Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

DonRamiz
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la DonRamiz » 15 maj 2026, 09:37

Madal je napisao/la:
14 maj 2026, 21:44
DonRamiz je napisao/la:
14 maj 2026, 10:55
Veliki upitnik u kakvoj formi Davies ide na SP

Canada has been beset by injuries as of late. But none has led to concern this close to the tournament like Alphonso Davies’ hamstring injury in the second leg of the Champions League semifinal against Paris Saint-Germain.
Watching his performance again, the Bayern defender immediately slows down after a sprint late in the second half. It’s worth wondering if the sprint led to his injury and if Davies was pushing himself and his body after an array of injuries through 2025 and 2026
Bayern have labelled Davies’ absence as “several weeks” and it sounds like the path to full recovery for Davies is in the five-week range. While that sounds lengthy, it’s believed Davies’ injury is not as detrimental as originally feared.
Remember with injuries, timelines and expectations can change with a player’s recovery. But the likelihood that Davies is a full participant through all of Canada’s training camp before the World Cup remains low, as is the likelihood that Davies plays in Canada’s first friendly (against Uzbekistan) in his hometown of Edmonton on June 1.
For the World Cup itself? It certainly doesn’t sound like his entire World Cup is in jeopardy. However, expectations about how much he will play early on, especially against Bosnia and Herzegovina on June 12, should be adjusted. Canada benefits from having lengthy gaps between their games. Their final group stage game, which could determine their knockout round fate, is a full 12 days after their opener. That’s crucial recovery time for Davies and you can bet Canada’s staff will take full advantage of that time.
As always, you have to bet on Davies wanting and willing to perform: this is the biggest tournament of his life. Davies doesn’t take the responsibility of being Canada captain lightly.

One injury that is leading to more concern, though? Alfie Jones.
It’s believed the Middlesbrough centre-back suffered a setback recently in his recovery from an ankle injury suffered in December.
Potcjenjen upis, on ako ne bude spreman uopste za nas mec sanse nam rastu za 5-10%. Opet se moze izgubiti i nema potcjenjivanja ali bio bi veliki plus za nas i to je cinjenica.
Mi smo u Rumuniji dobili kad nisu imali 4-5 prvotimaca, protiv Austrije nismo izdrzali jer smo imali previse izostanaka, protiv Velsa i Italije bih rekao da je kljuc jer su nam skoro svi bili zdravi. Pa i onaj baraz protiv Ukrajine smo izgubili kada se povrijedio Dedic cini mi se pa nam Civic usao itd.
Jednostavno ekipe naseg ranga, a tu brojim i Kanadu, itekako osjete svaki izostanak, narocito nekog od nosioca igre i glavnih zvijezda.
Apsolutno,Davies je njihov MVP.
Od februara se on vec muci sa povredama ,od februara do danas odigro je 12 utakmica.
Od toga 0 puta odigro vise od 65 minuta.
Znaci taman i da zaigra protiv nas nece biti ni blizu 100% svojih mogucnosti.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 maj 2026, 09:56

Pitar6785 je napisao/la:
15 maj 2026, 07:47
Posle euforije i plasmana i odredjenog vremena koji je prosao od momenta prolaska na svjetsko prvenstvo, vrijeme je da spustimo loptu i sagledamo stvari objektivno.

Rumunija bosna 0-1 ljudi su bili mnogo bolji od 25 do 90 minute. 90% sudija bi svirnuo onde penal

Kipar bih 2-2 ljudi Su nas nadigrali go jesu dali u 90 za izjednacenje al nas go iz kornera nema nikakve veze sa kvalitetom nase repke igracki i selektorski

Bih rumunija oni bili mnogo bolji u prvom pol mi u drugom zasluzeno smo pobjedili

BIH AUSTRIJA 1-2 ljudi bili bolji za jedan go, apsulutno se neslazem da je bh bila bolja

AUSTRIJA bih 1-1 CJELU UTAKMICU osim gola kad smo dali AUSTRIJA APSULUTNO DOMINIRALA , od 1 do 95 minute. Reprezentacija koha nije bila 30 skoro godina na svjetskom, reprezentacija koja je smjesna reprezentacija ako ih uporedimo sa bilo kojom repkom iz prvog sesira

Wels BOSNA 1-1 70% utakmice ljudi kontrolisaki bili kompaktni bolji u svim segmentima, u tih 30% utakmice mi bili bolji i to sa ho ruk igramo koja se isplatila da si izvuko remi i da si na penale prosao, pritom da si bio dosta slabi u produzecima, i da si fulio prvi penal Demirovic

Bih Italia 1-1 do crvenig kartona ljudi vodili 0-1 imali sve pod kontrolom igrac njihov pravi nepotreban crveni u 42 minuti poske toga imali preko KEANA 100% sansu sutno preko gola mi bili dominantni al jedva izjednaciki otisli na penale gdje su insce italijani najbolji na svijetu ljudi profulili prnale preko gola i orecka golman nas nije odbranio nijedan penal cinimi se da ni stranu nije pogodio, dok Esmirov sut Donaruma za dlaku neidbrani.

Nijednu ekipu mi nismo takticki pobjedili s imali smo san marino u zenici 1-0 i tamo 0-1 bilo do 70 minute kipar i u zenici i u kipru tesko napeto. Mi kad trebamo igrat ofanzivno da damo go 11-11 tesko to uspjevsmo i kad uspijemo to se desi samo ako sergej igra pokera pa ide all in 3 spica i 1 defanzivnim veznim.

Mogli bi mi lagano izpast. Klima sudjenje potrosenos nasih igraca dzeko katic povrede starost dzeke.

Dedic slaba spremost povrede ceste

Bajraktarevic bi mogao bit nas najbolji igrac klima sudjenje a nije toliko puno igro al je dovoljno igrao u PSV u da je u nekom ritmu

Alajbegovic ce bit na klupi i nece pravit prevagu kad bude usao u kanadi i NJEGOV EGO LJUTNJA BI MOGLA NJEGA A I MEDJU ODNOSE izmedju ostali igraca dosta poljuljat, jer vec sad se zali na barbareza sto nije starter al on nije u ovom trenutku za prvih 11. Memic je mnogo bolji igrac u ovom trenutku za repku i mnogo korisni
A ne pišeš da smo barem 60% golova primili na nesretan način gdje se lopta njima odbije iz glupe situacije ili se Vasilj oklizne i slično. Sreća je sastavni dio sporta i svi tako pobjeđuju.

Itekako imamo kvalitet i potpuno smo zasluženo prošli na SP. Esmir je na kraju odigrao to jest zadnja 4 meča sve minute i donio nam ovo a Kerim se ne buni uopšte, potpuno prihvata ulogu koju ima.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 maj 2026, 10:01

Kakva gomila gluposti.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 15 maj 2026, 10:28

Svaka čast ako neko sjedne i pročita ustvari šta ovaj brat iskuca.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 15 maj 2026, 12:24

Jedni slave plasman, drugi tuguju...yebi ga to je sport.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 maj 2026, 12:27

Pitar6785 je napisao/la:
Alajbegovic ce bit na klupi i nece pravit prevagu kad bude usao u kanadi i NJEGOV EGO LJUTNJA BI MOGLA NJEGA A I MEDJU ODNOSE izmedju ostali igraca dosta poljuljat, jer vec sad se zali na barbareza sto nije starter al on nije u ovom trenutku za prvih 11. Memic je mnogo bolji igrac u ovom trenutku za repku i mnogo korisni
Kad je izjavio da se ljuti? Ne lupaj gluposti molim te.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 15 maj 2026, 12:32

Trola vas, nemojte se loziti.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 15 maj 2026, 13:31

Ignorišite trolove, ne ulazite u raspravu i ne citirajte ih, na listu gnjavatora.
To je jedini način da ih se riješimo.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 15 maj 2026, 15:02

Al fakat ovi domaći ne mogu da prežale plasman na SP :D

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 15 maj 2026, 15:32

Pitar6785 je napisao/la:
Posle euforije i plasmana i odredjenog vremena koji je prosao od momenta prolaska na svjetsko prvenstvo, vrijeme je da spustimo loptu i sagledamo stvari objektivno.

Rumunija bosna 0-1 ljudi su bili mnogo bolji od 25 do 90 minute. 90% sudija bi svirnuo onde penal

Kipar bih 2-2 ljudi Su nas nadigrali go jesu dali u 90 za izjednacenje al nas go iz kornera nema nikakve veze sa kvalitetom nase repke igracki i selektorski

Bih rumunija oni bili mnogo bolji u prvom pol mi u drugom zasluzeno smo pobjedili

BIH AUSTRIJA 1-2 ljudi bili bolji za jedan go, apsulutno se neslazem da je bh bila bolja

AUSTRIJA bih 1-1 CJELU UTAKMICU osim gola kad smo dali AUSTRIJA APSULUTNO DOMINIRALA , od 1 do 95 minute. Reprezentacija koha nije bila 30 skoro godina na svjetskom, reprezentacija koja je smjesna reprezentacija ako ih uporedimo sa bilo kojom repkom iz prvog sesira

Wels BOSNA 1-1 70% utakmice ljudi kontrolisaki bili kompaktni bolji u svim segmentima, u tih 30% utakmice mi bili bolji i to sa ho ruk igramo koja se isplatila da si izvuko remi i da si na penale prosao, pritom da si bio dosta slabi u produzecima, i da si fulio prvi penal Demirovic

Bih Italia 1-1 do crvenig kartona ljudi vodili 0-1 imali sve pod kontrolom igrac njihov pravi nepotreban crveni u 42 minuti poske toga imali preko KEANA 100% sansu sutno preko gola mi bili dominantni al jedva izjednaciki otisli na penale gdje su insce italijani najbolji na svijetu ljudi profulili prnale preko gola i orecka golman nas nije odbranio nijedan penal cinimi se da ni stranu nije pogodio, dok Esmirov sut Donaruma za dlaku neidbrani.

Nijednu ekipu mi nismo takticki pobjedili s imali smo san marino u zenici 1-0 i tamo 0-1 bilo do 70 minute kipar i u zenici i u kipru tesko napeto. Mi kad trebamo igrat ofanzivno da damo go 11-11 tesko to uspjevsmo i kad uspijemo to se desi samo ako sergej igra pokera pa ide all in 3 spica i 1 defanzivnim veznim.

Mogli bi mi lagano izpast. Klima sudjenje potrosenos nasih igraca dzeko katic povrede starost dzeke.

Dedic slaba spremost povrede ceste

Bajraktarevic bi mogao bit nas najbolji igrac klima sudjenje a nije toliko puno igro al je dovoljno igrao u PSV u da je u nekom ritmu

Slažem se da nismo dobro odigrali kvalifikacije, ali posljednje četiri utakmice, a pogotovo posljednje dvije, moraš posmatrati odvojeno od ostatka. To je bila skoro potpuno druga ekipa. Imali smo povrijeđenih igrača, a ovi mladi koji su sada iskočili, odnosno imali svoje breakout sezone, tada nisu ni igrali.

Ne bih se složio da smo protiv Velsa bili puno lošiji. Ipak smo igrali u gostima protiv respektabilnog protivnika. Igrali smo na sigurno, ali ni Vels nije napravio bogzna šta osim te dvije šanse. Nakon primljenog gola smo se probudili i bili bolja ekipa.
Ono što mi se jako svidjelo je nešto što inače ne viđamo često kod nas... od prve minute smo bili agresivnija ekipa, kako u duelima, tako i po tome koliko smo trčali. Ne znam koliko to krivi sliku jer je bila baražna utakmica pa su momci ostavili srce na terenu...

Protiv Italije smo apsolutno dominirali, što je donekle i rezultat toga što su se oni povukli i željeli sačuvati rezultat.

Sve u svemu, kvalifikacije treba posmatrati više kao proces, ekipa koja se razvijala i sada, u pravi trenutak, razvila formu, zajedništvo i atmosferu.

Na kraju, ipak mislim da ne bismo trebali potcijeniti grupu. Tipujem na remi protiv Kanade i Švicarske, i pobjeda protiv Katara... osim ako se Katar ne pretvori u Kipar.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 maj 2026, 15:45

LeCoq je napisao/la:
15 maj 2026, 15:02
zao im sto repka nije prcija za guranje poluigraca iz kukuruz lige
naprijed rejal

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 maj 2026, 17:05

Naravno da smo svi sretni veseli zadovoljni euforicni i to je super, i treba tako, al je proslo dovoljno vremena od toga i treba se spustit i pogledat racijonalno sta se desilo i pokusat pripremit ekipu maksimalno za kanadu svicarsku i katar.

Price kako su nas 13 minuta djelile od svjetskig sa Austrijom je smjesno, ljudi su igrali viktorije mi nismo presli centar 4x za 96 minuta.

Rumunija u zenici je lagano mogla da vodi 3-0 u prvom pol i to bi bio kraj, desi se igraci fule golman odbrani sve ok, al mi nismo pokazali veci kvalitet od rumunije welsa austrije italije.

Posebno kad se uzmu utakmice protiv SAN MARINA i kipra.

Alajbegovic; ako je iko gledao i interview prije par sedmica sanjim, ista prica ko kad ga je trener u Red Bullu izbacio iz prvog tima (problem kad je imao sa krainicima) samo sto je cinimi se na Face tv tad bio jos agresivni

Alajbegovic zna da je kvalitetan i pokusava da postavi se kao autoritet i da posalje poruku treneru/selektoru da hoce da igra i da smatra da treber/selektor rade glupost “kao znas ti ko sam ja”. To ko je igra fudbal zna i igraci to vrlo lahko osjete posebno kad dolazi od igraca koji JESTE dobar i koji je blizu al ne jos za prvih 11. I smatram da je najbolji poteze barbareza minutaza koju su dali Alajbegovicu. Al smatram da on nece bas bit smiren ako se to desi na svjetskom, jer ce to stvarat njemu dodatni problem za TRANSVER, a da se nelazemo nijedan igrac osim dzeke i muharemovica nece staviti drzavu prije svog klubskog interesa i transvera u sledeci klub.

Nadam se da ce ss i barba spustit kerima na zemlju cim fodjd na ilidzu 23.

Haveru dobar si i tvoje vrijeme dolazi abd al sad uzmi ono sto ti se daje minute sa klupe i uci.

Sporsi nemas snagu nemas moc ponavljanja n a toj pozici imamo memica koji sve to ima, al je slabi od tebe u driblingu i sut al u ovom trenutku nama su vise potrebne MEMICEVE KVALITETE NEGO KRRIMOVE, plus ovaj iz breze moze da igra na dosta pozicija

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 15 maj 2026, 17:34

Pitar6785 je napisao/la:
15 maj 2026, 17:05
Naravno da smo svi sretni veseli zadovoljni euforicni i to je super, i treba tako, al je proslo dovoljno vremena od toga i treba se spustit i pogledat racijonalno sta se desilo i pokusat pripremit ekipu maksimalno za kanadu svicarsku i katar.

Price kako su nas 13 minuta djelile od svjetskig sa Austrijom je smjesno, ljudi su igrali viktorije mi nismo presli centar 4x za 96 minuta.

Rumunija u zenici je lagano mogla da vodi 3-0 u prvom pol i to bi bio kraj, desi se igraci fule golman odbrani sve ok, al mi nismo pokazali veci kvalitet od rumunije welsa austrije italije.

Posebno kad se uzmu utakmice protiv SAN MARINA i kipra.

Alajbegovic; ako je iko gledao i interview prije par sedmica sanjim, ista prica ko kad ga je trener u Red Bullu izbacio iz prvog tima (problem kad je imao sa krainicima) samo sto je cinimi se na Face tv tad bio jos agresivni

Alajbegovic zna da je kvalitetan i pokusava da postavi se kao autoritet i da posalje poruku treneru/selektoru da hoce da igra i da smatra da treber/selektor rade glupost “kao znas ti ko sam ja”. To ko je igra fudbal zna i igraci to vrlo lahko osjete posebno kad dolazi od igraca koji JESTE dobar i koji je blizu al ne jos za prvih 11. I smatram da je najbolji poteze barbareza minutaza koju su dali Alajbegovicu. Al smatram da on nece bas bit smiren ako se to desi na svjetskom, jer ce to stvarat njemu dodatni problem za TRANSVER, a da se nelazemo nijedan igrac osim dzeke i muharemovica nece staviti drzavu prije svog klubskog interesa i transvera u sledeci klub.

Nadam se da ce ss i barba spustit kerima na zemlju cim fodjd na ilidzu 23.

Haveru dobar si i tvoje vrijeme dolazi abd al sad uzmi ono sto ti se daje minute sa klupe i uci.

Sporsi nemas snagu nemas moc ponavljanja n a toj pozici imamo memica koji sve to ima, al je slabi od tebe u driblingu i sut al u ovom trenutku nama su vise potrebne MEMICEVE KVALITETE NEGO KRRIMOVE, plus ovaj iz breze moze da igra na dosta pozicija
Ja bih samo sto se tice Aus i Rum.

Protiv Aus smo rano poveli. I jeste bila greska poslije toga povuci se u onoj mjeri. Njima je gorilo pod nogama u vlastitom dvoristu i naravno da u takvim okolnostima Italija iz najboljih dana ili Grcka kada je bila prvak tesko da bi mogli sacuvati vodstvo. I sam sam Barbarezu zamjerio takav pristup pod svaku cijenu. Posebno jer smo bili bez Katica, Kolasinca, i jel Dedica. Da je barem ponovio sa zamjenama na beku kao protiv Rumuna, uvjeren sam da bi prodisali i mozda cak dokrajcili Austrijce kao i Rumune.

Kuci protiv Aus smo dozivjeli jedan od najglupljih poraza od 95.

Sto se Rumuna tice, bezveze je prica sta bi bilo kada bi bilo. Tim rezonom, mogli su nam i Velsani do poluvremena zabiti dva gola. Kao i Talijani do 60e minute. A sta bi bilo da Tahirovic i Vasilj nisu poklonili golove jednim i drugim za vodstvo ...

I kada se spominju Rumuni. I nakon prve utakmice svi su govorili da je trebalo biti 3-0 za njih. Jesu promasili penal, al ih je isto tako sudija spasio kao kuca crvenog kartona. Kao sto je i Bazdar promasio zicera u 90oj.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 maj 2026, 18:02

Sveti je napisao/la:
15 maj 2026, 15:45
LeCoq je napisao/la:
Ma bolesni ljudi. Oni bi da prodaju amatere preko repke pa da mogu dovoditi polovnjake iz Srbije i hrvatske. Kakvi bolesnici.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 15 maj 2026, 18:10

jasmin10 je napisao/la:
15 maj 2026, 18:02
Sveti je napisao/la:
15 maj 2026, 15:45
LeCoq je napisao/la:
Ma bolesni ljudi. Oni bi da prodaju amatere preko repke pa da mogu dovoditi polovnjake iz Srbije i hrvatske. Kakvi bolesnici.
Koliko imamo igrača da valjaju? 10? Možda 15? Svi ovi ostali su polovnjaci i za kukuruz liga. Previše se polemike diglo oko igrača koji qurcu ne valjaju….

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 15 maj 2026, 21:34

Kada ljudi ovdje sloze malo duzi post onda zaista skontas kako oni pojma o fudbalu nemaju. Onaj pitar iznad pravi primjer. Nevezano dal trola il ne neznanje dolazi do izrazaja.

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 15 maj 2026, 22:46

Na osnovu svega relevantnog najrealniji scenario je da imamo 9 bodova, osim ako nam bude odgovaralo drugo mjesto zbog protivnika u sesnaestini. Svi ce nas potcjenit, protiv Katra pobjeda nece biti mozda u prvom planu. Uglavnom treba odbaciti taj kompleks manje vrijednosti. Na svjetskom si i ides svaku na pobjedu i samo tako ima smisla.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 15 maj 2026, 22:53

Halix131 je napisao/la:
15 maj 2026, 22:46
Na osnovu svega relevantnog najrealniji scenario je da imamo 9 bodova, osim ako nam bude odgovaralo drugo mjesto zbog protivnika u sesnaestini. Svi ce nas potcjenit, protiv Katra pobjeda nece biti mozda u prvom planu. Uglavnom treba odbaciti taj kompleks manje vrijednosti. Na svjetskom si i ides svaku na pobjedu i samo tako ima smisla.
Gubimo u polufinalu od Argentine.

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 15 maj 2026, 23:04

Ozbiljan sam, sa Argentinom smo vec igrali koja je bila jaca, imali peh autogolom, Messi zabio uz stativu. Realno Italiju smo satrali, na kontru ti u 90 minuta i Malta moze napravit drama dobru priliku. Sta je sve skido donaruma pa koliko su zadržali vremena efektivne igre. Penal nad demirovicem. Kad možemo sa Argentinom tada i sad sa Italijom ne vidim sto nebi mogli do top 8 uz ako Bog da dobar zrijeb i malo sreće. Nikad nismo imali i fizički spremniju ekipu, u 4 dana 240 minuta protiv ljudi koji su ginuli za svoju zemlju i htjeli ko i mi na svjetsko.

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 15 maj 2026, 23:14

MiranGlasnic je napisao/la:
15 maj 2026, 22:53
Halix131 je napisao/la:
15 maj 2026, 22:46
Gubimo u polufinalu od Argentine.
Nema šanse da izgubimo, prolazimo na penale :opaopa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, fudbaler14, hurem, NerminFatic, Zglavkar i 61 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []