FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
75
18%
2. Borbu za Evropu
181
43%
3. Sredinu tabele
73
17%
4. Borbu za opstanak
96
23%

Ukupno glasova: 425

Lokomotifa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lokomotifa » 14 maj 2026, 18:50

Pročitah da klub ima mjesečnu obavezu da na plate izdvaja 700 hiljada KM. Pa ne znam kako mi ne igramo grupnu fazu konferencijske lige sa ovim parama. Ah taj sportski segment i menadžerski talovi će nam glave doći.

Da se vratimo na strateškog partnera. Imaju samo dva scenarija:

1) Sanin je ovo sve izblefirao i izvršio pritisak da se sutra potpiše Statut, i odmah upada sportski direktor sa novim trenerom, kreću pripreme za sljedeću sezonu. Očekivanja najveća u historiji, euforija među navijačima.

2) Sanin odlazi, stara Skupština imenuje Tunu, Oru i ostale da spase šta se spasiti da. Klub zbog dugova pred gašenjem. Scenario Čelika u najavi. Poslije Željezare i Koksare, ova vlast ugasila i FK Željezničar. Na izborima doživljavaju potop. Historijska tragedija.

Ovo su vam ugrubo jedina dva moguća scenarija u ovom trenutku i sa trenutnom finansijskom situacijom. Ako je iko pametan scenario pod 2) neće dozvoliti, što znači zvati Škobića na telefon svu noć dok mu baterija ne crkne.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 14 maj 2026, 19:02

Azzuri je napisao/la:
14 maj 2026, 17:34
Zasto nas klub ne sazove pres konferenciju, posalji upute i pozive ministarstvu, zasto se javno ne izade sa detaljima o izmjenama statusa pa vracanjem pa ponovim izmjenama, sta smo to mi uradili sto je od nas trazeno pa nas i dalje koce, zasto se direktno ne prozove. Mjesecima se suti, i sad kad smo na samom kraju, sjetili su se da treba nesto reci? Nazalost ubjeden sam da koliko god nas koce duge struje, sigurno nije ni nase maslo cisto ovaj put. Sve je sakriveno, suti se, nekako je sve tajna oko tog statuta i odbijanja da ima previse sumnje u nas..dobro je neko rekao, nije ni slucaj Siljak-uplatnica bila ona kakva se predstavila.
Pa vjerovatno jer nije sve tako cisto. Da jeste davno bi to uradili ili jednostavno tuzili nekoga.
Sve pod velom tajni.
Najlakse napisat vlast kriva. Nesposobni smo, pokvareni i.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 14 maj 2026, 19:07

Ne može biti klub kriv ako smo pet puta ispravljali Statut i pet puta nas ministar izradio. Čak se priča po kuloarima da je to radio po nalogu. Saznat ćemo po čijem. Polako.

Klub je bio kriv samo onda kada je na "historijskoj" skupštini usvojio Statut koji je imao puno nezakonitih stvari. Sve poslije klub je slijedio instrukcije ministra pravde i dobio ćorak.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 14 maj 2026, 19:15

Meni je prva opcija pala napamet odmah nakon saopstenja, prebacivanje pritiska na institucije, "zadnji voz" ili eventualno izazvat nekog politicar da ubere zasluge "spasavanjem" Zeljeznicara. U tom slucaju to je zadnji pokusaj Sanina i nakon toga u slucaju da bude ponovno odbijen Sanin i definitivno odlazi a sljedeci scenario bi bio vracanje stare skupstine odnosno povratak na staro.
Mene zanima sljedece :
1. Da li je istina da Sanin za pokrice trazi imovinu Zeljeznicara, ako je istina koji qrac smo uopste pristali na to, to jest radna grupa koja je pregovarala sa njim.
2. Ako Sanin ceka jos jedan pokusaj odobravanja statuta, zasto bi onda Savo Milosevic dobio otkaz ako je vec sa njim isplanirana dugorocna saradnja? Da li to onda znaci da je Sanin vec odustao?
3. Zasto se Manijaci odvajaju od desavanja u klubu koji je njihov interes? Da li bi ostali nijemi u slucaju najgoreg? A od ovog gore moze samo znate vec sta. Van svake pameti pozivat na gostovanje u BL a klub ti se fakticki nalazi pred gasenjem.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 14 maj 2026, 19:34

P. S. Nemojte zaboraviti da je direktor Slato stavio mandat na raspolaganje (mada je pitanje kome). Nije dao otkaz, niti neopozivu ostavku. I to je indikativno. Mislim da imamo još par dana da vidimo ide li scenario 1 ili 2.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 14 maj 2026, 19:41

Nismo mi pred gašenjem to su gluposti,al isto tako mi smo postali jedan ispod prosjecan klub. A na to su nas dovele upravo sve uprave ranije i skupština. Jedini problem je u nama, nemamo stručnih ljudi u svim segmentima kluba. Mirvic da je ozbiljan investitor u šest mjeseci bi našao ljude koji bi ga doveli do ministra da se sjedne porazgovara, ili da se nadje neka druga opcija. A to se ne moze desiti da se pojaviš jednom u klubu u šest mjeseci, da ti klub vodi neki pjetlic novinar koji je ostao bez posla na televiziji. Da pritom uhljebavas drugog novinara Delica koji isto nema veze s sportom osim sto je novinar. To isto da dovedeš Surkovica s Arenasport da ti bude u klubu. To se ozbiljnom investitoru s parama nije moglo desiti, al naravno s ozbiljnim pristupom klubu. Cim si ti doveo Huskovica, Pejica, Galceva ostale vedete znalo se da to nema ni i od investitora. A da ne pričamo o guranju Krpica čitavu sezonu, znalo se da Savo hoce da uzme keš i lagano nogica. Sve u svemu, suma sumarum jedini problem smo mi, kakvo crno ministarstvo, Vico,Gico .

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 14 maj 2026, 19:46

antibot je napisao/la:
14 maj 2026, 15:06
Bojudaosinebu je napisao/la:
14 maj 2026, 14:02
Jedini nacin je stecaj, mislim da se u tom slucaju mogu otpustiti svi igrači bez nekih naknada. Krenuti sa juniorima od 0
Ne seri!
Zasto, to je vrlo realan scenarij.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 maj 2026, 19:48

Lokomotifa je napisao/la:
14 maj 2026, 18:50
Pročitah da klub ima mjesečnu obavezu da na plate izdvaja 700 hiljada KM. Pa ne znam kako mi ne igramo grupnu fazu konferencijske lige sa ovim parama. Ah taj sportski segment i menadžerski talovi će nam glave doći.

Da se vratimo na strateškog partnera. Imaju samo dva scenarija:

1) Sanin je ovo sve izblefirao i izvršio pritisak da se sutra potpiše Statut, i odmah upada sportski direktor sa novim trenerom, kreću pripreme za sljedeću sezonu. Očekivanja najveća u historiji, euforija među navijačima.

2) Sanin odlazi, stara Skupština imenuje Tunu, Oru i ostale da spase šta se spasiti da. Klub zbog dugova pred gašenjem. Scenario Čelika u najavi. Poslije Željezare i Koksare, ova vlast ugasila i FK Željezničar. Na izborima doživljavaju potop. Historijska tragedija.

Ovo su vam ugrubo jedina dva moguća scenarija u ovom trenutku i sa trenutnom finansijskom situacijom. Ako je iko pametan scenario pod 2) neće dozvoliti, što znači zvati Škobića na telefon svu noć dok mu baterija ne crkne.
Drug koliko je 700,000.00 x 12 mjeseci?! Pogledaj malo finansijski izvještaj.

I malo smanji dramaturgiju živ bio. Željezničar postoji preko 100 godina prije Mirvića i neće se ugasiti njegovim odlaskom. Ne gase nas prvi put u našoj historiji pa evo nas tu smo jbg.

Edit : I da, nemoj baš toliko ni Sanina kovati u zvijezde. Mogao se gospodin obratiti navijačima u nekom intervju za klubski kanal dok je bio tu. Frajer kao da je autističan.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 14 maj 2026, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

SamLake
Kontakt:

Post Postao/la SamLake » 14 maj 2026, 19:51

14 maj 2026, 19:46
antibot je napisao/la:
14 maj 2026, 15:06
14 maj 2026, 14:02
Jedini nacin je stecaj, mislim da se u tom slucaju mogu otpustiti svi igrači bez nekih naknada. Krenuti sa juniorima od 0
Ne seri!
Zasto, to je vrlo realan scenarij.
Nece vLAŽNI hadžija prsmrdit Želji pa crkni od muke

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 14 maj 2026, 19:56

O kakvim vi gasenjima i dugovima pricate? Pa zar nije nedavno objavljeno da su rijeseni svi dugovi prema bivsim uposlenicima, igracima, trenerima itd.. Valjda samo porez imamo duzni? Za njega imamo reprogram i to je to, situacija nije idealna al ne treba pretjerivati. Zeljo ima svojih para i bez investitora, najvise u drzavi imamo prihoda ubjedljivo i jedini smo klub koji je koliko toliko "samoodrziv".

Bez investitora i sa svim sudijskim lakrdijama igramo evropu tu i tamo svake druge godine. Da je Sanin usao regularno uspostavili bi bas dominaciju, moje misljenje. Pokazatelj toga je i ova opstrukcija jer su se us*ali jakog Zelje. Od svih klubova u drzavi imamo najveci potencijal ubjedljivo. Nadat se da izdobri.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 14 maj 2026, 20:02

Povedi nas Sanine u nove pobede

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 14 maj 2026, 20:04

14 maj 2026, 19:07
Ne može biti klub kriv ako smo pet puta ispravljali Statut i pet puta nas ministar izradio. Čak se priča po kuloarima da je to radio po nalogu. Saznat ćemo po čijem. Polako.

Klub je bio kriv samo onda kada je na "historijskoj" skupštini usvojio Statut koji je imao puno nezakonitih stvari. Sve poslije klub je slijedio instrukcije ministra pravde i dobio ćorak.
Kako si samo povezao trenutnu vlast sa propadanjem našeg kluba, Zeljezare i Koksare, s svaka ti cast. Ni sa jednim nema veze trenutna vlast. Ali ovo nije politicki forum, a i klub nam je u krizi to nam je valjda trenutno najprece, a ne da granamo politiku po sportskom forumu.

Lekqqq1921
Kontakt:

Post Postao/la Lekqqq1921 » 14 maj 2026, 20:06

Sedam dana fajde je Mirvic dao za promjene, smjesi se sudbina Celika

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 14 maj 2026, 20:07

Lokomotiva je novi nodi. Ovaj lupa za igrace, a ovaj za klub. Bara bara mrtva trka gluposti

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 14 maj 2026, 20:10

12tiigrac21 je napisao/la:
14 maj 2026, 20:04
14 maj 2026, 19:07

Kako si samo povezao trenutnu vlast sa propadanjem našeg kluba, Zeljezare i Koksare, s svaka ti cast. Ni sa jednim nema veze trenutna vlast. Ali ovo nije politicki forum, a i klub nam je u krizi to nam je valjda trenutno najprece, a ne da granamo politiku po sportskom forumu.
Nema trenutna vlast veze ni sa cim losim, samo sa dobrim. I za dodika su nas uvjeravali da je mrtav. Yebala ti trojka i niksic komplet porodicu u pakas

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 14 maj 2026, 20:17

Mi se kao politikom nećemo baviti, ali politika se nama bavi haman od osnivanja. Jeste li normalni ba pa to ne vidite?

Od glupana Gavrana Hulahopke to ne očekujem, ali ostali me iznenađuju.

E čuj trenutna vlast nema veze sa ovim. Pa ja sam ideološki više lijevo nego desno, ali ko je šef Vedranu Škobiću ako nije Nermin Nikšić. On da je htio mogao je ovo riješiti u januaru. To mu raja zamjera. A nabijem i ove naše koji su kao neke face u politici a yebu nas sa svih strana. Uticajni kao moja nana rahmetli.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 14 maj 2026, 20:20

Lekqqq1921 je napisao/la:
14 maj 2026, 20:06
Bolje kao Celik nego da gledam opet antifudbal i opstanak

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 14 maj 2026, 20:23

14 maj 2026, 20:17
Mi se kao politikom nećemo baviti, ali politika se nama bavi haman od osnivanja. Jeste li normalni ba pa to ne vidite?

Od glupana Gavrana Hulahopke to ne očekujem, ali ostali me iznenađuju.

E čuj trenutna vlast nema veze sa ovim. Pa ja sam ideološki više lijevo nego desno, ali ko je šef Vedranu Škobiću ako nije Nermin Nikšić. On da je htio mogao je ovo riješiti u januaru. To mu raja zamjera. A nabijem i ove naše koji su kao neke face u politici a yebu nas sa svih strana. Uticajni kao moja nana rahmetli.
Ti si ipak unapređeni nodi. Iz tebe izbija pamet nema sta.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 14 maj 2026, 20:23

GrbavicaHrammm je napisao/la:
14 maj 2026, 20:20
Lekqqq1921 je napisao/la:
14 maj 2026, 20:06
Bolje kao Celik nego da gledam opet antifudbal i opstanak
:thumbup:
Željezničar über alles

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 14 maj 2026, 20:32

Na kakve su sve načine pokušavali raditi u klubu možda najbolje ilustruje podatak koji je saznao Sport Centar, a to je da je bivši predsjednik Upravnog odbora Admir Tunović potpisao punomoć novoizabranom direktoru kluba Harisu Slati kako bi on uopće mogao predstavljati i zastupati klub, odnosno biti osoba ovlaštena za potpise i tako omogućiti klubu da koliko-toliko normalno .

Pa mi onaj glupan sanjin ubjedivo da ja pisem gluposti. Evo ti glupane dokaz da sve što sam ti pisao je istina.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []