Ne gledam jednosmjerno,cini ti se,ima i kod nas nekih stvari koje mi se ne svidjaju i nisam za to ali to su sporadicne stvari i desavaju se "athok" a ne smisljeno ili isplanirano..Navijanje vam je uvijek povezano sa ekstremnom politikom,malo pjesama ili skandiranja vi radite da nije obojeno politicki. ti ovo govoris o klasicnom vrijedjanju ,ja ti govorim o ekstremno politickom vrijedjanju i ekstremno politicki obojenim stvarima a cime se mi nikako ne bavimo .Evo ti nekih primjera u zadnje vrijeme (na stranu sta je bilo u ratu ili odmah poslije rata),trener vam daje stalno neprimjerene politicke nascionalisticke poruke,doso je tu iz susjedne drzave ,umjesto da se bavi samo poslom za koji je placen on stalno provocira izjavama.Pogledaj samo vase pjesme ,vecina politicki obojene uz uvrijedkljive tonove.Ovo na prvoj finalnoj utakmici sramotno je pjevo citav stadion ne samo ovi idioti na stajanju(kako ti sugerises). Dje su transovi o praljku ratnom zlocincu.Srusili ste nedavno spomenik poginulim igracima Veleza (i to je politicki potez koji je duboko uvrijedio sve gradjane Mostara) ,navijaci vam unistavaju Partizansko Spomen Groblje , i milion drugih stvari uglavnom politickih.Nije to grupa hajvana koji prave nered ili provociraju (takvih ima svugdje slazem se) nego je to kod vas sve smisljeno i isplanirano ,pa vam se klub (i navijaci) koriste dosta u politicke svrhe (pogotovo kao sada ako su izbori blizu da se malo zakuha),a samo usputno se bave pomalo i nogometom i to je kao sporedna stvar. Sto bi vrli Baka znao rec "ta nismo u kazalistu" slazem se da na utakmicama bude tih nekigh provokacija i nek ih ima ali ipak da su donekle u tom nekom "fair play" okviru ali vi uvijek u dobra doba prelazite tu neku crvenu liniju u tom politickom navijanju a ovo u prvoj utakmici je dobro predjena crvena linija ,pa i oni koji su umjereniji su poludili kad su vidili scene sa stadiona pod BB sta se desava .Ne mozes sada ocekivati da neko suti na sve ovo sta se radi sa jedne strane . Ne znam jesi li ucio u skoli sta znaci recenica "Sila akcije daje silu reakcije"MostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 22:40Ne možeš baš tako jednosmjerno gledat. Ja ti garantiram da u zadnjih 15 godina na stadionu pod BB se nije čulo skandiranje u kojem se spominju balije/četnici, za razliku od vaše arene gdje je to postalo redovno kad gostuju klubovi sa HR/SRB predznakom. Svi ultra navijači u BiH (i cijelom Balkanu) su radikalni i ne prežu od takvih pjesama, jedni je.bu ma.ter ustašku/četničku (vi), drugi je.bu državu (mi) itd itd. Tako je bilo i tako će uvijek biti.rodjak je napisao/la: ↑11 maj 2026, 18:06tacno tako,dodatno je nabrijalo ljude bas to idiotsko ponasanje vasih nazovimo navijaca prema zajednickoj himni.LondonBlues je napisao/la: ↑11 maj 2026, 12:42
E tocno tako.
Misljenja sam da zbog ponasanja tokom intoniranja himne da cak ljudi koji dolaze bas radi utakmice imaju tu neku dodatnu tenziju. Tesko mi je vjerovat da ce ovo proci bez incidenta nekog.Mi probamo da igramo lopte i da normalno gledamo utakmicu ali vi uvijek ubacujete te neke politicke i nacionalisticke zacine na svakoj utakmici
tako da to ne moze nikad biti "normalna" fudbalska utakmica.E pa ako je tako i mi konje za trku imamo ,bice to fina priredba prekosutra
![]()
Kup Bosne i Hercegovine 2025/26.
Re: Kup Bosne i Hercegovine 2025/26.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- MostarskiBijeli1
- Kontakt:
Ne pjeva se protiv države svaku utakmicu, prošlu srijedu se pjevalo u dva navrata po par minuta, zapadna tribina nije pjevala isto kao i stajanje nego pjesmu Moja Hercegovina, kod vas nisu sporadične stvari nego redovna pojava. Pusti Štimca, on je svakako bivši na kraju sezone. Navijački neredi su normalna pojava u cijeloj Europi, samo kod nas se stiče dojam da su navijači alat politike, da se koriste za izbore i slične gluposti, a sve to zbog medijskog huškanja polupismenih novinarćića koji potpaljuju narod. Evo baš prošli vikend prekinute su 3-4 utakmice u Europi zbog navijačkih nereda između grupa iste nacije i iste vjere. Huliganizam je postojao i uvijek će postojati, to je tako.
Ne bi više o politici, gadi mi se i pričat o tome. Živio
- VictoriasFikret
- Kontakt:

Susret je u direktnom TV prenosu na kanalu Arena 1 Premium.
i ne treba o politici slazem se,i meni ide na qurac politika koja je u svim porama,ali stalno neko vraca stvari na taj politicki nivoMostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 01:19Ne pjeva se protiv države svaku utakmicu, prošlu srijedu se pjevalo u dva navrata po par minuta, zapadna tribina nije pjevala isto kao i stajanje nego pjesmu Moja Hercegovina, kod vas nisu sporadične stvari nego redovna pojava. Pusti Štimca, on je svakako bivši na kraju sezone. Navijački neredi su normalna pojava u cijeloj Europi, samo kod nas se stiče dojam da su navijači alat politike, da se koriste za izbore i slične gluposti, a sve to zbog medijskog huškanja polupismenih novinarćića koji potpaljuju narod. Evo baš prošli vikend prekinute su 3-4 utakmice u Europi zbog navijačkih nereda između grupa iste nacije i iste vjere. Huliganizam je postojao i uvijek će postojati, to je tako.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Sjeti se ovog sto si napisao sutra kad na stadionu bude 90% zastava koje nisu državne i kad ljudi na stadionu budu pjevali pjesmu koja nema nikakve veze sa službenom himnom države BiH , kad budi skandirali “ubij ustašu” ma koliko god to apsurdno zvucalo jer su na terenu Nemanja,Slobo Kerim ili Adi.Sjeti se ovog sto si napisao ako bude kao na zadnjem derbiju u Vrapcicima kad ste bakljama gađali golmana Zrinjskog ili kod svakog auta ispred tribine pljuvali i gađali igrace Zrinjskog svim i svačim a “naši” državni, federalni i ostali “objektivni” mediji nisu to primjecivali ni obracali pozornost na to niti su smatrali da je to “skandal” ili “Bruka i Sramota” kao pod bijelim brijegom.Ponavljam ako netko stalno priča i piše kako voli i poštuje svoju drzavu onda valjda treba da poštuje i njene simbole a to je plavo žuta zastava nase države i živo me interesuje koje će zastave većima domaćih navijača sutra nositi.rodjak je napisao/la: ↑12 maj 2026, 17:32i ne treba o politici slazem se,i meni ide na qurac politika koja je u svim porama,ali stalno neko vraca stvari na taj politicki nivoMostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 01:19Ne pjeva se protiv države svaku utakmicu, prošlu srijedu se pjevalo u dva navrata po par minuta, zapadna tribina nije pjevala isto kao i stajanje nego pjesmu Moja Hercegovina, kod vas nisu sporadične stvari nego redovna pojava. Pusti Štimca, on je svakako bivši na kraju sezone. Navijački neredi su normalna pojava u cijeloj Europi, samo kod nas se stiče dojam da su navijači alat politike, da se koriste za izbore i slične gluposti, a sve to zbog medijskog huškanja polupismenih novinarćića koji potpaljuju narod. Evo baš prošli vikend prekinute su 3-4 utakmice u Europi zbog navijačkih nereda između grupa iste nacije i iste vjere. Huliganizam je postojao i uvijek će postojati, to je tako.
Ne bi više o politici, gadi mi se i pričat o tome. Živio,i cim se to desi bice i reakcija .Ne vole recimo 0trasi BiH i ne vole himnu ok ,ne mora ni voliti i niko ih ne goni da vole to je njihova stvar ,ali moras postovati simbole drzave u kojoj zivis ,ne vazi to samo za BiH nego to vazi za svaku drzavu ,inace ko ne zna ako javno vrijedjas simbole jedne drzave to je krivicno djelo.
Volim Mostar pa makar i vaki
-
MostarReds22
- Kontakt:
Zastave Republike Bosne i Hercegovine, pretace danasnje Bosne i Hercegovine. Ta zastava koju su izmedju ostalog dizajnirali bosanski Hrvati moze smetati samo zatucanim kamenjarima.
- Konigsblau
- Kontakt:
Gledaj moralista iz zapadnog mostara
Glasnoća himne na 0,1% pod bb. U Zenici leđa okrenuli pri intoniranju, redovno spominjanje hvoa, praljka i tako tih smradova.
Ma čut ćete vi sutra!
Glasnoća himne na 0,1% pod bb. U Zenici leđa okrenuli pri intoniranju, redovno spominjanje hvoa, praljka i tako tih smradova.
Ma čut ćete vi sutra!
Wir leben dich Schalke 04!
Koje god sutra zastavu nosili na tribini nece bit uvrijedljiva za BiH .Jedina zastava koja je na sudu zabranjena je zastava Herceg-Bosne i ona se nigdje ne bi trebala ni nositi ni postavljati .Ljiljane su dizajnirali hrvati i svi listom podrzali tako da se nemas sta buniti,ta zastava nije nigdje zabranjena (ko zastava HB) samo sto nije sada sluzbena ,a sluzbena je ova sa zvijezdama (znaci moras razlikovati sta je zabranjeno a sta nije slozbeno i koja je tu razlika)Marko1905 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 20:36Sjeti se ovog sto si napisao sutra kad na stadionu bude 90% zastava koje nisu državne i kad ljudi na stadionu budu pjevali pjesmu koja nema nikakve veze sa službenom himnom države BiH , kad budi skandirali “ubij ustašu” ma koliko god to apsurdno zvucalo jer su na terenu Nemanja,Slobo Kerim ili Adi.Sjeti se ovog sto si napisao ako bude kao na zadnjem derbiju u Vrapcicima kad ste bakljama gađali golmana Zrinjskog ili kod svakog auta ispred tribine pljuvali i gađali igrace Zrinjskog svim i svačim a “naši” državni, federalni i ostali “objektivni” mediji nisu to primjecivali ni obracali pozornost na to niti su smatrali da je to “skandal” ili “Bruka i Sramota” kao pod bijelim brijegom.Ponavljam ako netko stalno priča i piše kako voli i poštuje svoju drzavu onda valjda treba da poštuje i njene simbole a to je plavo žuta zastava nase države i živo me interesuje koje će zastave većima domaćih navijača sutra nositi.rodjak je napisao/la: ↑12 maj 2026, 17:32i ne treba o politici slazem se,i meni ide na qurac politika koja je u svim porama,ali stalno neko vraca stvari na taj politicki nivoMostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑12 maj 2026, 01:19Ne pjeva se protiv države svaku utakmicu, prošlu srijedu se pjevalo u dva navrata po par minuta, zapadna tribina nije pjevala isto kao i stajanje nego pjesmu Moja Hercegovina, kod vas nisu sporadične stvari nego redovna pojava. Pusti Štimca, on je svakako bivši na kraju sezone. Navijački neredi su normalna pojava u cijeloj Europi, samo kod nas se stiče dojam da su navijači alat politike, da se koriste za izbore i slične gluposti, a sve to zbog medijskog huškanja polupismenih novinarćića koji potpaljuju narod. Evo baš prošli vikend prekinute su 3-4 utakmice u Europi zbog navijačkih nereda između grupa iste nacije i iste vjere. Huliganizam je postojao i uvijek će postojati, to je tako.
Ne bi više o politici, gadi mi se i pričat o tome. Živio,i cim se to desi bice i reakcija .Ne vole recimo 0trasi BiH i ne vole himnu ok ,ne mora ni voliti i niko ih ne goni da vole to je njihova stvar ,ali moras postovati simbole drzave u kojoj zivis ,ne vazi to samo za BiH nego to vazi za svaku drzavu ,inace ko ne zna ako javno vrijedjas simbole jedne drzave to je krivicno djelo.
Drugo sto se tice pjevanja himne slicna je situacija.Koristi se nesluzbena verzija himne koja je nekad ranije bila u funkciji dok se ne usvoji novi tekst.Pjevanje te "nesluzbene" himne njezin tekst ne vrijedja nikoga jer pjeva o ljubavi i o geografiji BiH,a to sto to nekome smeta sta cu mu ja nek se malo potrudi da se usvoji neki tekst hmne ,a bilo je milion prijedloga (Eno recimo i Josip Pejakovic ,a koji je hrvat ako je to bitno, je super tekst napiso i otpjevo i nikoga ne vrijedja,ali dzaba vi ne zelite to usvojiti ,odnosno HDZ,pa ce se nastaviti sa "Jedna jedina")
Toga pljuvanja i pogrdnih rijeci slazem se ima na svakom stadionu i ne volim to,ali ja sam vise piso o ovim politickim stvarima koje su puno gore od klasicnog vrijedjanja ili psovanja. Postuj zemlju u kojoj zivis i u kojoj ti rastu djeca kakva je god,a ako ti se nesto ne svidja probaj legalnim putem to promjenuti ,ne mozes ovako nista postici
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Uvijek "relaksiranje" odnosa pred dolazak tamo gdje mi apsolutno vladamo.Konigsblau je napisao/la: ↑12 maj 2026, 22:07Gledaj moralista iz zapadnog mostara![]()
Ma čut ćete vi sutra!![]()
-
Strelcevina
- Kontakt:
Jesi pito stare čiji si?MostarReds22 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 23:21Ti o paradoksu, stari ti iz kočerina a nik ti strelcevina. I ta mantra i dedama![]()
. Moj ih je rokao u blajburgu i po cijeloj nasoj lijepoj BiH i sire.
-
MostarReds22
- Kontakt:
Nisam znao da te toliko pogadja sto si kočerina. Pa i vi ste ljudi yebo ga ja, pećinski doduse, ali i dalje ste ljudi.Strelcevina je napisao/la: ↑13 maj 2026, 08:10Jesi pito stare čiji si?MostarReds22 je napisao/la: ↑11 maj 2026, 23:21Ti o paradoksu, stari ti iz kočerina a nik ti strelcevina. I ta mantra i dedama![]()
. Moj ih je rokao u blajburgu i po cijeloj nasoj lijepoj BiH i sire.
- LondonBlues
- Kontakt:
E danas jos jedan trofej u vitrine stavit i tako se izjednačiti sa FkS i FkZ po ukupnom broju trofeja, a najuspješniji klub ove naše zajedničke lige.
Rođeni vala pored toga vatrometa sto ste pripremili ne bi se mi bunili ni da nam kakav buket večeras uručite.
Rođeni vala pored toga vatrometa sto ste pripremili ne bi se mi bunili ni da nam kakav buket večeras uručite.
-
MostarReds22
- Kontakt:
Susjed ceka vas na stadionu cvijeće, kita cvijeća tacnijeLondonBlues je napisao/la: ↑13 maj 2026, 11:20E danas jos jedan trofej u vitrine stavit i tako se izjednačiti sa FkS i FkZ po ukupnom broju trofeja, a najuspješniji klub ove naše zajedničke lige.
- LondonBlues
- Kontakt:
E super komsija moj nadam se da je bas onako bogata, pa gdje ćete od sramote spremiti nam vatromet a da nam buket ne urucite.MostarReds22 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 11:22Susjed ceka vas na stadionu cvijeće, kita cvijeća tacnijeLondonBlues je napisao/la: ↑13 maj 2026, 11:20E danas jos jedan trofej u vitrine stavit i tako se izjednačiti sa FkS i FkZ po ukupnom broju trofeja, a najuspješniji klub ove naše zajedničke lige.
Rođeni vala pored toga vatrometa sto ste pripremili ne bi se mi bunili ni da nam kakav buket večeras uručite.![]()
Jesu li otvorili Veležovci za svoje navijače ovu tribinu gdje će biti smješteni Ultrasi? Barem ovaj dio tribine koji je bliži tribini na kojoj se nalazi RA. Za svaku pišem tribina jer ne znam koja je sjever, koja je jug, zapad... znam da je to na njihovom stadionu malo "u kontra" 
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
Mostarwolf1981
- Kontakt:
Otvorili bi da vrijede ista pravila za sve, oni dobiju dozvolu da mogu na onaj mali dio tribine, nama ne daju zbog ''sigurnosnih razloga''Raonffa je napisao/la: ↑13 maj 2026, 12:04Jesu li otvorili Veležovci za svoje navijače ovu tribinu gdje će biti smješteni Ultrasi? Barem ovaj dio tribine koji je bliži tribini na kojoj se nalazi RA. Za svaku pišem tribina jer ne znam koja je sjever, koja je jug, zapad... znam da je to na njihovom stadionu malo "u kontra"![]()
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Neandertalce u kavez.
Sretno Velezu danas, sa zeljom da osvojite trofej.
Kao navijac Celika, nikada vam necu zaboravit da ste nam dosli na proslavu 80 godina kluba kada smo bili 3 liga, i jedini klub koji nam je javno cestitao 80 godina postojanja.
Hvala vam i jos jednom sretno danas
Napred rodjeni
Kao navijac Celika, nikada vam necu zaboravit da ste nam dosli na proslavu 80 godina kluba kada smo bili 3 liga, i jedini klub koji nam je javno cestitao 80 godina postojanja.
Hvala vam i jos jednom sretno danas
Napred rodjeni
urucicemo vam kitu, a za cvijece se sami pobriniteLondonBlues je napisao/la: ↑13 maj 2026, 11:54E super komsija moj nadam se da je bas onako bogata, pa gdje ćete od sramote spremiti nam vatromet a da nam buket ne urucite.MostarReds22 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 11:22Susjed ceka vas na stadionu cvijeće, kita cvijeća tacnijeLondonBlues je napisao/la: ↑13 maj 2026, 11:20E danas jos jedan trofej u vitrine stavit i tako se izjednačiti sa FkS i FkZ po ukupnom broju trofeja, a najuspješniji klub ove naše zajedničke lige.
Rođeni vala pored toga vatrometa sto ste pripremili ne bi se mi bunili ni da nam kakav buket večeras uručite.![]()
Sretno Veležu!
Zgazite šatro fudbalski klub, zgazite politički klub, zgazite one koji mrze i pljuju državu u kojoj žive.
Zgazite šatro fudbalski klub, zgazite politički klub, zgazite one koji mrze i pljuju državu u kojoj žive.
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, RobertHrkac555, roccosiffredi i 65 gostiju.