Wagner96 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 22:03
NeSamSafetee je napisao/la: ↑13 maj 2026, 21:56
Wagner96 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 21:11
Kriza identiteta je psihološko stanje neizvjesnosti, konfuzije i preispitivanja vlastitih vrijednosti, uloga i svrhe u životu. Prema Eriksonu, to je privremena, ali intenzivna faza sumnje u to "tko sam ja", koja često nastaje uslijed velikih životnih promjena, gubitaka ili prekretnica.
Kad smo kod krize identiteta:
https://youtu.be/w3zB0T3x9jk?is=NZ52EIX8rtrY5Rla
Da, zamisli da su ljudi bili tako naivni i vjerovali da smo skupa u ovoj državi, i da je Alija stvarno i naš predsjednik, da bi X mjeseci za izravni napad na hrvatsko selo u BiH izjavio da to nije vaš rat. To je recimo drugi tip gamadi, izdajnička gamad.
U međuvremenu neki vicevi pišu sami sebe, pazi tipa i profilne

:
Izgleda da je za Bošnje veća uvreda napad na Jugu nego li psovanje Bosne
Nije kriza indetiteta ,nego svak ima vise indetiteta pa tako moze biti indetitet da je nekou isto vrijeme bosnjak,Hercegovac,Bosanac i Hercegovac,Velezovac,ili da je bio u proslosti Jugosloven(po drzavljanstvu) ,to su sve razni indetiteti
Ovu zastavu koju swpominjes su nacionalisti sa nekoliko strana skinuli vec 1990 te i poceli rat .Ova zastava je njegovala bratstvo i jedinstvo,a cim su dosli nacionalisti na vlast 1990 g i zbacili ovu zastavu poceo je rat .Znaci ova zastava je prestala biti valjana 1990 i sve poslije sta se desavalo su krivi nacionalizmi ,najvise srpski jer su oni razbili Jugoslaviju mjenjajuci silom ustav kako njima odgovara dolaskom Milosevica na vlast.
Genocid u Srebrenici ,UZP u Mostaru i sve ostale zlocine su proizvele bas te horde sto su sbacili yu zastavu i prihvatili se nacionalnih simbola .Okrivljujes petokraku za ubistvo nekih fratara u Listici ,taj dio teritorije je oslobadjala 7 Dalmatinska brigada ,pa i ako je bilo nekih zlocina fino u Split pa u potragu (a ne u Mostar)
Kazes petokraka napravila zlocine ,pa tu je bila protivnicka vojska ta nece ih gledati ako su oslobadjali taj teritorij mora neko nastradati.Ne znam tacno za te fratre ,treba osuditi svaki zlocin ako su na pravdi Boga ubijeni slazem se a ako nisu nista krivi.Ja znam samo da je na pravdi boga ne tako davno stradalo dosta mojih sugradjana i neke rodbine od zlocinacke HB sahovnice a vi je imate u grbu sta ce mo sad .
Ovo sto govoris za Aliju da je izjavio " To nije nas rat" kad su srpske snage napadale selo Ravno je totalna laz i izmisljotina

.Ako imas kakav dokaz za to volio bih viditi,a znam dobro da nema jer je to hrvatska propaganda to sve izmislila.
Tu izjavu koju Alija jeste rekao "Da to nije nas rat" je data u potpuno drugom kontekstu i ona je spasila Hrvatsku (zato ga je Tudjman odlikovo

).Bio sam sudionik svih tih dogadjaja i sve znam.Alija je reko :Nije to nas rat" u momentu kad je Mislosevic trazio da se izvrsi mobilizacija ljudi u citavoj BiH i da se ti ljudi gurnu na Hrvatsku u kojoj je taman krenuo rat a sto je to Alija naravno odbio tom izjavom.Zamisli da je izvrsena mobilizacije u BiH tada na pocetku i da su svi spremljeni u Hrvatsku na ratiste sta bi ostalo od Hrvatske.Imaju dokumenti,i videa,potrazite to malo da vam ja ne trazim,pa se uvjerite,a ne da slijepo slusate propagandu .Pogledaj kad su zaustavljeni tenkovi u Pologu sta su mu ljudi skandirali

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA