopste nije ni odlican neka sredina sasvim solidan bolji od mnigih adidasovih kataloskih, mwni je ono bilo toliko degutantno za gledat bez ikakve emocije dres neke karte evrope jbt ko da smo ukrajina.
#CarsijaOdjebi
Ovo je do sad najobjektivniji komentar. Apsolutno si upravu. Ovo je samo do saveza. Meni nije jasno kako je moguce da igramo u istoj garnituri dresova vec 4 godine, zar nije bio niko u savezu da zahtjeva nove dresove? I pitam se sta bi bilo da se kojim slucajem nismo plasirali na SP, to bi onda znacilo jos dvije godine u istoj garnituri dresova. Pa gdje to ljudi ima? Po tom pitanju nam je savez jako neprofesionalan.<3 LiMes <3 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:34Dres je relano sranje, bez pakovanja u crvenu masnu, mislim da vecina misli isto. Pompezno su najavili dres, cak i Barbarez je rekao da je ucestvovao u njegovo izradi, prelijep, predobar itd. Djeluje kao neka trening majica koju mozes kupiti u Waikikiu. Mislim da je i ovo pokazatelj da je savez sve samo ne profesionalan, angazovali su obicnu dizajnersku protuhu, lik nema veze o zivotu. To je sto je, dres je opet najmanji problem u cijeloj ovoj prici. Treba uzivati u utakmicama, aBd da prodjemo grupu.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sto bi savez bio kriv ako je dizajn los, ako su povjerili strucnom covjeku tu stvar? (barem dok se nije prihvatio ovoga cinilo se da je strucan).
Ako mu je premalo vremena bilo, onda je trebao odbiti, ali naravno da nije. Smatram da svaki profesionalni dizajner je u stanju u 2 sedmice roka napraviti dres.
Ako mu je premalo vremena bilo, onda je trebao odbiti, ali naravno da nije. Smatram da svaki profesionalni dizajner je u stanju u 2 sedmice roka napraviti dres.
Upravo. Ako je makar malo profesionalan i ako je vec imao neke angazmane, ovo mu dodje kao hobi. Od svakog prethodnog angazmana nesto malo iskoristis, dodas jos nesto svoje i gotovo.Goalgetter je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:46Sto bi savez bio kriv ako je dizajn los, ako su povjerili strucnom covjeku tu stvar? (barem dok se nije prihvatio ovoga cinilo se da je strucan).
Ali dzaba kad je glupan 2 sedmice hladio muda i noc prije nego treba da ga zavrsi i preda, uzeo da ga radi. Nije ni cudo sto je dres qarina.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- PeppermintSA
- Kontakt:
Koliko serete ne zaslužujete ni Kelme. Zaslužujete Yassu ili Alhos.
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Cinjenica je da savezu tolerisemo kriminal u mnogo cemu ,pa i oko dresova,jer smo napravili sportski uspjeh. Ali to je balkanski mentalitet i nacin razmisljanja. Sto se tice samih dresova, jedna smo od rijetkih reprezentacija koja nosi Kelme iz Evrope,cak nisam uspio pronaci podatak koja jos evropska repka nosi Kelme. Takodjer smo jedna od rijetkih na svjetskom prvenstvu. Ali zato smo jedina reprezentacija na svijetu koja ne uzima direktno od Kelmea nego preko privatne firme Jacimovic. Dok smo imali ugovor s Adidasom uzimalo se direktno od Adidasa i ne postoji primjer ni kod jedne reprezentacije na svijetu da na taj nacin uzimaju opremu kao kod nas. Mislite li da bi mogli to dogovoriti s Adidasom ili Nikeom... Nema j3bene sanse. Zato nam i pase Kelme. I treba pohvaliti nas savez,inovatori su,to je prvi slucaj u svijetu da reprezentacija kupuje opremu preko privatne sportske radnje. Cestitke.
Mocvara1991 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:57Cinjenica je da savezu tolerisemo kriminal u mnogo cemu ,pa i oko dresova,jer smo napravili sportski uspjeh. Ali to je balkanski mentalitet i nacin razmisljanja. Sto se tice samih dresova, jedna smo od rijetkih reprezentacija koja nosi Kelme iz Evrope,cak nisam uspio pronaci podatak koja jos evropska repka nosi Kelme. Takodjer smo jedna od rijetkih na svjetskom prvenstvu. Ali zato smo jedina reprezentacija na svijetu koja ne uzima direktno od Kelmea nego preko privatne firme Jacimovic. Dok smo imali ugovor s Adidasom uzimalo se direktno od Adidasa i ne postoji primjer ni kod jedne reprezentacije na svijetu da na taj nacin uzimaju opremu kao kod nas. Mislite li da bi mogli to dogovoriti s Adidasom ili Nikeom... Nema j3bene sanse. Zato nam i pase Kelme. I treba pohvaliti nas savez,inovatori su,to je prvi slucaj u svijetu da reprezentacija kupuje opremu preko privatne sportske radnje. Cestitke.
Sta kaze Kelme, cetvrti smo brend na prvenstvu.
U prijevodu, 20 adidas, 20 nike, 6 reebok i 2 kelme: mi i cape verde
U prijevodu, 20 adidas, 20 nike, 6 reebok i 2 kelme: mi i cape verde
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Donnie Darko
- Kontakt:
Gledam ove levatine, danas evo Juventus i Lyon oficijelno pustili dresove za sljedeću sezonu, još veće levatine Dortmund i Bayern već odigrali po tekmu u njima, a ove repke da ne pričam, što su po pola godine i više prije prvenstva pustile dresove u prodaju i još strašnije igrali već neke utakmice u njima... Jesul oni svjesni da kinezi jedva čekaju da ih iskopiraju i ogule, glupi ko q bacaju pare u smeće
I onda se u Lyonu čude što su skoro bankrotirali nedavno.
I onda se u Lyonu čude što su skoro bankrotirali nedavno.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 12 maj 2026, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, leo1946, nebeskasila, Uprava i 34 gosta.