12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

We are 26

Rezultat utakmice Kanada - BiH?

Pobjeda BiH
25
74%
Nerijeseno
8
24%
Pobjeda Kanade
1
3%

Ukupno glasova: 34

Sindikat12
Kontakt:

Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Sindikat12 » 10 maj 2026, 15:12

Zglavkar je napisao/la:
10 maj 2026, 14:42
Imam osjećaj da naši navijači baš podcjenjuju Kanadu. Ja bih sad potpisao X na otvaranju, jer bit će kod nas malo treme, oni otvaraju pred domaćom publikom, i puno će nam lakše biti igrati protiv Švice ako ovdje ostanemo neporaženi.

Kadrovski smo po meni baš nekako tu negdje. Piše se da je moguće da se Promise oporavi do prvenstva, a trebali bi i Bombito i Davies, s tim da moguće da Promisea i/ili Daviesa poštede pa da počnu s klupe.

Očekujem više od 2 gola jer njima su štoperi poprilično prosječni, i ako budemo imali dovoljno posjeda i forsiramo centaršuteve na Džeku i Tabakovića, trebalo bi bar nešto ući. A s druge strane nama je sredina porozna kao i uvijek. David, Promise, Kone, Davies, i ovo krilo iz Villarreala, definitivno i nama mogu napraviti problema.
X ko kuca, mi smo se malo ufurali (sa pravom) ali moramo biti oprezni nismo mi jos nivou da ovakve tekme dobijamo bez vecih problema…

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 11 maj 2026, 00:18

tuzlanskinacin je napisao/la:
10 maj 2026, 14:06
Prosli put smo otvarali protiv Argentine i nosili smo se s njima sada je to Kanada koja ako bude bez Devisa njuhovog najboljeg igraca ubjedljivo to je veliki plus za nas. Mozemo ocekivati ovdje pozitivan rezultat i minimalno bod iako ja mislim da ce to biti 3 bez vecih problema. Vazno je istaci da od Esmira ocekujem da zablista u ovoj utakmici ovo jw njegov komsijski teren i odlicno zna i razumije nacin igre na tom podrucju. Usudio bih se reci da ce utakmica izmedju Svivarake bitiza prvo mjesto.
Isto mislim. Kanadjani ce na pocetku izadji nafurani jer otvaraju SP kuci, igraju protiv nominalno slabije repke, ocekivanja su ogromna.
Sto duze utakmica ode u 0 to ce nama biti lakse igrati a oni biti nervozniji.
Cilj mora biti umrtviti tekmu na pocetku,spustati lopte Esmiru da on iste zadrzava, ulazi u dribling protiv njih.
Ja cu biti radikalniji od tebe i reci da mi grupu zavrsavamo prvi sa 7 bodova.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 13 maj 2026, 08:35

Samo se nadam da ćemo se snaći na plastičnoj trooovi

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 maj 2026, 08:40

231983 je napisao/la:
13 maj 2026, 08:35
:rol: :rol: :rol:

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 13 maj 2026, 09:29

231983 je napisao/la:
Maki mentor nemoj tako...tako se hvali po podcastu kako je on mentor

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 maj 2026, 09:30

231983 je napisao/la:
Dzelile, yebo si nas za sva vremena :yawn:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 13 maj 2026, 09:52

napapijri1987 je napisao/la:
11 maj 2026, 00:18
tuzlanskinacin je napisao/la:
10 maj 2026, 14:06
Prosli put smo otvarali protiv Argentine i nosili smo se s njima sada je to Kanada koja ako bude bez Devisa njuhovog najboljeg igraca ubjedljivo to je veliki plus za nas. Mozemo ocekivati ovdje pozitivan rezultat i minimalno bod iako ja mislim da ce to biti 3 bez vecih problema. Vazno je istaci da od Esmira ocekujem da zablista u ovoj utakmici ovo jw njegov komsijski teren i odlicno zna i razumije nacin igre na tom podrucju. Usudio bih se reci da ce utakmica izmedju Svivarake bitiza prvo mjesto.
Isto mislim. Kanadjani ce na pocetku izadji nafurani jer otvaraju SP kuci, igraju protiv nominalno slabije repke, ocekivanja su ogromna.
Sto duze utakmica ode u 0 to ce nama biti lakse igrati a oni biti nervozniji.
Cilj mora biti umrtviti tekmu na pocetku,spustati lopte Esmiru da on iste zadrzava, ulazi u dribling protiv njih.
Ja cu biti radikalniji od tebe i reci da mi grupu zavrsavamo prvi sa 7 bodova.
Koliko sam ja skonto, najjaci su na bokovima. Ako to zatvorimo "ovamo" su rinaka.. Formalno su nizi od nas I u skok igri nemaju sta traziti, a tu vidim nasu priliku, spustanje Dzekinih lopti Demiru ili na krila
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 13 maj 2026, 09:56

Kakva Kanada, ne znaju se hljeba najesti kako treba. Deremo Kanadu jer njihovo nogometno shvatanje je amatersko, bez obzira na ulaganja.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 maj 2026, 10:17

HariTz je napisao/la:
09 maj 2026, 00:21
Raonffa je napisao/la:
09 maj 2026, 00:03
Ako je u pitanju zadnja loža, kao što sam negdje danas pročitao, mislim da će biti spreman. Tu oporavak traje oko tri sedmice i taman će imati fore da se oporavi do Svjetskog. A vala i neka igra, ja prije svega želim da mi ostanemo svi zdravi (nažalost, ne računajući Amira), pa neka budu zdravi igrači i protivnicima. Ja to tako gledam jbg :D
Mah, uopšte nisam ni gledao njihov potencijalni sastav, ko su im najbolji igrači (pored Daviesa).. Ono, činjenica jeste da im je Davies najbolji igrač.. ali kao što Damir reče, a i ja sam u nekim od postova napisao, dok sudija ne svira početak tekme, on nije siguran.

Njegov izostanak vrlo moguće "vuče" ostale rokade u timu, pa i mijenja to kako će njihova igra izgledati. Tranzicija će im patiti, onaj Jonathan David će morati preuzeti više odgovornosti u nekim situacijama, povlačiti se više dublje itd..

Kako god, neka naši svi budu zdravi i spremni, pa neka imaju 2 Daviesa u ekipi :D
Nedavno sam pisao o njihovom povredama pa da kopiram:
Bombito im je standardan stoper i mislim da njega nema na SP, barem ne u ovim prvim utakmicama.
Davies problem sa zadnjom lozom, tako da i kad se oporavi za par sedmica nema odmah onih njegovih sprintova i naglih promjena pravaca, pa vjerujem da ga se nece ni koristiti protiv nas.
Laryea im je standardan i iskusan desni bek, proslog mjeseca zadobio povredu butnog misica i takodjer bi se mogao vratiti na teren za 3-4 sedmice pa postoji sansa da ide i na SP, sto je opet pitanje koliko ce biti spreman protiv nas, u kakvoj formi i fizickoj spremi.
Priso takodjer povreda zadnje loze i upitno je hoce li biti spreman za SP, mada je on manje bitan za ekipu u odnosu na ovu trojici iznad.

Cak i Nathan-Dylan Saliba, zanimljiv vezni igrac, vuce neku povredu mada nista ozbiljno i trebao bi biti spreman za SP, samo zavisi u kakvoj formi.
Isto tako i Promise David, u februaru povrijedio kuk i morao na operaciju, i dalje slijedi oporavak i lagani treninzi, ali veliki je upitnik za SP i sigurno da protiv nas nece dobiti minutazu.
Sto se napada tice i nisu u nekoj formi niti kvaliteti, jedini u ikakvoj formi im je Jebbison iz Championshipa sa 6g i Pepple sa 16g iz League One sto je ipak daleko od ozbiljnog fudbala.
Ni sa krilima nisu nista bolji, jedino Buchanan vrijedan pomena i priza dobre partije u Viljarealu, dok ovo ostalo rekao bih cak nivo ispod nasih krila. Osim ako sam nekoga zaboravio i nisam upratio.

Sredina terena im je dobra, ali tu imamu problema, pisao sam gore o nekim igracima, pitanje je ko ce biti spreman i u kakvom stanju.

Ali i kod nas je tu upitnik sa Dzekom, Katicem i Amirom, a do SP uvijek se moze nesto nepredvidjeno desiti za svaku repku.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 maj 2026, 10:55

Beduin je napisao/la:
13 maj 2026, 10:17
HariTz je napisao/la:
09 maj 2026, 00:21
Raonffa je napisao/la:
09 maj 2026, 00:03
Ako je u pitanju zadnja loža, kao što sam negdje danas pročitao, mislim da će biti spreman. Tu oporavak traje oko tri sedmice i taman će imati fore da se oporavi do Svjetskog. A vala i neka igra, ja prije svega želim da mi ostanemo svi zdravi (nažalost, ne računajući Amira), pa neka budu zdravi igrači i protivnicima. Ja to tako gledam jbg :D
Mah, uopšte nisam ni gledao njihov potencijalni sastav, ko su im najbolji igrači (pored Daviesa).. Ono, činjenica jeste da im je Davies najbolji igrač.. ali kao što Damir reče, a i ja sam u nekim od postova napisao, dok sudija ne svira početak tekme, on nije siguran.

Njegov izostanak vrlo moguće "vuče" ostale rokade u timu, pa i mijenja to kako će njihova igra izgledati. Tranzicija će im patiti, onaj Jonathan David će morati preuzeti više odgovornosti u nekim situacijama, povlačiti se više dublje itd..

Kako god, neka naši svi budu zdravi i spremni, pa neka imaju 2 Daviesa u ekipi :D
Nedavno sam pisao o njihovom povredama pa da kopiram:
Bombito im je standardan stoper i mislim da njega nema na SP, barem ne u ovim prvim utakmicama.
Davies problem sa zadnjom lozom, tako da i kad se oporavi za par sedmica nema odmah onih njegovih sprintova i naglih promjena pravaca, pa vjerujem da ga se nece ni koristiti protiv nas.
Laryea im je standardan i iskusan desni bek, proslog mjeseca zadobio povredu butnog misica i takodjer bi se mogao vratiti na teren za 3-4 sedmice pa postoji sansa da ide i na SP, sto je opet pitanje koliko ce biti spreman protiv nas, u kakvoj formi i fizickoj spremi.
Priso takodjer povreda zadnje loze i upitno je hoce li biti spreman za SP, mada je on manje bitan za ekipu u odnosu na ovu trojici iznad.

Cak i Nathan-Dylan Saliba, zanimljiv vezni igrac, vuce neku povredu mada nista ozbiljno i trebao bi biti spreman za SP, samo zavisi u kakvoj formi.
Isto tako i Promise David, u februaru povrijedio kuk i morao na operaciju, i dalje slijedi oporavak i lagani treninzi, ali veliki je upitnik za SP i sigurno da protiv nas nece dobiti minutazu.
Sto se napada tice i nisu u nekoj formi niti kvaliteti, jedini u ikakvoj formi im je Jebbison iz Championshipa sa 6g i Pepple sa 16g iz League One sto je ipak daleko od ozbiljnog fudbala.
Ni sa krilima nisu nista bolji, jedino Buchanan vrijedan pomena i priza dobre partije u Viljarealu, dok ovo ostalo rekao bih cak nivo ispod nasih krila. Osim ako sam nekoga zaboravio i nisam upratio.

Sredina terena im je dobra, ali tu imamu problema, pisao sam gore o nekim igracima, pitanje je ko ce biti spreman i u kakvom stanju.

Ali i kod nas je tu upitnik sa Dzekom, Katicem i Amirom, a do SP uvijek se moze nesto nepredvidjeno desiti za svaku repku.
Odlicno objasnjenje, hvala :thumbup:
Da se ne lazemo reprezentacijama poput nase i poput Kanade svaki igraci iz prvih 11 znaci puno i povrede mogu u velikoj mjeri uticati na ishod meca. Jasno je da ne zelimo nikome povredu ali eto nek dodju van forme na start prvenstva :D

Nadam se da ce svi nasi ostati zdravi. Realno ovo je vjerovatno najbitnija utakmica i formira tempo i razvoj ove grupe. Raduje me sto otvaraju protiv nas i sigurno da su pod ogromnim pritiskom. Ja bih remi potpisao, vrlo je bitno da ne izgubimo. Onda protiv Svicaraca igramo opustenije i protiv Katara utakmica pod moranje, ako biras protivnika na SP da ti je s njim pod moranje Katar bi bio u najuzem krugu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 maj 2026, 11:52

Ocekujem pobjedu a nerijeseno je ok.

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, Mostarska i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []