Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Iceplayer
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Iceplayer » 14 maj 2026, 23:16

MostarNeretva je napisao/la:
14 maj 2026, 22:51
Fali nam jedan izrazito brz igrac tipa Besic , pa i ne mora biti neki kvalitet. Kanadjani nam ne odgovaraju nimalo ta varijabla je veoma bitna u svakoj predikciji. Ljudi imaju krila izrazito brza i zive na ubacivanjima lopte po zemlji izmedju odbrane i izlascima 1 na 1 sa golmanom. U prilog tome ne ide i to sto imamo prilicno linijski orjentisanog golmana. Golman tipa Muftic za brzim izlascima bi ovdje odgovarao.

Razmisljam tko je najbrzi nas igrac na 30-40 metara sprintu vjerovatno Dedic. Mujakic mi djeluje brz isto ono malo sto sam ga gledao.. sigurno ima vise informisanih statisticara na forumu
Ma jok ne odgovaramo mi njima sa kompaktnom odbranom, pustiš im sredinu i oni ne znaju igrati. Tako ih je i Island riješio. Oni igraju na brzinu kad izađeš visoko protiv njih. Ako zabijemo rani gol i zatvorimo se oni će pasti ko kula od karata...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 maj 2026, 23:22

Edincapitano je napisao/la:
14 maj 2026, 23:02
MostarNeretva je napisao/la:
14 maj 2026, 22:51
Fali nam jedan izrazito brz igrac tipa Besic , pa i ne mora biti neki kvalitet. Kanadjani nam ne odgovaraju nimalo ta varijabla je veoma bitna u svakoj predikciji. Ljudi imaju krila izrazito brza i zive na ubacivanjima lopte po zemlji izmedju odbrane i izlascima 1 na 1 sa golmanom. U prilog tome ne ide i to sto imamo prilicno linijski orjentisanog golmana. Golman tipa Muftic za brzim izlascima bi ovdje odgovarao.

Razmisljam tko je najbrzi nas igrac na 30-40 metara sprintu vjerovatno Dedic. Mujakic mi djeluje brz isto ono malo sto sam ga gledao.. sigurno ima vise informisanih statisticara na forumu
Mislim da je cak Memic brzi od Dedica. Tarik nije bas spor ali nije neka brzina, ostali igraci su manje vise isto spori. Nemamo bas brze igrace.
Memic je najbrzi.
Dedic i Esmir sa jedne strane a Seo i Memic/Kerim sa druge, tu nema zime i protiv jacih repkih.
Problem je umor, povrede, ostaje se npr na Gigovicu da igra beka.

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 14 maj 2026, 23:24

Meni su slicni velsu, ne znam sto a nije zbog jezika.

Tako da je Sergej to ipak dobro odradio.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 14 maj 2026, 23:30

Halix131 je napisao/la:
14 maj 2026, 23:24
Meni su slicni velsu, ne znam sto a nije zbog jezika.

Tako da je Sergej to ipak dobro odradio.
Iskreno mislim da smo bolji ali kod nas ima dosta mladi i novi igraca sto ne igra na vrhunskom nivou jos pa ljudi koji ne prate nasu repku kontaju samo da su svi kante i samo znaju Dzeku.

Mislim da cemo ih pojesti.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 14 maj 2026, 23:58

Francuzi nisu pozvali Camavingu iz Real Madrida koji je stalno bio na spiskovima. Ali selektor nije zadovoljan očito njegovom formom. Ima još nekih iznenadjenja ali to je baš najupečatljivije. Izgleda da on ne prati Sergejevu taktiku da ne mijenja igrače pred svjetsko da se ne bi remeti duh ekipe.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 maj 2026, 00:12

DeeWa je napisao/la:
14 maj 2026, 23:58
Francuzi nisu pozvali Camavingu iz Real Madrida koji je stalno bio na spiskovima. Ali selektor nije zadovoljan očito njegovom formom. Ima još nekih iznenadjenja ali to je baš najupečatljivije. Izgleda da on ne prati Sergejevu taktiku da ne mijenja igrače pred svjetsko da se ne bi remeti duh ekipe.
Francuzi nisu na duh prosli na prvenstvo vec na suhi kvalitet.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 maj 2026, 00:13

Ako cemo iskreno, Camavinga je odigrao samo 2 meca u citavim kvalifikacijama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 maj 2026, 00:29

slika
slika
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 15 maj 2026, 00:31

S tim da smo San Marino pobjedili 1-0 u Zenici. Da je i tu bila golijada kao na gostovanju bili bismo u prvih 5 😁

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 15 maj 2026, 01:12

Madal je napisao/la:
15 maj 2026, 00:12
DeeWa je napisao/la:
Francuzi nisu na duh prosli na prvenstvo vec na suhi kvalitet.
brat hladno stavlja u isti koš francuze i nas, ambiciozan nema šta :salut:

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 15 maj 2026, 01:20

| 🟦 1 | Engleska | Pobjednik skupine K | 8 | 0 | 🟨 0,00 |
| 🟦 2 | Švicarska | Pobjednik skupine B | 6 | 2 | 🟨 0,33 |
| 🟦 3 | Španjolska | Pobjednik skupine E | 6 | 2 | 🟨 0,33 |
| 🟦 4 | Njemačka | Pobjednik skupine A | 6 | 3 | 🟨 0,50 |
| 🟦 5 | Hrvatska | Pobjednik skupine L | 8 | 4 | 🟨 0,50 |
| 🟦 6 | Nizozemska | Pobjednik skupine G | 8 | 4 | 🟨 0,50 |
| 🟦 7 | Austrija | Pobjednik skupine H | 8 | 4 | 🟨 0,50 |
| 🟦 8 | Norveška | Pobjednik skupine I | 8 | 5 | 🟨 0,62 |
| 🟦 9 | Francuska | Pobjednik skupine D | 6 | 4 | 🟨 0,67 |
| 🟦 10 | Belgija | Pobjednik skupine J | 8 | 7 | 🟨 0,88 |
| 🟦 11 | ⚜️ Bosna i Hercegovina | Pobjednik Play-offa (Put A) | 10 | 9 | 🟨 0,90 |
| 🟦 12 | Češka | Pobjednik Play-offa (Put D) | 10 | 11 | 🟨 1,10 |
| 🟦 13 | Portugal | Pobjednik skupine F | 6 | 7 | 🟨 1,17 |
| 🟦 14 | Škotska | Pobjednik skupine C | 6 | 7 | 🟨 1,17 |
| 🟦 15 | Turska | Pobjednik Play-offa (Put C) | 8 | 12 | 🟨 1,50 |
| 🟦 16 | Švedska | Pobjednik Play-offa (Put B) | 8 | 14 | 🟨 1,75 |

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 maj 2026, 07:47

Posle euforije i plasmana i odredjenog vremena koji je prosao od momenta prolaska na svjetsko prvenstvo, vrijeme je da spustimo loptu i sagledamo stvari objektivno.

Rumunija bosna 0-1 ljudi su bili mnogo bolji od 25 do 90 minute. 90% sudija bi svirnuo onde penal

Kipar bih 2-2 ljudi Su nas nadigrali go jesu dali u 90 za izjednacenje al nas go iz kornera nema nikakve veze sa kvalitetom nase repke igracki i selektorski

Bih rumunija oni bili mnogo bolji u prvom pol mi u drugom zasluzeno smo pobjedili

BIH AUSTRIJA 1-2 ljudi bili bolji za jedan go, apsulutno se neslazem da je bh bila bolja

AUSTRIJA bih 1-1 CJELU UTAKMICU osim gola kad smo dali AUSTRIJA APSULUTNO DOMINIRALA , od 1 do 95 minute. Reprezentacija koha nije bila 30 skoro godina na svjetskom, reprezentacija koja je smjesna reprezentacija ako ih uporedimo sa bilo kojom repkom iz prvog sesira

Wels BOSNA 1-1 70% utakmice ljudi kontrolisaki bili kompaktni bolji u svim segmentima, u tih 30% utakmice mi bili bolji i to sa ho ruk igramo koja se isplatila da si izvuko remi i da si na penale prosao, pritom da si bio dosta slabi u produzecima, i da si fulio prvi penal Demirovic

Bih Italia 1-1 do crvenig kartona ljudi vodili 0-1 imali sve pod kontrolom igrac njihov pravi nepotreban crveni u 42 minuti poske toga imali preko KEANA 100% sansu sutno preko gola mi bili dominantni al jedva izjednaciki otisli na penale gdje su insce italijani najbolji na svijetu ljudi profulili prnale preko gola i orecka golman nas nije odbranio nijedan penal cinimi se da ni stranu nije pogodio, dok Esmirov sut Donaruma za dlaku neidbrani.

Nijednu ekipu mi nismo takticki pobjedili s imali smo san marino u zenici 1-0 i tamo 0-1 bilo do 70 minute kipar i u zenici i u kipru tesko napeto. Mi kad trebamo igrat ofanzivno da damo go 11-11 tesko to uspjevsmo i kad uspijemo to se desi samo ako sergej igra pokera pa ide all in 3 spica i 1 defanzivnim veznim.

Mogli bi mi lagano izpast. Klima sudjenje potrosenos nasih igraca dzeko katic povrede starost dzeke.

Dedic slaba spremost povrede ceste

Bajraktarevic bi mogao bit nas najbolji igrac klima sudjenje a nije toliko puno igro al je dovoljno igrao u PSV u da je u nekom ritmu

Alajbegovic ce bit na klupi i nece pravit prevagu kad bude usao u kanadi i NJEGOV EGO LJUTNJA BI MOGLA NJEGA A I MEDJU ODNOSE izmedju ostali igraca dosta poljuljat, jer vec sad se zali na barbareza sto nije starter al on nije u ovom trenutku za prvih 11. Memic je mnogo bolji igrac u ovom trenutku za repku i mnogo korisni

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 maj 2026, 08:12

Cekamo mi tebe i jos par vas smaraca da se vratite na teme i nastavite pljuvati i pametovati kako smo losi, kako ne valja selektor, kako smo na srecu otisli na SP.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 15 maj 2026, 08:14

Pitar6785 je napisao/la:
15 maj 2026, 07:47
Posle euforije i plasmana i odredjenog vremena koji je prosao od momenta prolaska na svjetsko prvenstvo, vrijeme je da spustimo loptu i sagledamo stvari objektivno.

Rumunija bosna 0-1 ljudi su bili mnogo bolji od 25 do 90 minute. 90% sudija bi svirnuo onde penal

Kipar bih 2-2 ljudi Su nas nadigrali go jesu dali u 90 za izjednacenje al nas go iz kornera nema nikakve veze sa kvalitetom nase repke igracki i selektorski

Bih rumunija oni bili mnogo bolji u prvom pol mi u drugom zasluzeno smo pobjedili

BIH AUSTRIJA 1-2 ljudi bili bolji za jedan go, apsulutno se neslazem da je bh bila bolja

AUSTRIJA bih 1-1 CJELU UTAKMICU osim gola kad smo dali AUSTRIJA APSULUTNO DOMINIRALA , od 1 do 95 minute. Reprezentacija koha nije bila 30 skoro godina na svjetskom, reprezentacija koja je smjesna reprezentacija ako ih uporedimo sa bilo kojom repkom iz prvog sesira

Wels BOSNA 1-1 70% utakmice ljudi kontrolisaki bili kompaktni bolji u svim segmentima, u tih 30% utakmice mi bili bolji i to sa ho ruk igramo koja se isplatila da si izvuko remi i da si na penale prosao, pritom da si bio dosta slabi u produzecima, i da si fulio prvi penal Demirovic

Bih Italia 1-1 do crvenig kartona ljudi vodili 0-1 imali sve pod kontrolom igrac njihov pravi nepotreban crveni u 42 minuti poske toga imali preko KEANA 100% sansu sutno preko gola mi bili dominantni al jedva izjednaciki otisli na penale gdje su insce italijani najbolji na svijetu ljudi profulili prnale preko gola i orecka golman nas nije odbranio nijedan penal cinimi se da ni stranu nije pogodio, dok Esmirov sut Donaruma za dlaku neidbrani.

Nijednu ekipu mi nismo takticki pobjedili s imali smo san marino u zenici 1-0 i tamo 0-1 bilo do 70 minute kipar i u zenici i u kipru tesko napeto. Mi kad trebamo igrat ofanzivno da damo go 11-11 tesko to uspjevsmo i kad uspijemo to se desi samo ako sergej igra pokera pa ide all in 3 spica i 1 defanzivnim veznim.

Mogli bi mi lagano izpast. Klima sudjenje potrosenos nasih igraca dzeko katic povrede starost dzeke.

Dedic slaba spremost povrede ceste

Bajraktarevic bi mogao bit nas najbolji igrac klima sudjenje a nije toliko puno igro al je dovoljno igrao u PSV u da je u nekom ritmu

Alajbegovic ce bit na klupi i nece pravit prevagu kad bude usao u kanadi i NJEGOV EGO LJUTNJA BI MOGLA NJEGA A I MEDJU ODNOSE izmedju ostali igraca dosta poljuljat, jer vec sad se zali na barbareza sto nije starter al on nije u ovom trenutku za prvih 11. Memic je mnogo bolji igrac u ovom trenutku za repku i mnogo korisni
Cijeli ciklus nas prati neka cudna sreca, imamo kvalitet, naravno ali kao sto si ti napisao, pogotovo u barazu su nas neke vile nosale. Ovo se sve vratilo od one nesrece sto nas je pratila zadnjih 10-15 godina :kafa:

Ali momci su mladi, moras nekad imati i srece malo da odes na velika takmicenja i onda rastes kao osoba i igrac. :bih:

To oko Kerima se ne slazem nikako, imam osjecaj da je momak bas na pravom mjestu i ne glumi neka zvijezda ali naravno hoce da igra da se pokaze, ali da ce to napraviti neku losu atmosferu u ekipi, uopste ne mislim. :kafa:
Zadnja izmjena: Edincapitano, dana/u 15 maj 2026, 08:18, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 maj 2026, 08:17

Pitar6785 je napisao/la:
15 maj 2026, 07:47
Italijani imali do 42. minute sve pod kontrolom? Koju si ti utakmicu gledao?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 maj 2026, 08:21

Po obicaju retardiran upis ali jeste cinjenica da smo znali dobijati utakmice koje smo inace gubili gdje protivnik ima inicijativu. Da li je sreca ili nacin igranja je druga tema, ima vjerovatno i jednog i drugog.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 maj 2026, 08:21

napapijri1987 je napisao/la:
15 maj 2026, 00:31
S tim da smo San Marino pobjedili 1-0 u Zenici. Da je i tu bila golijada kao na gostovanju bili bismo u prvih 5 😁
Trebalo nam je pod Barbom vremena da prorade napadački automatizmi. Prvo je imao tu nesretnu Ligu nacija gdje se nije imao adekvatan protivnik za napadačku igru, a početkom kvala nam je realno falilo i kvalitete u napadu. Nama su u Rumuniji po krilima igrali Dedić i Gigović. Protiv tog San Marina nismo ni imali krila. Tek pojavom Esmira, Kerima i Memića smo otključali sav ofanzivni potencijal ove ekipe. Ovaj baraž je strahota kako smo furiozni bili u napadu, ono od drugog poluvremena u Velsu i čitava u Zenici, nevjerovatno.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 15 maj 2026, 08:22

Trebao si dodati kako smo nezasluženo otišli na SP, da zaokružiš taj svoj tekst.
Da te podsjetim.
Hrvatska je na zadnja dva prvenstva uzela dvije medalje.
U 8 odigranih utakmica na ispadanje na oba takmičenja ostvarili su slovom i brojem 1 (jednu) pobjedu u 90 min igre i nikog nisu nadigrali.
U Kataru u 7 utakmica dvije pobjede u igri dva poluvremena.
No, ne pada im na pamet se odreći ta dva velika uspjeha.
Nevjerovatno je koliko neki imaju ili uopće nemaju ponosa do svoje države i ništa im nije jasno.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 15 maj 2026, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 maj 2026, 08:34

DeeWa je napisao/la:
Čovjek hladno uporedi izbor Deschampa koji ima izbora da sastavi 4-5 rostera, i Barbareza koji jedva može sakupiti i ovi 26.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 15 maj 2026, 09:13

DeeWa je napisao/la:
I mi da imamo kamaru kvalitetninh igraca bi smo se ovako preseravali. Posto nemamo...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Brazzzoo123, DjaniTarik, General505, GG3, Matterhorn22, Zglavkar i 63 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []