Dres reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
- RollingPaper
- Kontakt:
Re: Dres reprezentacije BiH
Ne razumijem kako posao dobije lik kojem je najveci uspjeh da radi dres za Zelju i Stupcanicu.
Pa daj angazuj lika sto dizajnira dres Barseloni, plati par hiljada eura. Oni nasli lika na Ferhadiji da im dizajnira dresove
Pa daj angazuj lika sto dizajnira dres Barseloni, plati par hiljada eura. Oni nasli lika na Ferhadiji da im dizajnira dresove
U kakvoj situaciji smo bili prije par godina ,dobro da nas je i kelme htio podrzatiMocvara1991 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:57Cinjenica je da savezu tolerisemo kriminal u mnogo cemu ,pa i oko dresova,jer smo napravili sportski uspjeh. Ali to je balkanski mentalitet i nacin razmisljanja. Sto se tice samih dresova, jedna smo od rijetkih reprezentacija koja nosi Kelme iz Evrope,cak nisam uspio pronaci podatak koja jos evropska repka nosi Kelme. Takodjer smo jedna od rijetkih na svjetskom prvenstvu. Ali zato smo jedina reprezentacija na svijetu koja ne uzima direktno od Kelmea nego preko privatne firme Jacimovic. Dok smo imali ugovor s Adidasom uzimalo se direktno od Adidasa i ne postoji primjer ni kod jedne reprezentacije na svijetu da na taj nacin uzimaju opremu kao kod nas. Mislite li da bi mogli to dogovoriti s Adidasom ili Nikeom... Nema j3bene sanse. Zato nam i pase Kelme. I treba pohvaliti nas savez,inovatori su,to je prvi slucaj u svijetu da reprezentacija kupuje opremu preko privatne sportske radnje. Cestitke.
Sad kad smo pobjedili italiju mogao bi se naci neki jaci sponzor
Puma bi bila top
Bravo.Mocvara1991 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 10:57Cinjenica je da savezu tolerisemo kriminal u mnogo cemu ,pa i oko dresova,jer smo napravili sportski uspjeh. Ali to je balkanski mentalitet i nacin razmisljanja. Sto se tice samih dresova, jedna smo od rijetkih reprezentacija koja nosi Kelme iz Evrope,cak nisam uspio pronaci podatak koja jos evropska repka nosi Kelme. Takodjer smo jedna od rijetkih na svjetskom prvenstvu. Ali zato smo jedina reprezentacija na svijetu koja ne uzima direktno od Kelmea nego preko privatne firme Jacimovic. Dok smo imali ugovor s Adidasom uzimalo se direktno od Adidasa i ne postoji primjer ni kod jedne reprezentacije na svijetu da na taj nacin uzimaju opremu kao kod nas. Mislite li da bi mogli to dogovoriti s Adidasom ili Nikeom... Nema j3bene sanse. Zato nam i pase Kelme. I treba pohvaliti nas savez,inovatori su,to je prvi slucaj u svijetu da reprezentacija kupuje opremu preko privatne sportske radnje. Cestitke.
Ali su nas neki ovde na forumu pokušali ubjediti da je Francuzima i Njemcima muka od Adidasa i Nikea i njihovi genericki dresova. Uzimaju adidas/nike samo zbog para, kao eto i oni bi voljeli kelmine zmajeve.
Novi dres nije dobar ali je sasvim ok. Očekivao sam zmajeve i ćevape i ostali kiceraj da budemo prepoznatljivi al sreća Nema ih.
Ako neko nije upratio puštene su prednarudžbe novih dresova na stranici zmajevi.ba
Pored 3 miliona selektora sada imamo i 2.5 miliona dizajnera. Nevjerovatno talentovana nacija. 
Prije nekad ne bi ni pomislio da na tako nesto, Al kod ovog SŠ me ne bi iznenadilo da je ovo pušteno onako da zavara sviju.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Donnie Darko je napisao/la: ↑12 maj 2026, 11:29Gledam ove levatine, danas evo Juventus i Lyon oficijelno pustili dresove za sljedeću sezonu, još veće levatine Dortmund i Bayern već odigrali po tekmu u njima, a ove repke da ne pričam, što su po pola godine i više prije prvenstva pustile dresove u prodaju i još strašnije igrali već neke utakmice u njima... Jesul oni svjesni da kinezi jedva čekaju da ih iskopiraju i ogule, glupi ko q bacaju pare u smeće
I onda se u Lyonu čude što su skoro bankrotirali nedavno.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Kakav patriotski duh izbija iz Gradiške, kad citas isto kao da sutra vracaju naziv Bosanska Gradiška… nacionalni ponos ‘naši Zmajevi’ i sve to, ali putem Monri payment procesora
I još multi-kulti opis ‘tko smo mi’
https://zmajevi.ba/o-nama/
Kad god se osjeti prilika za zaraditi neku lovu 'patriotizam' vlada na svim stranama. Čak mogu i ostali osim bošnjačkog naroda imati 'patriotske' nagone prema BiH.admin je napisao/la: ↑12 maj 2026, 11:55Kakav patriotski duh izbija iz Gradiške, kad citas isto kao da sutra vracaju naziv Bosanska Gradiška… nacionalni ponos i sve to, ali putem Monri uplata![]()
![]()
![]()
https://zmajevi.ba/o-nama/
Zadnja izmjena: sony_91, dana/u 12 maj 2026, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.
Opustite se, vidjeli smo radnu verziju dresa, nadam se da ce materijal biti bolji u finalnoj.
Realno teško će šta nadmašiti ovo smeće u kojem smo igrali ove kvalifikacije sada.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Evo jedan komentar kratak od mene koji se bavi grafičkim dizajnom preko 15 godina i ko je dizajnirao nekoliko dresova za klubove Premijer Lige.
Dres nije loš uopšte ali mogao se uraditi bolji posao definitivno. Razumijem pruge jer je htio da ne bude previše clean do te mjere da bude dosadan ili bland totalno, ali mislim da u ovom slučaju pruge nisu postigle željeni efekat jer ih je prvo - previše, a drugo, različitih su boja.
Zbog tih pruga, dres izgleda malo "messy" i nekako nabacano, iako je glavna ideja bila da bude jednostavan i sa tom idejom ću se uvijek složiti. Less is more.
Nisam fan ni rukava u drugoj boji, to mi se nikad nije sviđalo na dresovima. Moje mišljenje je da je dizajner trebao ići na strogi minimalizam, jer kad imaš bijeli dres, to ti otvara mogućnosti milion da napraviš nešto prelegantno. Plava boja isto jako, jako zahvalna i sa njom se dosta lijepih stvari može uraditi ako se potrefi nijansa.
Uglavnom, dres je jedna solidna 7/10. Moglo je bolje al moglo je sigurno i gore. Kupiti ga neću jer Kelme ne vrijedi tih para.
Dres nije loš uopšte ali mogao se uraditi bolji posao definitivno. Razumijem pruge jer je htio da ne bude previše clean do te mjere da bude dosadan ili bland totalno, ali mislim da u ovom slučaju pruge nisu postigle željeni efekat jer ih je prvo - previše, a drugo, različitih su boja.
Zbog tih pruga, dres izgleda malo "messy" i nekako nabacano, iako je glavna ideja bila da bude jednostavan i sa tom idejom ću se uvijek složiti. Less is more.
Nisam fan ni rukava u drugoj boji, to mi se nikad nije sviđalo na dresovima. Moje mišljenje je da je dizajner trebao ići na strogi minimalizam, jer kad imaš bijeli dres, to ti otvara mogućnosti milion da napraviš nešto prelegantno. Plava boja isto jako, jako zahvalna i sa njom se dosta lijepih stvari može uraditi ako se potrefi nijansa.
Uglavnom, dres je jedna solidna 7/10. Moglo je bolje al moglo je sigurno i gore. Kupiti ga neću jer Kelme ne vrijedi tih para.
Polyesterinvincible1921 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 00:04Koji je materijal, jel sintetika ili je fazon majice?
Za par hiljada eura lik što dizajnira dres Barseloni ti neće dizajnirati ni vizitku. Ne znam gdje vi živite, s čim se bavite kad imate takve ideje..RollingPaper je napisao/la: ↑12 maj 2026, 11:30Ne razumijem kako posao dobije lik kojem je najveci uspjeh da radi dres za Zelju i Stupcanicu.
A majke miobagol je napisao/la: ↑12 maj 2026, 12:05Za par hiljada eura lik što dizajnira dres Barseloni ti neće dizajnirati ni vizitku. Ne znam gdje vi živite, s čim se bavite kad imate takve ideje..RollingPaper je napisao/la: ↑12 maj 2026, 11:30Ne razumijem kako posao dobije lik kojem je najveci uspjeh da radi dres za Zelju i Stupcanicu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- RollingPaper
- Kontakt:
Nisam mislio u bukvalnom smislu da bas moraju ici na najbolje dizajnere svijeta i na lika što dizajnira Barsi, logično da košta previše, ali su se mogli potrudit malo i naci boljeg dizajnera. Čovjek u CV ima da je radio dres Zelji i Stupcanici, pa to je level 1. Mogli su bar na level 3, dobili su masne pare od Fife za plasman.obagol je napisao/la: ↑12 maj 2026, 12:05Za par hiljada eura lik što dizajnira dres Barseloni ti neće dizajnirati ni vizitku. Ne znam gdje vi živite, s čim se bavite kad imate takve ideje..RollingPaper je napisao/la: ↑12 maj 2026, 11:30Ne razumijem kako posao dobije lik kojem je najveci uspjeh da radi dres za Zelju i Stupcanicu.
-
stokastoka23
- Kontakt:
Vidim da puno ljudi komentariše a jako malo ih ima neku podluku da komentariše dizajn bilo čega, čast izuzetcima. Ako bih upitao kojom vrste štampe će se odraditi dres mislim da 90% ljudi ne bi pojma imalo ovdje.
Dres koji se vrti po društvenim mrežama i portalima nije finalna verzija dresa, izvučen je iz teaser videa koji je savez objavio i generiran uz pomoć AI-a - pogledajte kako grb izgleda.
Bijela da kažem pozadina dresa neće sigurno biti samo bijela, imat će neku teksturu pa neće izgledati ovako mrtvo, a uz to na ovoj verziji dresa nema niti brojeva, niti logotipa SP niti informacija o utakmici tako da ovo sigurno nije ni 30% izgled finalne verzije dresa.
O ukusima se svakako ne raspravlja, nekom se sviđa, nekom ne, po meni ovih linija ima too much ali opet hajmo sačekati finalnu verziju pa onda davati komentre.
Dres koji se vrti po društvenim mrežama i portalima nije finalna verzija dresa, izvučen je iz teaser videa koji je savez objavio i generiran uz pomoć AI-a - pogledajte kako grb izgleda.
Bijela da kažem pozadina dresa neće sigurno biti samo bijela, imat će neku teksturu pa neće izgledati ovako mrtvo, a uz to na ovoj verziji dresa nema niti brojeva, niti logotipa SP niti informacija o utakmici tako da ovo sigurno nije ni 30% izgled finalne verzije dresa.
O ukusima se svakako ne raspravlja, nekom se sviđa, nekom ne, po meni ovih linija ima too much ali opet hajmo sačekati finalnu verziju pa onda davati komentre.
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Većina nas ovdje nisu stručnjaci niti dizajneri, ali ovo o čemu ti pričaš većina forumaša govori.Denal je napisao/la: ↑12 maj 2026, 12:01Evo jedan komentar kratak od mene koji se bavi grafičkim dizajnom preko 15 godina i ko je dizajnirao nekoliko dresova za klubove Premijer Lige.
Vjerujem ti da si stručnjak i barem nebi 14 dana nista radio da bi 1 jedan dan počeo raditi i samo preslikao dres nekog kluba iz PL koji si dizajnirao.
Hajd ostavimo dizajn na stranu i ovo šarene linije. Ali svaki put kad dres nosim ili vidim uvijek u podsvijesti imam da je samo preslikana kopija dresa Željezničara.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, leo1946, nebeskasila, Uprava i 34 gosta.