Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Clutch
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la Clutch » 12 maj 2026, 14:15

Narucio sam plavi ko ga J**+
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 maj 2026, 14:24

Clutch je napisao/la:
12 maj 2026, 13:42
Donnie Darko je napisao/la:
12 maj 2026, 13:39
Clutch je napisao/la:
12 maj 2026, 13:36
Narucio bih plavi na blef u nadi da ce biti ljepsi od ovog bijelog sto ne bi trebalo biti previse tesko. A i ovi tonovi ce se vjerovatno bolje uklopiti na plavu boju. Ako moze neko potvrditi od ovih sto su vidjeli dres? :mrgreen:
Rekreairao sam ih ja sinoć, pretpostavljam da će plavi biti ovakav. Prvo sam stavio bijele rukave, al su na teaseru plavi, sad sa obzirom da je AI teaser ne mora ništa značit. Rekao je da je isti dizajn samo boje izmjenjene ako se ne varam u onom intervjuu od prije par dana, tako da dobiješ ovo.

slika
Daj Boze da bude ovako nesto, top. Svidja mi se nijansa plave bas :thumbup:
Ako je ovaj leak tačan sa Hrgovićem, u šta i dalje sumnjam iako je slika autentična 95%, i ako u teaserima nisu bukvalno namjerno lažne info dali o dresu (full plavi dres tj plavi i rukavi), mislim da je ovo 90% tačna rekreacija plavog dresa. S tim da je nijansa plave uzeta sa Hrgovićeve slike, gdje nije osvjetljenje idealno, tako da možda bude neka "drečavija" nijansa ili možda čak i ova kao na grbu.

Nekako mi je onaj dres previše blesav da bude istinit, doduše meni se sviđa što je blesav, ne volim safe dresove pogotovo za događaje poput SP, treba odstupat.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 maj 2026, 14:28

aqarius je napisao/la:
12 maj 2026, 13:55
Meni je super...ne kontam isti Željini..pa uvijek će ličiti na neki..kontaj Legeu i šišmiš dizajn..danas legendaran ko ga ima..
Ni ja ovo ne kontam. Plava sa žutom, isti Ukrajna. Sa ovim linijama isti Željo. Al ono, daj najobičniji plavo bijeli dres, kao da to nije vjerovatno najviše korištena kombinacija otkad fudbal postoji :rol: Nismo isti Grčka u tom slučaju, nimalo, ili još milion različitih klubova.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 12 maj 2026, 14:30

aqarius je napisao/la:
12 maj 2026, 13:55
Meni je super...ne kontam isti Željini..pa uvijek će ličiti na neki..kontaj Legeu i šišmiš dizajn..danas legendaran ko ga ima..
Dres otprilike kao i trenutna zastava BiH, nista ni sa cim. Nikakav simbol države nego pokušaj da se niko ne uvrijedi.

Dizajn nije loš ali meni su bili ljepši prethodni dresovi Kelmea.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 12 maj 2026, 14:57

12 maj 2026, 14:24
Clutch je napisao/la:
12 maj 2026, 13:42
12 maj 2026, 13:39

Rekreairao sam ih ja sinoć, pretpostavljam da će plavi biti ovakav. Prvo sam stavio bijele rukave, al su na teaseru plavi, sad sa obzirom da je AI teaser ne mora ništa značit. Rekao je da je isti dizajn samo boje izmjenjene ako se ne varam u onom intervjuu od prije par dana, tako da dobiješ ovo.

slika
Daj Boze da bude ovako nesto, top. Svidja mi se nijansa plave bas :thumbup:
Ako je ovaj leak tačan sa Hrgovićem, u šta i dalje sumnjam iako je slika autentična 95%, i ako u teaserima nisu bukvalno namjerno lažne info dali o dresu (full plavi dres tj plavi i rukavi), mislim da je ovo 90% tačna rekreacija plavog dresa. S tim da je nijansa plave uzeta sa Hrgovićeve slike, gdje nije osvjetljenje idealno, tako da možda bude neka "drečavija" nijansa ili možda čak i ova kao na grbu.

Nekako mi je onaj dres previše blesav da bude istinit, doduše meni se sviđa što je blesav, ne volim safe dresove pogotovo za događaje poput SP, treba odstupat.
Odakle mu inspiracija za pruge na dresu :hmmmmm:

slika
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 12 maj 2026, 15:03

Slobodas je napisao/la:
11 maj 2026, 16:14
ove promjene boje na prugama stvaraju trokut aka zastava motiv al je uradjeno ko muda :puke: :puke: :puke:

bolje bi ovako izgledalo al sta bi mi bez ciganluka i sarenila

slika
vjerovatno najbolja verzija ovog smeca sa prugama. Forumas odradi bolji dizajn uz pomoc ai, od "renomiranog" dizajnera sa ferhadije :sick:
naprijed rejal

D97
Kontakt:

Post Postao/la D97 » 12 maj 2026, 15:05

Vi i dalje o nekim simbolima, motivima a evo maksuz otvorio Footyheadlines da vidim kakve to motive imaju ostali dresovi za SP od EU zemalja.

Njemacka - ima dizajn u bojama njemacke zastave.
Svicarska - nista, dres skroz crven i sa strane bijelo.
Holandija - nista, dres skroz narandzast sa crnom kragnom i nesto malo na rukavima.
Belgija - nista, dres skroz crven sa zutim prugama.
Francuska - ima neki dizajn ali nisu neki simboli i motivi.
Austrija - nista, dres skroz crven sa crnim detaljima.
Portugal - nista, dres skroz crven sa zelenim detaljima i nekim valovima.
Engleska - nista, dres skroz bijeli sa plavim detaljima.
Hrvatska - ima dizajn.

Znaci jedino Njemacka i Hrvatska imaju taj neki dizajn sa drzavnim motivima i simbolima.

A ovaj od Spanije mi djeluje poznato hahaha.

Slican ko ovaj nas sa ovim prugama i ramenima u razlicitoj boji. A ni ovde nema neki dizajn sa motivima Spanije.

slika

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 12 maj 2026, 15:27

D97 je napisao/la:
12 maj 2026, 15:05
Vi i dalje o nekim simbolima, motivima a evo maksuz otvorio Footyheadlines da vidim kakve to motive imaju ostali dresovi za SP od EU zemalja.

Njemacka - ima dizajn u bojama njemacke zastave.
Svicarska - nista, dres skroz crven i sa strane bijelo.
Holandija - nista, dres skroz narandzast sa crnom kragnom i nesto malo na rukavima.
Belgija - nista, dres skroz crven sa zutim prugama.
Francuska - ima neki dizajn ali nisu neki simboli i motivi.
Austrija - nista, dres skroz crven sa crnim detaljima.
Portugal - nista, dres skroz crven sa zelenim detaljima i nekim valovima.
Engleska - nista, dres skroz bijeli sa plavim detaljima.
Hrvatska - ima dizajn.

Znaci jedino Njemacka i Hrvatska imaju taj neki dizajn sa drzavnim motivima i simbolima.

A ovaj od Spanije mi djeluje poznato hahaha.

Slican ko ovaj nas sa ovim prugama i ramenima u razlicitoj boji. A ni ovde nema neki dizajn sa motivima Spanije.

slika
O motivima je govorio Stambolić, dres ko zastava, nekakve različitosti, rijeke i doline pa smo mi pojedini počeli nagađati kako bi to moglo izgledati. Mišljenja sam da nas većina ovdje na forumu želi vidjeti/kupiti jednostavan jednobojan originalno izveden dres bez čiza, pruga, geometrijskih figura i životinjskog carstva.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 12 maj 2026, 15:28

slika

Najljepsi dres koji smo ikad imali

Steta sto se nikad nije igralo u njima

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 12 maj 2026, 15:30

Podsjeca malo na dresove Francuske iz 2024 koje su nosili na Euru. Lijepi dresovi bili. Takoreci mi smo dobili verziju za sirotinju. :)

Mislim da je i Kelme cak imao slicne, pravio za Watford.

slika

slika
Barba halali sto smo sumnjali.

PrijedorCarsija
Kontakt:

Post Postao/la PrijedorCarsija » 12 maj 2026, 16:12

Maroon1946 je napisao/la:
12 maj 2026, 15:28
slika

Najljepsi dres koji smo ikad imali

Steta sto se nikad nije igralo u njima
Ukusi su čudo, meni ovaj nije valjao i uzeo sam bijelu varijantu koja je bila dio te kolekcije.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 12 maj 2026, 16:25

Dres je više nego solidan, trebat će vremena svima nama da naviknemo i vremeno će nam i dobrim rezultatima biti ljepši. :D

Ja se samo nadam da NFSBIH će početi već nakon svjetskog prvenstva pripremati dres za kvalifikacije EURO 27 i onda EURO 28, i da će više naučiti lekciju!

Varta
Kontakt:

Post Postao/la Varta » 12 maj 2026, 16:38

KarlMarx je napisao/la:
12 maj 2026, 16:25
Dres je više nego solidan, trebat će vremena svima nama da naviknemo i vremeno će nam i dobrim rezultatima biti ljepši. :D

Ja se samo nadam da NFSBIH će početi već nakon svjetskog prvenstva pripremati dres za kvalifikacije EURO 27 i onda EURO 28, i da će više naučiti lekciju!
Jedan dres se koristi 2 godine, prvenstvo (ako se uopste kvalifikuje) pa onda kvalifikacije poslije. Dakle ovaj do proljeća 2028 ako budemo kao ostale reprezentacije

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 12 maj 2026, 16:39

Malo je raja zaboravila u čemu smo mi igrali godinama.
Da vas podsjetim: https://www.footballkitarchive.com/bosn ... -kits-t126

Od svega tu, Patrick 1998 (čisto emotivno zbog ljiljanja oko vrata), Reusch 2001, plavi Adidas 2020 (Condivo) i eventualno bijeli Kelme trenutni su nešto što bih rekao, aha, dres repke.

Decenija Legeinog smeća i sve preostale godine nebrige... niz vodu.
Ovaj 2022 adidasov što neko reče najljepši je kao custom rađen za nas, nikakve veze s nama nema, može komotno biti dres Kurasaoa, Barbadosa ili tako neke otočne države.
Pošteno, pa kako bude.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 12 maj 2026, 16:43

Ovaj novi bijeli dres je realno teška kanta ovako na prvu, vidjećemo kako ce to izgledati uzivo na terenu. Ali dres iz 2017-18 kojeg nam je radio adidas je po mom mišljenju ubjedljivo najlošiji kojeg smo imali.

goonmo
Kontakt:

Post Postao/la goonmo » 12 maj 2026, 16:52

slika
Najbolji dres

Varta
Kontakt:

Post Postao/la Varta » 12 maj 2026, 16:57

Pogledaš sve ostale reprezentacije, evo primjer hrvatska

https://www.footballkitarchive.com/croa ... 189/#2000s

Svi redovno već 30 godina svake 2 godine izbacuju zvanični dres i stvaraju brend.

Samo u nas cirkus, jedan dres nosimo 4 godine, pa onda 3 godine zaredom izbacimo po jedan, izbacujemo dresove koje reprezentacija nikad ne nosi, a reprezentacija igra u jednim dresu u21 u drugim. Naša posla.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 12 maj 2026, 17:04

Varta je napisao/la:
12 maj 2026, 16:57
Pogledaš sve ostale reprezentacije, evo primjer hrvatska

https://www.footballkitarchive.com/croa ... 189/#2000s

Svi redovno već 30 godina svake 2 godine izbacuju zvanični dres i stvaraju brend.

Samo u nas cirkus, jedan dres nosimo 4 godine, pa onda 3 godine zaredom izbacimo po jedan, izbacujemo dresove koje reprezentacija nikad ne nosi, a reprezentacija igra u jednim dresu u21 u drugim. Naša posla.

Zamisli da Hrvatska uzima dresove za reprezentaciju od firme iz Karlovca 🤣🤣

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 12 maj 2026, 17:05

zastitaIdentiteta je napisao/la:
12 maj 2026, 16:39
Malo je raja zaboravila u čemu smo mi igrali godinama.
Da vas podsjetim: https://www.footballkitarchive.com/bosn ... -kits-t126

Od svega tu, Patrick 1998 (čisto emotivno zbog ljiljanja oko vrata), Reusch 2001, plavi Adidas 2020 (Condivo) i eventualno bijeli Kelme trenutni su nešto što bih rekao, aha, dres repke.

Decenija Legeinog smeća i sve preostale godine nebrige... niz vodu.
Ovaj 2022 adidasov što neko reče najljepši je kao custom rađen za nas, nikakve veze s nama nema, može komotno biti dres Kurasaoa, Barbadosa ili tako neke otočne države.
Legea bila 10 godina, nije ni čudo da mi se urezala kao THE dres reprezentacije. Sve ostale sam zaboravio čim su zamijenjeni.

Ovi Adidasovi u kojima smo išli 2014. u Brazil, definitivno nisu ništa wow, i znam da je raja tada bila malo i razočarana, ali je meni jednostavni čisto bijeli dres sa plavim detaljima bolje nego neki kič. Sve garniture gdje se puno dodiruju plava i žuta mi estetski nisu nešto. Ovo sad sa utisnutim zmajem na plavo-žuti dres je vjerovatno najružniji kojeg smo imali.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 12 maj 2026, 17:08

goonmo je napisao/la:
12 maj 2026, 16:52
slika
Najbolji dres
:nene: Boje dobre, dizajn nepostojeći
Pošteno, pa kako bude.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ajdekuci, Bing [Bot] i 41 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []