FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
GavranBeli
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Kad si naveo sve tako, navedi da je Borac ispao dva puta iz lige. Pa? Shvatilo smo svi su drugoi krivi za nas a do nas nije ništa.
Ovdje su debili pisali da nas je Amar skoro ugasio, a da ne pišu da je kriv Vico, HDZ, vanzemaljci itd.
Ovdje su debili pisali da nas je Amar skoro ugasio, a da ne pišu da je kriv Vico, HDZ, vanzemaljci itd.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 14 maj 2026, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"
-
TvrtkoPrvi
- Kontakt:
Kakav si ti jadoGavranBeli je napisao/la: ↑14 maj 2026, 16:41Kad si naveo sve tako, navedi da je Borac ispao dva puta iz lige. Pa?
Ima li iko u klubu i oko kluba da komunicira sa SDPom (ministar i načelnica), da pruže podršku u komunikaciji sa federalnim ministarstvom. Slikali su se i najavljivali velike stvari. Možemo li kontaktirati federalnog premijera (navijač Veleža). Postoji način da se izvrši pritisak ako je problem administracija.
Ali prvo, neko iz kluba treba da potvrdi da smo uradili sve što je traženo, ako postoji iko u klubu.
Gubimo vrijeme, svakako kasnimo organizaciono par godina da budemo prosjek, pogotovo ozbiljan klub.
Ali prvo, neko iz kluba treba da potvrdi da smo uradili sve što je traženo, ako postoji iko u klubu.
Gubimo vrijeme, svakako kasnimo organizaciono par godina da budemo prosjek, pogotovo ozbiljan klub.
- MisterBlue
- Kontakt:
Na kraju umjesto Ghorzia vratit cemo na krilo Zakarica. Ma ide prva federalna naredne sezoneeee. Hvala svim strankama, hvala svim legendama, hvala svim ratnicima, hvala svim političarima. Nabijem vas na neku stvar!
Kakav Zakaric frajer osvaja sa Vardarom titulu ove sezone i to je jos imao finu sezonu sa 10 golova.MisterBlue je napisao/la: ↑14 maj 2026, 17:26Na kraju umjesto Ghorzia vratit cemo na krilo Zakarica. Ma ide prva federalna naredne sezoneeee. Hvala svim strankama, hvala svim legendama, hvala svim ratnicima, hvala svim političarima. Nabijem vas na neku stvar!
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Zasto nas klub ne sazove pres konferenciju, posalji upute i pozive ministarstvu, zasto se javno ne izade sa detaljima o izmjenama statusa pa vracanjem pa ponovim izmjenama, sta smo to mi uradili sto je od nas trazeno pa nas i dalje koce, zasto se direktno ne prozove. Mjesecima se suti, i sad kad smo na samom kraju, sjetili su se da treba nesto reci? Nazalost ubjeden sam da koliko god nas koce duge struje, sigurno nije ni nase maslo cisto ovaj put. Sve je sakriveno, suti se, nekako je sve tajna oko tog statuta i odbijanja da ima previse sumnje u nas..dobro je neko rekao, nije ni slucaj Siljak-uplatnica bila ona kakva se predstavila.
-
zeljovac21
- Kontakt:
Hajde tm objavite da se izadje
-
GavranBeli
- Kontakt:
Ljudi shvatite ovaj nas investitor ima para ko Tvrtko. Supljak teski, a da ne pisemo da nije imao ljude koji ce sve ovo voditi da se imalo ozbiljan cilj ulaganja u klub. Nažalost izgleda da je svima imovina bitna. Zgrada, Kula, toranj, a fudbal ovdje nikog ne zanima. Kad se pomirite s tim onda ce imati okvirno sliku, a ne tražiti krivce u drugima godinama.
Ozbiljno pasa dok je vrijeme javi se doktoru sam uzmi terpijuGavranBeli je napisao/la: ↑14 maj 2026, 15:017
Fakat. Vidjelo se odmah da je investitor upumpao veliki novac, iako se nije pojavio pola godine, vodio preko kamere a Savo da bi nas spasio morao je Krpica gurati, imao viziju jbgaBlue1921 je napisao/la: ↑14 maj 2026, 14:56Popij terapiju svega tiGavranBeli je napisao/la: ↑14 maj 2026, 14:52Odlična pojacanja nam je doveo investitor. Huskovic, Prokop, Pejic. Tu se vidjela ozbiljnost ulaganja u klub. Al ga je sjedalo ministarstvo.
Također smo u Savi vidjeli jednog velikog trenera koji je imao plan da Krpic igra dok ne umre, imao je viziju, al dugo je razmišljao da li da ostane.![]()
-
TvrtkoPrvi
- Kontakt:
BAHAHAHAHHAHA kakav retard, poselami babu svog jel' dosao s poslaGavranBeli je napisao/la: ↑14 maj 2026, 17:40Ljudi shvatite ovaj nas investitor ima para ko Tvrtko. Supljak teski, a da ne pisemo da nije imao ljude koji ce sve ovo voditi da se imalo ozbiljan cilj ulaganja u klub. Nažalost izgleda da je svima imovina bitna. Zgrada, Kula, toranj, a fudbal ovdje nikog ne zanima. Kad se pomirite s tim onda ce imati okvirno sliku, a ne tražiti krivce u drugima godinama.
- dubioza144
- Kontakt:
Bas tako suti se jer tu nesto smrdi i kod nas i sve dok ne iznesu sve javno tako ce bit, cuj ti saopstenja prepusteni smo sad sami sebi, kakve gluposti se pisu pa zasto se odma ne saziva skupstina, skupstina kluba ne moze bit raspustena imas ovaj trenutni statut sto se ne rade stvari prema njemu imas nadzorni odbor neko ima u klubu ko se potpisuje na sve zasto ne iznesu sve onako kako je kaze niko ne upravlja klubom sazovi skupstinu nesto radi puno se onu zajebavaju sa ovim saopstenjima, da su radili nesto konkretno u klubu umjesto ovih glupih saopstenja sto pisu gdje nista se kinkretno ne kazu sad bi bilo puno boljeAzzuri je napisao/la: ↑14 maj 2026, 17:34Zasto nas klub ne sazove pres konferenciju, posalji upute i pozive ministarstvu, zasto se javno ne izade sa detaljima o izmjenama statusa pa vracanjem pa ponovim izmjenama, sta smo to mi uradili sto je od nas trazeno pa nas i dalje koce, zasto se direktno ne prozove. Mjesecima se suti, i sad kad smo na samom kraju, sjetili su se da treba nesto reci? Nazalost ubjeden sam da koliko god nas koce duge struje, sigurno nije ni nase maslo cisto ovaj put. Sve je sakriveno, suti se, nekako je sve tajna oko tog statuta i odbijanja da ima previse sumnje u nas..dobro je neko rekao, nije ni slucaj Siljak-uplatnica bila ona kakva se predstavila.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Osjecaj je da su svi digli ruke od kluba, niko se ne oglasava ni mediji ni odgovorni ljudi a radi se o gasenju kluba mi nismo ni Mladost DK ni Olimpik a tako se ponasamo i takav je osjecaj trenutno.
Oglasili su se igraci i to u kratkim crtama da izraze podrsku Savi. Ovoliki klub da nema nikog, nerealno zvuci ali izgleda da je tako. Ono sto me najvise brine da nema ni glasa od manijaka nego su sat vremena nakon saopstenja, pozvali ljude u BL kao da se nista ne desava? Samo pitam koji qrac je njima u glavi.
Oglasili su se igraci i to u kratkim crtama da izraze podrsku Savi. Ovoliki klub da nema nikog, nerealno zvuci ali izgleda da je tako. Ono sto me najvise brine da nema ni glasa od manijaka nego su sat vremena nakon saopstenja, pozvali ljude u BL kao da se nista ne desava? Samo pitam koji qrac je njima u glavi.
-
Rahatlokum
- Kontakt:
Nazalost izgleda da je i dobrom dijelu navijaca vise pun Q i da su se umorili od svega..Ferroviere1987 je napisao/la: ↑14 maj 2026, 18:02Osjecaj je da su svi digli ruke od kluba, niko se ne oglasava ni mediji ni odgovorni ljudi a radi se o gasenju kluba mi nismo ni Mladost DK ni Olimpik a tako se ponasamo i takav je osjecaj trenutno.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Pročitah da klub ima mjesečnu obavezu da na plate izdvaja 700 hiljada KM. Pa ne znam kako mi ne igramo grupnu fazu konferencijske lige sa ovim parama. Ah taj sportski segment i menadžerski talovi će nam glave doći.
Da se vratimo na strateškog partnera. Imaju samo dva scenarija:
1) Sanin je ovo sve izblefirao i izvršio pritisak da se sutra potpiše Statut, i odmah upada sportski direktor sa novim trenerom, kreću pripreme za sljedeću sezonu. Očekivanja najveća u historiji, euforija među navijačima.
2) Sanin odlazi, stara Skupština imenuje Tunu, Oru i ostale da spase šta se spasiti da. Klub zbog dugova pred gašenjem. Scenario Čelika u najavi. Poslije Željezare i Koksare, ova vlast ugasila i FK Željezničar. Na izborima doživljavaju potop. Historijska tragedija.
Ovo su vam ugrubo jedina dva moguća scenarija u ovom trenutku i sa trenutnom finansijskom situacijom. Ako je iko pametan scenario pod 2) neće dozvoliti, što znači zvati Škobića na telefon svu noć dok mu baterija ne crkne.
Da se vratimo na strateškog partnera. Imaju samo dva scenarija:
1) Sanin je ovo sve izblefirao i izvršio pritisak da se sutra potpiše Statut, i odmah upada sportski direktor sa novim trenerom, kreću pripreme za sljedeću sezonu. Očekivanja najveća u historiji, euforija među navijačima.
2) Sanin odlazi, stara Skupština imenuje Tunu, Oru i ostale da spase šta se spasiti da. Klub zbog dugova pred gašenjem. Scenario Čelika u najavi. Poslije Željezare i Koksare, ova vlast ugasila i FK Željezničar. Na izborima doživljavaju potop. Historijska tragedija.
Ovo su vam ugrubo jedina dva moguća scenarija u ovom trenutku i sa trenutnom finansijskom situacijom. Ako je iko pametan scenario pod 2) neće dozvoliti, što znači zvati Škobića na telefon svu noć dok mu baterija ne crkne.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Pa vjerovatno jer nije sve tako cisto. Da jeste davno bi to uradili ili jednostavno tuzili nekoga.Azzuri je napisao/la: ↑14 maj 2026, 17:34Zasto nas klub ne sazove pres konferenciju, posalji upute i pozive ministarstvu, zasto se javno ne izade sa detaljima o izmjenama statusa pa vracanjem pa ponovim izmjenama, sta smo to mi uradili sto je od nas trazeno pa nas i dalje koce, zasto se direktno ne prozove. Mjesecima se suti, i sad kad smo na samom kraju, sjetili su se da treba nesto reci? Nazalost ubjeden sam da koliko god nas koce duge struje, sigurno nije ni nase maslo cisto ovaj put. Sve je sakriveno, suti se, nekako je sve tajna oko tog statuta i odbijanja da ima previse sumnje u nas..dobro je neko rekao, nije ni slucaj Siljak-uplatnica bila ona kakva se predstavila.
Sve pod velom tajni.
Najlakse napisat vlast kriva. Nesposobni smo, pokvareni i.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ne može biti klub kriv ako smo pet puta ispravljali Statut i pet puta nas ministar izradio. Čak se priča po kuloarima da je to radio po nalogu. Saznat ćemo po čijem. Polako.
Klub je bio kriv samo onda kada je na "historijskoj" skupštini usvojio Statut koji je imao puno nezakonitih stvari. Sve poslije klub je slijedio instrukcije ministra pravde i dobio ćorak.
Klub je bio kriv samo onda kada je na "historijskoj" skupštini usvojio Statut koji je imao puno nezakonitih stvari. Sve poslije klub je slijedio instrukcije ministra pravde i dobio ćorak.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Meni je prva opcija pala napamet odmah nakon saopstenja, prebacivanje pritiska na institucije, "zadnji voz" ili eventualno izazvat nekog politicar da ubere zasluge "spasavanjem" Zeljeznicara. U tom slucaju to je zadnji pokusaj Sanina i nakon toga u slucaju da bude ponovno odbijen Sanin i definitivno odlazi a sljedeci scenario bi bio vracanje stare skupstine odnosno povratak na staro.
Mene zanima sljedece :
1. Da li je istina da Sanin za pokrice trazi imovinu Zeljeznicara, ako je istina koji qrac smo uopste pristali na to, to jest radna grupa koja je pregovarala sa njim.
2. Ako Sanin ceka jos jedan pokusaj odobravanja statuta, zasto bi onda Savo Milosevic dobio otkaz ako je vec sa njim isplanirana dugorocna saradnja? Da li to onda znaci da je Sanin vec odustao?
3. Zasto se Manijaci odvajaju od desavanja u klubu koji je njihov interes? Da li bi ostali nijemi u slucaju najgoreg? A od ovog gore moze samo znate vec sta. Van svake pameti pozivat na gostovanje u BL a klub ti se fakticki nalazi pred gasenjem.
Mene zanima sljedece :
1. Da li je istina da Sanin za pokrice trazi imovinu Zeljeznicara, ako je istina koji qrac smo uopste pristali na to, to jest radna grupa koja je pregovarala sa njim.
2. Ako Sanin ceka jos jedan pokusaj odobravanja statuta, zasto bi onda Savo Milosevic dobio otkaz ako je vec sa njim isplanirana dugorocna saradnja? Da li to onda znaci da je Sanin vec odustao?
3. Zasto se Manijaci odvajaju od desavanja u klubu koji je njihov interes? Da li bi ostali nijemi u slucaju najgoreg? A od ovog gore moze samo znate vec sta. Van svake pameti pozivat na gostovanje u BL a klub ti se fakticki nalazi pred gasenjem.
- Lokomotifa
- Kontakt:
P. S. Nemojte zaboraviti da je direktor Slato stavio mandat na raspolaganje (mada je pitanje kome). Nije dao otkaz, niti neopozivu ostavku. I to je indikativno. Mislim da imamo još par dana da vidimo ide li scenario 1 ili 2.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Nismo mi pred gašenjem to su gluposti,al isto tako mi smo postali jedan ispod prosjecan klub. A na to su nas dovele upravo sve uprave ranije i skupština. Jedini problem je u nama, nemamo stručnih ljudi u svim segmentima kluba. Mirvic da je ozbiljan investitor u šest mjeseci bi našao ljude koji bi ga doveli do ministra da se sjedne porazgovara, ili da se nadje neka druga opcija. A to se ne moze desiti da se pojaviš jednom u klubu u šest mjeseci, da ti klub vodi neki pjetlic novinar koji je ostao bez posla na televiziji. Da pritom uhljebavas drugog novinara Delica koji isto nema veze s sportom osim sto je novinar. To isto da dovedeš Surkovica s Arenasport da ti bude u klubu. To se ozbiljnom investitoru s parama nije moglo desiti, al naravno s ozbiljnim pristupom klubu. Cim si ti doveo Huskovica, Pejica, Galceva ostale vedete znalo se da to nema ni i od investitora. A da ne pričamo o guranju Krpica čitavu sezonu, znalo se da Savo hoce da uzme keš i lagano nogica. Sve u svemu, suma sumarum jedini problem smo mi, kakvo crno ministarstvo, Vico,Gico .
Trenutno korisnika/ca: Anpa, bvsic, knoa, objektivni7563 i 42 gosta.