Na pesu za 20 godina karijere ne možeš ovoliko klubova promijenit hahamikimaus je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:50https://www.transfermarkt.com/gerson-ro ... ler/282734
Kad vec biramo igrace da i ja jednog predlozim , reprezentativac lixsemburga opasan pravo .
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Perfektan igrač za nasmnon46 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:54Na pesu za 20 godina karijere ne možeš ovoliko klubova promijenit hahamikimaus je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:50https://www.transfermarkt.com/gerson-ro ... ler/282734
Kad vec biramo igrace da i ja jednog predlozim , reprezentativac lixsemburga opasan pravo .
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Ja ne znam šta je ovoj raji majke mi, navodim ovog Spahića samo kao primjer kakve igrače trebamo tražiti a ne da je on riješenje za naš napad. Poredim ga sa ovim našim Karlosom i govorim za učinak jednog i drugog i koji konačan rezultat imamo na kraju i da nikad kod nas stranci nisu nosili igru niti davali toliku prevagu na terenu da osvajamo nešto i pravimo rezultat.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:34Sve ok, s time da je lično po meni Carlos zahvalan igrač po pitanju borbe i toga. Svakako da je to rijetkost među igračima iz tih zemalja i da ih generalno treba izbjegavati izuzev situacija gdje su iznimne kvalitete.DoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:29Pa ja i govorim da su to igrači "u pet deka" ali da je bolje graditi ekipu sa domačim igračima i iz regiona nego sa ovim zalutalim, pticama selicama i dinosaurusima nikad nam ništa nisu donjeli a save uspjehe smo napravili kad su nam ekipu držali "naši igrači".GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:05
U pet deka igrači, dok ga dovedeš kod nas morat ćeš mu dati veću platu, i onda ćeš imati 2 igrača identičnih karakteristika u kadru.
Apsolutno bespotreban, Joao je perfektan za ulaska sa klupe, to što mi pored njega nemamo ni "N" od napadača je drugi problem ybg
A i ako je ko pokušao da nas gurne do finala to je Carlos, zabio je za vodstvo u Vrapčićima, to što nam je igra u nastavku bila ko za qurca zahvaljujući našem magu sa klupe, to je drugi par cipela.
Mi od Karlosa pravimo neku zvijezdu a on ima isti učinak kao i ovaj anonimus, to je ono što pokušavam reći, šta mi u konačnici imamo od tog. Koji je krajnji rezultat, apsolutno ništa
Mladi igrači do 23,24 godine koji su željni dokazivanja sa par iskusnijih koji će im davati sigurnost. Jednostavan recept.
Vidiš sad ovog Ivaniševića, bolji iz utakmice u utakmicu, isto tako Živković, Kuprešak, Elezi pa i Beganović, bitnće dobar i ovaj Hujber. Guraj uz njih Telalovića, Mehmedovića, Ignjatkova ima još onaj malac iz Hrvatske pa možda nešto bude i od onog Đurića. Dati momcima šansu da igraju, oružiti podršku. Ima tu kvalitete.
Cimirota i Bralića bi ostavi da igraju sa njima. Bralić iz utakmice u utakmicu sve bolji.
Maniti se šetaća i mahaća po terenu.
Kako je ljudima to teško shvati.
Pronaći nekog igrača dati mu podršku da proigra a ne da čekamo neke zvijezde da "prorade" i na kraju za godinu više ih se niko i ne sječa.
Opet ponavljam tu je Mamić koji zna znanje zložit će on ekipu a vjerovatno i pronaći boljeg trenera.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma nebitna stvar, zapelo se eto oko Spahića jer si spomenuo i to je to, ništa čudno, diskutujemo, a i dosadno raji ybgDoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:14Ja ne znam šta je ovoj raji majke mi, navodim ovog Spahića samo kao primjer kakve igrače trebamo tražiti a ne da je on riješenje za naš napad. Poredim ga sa ovim našim Karlosom i govorim za učinak jednog i drugog i koji konačan rezultat imamo na kraju i da nikad kod nas stranci nisu nosili igru niti davali toliku prevagu na terenu da osvajamo nešto i pravimo rezultat.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:34Sve ok, s time da je lično po meni Carlos zahvalan igrač po pitanju borbe i toga. Svakako da je to rijetkost među igračima iz tih zemalja i da ih generalno treba izbjegavati izuzev situacija gdje su iznimne kvalitete.DoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:29
Pa ja i govorim da su to igrači "u pet deka" ali da je bolje graditi ekipu sa domačim igračima i iz regiona nego sa ovim zalutalim, pticama selicama i dinosaurusima nikad nam ništa nisu donjeli a save uspjehe smo napravili kad su nam ekipu držali "naši igrači".
Mi od Karlosa pravimo neku zvijezdu a on ima isti učinak kao i ovaj anonimus, to je ono što pokušavam reći, šta mi u konačnici imamo od tog. Koji je krajnji rezultat, apsolutno ništa
Mladi igrači do 23,24 godine koji su željni dokazivanja sa par iskusnijih koji će im davati sigurnost. Jednostavan recept.
Vidiš sad ovog Ivaniševića, bolji iz utakmice u utakmicu, isto tako Živković, Kuprešak, Elezi pa i Beganović, bitnće dobar i ovaj Hujber. Guraj uz njih Telalovića, Mehmedovića, Ignjatkova ima još onaj malac iz Hrvatske pa možda nešto bude i od onog Đurića. Dati momcima šansu da igraju, oružiti podršku. Ima tu kvalitete.
Cimirota i Bralića bi ostavi da igraju sa njima. Bralić iz utakmice u utakmicu sve bolji.
Maniti se šetaća i mahaća po terenu.
Pronaći nekog igrača dati mu podršku da proigra a ne da čekamo neke zvijezde da "prorade" i na kraju za godinu više ih se niko i ne sječa.
Opet ponavljam tu je Mamić koji zna znanje zložit će on ekipu a vjerovatno i pronaći boljeg trenera.
Mislim da je ovo zadnje ključno, a to je bolji trener. Bez toga je suvišno pričati hoće li nam špica igrati Carlos, Spahić, Turkeš, peti, deseti..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Ma ja dosadno, gledam ovak kup SrbijeGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:17Ma nebitna stvar, zapelo se eto oko Spahića jer si spomenuo i to je to, ništa čudno, diskutujemo, a i dosadno raji ybgDoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:14Ja ne znam šta je ovoj raji majke mi, navodim ovog Spahića samo kao primjer kakve igrače trebamo tražiti a ne da je on riješenje za naš napad. Poredim ga sa ovim našim Karlosom i govorim za učinak jednog i drugog i koji konačan rezultat imamo na kraju i da nikad kod nas stranci nisu nosili igru niti davali toliku prevagu na terenu da osvajamo nešto i pravimo rezultat.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:34
Sve ok, s time da je lično po meni Carlos zahvalan igrač po pitanju borbe i toga. Svakako da je to rijetkost među igračima iz tih zemalja i da ih generalno treba izbjegavati izuzev situacija gdje su iznimne kvalitete.
Mislim da je ovo zadnje ključno, a to je bolji trener. Bez toga je suvišno pričati hoće li nam špica igrati Carlos, Spahić, Turkeš, peti, deseti..
Jesam ga spomenuo više u kintekstu kao primjer nekog igrača "anonimusa" koji radi isto kao i naše "zvijezde" ali to ne znači da ga ja prizivam nego da mi moramo naći nekog "svog Spahića" ili "Spahiće" i na taj način graditi i praviti ekipu jer smo uvjek tako pravili dobre rezultate. Vidiš i sam zadnje tri godine da ovako ne vodi nigdje i samo tonemo, svaka sezona gora od predhodne.
Doktor za retardaciju.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Penali Vojvodine = penali FKS u superkupuDoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:27Ma ja dosadno, gledam ovak kup SrbijeGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:17Ma nebitna stvar, zapelo se eto oko Spahića jer si spomenuo i to je to, ništa čudno, diskutujemo, a i dosadno raji ybgDoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:14
Ja ne znam šta je ovoj raji majke mi, navodim ovog Spahića samo kao primjer kakve igrače trebamo tražiti a ne da je on riješenje za naš napad. Poredim ga sa ovim našim Karlosom i govorim za učinak jednog i drugog i koji konačan rezultat imamo na kraju i da nikad kod nas stranci nisu nosili igru niti davali toliku prevagu na terenu da osvajamo nešto i pravimo rezultat.
Mislim da je ovo zadnje ključno, a to je bolji trener. Bez toga je suvišno pričati hoće li nam špica igrati Carlos, Spahić, Turkeš, peti, deseti..![]()
Jesam ga spomenuo više u kintekstu kao primjer nekog igrača "anonimusa" koji radi isto kao i naše "zvijezde" ali to ne znači da ga ja prizivam nego da mi moramo naći nekog "svog Spahića" ili "Spahiće" i na taj način graditi i praviti ekipu jer smo uvjek tako pravili dobre rezultate. Vidiš i sam zadnje tri godine da ovako ne vodi nigdje i samo tonemo, svaka sezona gora od predhodne.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Vodiš 2-0, primiš gol u 98 minuti i onda onaj izvede onakav penal = FKS. Nema se šta dodati.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:40Penali Vojvodine = penali FKS u superkupuDoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:27Ma ja dosadno, gledam ovak kup SrbijeGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 maj 2026, 23:17
Ma nebitna stvar, zapelo se eto oko Spahića jer si spomenuo i to je to, ništa čudno, diskutujemo, a i dosadno raji ybg
Mislim da je ovo zadnje ključno, a to je bolji trener. Bez toga je suvišno pričati hoće li nam špica igrati Carlos, Spahić, Turkeš, peti, deseti..![]()
Jesam ga spomenuo više u kintekstu kao primjer nekog igrača "anonimusa" koji radi isto kao i naše "zvijezde" ali to ne znači da ga ja prizivam nego da mi moramo naći nekog "svog Spahića" ili "Spahiće" i na taj način graditi i praviti ekipu jer smo uvjek tako pravili dobre rezultate. Vidiš i sam zadnje tri godine da ovako ne vodi nigdje i samo tonemo, svaka sezona gora od predhodne.![]()
Doktor za retardaciju.
Za Elezija se interesuje Lech Poznan.
Mislim da ce nas Elezi napustiti ovo ljeto.
Mislim da ce nas Elezi napustiti ovo ljeto.
Nije bas da je Spahic domaci al hajd nebitno.DoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 21:49Trebaju nam domaći igrači koji su željni dokazivanja a ne umišljene zvijezde, samo na taj način se može napravit rezultat.Kyle88 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 21:31Ako ce ga potpisat za do 10.000 KM mjesecno, da bude prvih 11 u manjim utakmicama i po potrebi u derbijima da ulazi sa klupe dobar fit ostalo li la jer bi mogao biti kod nas novi NardinDoktorXabaras je napisao/la: ↑13 maj 2026, 21:15Dok naš influenser objavljuje frizurice, Spaha uredno trpa.![]()
Ako ima imalo pameti trebaju dovesti i ovog Grbića i Rudara.
Mene brine sto mi nemamo nikakve strategije i sto cemo vjerovatno i iducu godinu zavrsiti na poziciji broj tri.
Stoper ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Čestitke našem Mariu Kovačeviću na osvojenoj duploj kruni u Hrvatskoj.
PS kvalitetan prc "stručnjacima" sa mikrofonima pored terena.
Doktor za retardaciju.
„Od malena sam navijao za Sarajevo. Velika ljubav. Baš sam bio navijač. Bivša Jugoslavija, imali smo klubove i navijao sam za Sarajevo iako sam rođen u Jablanici. Nije se dole puno navijalo za Sarajevo, uglavnom za Velež, a moja rodbina je navijala za Hajduk i Dinamo. Tata mi je navijao za Sarajevo, tamo je išao u školu, Sušić i Pašić su igrali fenomenalan nogomet. Kada sam preselio 1986. u Sarajevo, najveća želja mi je bila otići na Koševo. Otišao sam i počeo trenirati. Dječija ljubav. Uvijek sam navijao za Sarajevo“, iskreno je odgovorio Kovačević.DoktorXabaras je napisao/la: ↑14 maj 2026, 07:38Čestitke našem Mariu Kovačeviću na osvojenoj duploj kruni u Hrvatskoj.![]()
je.bo vas Spahic sta se lozite na njega isto ko na Vidica iz Sloge prije par sezona.
Kurcina od igraca koji zabije par golova jer je cijela ekipa u formi. Evo slijedece sezone ce isti ovaj Velez u borbu za opstanak, a taj Spahic nece zabiti vise od 4 gola u sezoni
Kurcina od igraca koji zabije par golova jer je cijela ekipa u formi. Evo slijedece sezone ce isti ovaj Velez u borbu za opstanak, a taj Spahic nece zabiti vise od 4 gola u sezoni
Nosioci smo u prvom pretkolu
- Maroon1946
- Kontakt:
Sad kad Rožman uzme titulu sa Zrinjskim 
e ja se sjebo da si prekopirao ovo samo
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Normalno da će uzeti, kad ti sudije svojim direktim odlukama donesu dvije titule a o količini bodova je suvišno i pričati i još ono najbitnije da nikad nisu oštećeni niti ijedna sudiska odluka uticala da izgube bar jedan bod. Tako da je tu bezveze diskutovati, izuzev Jakirovića, svi ostali treneri su dokazali svoj kvalitet u klubovima koje su trenirali nakon Zrinskog.
Doktor za retardaciju.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Aferim, za muštuluka si.
Jel ima gdje ona tabela da se vide mogući protivnici?
Doktor za retardaciju.
Trenutno korisnika/ca: johntravolta123 i 13 gostiju.

.png)