Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

HariTz
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la HariTz » 12 maj 2026, 23:10

soccerfan je napisao/la:
12 maj 2026, 21:59
Anela I Gospodina Katica se nemoze staviti u istu recenicu. Anel je napustio ekipu zbog nepostojece povrede, Nikola je primao inekcije da odigra utakmice baraza i bio u obje medju najbolji ma na terenu. To je karakter. Il ga imas il nemas
Džaba mu odgovaraš, nije on uopšte navijač BiH. Namjerno to radi samo da vas hvata u raspravu i unosi nervozu bezveze. Samo ignore.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 12 maj 2026, 23:11

HariTz je napisao/la:
12 maj 2026, 23:10
soccerfan je napisao/la:
12 maj 2026, 21:59
Anela I Gospodina Katica se nemoze staviti u istu recenicu. Anel je napustio ekipu zbog nepostojece povrede, Nikola je primao inekcije da odigra utakmice baraza i bio u obje medju najbolji ma na terenu. To je karakter. Il ga imas il nemas
Džaba mu odgovaraš, nije on uopšte navijač BiH. Namjerno to radi samo da vas hvata u raspravu i unosi nervozu bezveze. Samo ignore.
Ubaceni element, znamo koga i čega! :bih:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 maj 2026, 23:13

KarlMarx je napisao/la:
12 maj 2026, 23:11
Ubaceni element, znamo koga i čega! :bih:
Imam osjećaj da im je tamburanje po forumu u opisu radnog mjesta. Nemam drugačije objašnjenje odakle im toliko vremena.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 maj 2026, 23:27

Edincapitano je napisao/la:
12 maj 2026, 21:27
DnevnaDozaPklata je napisao/la:
12 maj 2026, 21:01
dena24 je napisao/la:
12 maj 2026, 19:21

E da fudbal funkcioniše tako kao što zamišljaš, Italija bi sad igrala na SP-u.
Frajer zamislja fudbal kao da igra neku igricu, izbaci starijeg igraca sa, nominalno, losijom karijerom ubacis mladjeg sa boljom i hop odmah si bolji. Levat ako ima 15 godina evo glave ili je bas mentalno zaostao da ne shvata kako igrac/radnik moze biti najbolji na svijetu, ako ne zna da se ponasa, da je cesto za kolektiv I atmosferu bolji onaj koji zna da se uklopi iako je nominalno losiji. To bi znao da je punoljetan ili da je nekada radio sa vise ljudi odjednom.

Bas retardiran :mrgreen: Il trola, sto nije nemoguce :mrgreen:
Da procitas fino sta sam napisao od pocetka, nebi ovako glupo odgovorio :rol:

”da nije bilo kako je bilo, Anel bi sigurno bio u prvih 11”. Anel je izbacen zbog zato sto je debil, nije zbog toga sto je Katic bolji, to sam ja pisao od pocetka a neki lik krenuo s ”Katic napreduje a Anel pada”, I onda je krenula ta prica o godinama i ko igra gdje itd, i onda neki drugi lik postavio oko TM, ja rijec nisam rekao prvo nista o TM :) Sutra da se na neki nacin Anel i savez pomiri, Katic bi bio na klupi cistio kopacke kao Radeljic, ako znate ista o fudbalu to je cinjenica ;)

Bruda moj, ti sigurno nisi jedan od boljih radnika, jer te nije sef naucio da moras procitati sve? Ako si konobar, jer ides onome sto je dugo cekao za stolom ili ovaj sto je tek dosao za sto? :rol: Meni se cini ti bi isao onome sto je tek dosao :zviz:
E ali da sa Anelom nije bilo ono sto je bilo i da nije Barbarez napravio ono sto je napravi gledali bi reprizu prijasnjih baraza i opet kukali nad losom srecom i prodanim sudijama. Opet, da nije Katic igrao one dvije utakmice baraza nego da je Van Dijk bio na njegovom mjestu mozda se Bosna opet ne bi kvalificirala za SP. Covjek je odigrao dvije kolosalne utakmice kakve ne pamtim da je nekad jedan stoper iz BiH odigrao. Isto vrijedi i za Muharemovica. Anel ako ima ista u glavi ispricat ce se i sjesti na klupu BiH i cekati svoj red. Barbarez je doktorirao ono na cemu je Ciro Blazevic izgradio vrhunsku trenersku karijeru. Galvanizacija momcadi. Svaki veliki uspjeh njegovih timova jedan ili vise neposlusnih je platio izgonom. Tada su drugi skuzili kako stvari idu. Cini mi se da nema puno vristanja radi nepoziva ovaj put. Pitam se zasto

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 12 maj 2026, 23:30

dubrovnik je napisao/la:
12 maj 2026, 23:27
12 maj 2026, 21:27
DnevnaDozaPklata je napisao/la:
12 maj 2026, 21:01

Frajer zamislja fudbal kao da igra neku igricu, izbaci starijeg igraca sa, nominalno, losijom karijerom ubacis mladjeg sa boljom i hop odmah si bolji. Levat ako ima 15 godina evo glave ili je bas mentalno zaostao da ne shvata kako igrac/radnik moze biti najbolji na svijetu, ako ne zna da se ponasa, da je cesto za kolektiv I atmosferu bolji onaj koji zna da se uklopi iako je nominalno losiji. To bi znao da je punoljetan ili da je nekada radio sa vise ljudi odjednom.

Bas retardiran :mrgreen: Il trola, sto nije nemoguce :mrgreen:
Da procitas fino sta sam napisao od pocetka, nebi ovako glupo odgovorio :rol:

”da nije bilo kako je bilo, Anel bi sigurno bio u prvih 11”. Anel je izbacen zbog zato sto je debil, nije zbog toga sto je Katic bolji, to sam ja pisao od pocetka a neki lik krenuo s ”Katic napreduje a Anel pada”, I onda je krenula ta prica o godinama i ko igra gdje itd, i onda neki drugi lik postavio oko TM, ja rijec nisam rekao prvo nista o TM :) Sutra da se na neki nacin Anel i savez pomiri, Katic bi bio na klupi cistio kopacke kao Radeljic, ako znate ista o fudbalu to je cinjenica ;)

Bruda moj, ti sigurno nisi jedan od boljih radnika, jer te nije sef naucio da moras procitati sve? Ako si konobar, jer ides onome sto je dugo cekao za stolom ili ovaj sto je tek dosao za sto? :rol: Meni se cini ti bi isao onome sto je tek dosao :zviz:
E ali da sa Anelom nije bilo ono sto je bilo i da nije Barbarez napravio ono sto je napravi gledali bi reprizu prijasnjih baraza i opet kukali nad losom srecom i prodanim sudijama. Opet, da nije Katic igrao one dvije utakmice baraza nego da je Van Dijk bio na njegovom mjestu mozda se Bosna opet ne bi kvalificirala za SP. Covjek je odigrao dvije kolosalne utakmice kakve ne pamtim da je nekad jedan stoper iz BiH odigrao. Isto vrijedi i za Muharemovica. Anel ako ima ista u glavi ispricat ce se i sjesti na klupu BiH i cekati svoj red. Barbarez je doktorirao ono na cemu je Ciro Blazevic izgradio vrhunsku trenersku karijeru. Galvanizacija momcadi. Svaki veliki uspjeh njegovih timova jedan ili vise neposlusnih je platio izgonom. Tada su drugi skuzili kako stvari idu. Cini mi se da nema puno vristanja radi nepoziva ovaj put. Pitam se zasto
:salut:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 12 maj 2026, 23:44

Opet gledam kanađane na YT i vjeruju da će nas prvu utakmicu preći kao plitak potok. Kao sa pravom se pitaju da li možemo uopće pobijediti Katar za treće mjesto :urnebes:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 maj 2026, 23:55

Iceplayer je napisao/la:
12 maj 2026, 23:44
Opet gledam kanađane na YT i vjeruju da će nas prvu utakmicu preći kao plitak potok. Kao sa pravom se pitaju da li možemo uopće pobijediti Katar za treće mjesto :urnebes:
Oni su bodove protiv Katara i nas već upisali, samo im je upitnik tekma sa Švicarskom.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 13 maj 2026, 00:22

HariTz je napisao/la:
12 maj 2026, 23:55
Iceplayer je napisao/la:
Oni su bodove protiv Katara i nas već upisali, samo im je upitnik tekma sa Švicarskom.
Zato ce I ispasti.
Utakmice u kojima unaprijed upises pobjedu najteze se dobiju
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 maj 2026, 01:22

Nek se drze hokeja :yawn:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 13 maj 2026, 01:34

Iceplayer je napisao/la:
Tako su se radovali Rumuni, Austrijanci, Velsani, Italijani .. najbolji moguci scenario.

Jos kad im slozimo bunker prvih 45 minuta i pustimo posjed lopte reci ce evo go samo sto nije pao razvaljujemo Bosnu

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 maj 2026, 07:48

MostarNeretva je napisao/la:
13 maj 2026, 01:34
Iceplayer je napisao/la:
Tako su se radovali Rumuni, Austrijanci, Velsani, Italijani .. najbolji moguci scenario.

Jos kad im slozimo bunker prvih 45 minuta i pustimo posjed lopte reci ce evo go samo sto nije pao razvaljujemo Bosnu
Jos ako povedu pa kad Barba od 60. minute krene onu svoju jos nedefinisanu taktiku sa tri napadaca, dva krila, dva beka i jednim veznjakom. Nece znati sta ih je snaslo u tim momentima. :mrgreen:

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 13 maj 2026, 07:57

12 maj 2026, 17:14
Daduli je napisao/la:
12 maj 2026, 16:51
12 maj 2026, 08:54

Pa i nije, Katic vrh karijere je plasman u Bundesligu. Anel vec sada igra u boljem klubu nego gdje Katic ikad igrao a da ne pricamo da je Anel igrao u najboljoj ligi u Evropi.

Ako nista, cak je i druga liga engleske puno kvalitetnija nego druga liga Njemacke, jos je tad Anel imao tad 22-23 godine a Katic ima 28-29 godina pa igra u drugoj ligi.

Mozes ti voliti igraca jednog a mrziti drugog ali Anel je Ramos za Katica sto se tice invidualno, sad kako bi to izgledao s Anelom i Tarikom zajedno nazad, niko ne zna za sad.
Katić napreduje , Anel pada, iduće sezone Katić Bundesliga i SP, Anel više nikad neće igrati za reprezentaciju i nastaviće da pada.
Cuj napreduje a Anel pada, Katic ulazi u 30u godinu tek u Bundesligi, bit ce favoriti da ispadnu iz lige. Anel ulazi u 28u godinu a igra u Feynoordu koja ce igrati LP sljedecu sezonu.

Kako Anel pada? Ti pises kao da je Katic 20 godina pa napreduje a ne 30 :rol:

Mozda Anel nikad nece igrati vise u repki, ali da se nebi desilo to sto se desilo sigurno bi bio u prvih 11 kod nas i dan danas, i ako mislim da se nesto krenulo kuhati jer Mirso se kao pomirio s Anelom i sad evo postavio post kako zeli uspijeh repki na SP. Moguce da za LN ili kad krene ciklus za EP da tu nesto bude ako se Anel izvine i povuce, vidjecemo. Ma yebes Anela trenutno, necu visi pisati o njemu, ima 100 drugih intresantni stvari pisati sto se tice Barbareza itd. :bih:
Mirso, kaže se uspjeh a ne uspijeh.
Glory Glory Man United

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 maj 2026, 10:11

Sheyi je napisao/la:
13 maj 2026, 07:48
Iceplayer je napisao/la:

Jos ako povedu pa kad Barba od 60. minute krene onu svoju jos nedefinisanu taktiku sa tri napadaca, dva krila, dva beka i jednim veznjakom. Nece znati sta ih je snaslo u tim momentima. :mrgreen:
Formacija 2-1-7 na koju jos niko nema odgovor :mrgreen: :urnebes:
naprijed rejal

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 maj 2026, 10:31

Iceplayer je napisao/la:
Hajde sto smo po vrijednosti igraca trenutno isti i mi u izlogu imamo njih par o cemu Canada moze sanjati trenutno, nego i protivnike smo imali ozbiljnije od njih u posljednje vrijeme.
Ako oni traze sansu u domacem terenu i nekoj uigranosti i duzem zajednickom stazu igraca na okupu, mi onda trazimo sansu u euforiji i momentumu, talentu pojedinaca i ogromnoj potentnosti krila i napadaca. Po meni su sanse max 60:40 za Kanadu, nista iznad toga.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 13 maj 2026, 10:33

Sheyi je napisao/la:
13 maj 2026, 07:48
Iceplayer je napisao/la:

I HIMARS salva centaršuteva na Tabakovića i Džeku. :ljepota:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 maj 2026, 10:40

dubrovnik je napisao/la:
12 maj 2026, 23:27

Ja kad pogledam neki video Anela bude mi krivo sto nije sa nama radi iskustva i znanja, ali u ovakvoj situaciji i momentumu reprezentacije ga ne bih vracao uopste da bude na nauk i opomenu svim buducim igracima kako se (ne)treba odnositi prema reprezentaciji. Narocito zbog cinjenice da napokon imamo par potencijalnih stopera koji bi mogli stasati u vrhunske igrace i neka se ti mladici bore i nadaju. Neka u podsvijesti uvijek imaju sa jedne strane primjer Katica/Muharemovica kako se treba boriti za drzavni dres i uzivati u utakmicama, a sa druge strane Anela kao promjer pogresnog odnosa prema saigracima i drzavnom dresu.

Ispostavilo se da je selektor imao puno pravo i prema Huseinbasicu, Hadzikadunicu i jos nekima sto se pokazalo na klupskom nivou trenutno. Jedino je Tahirovic tu odstupanje usljed slabije konkurencije i neke empatije selektora ali sigurno ce i on ubrzo biti na cekanju ako se ne uozbilji, jer konkurencija drugih igraca se opasno namece.

Eto Jusuf je poceo igrati i na sirem je spisku, iako je trebao biti medju njih 26, ali tu je sve receno pa da ne ponavljamo. Malic takodjer kao i Karic.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 maj 2026, 11:39

da imaju katica kao primjer...igrac koji igra za BiH, samo sto ga hrvatska nije zvala...a da nebude primjer anel, koji je zamjenio svedski dres za BiH dres i 30tak utakmica odigrao za istu...pa to moze samo bosnjak (da nepisem sta drugo jer nezelim ni tebe licno a ni kao covjeka iz mog naroda sa koji se ponosim) napisati...anel je zbog velikih provatnih problema napravio glupost, za koju je i dobio veliku kaznu (tj nepozivanje vise u A-repku pod ovim staffom) ali da mi on bude los primjer a da mi katic/sunjic/radeljic budu primjer...NIKAD...da si napisao ivan basic (koji je uvijek igrao za BiH) pa hajd ali katic...Boze sacuvaj...ali to smo mi, neko nesto lupi i skotro svi ponavljaju bez razmisljanja...

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 13 maj 2026, 11:48

EdinjoBos je napisao/la:
13 maj 2026, 11:39
da imaju katica kao primjer...igrac koji igra za BiH, samo sto ga hrvatska nije zvala...a da nebude primjer anel, koji je zamjenio svedski dres za BiH dres i 30tak utakmica odigrao za istu...pa to moze samo bosnjak (da nepisem sta drugo jer nezelim ni tebe licno a ni kao covjeka iz mog naroda sa koji se ponosim) napisati...anel je zbog velikih provatnih problema napravio glupost, za koju je i dobio veliku kaznu (tj nepozivanje vise u A-repku pod ovim staffom) ali da mi on bude los primjer a da mi katic/sunjic/radeljic budu primjer...NIKAD...da si napisao ivan basic (koji je uvijek igrao za BiH) pa hajd ali katic...Boze sacuvaj...ali to smo mi, neko nesto lupi i skotro svi ponavljaju bez razmisljanja...
Nikad pripadnik mog naroda koji izda,ostavi na cjedilu,prevari,laze,mulja,ponizi taj isti narod nece biti pozitivan primjer.
Uvijek ce biti to sto i jeste a to je izdajica i prestani pisati o doticnom.
Boli nas k da osvoji 5 puta LP uzastopno on u repci nema vise sta da trazi.
Neka se odrekne i drzavljanstva ko ga j.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 13 maj 2026, 12:10

EdinjoBos je napisao/la:
.
Pa on ti je izdajnik, znamo svi sta su bili izdajnici ove drzave, tako i njega gledam. Katic pogine svaku utakmicu. I iskupio se sigurno zbog toga sto je prvo htio za Hrvatsku, nemamo mu sta ni zamjeriti. I nemoj ga spominjati ovdje jer nije nitko bitan vise

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 13 maj 2026, 12:35

napapijri1987 je napisao/la:
13 maj 2026, 11:48
EdinjoBos je napisao/la:
Nikad pripadnik mog naroda koji izda,ostavi na cjedilu,prevari,laze,mulja,ponizi taj isti narod nece biti pozitivan primjer.
Uvijek ce biti to sto i jeste a to je izdajica i prestani pisati o doticnom.
Boli nas k da osvoji 5 puta LP uzastopno on u repci nema vise sta da trazi.
Neka se odrekne i drzavljanstva ko ga j.
Vazno da se Sunjic slika s Hrvatskom zastavom kad je Pafos usao u LP :kafa:

Pravi bosnjo ;)

Da nije Hrvatska vele sila, pitao bi te ja gdje bi Katic i Sunjic igrali, oni nisu ginuli zbog Bosne nego da idu na SP da se mogu prodati/prozivjeti svoj san da igraju na SP, ali bosnjo ko bosnjo, uvijek naivan ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, GG3, Goalgetter, LeCoq i 42 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []