Kanada: Imaju dobre igrače i trenera Marscha koji dolazi iz Red Bull sistema. Kako sam mogao skontati, on po uzoru na Red Bull voli igrati visoki presing i tako dolaze do većeg broja šansi, iako su tehnički limitirani. Imaju i profil igrača za taj stil, brzi su i eksplozivni. Tu je David iz Juventusa, a pored njega i Kone, koji je saigrač našeg Muharemovića i igra jaku sezonu. Uz njih, tu je njihova glavna zvijezda Davies (ako bude spreman) i ona dvojica iz Villarreala.
Kako izgleda, Marsch je izgradio profesionalan stručni štab s ciljem da naprave historijski rezultat i prođu grupu. Gledao sam nedavno na YT njegov intervju, da nas intenzivno skautiraju, ali sam isto tako dobio utisak da nas "pomalo" i potcjenjuju. Kako god, meni se baš sviđa ta uloga autsajdera. Njihovi posljednji rezultati su bili veoma jaki, posebno dostizanje polufinala Copa Amerike, a uz to su i domaćini, tako da imaju dodatne ambicije.
Švicarska: Za mene su oni među 10 najboljih reprezentacija svijeta. Dugo igraju skupa i suvišno je uopšte detaljisati o kadru. Prošli su kvalifikacije bez poraza, na Euru su ispali u četvrtfinalu protiv Engleske tek nakon penala, a prije toga su izbacili Italiju.
Katar: Na papiru možda najslabiji, ali ljudi zaboravljaju da su oni dvostruki prvaci Azije. Čak i ako ih je sreća pratila na zadnjem turniru, to nije mala stvar. Igraće bez pritiska. Osim Afifa i trenera, ekipa mi nije previše poznata.
Sve u svemu, imamo dobre preduslove da odigramo dobar turnir, šta god to značilo. Ključno je da se ovi mladi i gladni dokažu. Atmosfera, koju smo gradili od baraža je vjerovatno naš najjači adut, jer se turniri uvijek igraju na zajedništvo i energiju. Zato i ne kontam ove diskusije oko imenovanja igrača....ko je izostao, a ko nije.
Međutim, pravimo ogromnu grešku ako mislimo da postoji laka grupa ili lak protivnik. Svaka utakmica u turniru je baražna, baš kao što smo vidjeli 2014te. U 90 minuta se sve može desiti... od sudijskih grešaka i crvenih kartona, do kontranapada ili jednostavno nedostatka sreće.
misljenje?
Protivnici SP 2026
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
-
Edincapitano
- Kontakt:
Re: Protivnici SP 2026
Protiv Kanade i Svice nemamo sanse, nadati se pobjedi protiv Katara i da idemo kao jedan od 8 najboljih trica