FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Ne znam zasto admin pusta ovog marokanca da pise na nasem forumu, eno mu tema brtastvo
I tebe pušta pa se niko ne žali.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
kad je ta skupština?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- BiHSportman
- Kontakt:
Ovo više ne moze pod kožu. Prevelika je ovo sekiracija i previše je ovo priraslo srcu. Od sekiranja da li će imati za račune, koliko će para od ulaznica zaraditi, pa zovi onaj broj, pa pomaži koliko možeš, kupuj dvije sezonske po jednoj sezoni, sekiraj se koji fudbaler može pomoći. Taman sam mislio da je došao svemu kraj, ali izgleda najgore tek dolazi. Neka nam je dragi Bog na pomoći.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Volimo mi i Želju u Gračanici i Veleža i Čelika, Sarajevo i Slobodu malo manje.
BRATSTVO GRAČANiCA
-
Marokanci58
- Kontakt:
Sljedeči petak sve se vraća na staro. Mirvić je prevarant.
Željo je klub radničke klase raje i navijača i takav će ostati a ne privatna prčija nekog govedara koji je prvi put u životu na stadion ušao u 5 deceniji života.
Skrivao se i skriva od medija jer da ga neko pita sa koliko metara udaljenosti se izvodi penal on ne bi znao.
BRATSTVO GRAČANiCA
Marokanci58 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 13:04Sljedeči petak sve se vraća na staro. Mirvić je prevarant.
Željo je klub radničke klase raje i navijača i takav će ostati a ne privatna prčija nekog govedara koji je prvi put u životu na stadion ušao u 5 deceniji života.
Skrivao se i skriva od medija jer da ga neko pita sa koliko metara udaljenosti se izvodi penal on ne bi znao.
De bolan pustis te pitarske price
Mirvic ne moze doci do Zeljine imovine, mozda kroz kompromis moze dobiti neki pomocni, ali pod uslovom da napravimo kamp
Ulgavnom bez saglasnosti pedesetak ljudi ne moze ni loptu uzeti sa Grbavice, a drugo njegove namjere su biznis, stabilnost, brending kluba, a bez jakog Zelje nista od toga
Kod nas sve neke teorije zavjere, a sve krece od pitara koji su duduci
Nije do Sanina, problem su hdz,, trojke, komunisti koji nista ne rade, jer ne zele jakog Zelju pored svojih politckih prcija koje zovu fudbalskim klubovima
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
Pokrepali svi dušmani ovog Kluba, još večeras, amin!
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
-
Rahatlokum
- Kontakt:
Duplo da im se vrati ko god likuje, a ja sam siguran da cemo mi iz ovog jos jaci izaci na kraju!ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑15 maj 2026, 13:18Pokrepali svi dušmani ovog Kluba, još večeras, amin!
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Mnogo je zla u nasem klubu i okolo kluba , tesko se rijesiti takvih. Licni interesi pokopace nas.
Nadam se da ce Mirvic ovo rijesit i demonstrirat silu nad debilima, kako ovima iz hdz-a tako i nasim grobarima dobro poznatim. Da nam ovo bude prelomna tacka na bolje, ne zbog nekog Mirvica ili bilo koga nego samo zbog naseg Želje a Boga mi i nas. Ja se sjecam utakmica kad krenes na Grbavicu i ne mislis hoces li pobjedit, nego je jedino pitanje bilo koliko cemo im utrpat, a danas citam gluposti kako je Željo stabilan u polufinalu kupa i na 4. mjestu. Zar smo se utopili u tuzno sivilo da smo zadovoljni evropom? A nekad ni kup ni evropa nisu bili dovoljni. Nadam se da Mirvic nije odustao, jer najbolji pokazatelj je strah protivnika koji ti radi opstrukcije. Starh da ce dobit konacno adekvatnog rivala ili mozda klub koji ce im parirat. A ako si dopustimo da ovo sve prodje tek tako onda smo svi zakazli kako klub a tako i mi kao navijaci.
-
sanjinusto
- Kontakt:
https://valterportal.ba/crveni-alarmi-n ... cno-djelo/Hronologija optruiranja je sljedeća:
Decembar 2025. Skupština FK Željezničar usvaja Statut i izglasava ulazak Sanina Mirvića u strukture kluba. Statut se predaje Federalnom ministarstvu pravde na verifikaciju.
Januar 2026. Ministar Škobić traži izmjene Statuta. Klub ih radi.
Ministar nalaže da klub angažuje advokata iz njegovog bivšeg odvjetničkog ureda za, kako je rečeno, „kozmetičke izmjene” — iako klub već ima tri svoja advokata. Klub angažuje advokata, statut se ponovo dorađuje i šalje nazad.
Pravna služba ministarstva odobrava statut i prosljeđuje ga ministru na potpis.
Umjesto potpisa — nova kočnica.
Bez obrazloženja, ministar traži dodatnih pet izmjena i sugeriše angažovanje još jednog novog advokata iz svog bivšeg ureda. Klub angažuje i njega, ponovo mijenja statut.
Ministar potom traži da se vrate odredbe koje je u ranijim ciklusima sam tražio da se izbace. Klub i to radi.
Još tri puta isti obrazac. Ministar se sada ne javlja na pozive.
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Sve mi je jasno i da nam se spinuje da nam hoce uzet terene stadion itd, da je Sanin prevarant, pa eto i da je amaterski odradjen isprva taj statut ne znam svasta se pise ovih dana, ali da lik zahtjeva angazovanje svoja dva advokata iz SVOG bivseg advokatskog ureda iako nas klub ima 3 advokata i sto je najzalosnije on je i poslije petog ispravljenog statuta ponovo trazio vracanje nekih starih stavki koje je prvobitno trazio da se izbace.sanjinusto je napisao/la: ↑15 maj 2026, 13:54https://valterportal.ba/crveni-alarmi-n ... cno-djelo/Hronologija optruiranja je sljedeća:
Decembar 2025. Skupština FK Željezničar usvaja Statut i izglasava ulazak Sanina Mirvića u strukture kluba. Statut se predaje Federalnom ministarstvu pravde na verifikaciju.
Ministar nalaže da klub angažuje advokata iz njegovog bivšeg odvjetničkog ureda za, kako je rečeno, „kozmetičke izmjene” — iako klub već ima tri svoja advokata. Klub angažuje advokata, statut se ponovo dorađuje i šalje nazad.
Bez obrazloženja, ministar traži dodatnih pet izmjena i sugeriše angažovanje još jednog novog advokata iz svog bivšeg ureda. Klub angažuje i njega, ponovo mijenja statut.
Ministar potom traži da se vrate odredbe koje je u ranijim ciklusima sam tražio da se izbace. Klub i to radi.
I onda dodje glupi pitar kaze spasio vas ministar, J*** i njega i njih i ostalo ko god zeli zlo ovom klubu.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Ma ja iskreno mislim da nema od ovoga nista i da je Sanin odustao. Najveca zelja trenutno mi je da se varam i da nije tako. Ko sto neko iznad kaze bas ne moze pod kozu vise, propali smo totalno ko klub. Preko glave mi je mediokriteta i blamaza. Vec nekoliko godina idem na stadion s tom nekom nadom da ce doci taj neko, preuzet nas i ulozit neke pare. Sad ako ovo propadne vracamo se par godina unazad, ne znas vise cemu da se nadas i koja je svrha, a pogotovo mi je krivo jer znam sta su planirali na ljeto i kakav je Savo trener i kakvo misljenje su igraci imali o njemu. Takodjer, ako Sanin tek tako odustane nakon nepunih pola godine i jednog dolaska na Grbavicu i njega isto nabijem sto je dosao i dao neku laznu nadu za bolje. Raja se klela u njega zadnjih par mjeseci, djeca mu autograme trazila, a on nakon prve prepreke da odustane. Zivot mi zgadise. Manijacima koji sute i nece da upadnu u klub da saznamo sta se desava isto nikad necu halalit. Haram bilo svima koji opstruiraju, a i onima koji mogu uradit nesto, a nece.
-
sanjinusto
- Kontakt:
Nije nista amaterski uradjeno sa nase strane, to je spin. Mirvic je za konsultantske usluge uzeo PricewaterhouseCoopers, koja je medju 4 vodece revizorsko-konsultantske agencije na svijetu, i tim advokata (ne racunajuci ministrove advokate) i to potrosio znacajan novac na to. Ako su ti ljudi nesposobni da napisu statut u skladu sa zakonom, onda ok, samo ne znam zasto ga je ministarstvo odobrilo ako je tako?Ferroviere1987 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 14:05Sve mi je jasno i da nam se spinuje da nam hoce uzet terene stadion itd, da je Sanin prevarant, pa eto i da je amaterski odradjen isprva taj statut ne znam svasta se pise ovih dana, ali da lik zahtjeva angazovanje svoja dva advokata iz SVOG bivseg advokatskog ureda iako nas klub ima 3 advokata i sto je najzalosnije on je i poslije petog ispravljenog statuta ponovo trazio vracanje nekih starih stavki koje je prvobitno trazio da se izbace.sanjinusto je napisao/la: ↑15 maj 2026, 13:54https://valterportal.ba/crveni-alarmi-n ... cno-djelo/Hronologija optruiranja je sljedeća:
I onda dodje glupi pitar kaze spasio vas ministar, **** i njega i njih i ostalo ko god zeli zlo ovom klubu.
Pristali smo i na jos mnoge stvari koje je trazio, na koje i nismo trebali pristati, samo da statut prodje. Nakon korekcija je i pravna sluzba ministarstva sluzbeno odobrila statut, tada se i pojavila informacija da je odobren. I jeste, samo sto potpisa ministra nema...
Jedina greska ovdje je sto je ovo prekasno izaslo u medije.
Tako je pasa,Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 14:35Ma ja iskreno mislim da nema od ovoga nista i da je Sanin odustao. Najveca zelja trenutno mi je da se varam i da nije tako. Ko sto neko iznad kaze bas ne moze pod kozu vise, propali smo totalno ko klub. Preko glave mi je mediokriteta i blamaza. Vec nekoliko godina idem na stadion s tom nekom nadom da ce doci taj neko, preuzet nas i ulozit neke pare. Sad ako ovo propadne vracamo se par godina unazad, ne znas vise cemu da se nadas i koja je svrha, a pogotovo mi je krivo jer znam sta su planirali na ljeto i kakav je Savo trener i kakvo misljenje su igraci imali o njemu. Takodjer, ako Sanin tek tako odustane nakon nepunih pola godine i jednog dolaska na Grbavicu i njega isto nabijem sto je dosao i dao neku laznu nadu za bolje. Raja se klela u njega zadnjih par mjeseci, djeca mu autograme trazila, a on nakon prve prepreke da odustane. Zivot mi zgadise. Manijacima koji sute i nece da upadnu u klub da saznamo sta se desava isto nikad necu halalit. Haram bilo svima koji opstruiraju, a i onima koji mogu uradit nesto, a nece.
Trenutno korisnika/ca: Argentina, Dilajla1946, Nuuq, sebalos i 40 gostiju.