FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
81
18%
2. Borbu za Evropu
183
40%
3. Sredinu tabele
82
18%
4. Borbu za opstanak
111
24%

Ukupno glasova: 457

addebisi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la addebisi » 14 maj 2026, 12:52

NoDi80 je napisao/la:
14 maj 2026, 11:20
addebisi je napisao/la:
14 maj 2026, 11:14
Ma ne da Bog da se privatizujemo, kakvi partneri i slicni bakraci, Željo ostaje sto je i bio, kad Željeznice prorade iklub ce a do tad politika kolo vodi svugdje, barem se ne prodajemo ostajemo udruzenje navijaca a izgueat ce Željkan i ovo, daj djecu par igraca iz bha koji zele igrat i vidimo se, ovi placeni manekeni svakako cekaju samo pare kao i Savo i direktor, cim nece biti para odose, daj nekog ko ce djaba raditi... poz manijaci
Mi smo bez para donji jarane, a pogotov u ovom korumpiranom savezu i drzavi mi tu nemamo traziti
Najbolje bi bilo da se ne svadjamo ono amara, mismovica i da zajedno svi otjeramo prvo sdp, a onda da tuzimo uefu i politicare u BiH
Prvo, nikad nismo imali para pa nikad nismo bili donji, donji smo sto pokusavamo doci do para a sve nam je pred nosom, za zelju nikad nisu ugrali svileni akademci i to je to, a ti se prestani drogirat bolje ti je, zivis u nekim bajkama, postujem sto volis Želju i zelis najbolje ali realno ispadas glup, dobro ti je ovaj gore rekao kada si se sa pitarima kacio kako nas mirvic valja kako zeljo igra ligu sampiona za dvije godine poceo si skautirati po forumu ovdje, da na kraju kazes nema veze sa Željom, druze sabura malo, isto si dijete ovjek nije ni dosao pola vas prave ovdje neke sastave za ligu sampiona, nikad nije bilo lako kiti ce biti ali mi trebamo raditi posteno i ne glumiti neke evropske klubove

Futbol
Kontakt:

Post Postao/la Futbol » 14 maj 2026, 12:55

mamonelafo je napisao/la:
14 maj 2026, 12:42
Futbol je napisao/la:
14 maj 2026, 12:35
Ovo sve više podsjeća na slučaj s uplatnicom iz 2019. Ni tad niko iz kluba nije bio kriv.
Koliko me pamćenje skuži, odmah je Šiljak dao ostavku ili je dobio otkaz, jer je on zayebao.
Šiljak je dobio otkaz u junu. Do tada je, oko dva mjeseca, bila kriva Komisija za licenciranje NSBiH. A Mirza Ustmujic je potom ispred kluba uložio (prilično skupu) žalbu UEFA-i, najavljujuci pozitivan ishod za klub...

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 14 maj 2026, 12:58

Nisam nikada vidio potrebu za partnerom, investitorom, vlasnikom. Po meni smo sasvim OK kuburili na tabeli i sa finansijaka i bez investitora.
željo i hajduk

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 14 maj 2026, 12:59

MisterBlue je napisao/la:
14 maj 2026, 12:49
Manijaci, Željovci, patriote, sisice, pizdice ima li nas da izađemo pred to Ministarstvo i da im pokažemo ko smo mi? Zar smo tolike picke postali? Je li nas stid imalo Đilde? Je li nas stid imalo Osima? Pa mene je sramota da jedan kamenjarac iz svinjskog blokira nelegalno statut Kluba.

Ima li nas uopste ili smo postali pickice pa nam je panini draži i bitniji od Kluba?!
:thumbup: Naravno ako je istina, a ne nesposobnost kluba.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 14 maj 2026, 13:07

addebisi je napisao/la:
14 maj 2026, 12:52
NoDi80 je napisao/la:
14 maj 2026, 11:20
addebisi je napisao/la:
14 maj 2026, 11:14
Ma ne da Bog da se privatizujemo, kakvi partneri i slicni bakraci, Željo ostaje sto je i bio, kad Željeznice prorade iklub ce a do tad politika kolo vodi svugdje, barem se ne prodajemo ostajemo udruzenje navijaca a izgueat ce Željkan i ovo, daj djecu par igraca iz bha koji zele igrat i vidimo se, ovi placeni manekeni svakako cekaju samo pare kao i Savo i direktor, cim nece biti para odose, daj nekog ko ce djaba raditi... poz manijaci
Mi smo bez para donji jarane, a pogotov u ovom korumpiranom savezu i drzavi mi tu nemamo traziti
Najbolje bi bilo da se ne svadjamo ono amara, mismovica i da zajedno svi otjeramo prvo sdp, a onda da tuzimo uefu i politicare u BiH
Prvo, nikad nismo imali para pa nikad nismo bili donji, donji smo sto pokusavamo doci do para a sve nam je pred nosom, za zelju nikad nisu ugrali svileni akademci i to je to, a ti se prestani drogirat bolje ti je, zivis u nekim bajkama, postujem sto volis Želju i zelis najbolje ali realno ispadas glup, dobro ti je ovaj gore rekao kada si se sa pitarima kacio kako nas mirvic valja kako zeljo igra ligu sampiona za dvije godine poceo si skautirati po forumu ovdje, da na kraju kazes nema veze sa Željom, druze sabura malo, isto si dijete ovjek nije ni dosao pola vas prave ovdje neke sastave za ligu sampiona, nikad nije bilo lako kiti ce biti ali mi trebamo raditi posteno i ne glumiti neke evropske klubove
Ma sigurno. Meni je od pocetka bilo nevjerovatno razmisljanje vecine raje kako nama treba investitor da krhne 20 miliona i nakon 3 hefte igramo protiv barse i reala.
Nije nama niko kriv sto za trenere u op drzimo ljude koji pojma nemaju ili koji kroje ekipu kako im ko uvali petobu u dzep. Niko nam nije kriv sto smo nesposobni da zakazemo sastanak sa nekoliko firmi i damo im istok te uzmemo kes.
Jok sve to, daj nam investitora koji ce krhnut pare, potrosit nam pola godine a nece se raspitat sta mu treba za statut.
Sve nam je naopako.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

zeljojedanjedini
Kontakt:

Post Postao/la zeljojedanjedini » 14 maj 2026, 13:29

E sta nam rade tobeallhu

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 14 maj 2026, 13:31

Da mi ne budemo molili Krpica da ostane

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 maj 2026, 13:31

koja bruka
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 14 maj 2026, 13:37

a pitanje sad logicno razmjera, ko ce nas vodit, jel krpa i radovac jer imaju jedini licencu?
nek crknu dusmani, najjaci smo

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 14 maj 2026, 13:39

Sve ispod totalnog debakla u BL je uspjeh.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 14 maj 2026, 13:41

Zovite Mulalica neka ih vodi ionako se vrti po Dobrinji.

Ovo sve podsjeca na zimsku polusezonu kada su nam glavni igraci bili Resic Vucenovic i slicni, kada smo pripreme obaljali u Konjicu.

Kako nas ljudi srozase za 5 mjeseci pa ovo je za izucavanja

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 14 maj 2026, 13:42

Nijaz magija prosuo Saninu fazon iz nadrealista i prodo mu Vijecnicu bez papira.
Curva Sud

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 14 maj 2026, 13:48

Po meni je Sanin kriv najviše ovdje, mislim da on nije znao šta želi. Ako ode ovako, samo ode. Nama je ključ u bravu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 maj 2026, 13:50

WeekendOffender je napisao/la:
14 maj 2026, 12:24
Sinan: 1
Insajderi: 0
1921Boy: -2
Sta god da je najavio, kontra je bilo. :tokralju:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 14 maj 2026, 13:51

19vendetta87 je napisao/la:
14 maj 2026, 13:50
Sinoc procitam ovo za Savu i vidim slike s treninga Savo tu kontam seru novinari, nakon toga 1921boy napise da novinari lupaju i znao sam da se necu probudit s lijepim vijestima majke mi
Curva Sud

SamLake
Kontakt:

Post Postao/la SamLake » 14 maj 2026, 13:54

14 maj 2026, 13:51
19vendetta87 je napisao/la:
14 maj 2026, 13:50
Sinoc procitam ovo za Savu i vidim slike s treninga Savo tu kontam seru novinari, nakon toga 1921boy napise da novinari lupaju i znao sam da se necu probudit s lijepim vijestima majke mi
Reinkarnacija KANE :crazy:
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 14 maj 2026, 13:58

Zanemarite imena koja cu navesti ali da sumiramo jedno.

Mi smo se taman bili stabilizovali, nakon skorog gasenja kluba gdje smo MI navijaci uletitli i osigurali neka sredstva uspjeli smo stati na noge sa prethodnim upravama. Igrali smo evropu sa Basicem, sa Coricem nikad vise bodova osvojili u zadnjih 5-6 sezona i onda prije 5 mjeseci daj nam INVESTITORA.

Sve smo POMELI da bi otvorili vrata investitoru (da li smo trebali mislim da nismo), mi smo MORALI ostaviti aktuelni saziv dok ne budemo imali sve papire crno na bijelo, dakle ako smo zeljeli promjeniti Statut i uvesti novog investitora mi smo morali imati Upravu koja ce nastaviti radit.

Ovako smo sve raspustili i klub prepustili nekome koga nikad nismo vidjeli niti znamo ko je (osim da je nekakava mesar u Americi).

Da li je ovo namjerno ili naivno vrijeme ce pokazat. Danasnji dan nam pokazuje da smo bili naivni, jer svo doveli klub u jako tesku situaciju i kao sto igraci navode PREPUSTENI SMO SAMI SEBI.

Nama treba u narednih par sati neko ko ce voditi trening i privesti sezonu kraju, treba nam neko ko ce OBJAVITI da li je Mirvic i dalje na celu kluba ili nas je ostavio na ledini.

Malo je glupo od igraca sto izdaju ovakva saopstenja jer ne treba sve izlaziti u javnost. Ako je Mirvic i dalje na celu kluba MORA se oglasiti i reci sta su buduci koraci da li se povlaci uz odredjeni tranzitni period ili nastavlja raditi.

Na zalost realnost KAPITALIZMA nas je brzo osamarila i otvorila nam oci sta se sve moze desiti kada imas "STRATESKOG PARTNERA".

Misljenja sam da se u ovih dan dva mora odrzati hitna Skupstina pokusati okupiti ljude i pokusati stabilizovati situaciju, sve ovo ako se Mirvic povlaci, ako ne onda on mora reagovati i reci koji su planovi za naredni period

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 14 maj 2026, 14:02

Jedini nacin je stecaj, mislim da se u tom slucaju mogu otpustiti svi igrači bez nekih naknada. Krenuti sa juniorima od 0

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 14 maj 2026, 14:02

S obzirom da nam novi Statut nikada nije verificiran stara Skupština je i dalje legalna i legitimna, ona od 54 člana što je izabrana početkom decembra. Nema razloga za paniku što se toga tiče. Ako bude trebalo po starom Statutu će ta Skupština imenovati novi UO i to je to. Ovdje ostaje samo jedna enigma: ostaje li Sanin ili ne ostaje? Je li digao ruke od svega ili će nastaviti borbu? To je ključna informacija koju čekamo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 42 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []